2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Oğlumda da kullanmadım kızımda da kullanacağımı sanmıyorum. Yürümeyi bozuyor bence parmak uçlarına alışıyorlar. En güzeli emekleyip sonra da tutunarak yürümesi çok tatlı oluyorlar
Ben kullandim ara ara cnm sukur guzel yuruyorlar bence gerekirse kullanilmasindan yanayim bazen iyi geliyor bebeklere

Birde bunuda yazmak istedim cogu ilaclar evde malesef yanlis saklaniyor. Mesela ates dusuruculer turkiyede ( calpol ) 25 derecenin altinda oda sicakliginda saklanmalidir.. yani 15-25 arasi. Burdakilerde ayni sekilde…

Evet cnm suyla birlikte hazirlanan antibioticumler tabiki dolabta saklanmali
Ben iki gün antibiyotik dolaba koymayı unutmuşum bugun kizim zaten hiç içmiyor çok kötü kustu ona bağlımı bilmiyorumda ilaçlardan sonra oldu farkedince yenisini aldım
Daha yumuşayip balgamlı öksürmedi öksürünce geçer iyileşir sanirim canim siz üst solunum yolu enfeksiyonumuydu kızında sadece

Bu kizimda okdr ilerlemedi sukur cnm cigerlerine kadar ama inan ilerlese bile korkmazdim cunku ilk kizimda 1 hafta hastahanede kalmistim ve kotunun kotusu var o an gormustum. 2. Kizimdada oluyordu ara ara buhar veriyordum evde bunda olmadi ama olursada doktor zaten biliyorum buhar yazar ( aerosol ) turkcesi nedir bilmiyorum.. onu kullandiginda geciyor cnm.. antibioticum cidden lazim olunca kullanmak gerekir Bende kullandigim oldu ilk kizimda ama onda ciddi sekilde ilerlemisti

Ve tekrar soyliyorum ilaclari evde uygun kosullarda saklamak cok cok önemli

Bebegin nefes alirken nasil, ? Hiriltisi cook var mi? Bazen boyle derinden pip pip diye ses duyuluyormu ( bazen doktor duyar sadece) ? Bunlar varsa buhar tedavisine baslasa bebegin cok cok rahatlar…

Çok sağol canim iştahi iyice kapandı kaç saat çiş yapmiyor çok terliyor hırıltı öksürük yok
ilaç var zatiden burun içi ödemi indiriyormuş iki kere veriyoruz bir de ondan dolayi geçince etkisi hırıltısı oluyor
balgamlı ses geliyor yani yumuşamiş gibi ama öksürmüyor bazende kuru sert geliyor öksürük yok çok hafif yarın götürücem
dün üçüncü kez doktora gitmeyin dedim devlette çok kalabalık bugünde pazara denk geldi
ateşi çikti birazda iyi mi bilmiyorum bana aynı seyrinde ilaçlar bastirmiş geliyor fazla içmişti kustu kalın battaniyeden yatağa geçmiş yüzü bile inceldi zayifladi ne zormuş doktorlarada güvenmiyorum bu kaçıncı oldu başkasına gidicem olmadi alerjik bi durum bile olabilir bu kadar üst üste
Sağolasin

Cok zor biliyorum cnm sen sk sk sut vermeye calis hatta bazen suda ver.. kurumamasi icin Zatiden damlasinin icerigine baktim zaten antihistaminikmis yani alerji suphesi olan bebeklerede yaziliyor cnm.. aslinda burda burun antibioticumu var Neobacitracine diye bu asiri iyi geliyor cocuklara burnundaki tikanikligi balgami bir kac gunde goturuyor.. orda yokmudur bu ilaca benzer? Bu bebegimdede kullandim cok cok iyi geldi gecti hemencicik.

Geçmiş olsun canım ya inşallah çabucak atlatır kuzucuk

Kızlar saç dökülemeleriniz ne durumda benim asla durmuyor ya ne zaman bitecek bu elimi ne zaman saçıma atsam tövbe bismillah kanser hastaları gibi avuç avuç saç çekiyorum ya kel kalicam en sonunda

Kızlar saç dökülemeleriniz ne durumda benim asla durmuyor ya ne zaman bitecek bu elimi ne zaman saçıma atsam tövbe bismillah kanser hastaları gibi avuç avuç saç çekiyorum ya kel kalicam en sonunda
Elimi saçıma suremiyorum yeni bir vitamin aldm bakalım icinde biotinde var kel kalacam yakindz

Burnunda tıkanıklıktan çok geniz akıntısi var canim asist var balgam için onu vermediler çok öksürüğü yok diye sanirim iburamin zero verdiler burada çok iyi değil uygulamalar her doktorun ilacı yöntemi farklı vs gereksiz antibiyotik kullanimi çok ihmal olabiliyor
Öğlen gidicez bakalım canim havayı söyliycem

Bazı doktorlar verirken asist gibi ilaçları bazıları özellikle yazmıyor canım öksürüğü kesmenin doğru olmadığını savunuyorlar

Anladim cnm iburamin zeronun icerisinde ibuprofen var yani oda bir nevi agri kesici ates dusurucu etkisi yapiyor.. bunu kullanirlen calpol kullanma ayni anda cnm. Yada degis tokus sekilde kullan. Mesela 12 de calpol veriyorsan 4-6 saat sonra iburamin zero.. doktor dediyse sadece iburamin zero kullan ozmn sadece onu kullan.. 2si ayni anda olmaz zaten bilirsinde yine demek istedim

Hava ( aerosol ) uygun gorurse insallah yazar cnm

Maşallah senin bebiş çok güzel kilo alıyor canım
Sağlık ocağının verdiğinin içeriği temiz değil pek doktorda tavsiye etmedi bize sidefer aldık biz

Kızlar bildirim gelmiş belki sizede gelmiştir çocuğu rotavirüs olmuş çok zor geçiriyormuş aşısını yaptırmamış çok pişmanım demiş
Yaptırmayıp kararsız kalan varsa tekrar düşünün kızlar
Aynı şekilde menenjit aşılarıda öyle ücretli olduğu için bir çok aile yaptırmak istemiyor
Çok kötü sonuçları oluyor belki daha öncede söylemişimdir öğretmen komşum var öğrencim menenjit yüzünden gözlerini kaybetti ve Allah korusun ölümle sonuçlanıyor bazen çaresi varken önlem alalım lütfen diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…