Yarında erken kalkarsa al diceksin kaldıracaksin sabahın 5inde kocani.Ben bu karantina sonunda boşanmazsam daha da boşanmam heralde. İlk günden olay. Sabah 5te uyanmışım 8.15 çocuğu ancak uyuttum. Ben de uyumaya çalışıyorum. 8.45 adam dan diye odanın kapısını açtı. Oğluma bakıcam diyor. Uyandı oğlan. Al bak hadi al bak. Bi daha hayatta uyumaz. Bi sabah uykusunu 2 saati geçirtebiliyordum zaten.
Karantina bitiminde benim bu evden taşınmam lazım. Evden tiksindim kaçacak yer yok.
O saatlerde görmüyorlar genelde,gece ağlıyor falan ya ilk aylarda sabah da dörtte başta kalkıyordum ben hiç duymuyordu,yedi sekizde tekrar uyutup yatıyordum yorgunluktan duymuyordum bazen mızmızlandığını geliyordu hemen sana bakan yok mu oğlummmYarında erken kalkarsa al diceksin kaldıracaksin sabahın 5inde kocani.
Valla benim sütüm iyiden iyiye azaldı ne yaparsam yapayım çoğaltamıyorum sarpta emmiyor zaten kavga ediyor artık gelmedikçe sinirleniyor 5 ayı zor bulucaz galibaKızlar süt bi yandan kocalar bi yandan bebek bi yandan Sonunda kafayı sıyırdık galiba
Bu aylarda azaliyor artik cnm yine iyi almis üzme kendini emzir bol bolYa kilo alımı hangi ayda azalıyordu . Bu ay kilo az almis da aynı süt syni emzirme aynı çiş kaka sayısı ama az almış. Doktor normal dedi de içime hiç sinmedi yani. 400grsm kadar almış
Benim oğlumda çok az almış ya ama hastaydı da emiyordu mama da içmiyordu o da etkiliYa kilo alımı hangi ayda azalıyordu . Bu ay kilo az almis da aynı süt syni emzirme aynı çiş kaka sayısı ama az almış. Doktor normal dedi de içime hiç sinmedi yani. 400grsm kadar almış
Bizimki 3. Aydan beri eli ağzında son 1 aydır da baş parmağını emiyor arada damağını kaşımak içinKızlar bebeği parmak emen var mı? 4. Ayın getirisi parmak oldu. İşaret parmağını emiyorAlışkanlık yapacak diye ödüm kopuyor
İnşallah damağını kaşımak içindir de alışkanlık yapmaz bizimkinin deBizimki 3. Aydan beri eli ağzında son 1 aydır da baş parmağını emiyor arada damağını kaşımak için
Benimki meme emmek istemiyor, aciktikca bas parmağıni emiyorKızlar bebeği parmak emen var mı? 4. Ayın getirisi parmak oldu. İşaret parmağını emiyorAlışkanlık yapacak diye ödüm kopuyor
Hay Allah ya. Meme reddi oluyor bu ay diyorlardı.Benimki meme emmek istemiyor, aciktikca bas parmağıni emiyor
Benimki doğduğundan beri yaşıyoruz bu ay ondan mı bilmem ama yine yaşıyoruzHay Allah ya. Meme reddi oluyor bu ay diyorlardı.
Ek gıdaya başlayan anneler. Ne verdiniz ne yaptınızm ben ek gıda olayından korkuyorum biraz çünkü alerjimiz var. Şimdi ilk havuç veya patates den başlayım dedim ama öğlen mi vermeliyim ne kadar vermeliyim daha ağzına hiç bişey sürmedim ben kızımın korktum hep kaçtım valla annemler filan ağzına sür diyorlar da hayır diyorum dokunur diye zaten kolikdi yeni yeni susuyor tekrar dokunursa krizlere girer diye korkuyorum sanırım ya uykumuz zaten hiç yok off bilmiyorum az da kilo alınca biseylere mi başlasam dedim gerçi zamanım var mı onu da bilmiyorum çünkü sürekli yani basımda hix durmuyor ki bensiz o uyudugundw dw ben uyuyorm.
Benim kızımda önce komple elini emıyodu ,sonra baş parmak emmeye başladı . parmak emmeyi alışkanlık eder dıye sürekli elini çekıyodum bu seferde uyku uyumaz oldu . tekrar emzik denedim normalde almıypdu emzik aldı şükür 15 gündür baya emzik emıyo maşallah . ama benim kız eline bişey verınce daha kolay uyuyo onu fark ettım bişeye tutunmak istıyo . agız mendilini verıyrm eline tutarak daha kolay uyuyorKızlar bebeği parmak emen var mı? 4. Ayın getirisi parmak oldu. İşaret parmağını emiyorAlışkanlık yapacak diye ödüm kopuyor
Ben son 15 ,20 gündür yemeklerden tattırıyrm sadce. Özel bişey yapmıyrm . hatta gecen balık bıle tattrdmEk gıdaya başlayan anneler. Ne verdiniz ne yaptınızm ben ek gıda olayından korkuyorum biraz çünkü alerjimiz var. Şimdi ilk havuç veya patates den başlayım dedim ama öğlen mi vermeliyim ne kadar vermeliyim daha ağzına hiç bişey sürmedim ben kızımın korktum hep kaçtım valla annemler filan ağzına sür diyorlar da hayır diyorum dokunur diye zaten kolikdi yeni yeni susuyor tekrar dokunursa krizlere girer diye korkuyorum sanırım ya uykumuz zaten hiç yok off bilmiyorum az da kilo alınca biseylere mi başlasam dedim gerçi zamanım var mı onu da bilmiyorum çünkü sürekli yani basımda hix durmuyor ki bensiz o uyudugundw dw ben uyuyorm.
