- 5 Ekim 2020
- 14.650
- 40.051
- 548
- 36
Canım su anda uyku eğitimi aldırıyorum benimkine, senin anlattıgın soruna cok benzer bir durum yasıyoruz ve sana rutin günümüzü anlatayım bir kere her gün 9 da kaldırıyorum kendi kalkmasa da beslenme alt değişme aktivite ve 11 de uykuya alıyorum 1 max 1.5 saat uyku sonra 12.30 da kalkıyor ve yine 2 saat ayaktayız 14.30 da ikinci öğle uykusu 15.30 kalkıyor max 1 saat kaldırıyorum ya da sonra 17.30 uyuyor 18.30 kalkış böylece 3. Son uykusunu yapıyor ve kestirme yani şekerleme dediğimiz uykuya geçiyor saat 20.30 -21.00 arası yani yarım saat uyandıktan sonra ise banyo, pijamaları giy , beslen odasında ısıklar acık vakit geçirmece sonra emzirme veya mama ardından uyku moduna geçiriyorum bu artık gece uykusu eğer kalkarsa ki simdi 40 dk sonra uyanma durumunu calısıyoruz geceye baglanamıyot tekrar uyutmaya calısıyorum bi sekilde gece uykusuna alıp en az 3 veya 5 saat kaldırmamaya calısıyoruz ins basarırız ama benimki 4 ay 10 günlük ve olması gereken rutin anlattıgım gibiymiş
Aradaki rutinler o kadar tutarlı olmasa da 2 saatte bir uyutmaya özen gösteriyorum ve gece uykusunda sıkıntı yaşamıyorduk acıktığı için kalkıyordu emziriyordum tekrar anında uyuyordu son zamanlarda çok kötü oldu uyumak istemiyor özellikle bugün kabus gibiydi şu hale bak ne kadar düzenli yapmaya çalışsam da aşırı direndi gözlerinin altı mosmordu yorgunluktan 1 saattir uyusun diye uğraşıyorum en son sinir krizi geçirdim ağlıyordum kendi kendime o da koltuğun üstünde debeleniyordu kendi kendine bir baktım hareketsizleşti uyumuş öyle bi anda çıldırttı bugün beniCanım su anda uyku eğitimi aldırıyorum benimkine, senin anlattıgın soruna cok benzer bir durum yasıyoruz ve sana rutin günümüzü anlatayım bir kere her gün 9 da kaldırıyorum kendi kalkmasa da beslenme alt değişme aktivite ve 11 de uykuya alıyorum 1 max 1.5 saat uyku sonra 12.30 da kalkıyor ve yine 2 saat ayaktayız 14.30 da ikinci öğle uykusu 15.30 kalkıyor max 1 saat kaldırıyorum ya da sonra 17.30 uyuyor 18.30 kalkış böylece 3. Son uykusunu yapıyor ve kestirme yani şekerleme dediğimiz uykuya geçiyor saat 20.30 -21.00 arası yani yarım saat uyandıktan sonra ise banyo, pijamaları giy , beslen odasında ısıklar acık vakit geçirmece sonra emzirme veya mama ardından uyku moduna geçiriyorum bu artık gece uykusu eğer kalkarsa ki simdi 40 dk sonra uyanma durumunu calısıyoruz geceye baglanamıyot tekrar uyutmaya calısıyorum bi sekilde gece uykusuna alıp en az 3 veya 5 saat kaldırmamaya calısıyoruz ins basarırız ama benimki 4 ay 10 günlük ve olması gereken rutin anlattıgım gibiymiş
Tamam tabiki paylaşırım, istiyorsan şimdi de pylasırım ama sonuç almadan paylaşmayayım tabi. yalnız gündüz uykularımız da berbattı şimdi maşallah 2 saatte bir uyut beni diye ağlanıyor uyuyor sonra da gece uykusu için bi calısma yapıyoruz bakalım basaracak mıyızBaşarılı olursa kiminle aldırdığını bizimle de paylaş e mi