Süte ve tahin kesin ama tavuk yemiştim ertesi gün de kan geldi. Düşün düşün yaşlandım 28 yaşında. Şu hiç birşeyi takmayan annelerden olmak isterdim. Komşu var hiç birşeyi takmaz valla ben mi abartiyorum diyorum burayı okuyorum herkes brn gibi geliyor. Bu bünye ikinciyi kaldırır mı bilemiyorum. Kimsem yok yalnız büyütüyorum bebeğimi öyle yiprandim ki . Zaten oda alıştı odadan çıkarken ağlıyor yabancıyı biliyor. Nereye kadar böyle gidecek onu da bilmiyorum. Ek gıda da boğazına kacarsa diye tedirgin oluyorum mesela ben mi abartiyorum ki çevremde var öyle bogaziba oyuncak kaçıp bebeğini kaybeden. Cennet annelerin ayağında diyor ya hadis de gerçekten öyle bı doğru ki.Canım ben şimdi yumurta ve somon balığı ile kendi diyetimi açıyorum şükür bir sorun yaşamadık. Pazartesi inşallah kabak tattıracağım. 3 gün sonra patates, brokoli, taze fasülye, bal kabağı, havuç diye gideceğiz. Havucu en son dedi alerji doktorumuz.
Sebzeleri buharda pişirme haşla dedi az suda. Suyuyla beraber ez çorba gibi olsun. Üzerine de az zeytinyağı dedi. Sorun çıkmayınca pirinç de haşlayıp pirinçle ver dedi. Ama o kısımdan emin olamadım
Süte ve tahin kesin ama tavuk yemiştim ertesi gün de kan geldi. Düşün düşün yaşlandım 28 yaşında. Şu hiç birşeyi takmayan annelerden olmak isterdim. Komşu var hiç birşeyi takmaz valla ben mi abartiyorum diyorum burayı okuyorum herkes brn gibi geliyor. Bu bünye ikinciyi kaldırır mı bilemiyorum. Kimsem yok yalnız büyütüyorum bebeğimi öyle yiprandim ki . Zaten oda alıştı odadan çıkarken ağlıyor yabancıyı biliyor. Nereye kadar böyle gidecek onu da bilmiyorum. Ek gıda da boğazına kacarsa diye tedirgin oluyorum mesela ben mi abartiyorum ki çevremde var öyle bogaziba oyuncak kaçıp bebeğini kaybeden. Cennet annelerin ayağında diyor ya hadis de gerçekten öyle bı doğru ki.
Canım su anda uyku eğitimi aldırıyorum benimkine, senin anlattıgın soruna cok benzer bir durum yasıyoruz ve sana rutin günümüzü anlatayım bir kere her gün 9 da kaldırıyorum kendi kalkmasa da beslenme alt değişme aktivite ve 11 de uykuya alıyorum 1 max 1.5 saat uyku sonra 12.30 da kalkıyor ve yine 2 saat ayaktayız 14.30 da ikinci öğle uykusu 15.30 kalkıyor max 1 saat kaldırıyorum ya da sonra 17.30 uyuyor 18.30 kalkış böylece 3. Son uykusunu yapıyor ve kestirme yani şekerleme dediğimiz uykuya geçiyor saat 20.30 -21.00 arası yani yarım saat uyandıktan sonra ise banyo, pijamaları giy , beslen odasında ısıklar acık vakit geçirmece sonra emzirme veya mama ardından uyku moduna geçiriyorum bu artık gece uykusu eğer kalkarsa ki simdi 40 dk sonra uyanma durumunu calısıyoruz geceye baglanamıyot tekrar uyutmaya calısıyorum bi sekilde gece uykusuna alıp en az 3 veya 5 saat kaldırmamaya calısıyoruz ins basarırız ama benimki 4 ay 10 günlük ve olması gereken rutin anlattıgım gibiymişGünaydın kızlarsarp bi ara gece uyanmalarini 2ye indirmişti 4+4+2 yapıyordu tam oh rahatladık herhalde düzene girdi diyordum ki 4 gündür falan bu saatlerde uyanıp asla uyumuyor çok enerjik oluyor tamamen uykusunu almış oluyor yani 6 gibi zorla uyutuyoruz 8e kadar. Ama gündüzleri uzun uyumaya başladı kendi kendine 3 uykuya döndü öğleden önce 1 saat öğleden sonra da 2 defa 2şer saat uyuyor hatta bazen 3 saate yakın uyuyor. Gündüz uykusunu uzun uyuduğu için mi gece uyumuyor acaba uyandırsam mı diye düşünüyorum ama çokta derin uyuyor keyfi yerinde oluyor ikilemde kaldım kendi haline mi bıraksam diye ama bu gece uyanmaları da eşimle beni mahvediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?