Tamam tabiki paylaşırım, istiyorsan şimdi de pylasırım ama sonuç almadan paylaşmayayım tabi. yalnız gündüz uykularımız da berbattı şimdi maşallah 2 saatte bir uyut beni diye ağlanıyor uyuyor sonra da gece uykusu için bi calısma yapıyoruz bakalım basaracak mıyız
Gece gündüz tablonda yer değiştirmiş gibi, dreamfeet’i en geç 23.30 da yapmam gerekiyormuş ben dreamfeet’i mamayla yapıyorum midesi dolu yatırmak icin benim sorunum da rem ve nonrem geçişlerinde 40. Dk kalkıp kendini açıyor inş hallederiz cok büyük sıkıntı gece uyuyamamakAradaki rutinler o kadar tutarlı olmasa da 2 saatte bir uyutmaya özen gösteriyorum ve gece uykusunda sıkıntı yaşamıyorduk acıktığı için kalkıyordu emziriyordum tekrar anında uyuyordu son zamanlarda çok kötü oldu uyumak istemiyor özellikle bugün kabus gibiydi şu hale bak ne kadar düzenli yapmaya çalışsam da aşırı direndi gözlerinin altı mosmordu yorgunluktan 1 saattir uyusun diye uğraşıyorum en son sinir krizi geçirdim ağlıyordum kendi kendime o da koltuğun üstünde debeleniyordu kendi kendine bir baktım hareketsizleşti uyumuş öyle bi anda çıldırttı bugün beni
Gece gündüz tablonda yer değiştirmiş gibi, dreamfeet’i en geç 23.30 da yapmam gerekiyormuş ben dreamfeet’i mamayla yapıyorum midesi dolu yatırmak icin benim sorunum da rem ve nonrem geçişlerinde 40. Dk kalkıp kendini açıyor inş hallederiz cok büyük sıkıntı gece uyuyamamak
Bütün bu ıvır zıvırlara para baydım maalesef eşim ne veriyorsam yarısı biliyorAy süper memnunsun yani. Bu uyku danışmanları işe yarıyor sanırım emzirmeciler gibi değil
Bütün bu ıvır zıvırlara para baydım maalesef eşim ne veriyorsam yarısı biliyoremzirme eğitimi de aldım sütüm belli ölçüde var ne yaparsam yapayım öyle yok emziriyorum üstüne sağıp buzluk stok yapıyorum olamadı akşamları azalıyor mama desteği şart oluyor o işime yaramadı doğrusu. Bir de yorgunluk ve stres etken.
Uyku eğitimi ve eğitimcileri de çok araştırdım bi arkadasımın cocugu cok sorunluydu o aldı ve ilerledi ben de referansla başladım ama 10. Gündeyiz daha hızlı olmasını beklerdim açıkcası gece olayını oturtursak oldu bu iş dicem yoksa bu da kof cıkacak
Benimki bi gece 10 dan sabah 9 a kdr uyudu sadece emdi ve yattı ama sonra yapamadık inş oturtucam ama cok sıkı disiplin gerekiyor akşam evde olmak kımsenin gelmemesi vs lazım ayrıca bugün baktım kaynanam elime almıs pışpışlıyor dedim uyku saati değil , aman diyo uyuyacak cocuk böyle perişan oluyor dedim gece de gel anne perişan hep beraber oluyoruz. Bu uyku eğitimi disiplin ve takım işi resmen ve bebeği uyuyan anneler bu durumu anlamıyor:)Bizim gündüz oluyor o. Tam 40. Dakikada uyanıyor bir daha uyutamıyorum. Bu hafta sabah uykusunda hallettim gibi geldi. 2 saat uyudu hep sabahları o kadar iyi geldi ki ben de uyudum o uyurken. Bugün yine bozuldu.
Ben 22.30-23.00 arası yapıyorum rüya öğününü gece 2 gibi bir daha uyansın diye. Eğer daha geç yaparsam 3-4te uyanıyor o zaman da uykusu açılıyor..
Kitabı var tracy hogg bebeklere mucize çözümler su anda yaptıklarımızın aynısını kocluk eslıgınde uyguluyoruz aslında belli bi disiplinle kitap ayrıca harika keşke hamileyken okusaydım sacma sapan kitapları okuyacağımaBazı şeylerde çocuğun mizacı da etkili ya. Olmayınca yapacak bir şey yok en azından akşında kalmamış. Ben de gaza geldim sütümü artırmak için makine kiraladım dün. Bugün başladım sabahtan beri sağıyorum. İşe başlayınca stoklamak istiyorum biraz da.
Ben gece uykuya geçirmekte bir sorun yaşamadım doğduğundan beri direkt gece uykusunu biliyordu sanki. Ama ishalleri yüzünden gece 2-3 ten sonra uykuları bozuldu ilk zamanlar şimdi şimdi oturtuyoruz orayı da. Gündüzleri hep bozuktu işte. Düzelebileceğini bilsem ben de uğraşıcam ama ne yapıyorlar onu da merak ediyorum bu işin kitabı mitabı yok mu kuş ku konduruyor sihirli değnek mi değdiriyor kendim öğrenip yapmak isterdim
Kitabı var tracy hogg bebeklere mucize çözümler su anda yaptıklarımızın aynısını kocluk eslıgınde uyguluyoruz aslında belli bi disiplinle kitap ayrıca harika keşke hamileyken okusaydım sacma sapan kitapları okuyacağıma
Gece gündüz tablonda yer değiştirmiş gibi, dreamfeet’i en geç 23.30 da yapmam gerekiyormuş ben dreamfeet’i mamayla yapıyorum midesi dolu yatırmak icin benim sorunum da rem ve nonrem geçişlerinde 40. Dk kalkıp kendini açıyor inş hallederiz cok büyük sıkıntı gece uyuyamamak
Ben de bu 40. Dk yı gündüz uykusunda aşmaya çalışıyorumGece gündüz tablonda yer değiştirmiş gibi, dreamfeet’i en geç 23.30 da yapmam gerekiyormuş ben dreamfeet’i mamayla yapıyorum midesi dolu yatırmak icin benim sorunum da rem ve nonrem geçişlerinde 40. Dk kalkıp kendini açıyor inş hallederiz cok büyük sıkıntı gece uyuyamamak
Uyku öğünü veya rüya öğünü diye geçiyor mesela normal bi cocuk en gec 20.30 da uykuya dalmalı emzirip yatırdın diyelim ki 23.30 da yani 3 saat sonra besin yüklemesi deniyor uykusunu acmadan kucagına alıp besliyorsun mama veya meme doyurucu olduguna inandıgın hangisiyse benim için mama mesela. Sonra ilk 3 gün 02.30 ve 6.30 gibi kaldırıp emziriyorsun uykusunda ama ondan sonraki günler yatıs 20.30 sa 23.30 dreamfeet ve cocuk ne zaman kendi uyanırsa uykusunda beslenmeyi öğreniyor uyuyor acılmadan bunu yapmaya calısıyoruzDreamfeet nedir yav ilk kez duyuyorum. Çocuğu uykudan kaldırıp emziriyo muyuz?
4. Ay bebeklerde kritik bi aymıs herseyı yeni deneyimledikleri ve atak, diş, uyku gerilemesi durumu. 40. Dkda uyanmaması ıcın yöntemşmiz de söyleymis uyku gecisinde nonrem olmadan önce yani 30. Dk gidip dürtüyoruz bebeği mesela yan yatırdık yüz üstü döndürmek gibi onun saglayacagı hareket saatinden önce davranıyoruz yani 10 dk sonraki uyku gecisinde uzun uykuya baglaması ıcın, bu gece deneyeceğimBen de bu 40. Dk yı gündüz uykusunda aşmaya çalışıyorum
Trendyoldan bu satıcıdan almıstım hızlı ve saglam geldiBen yanlış kitabı mı almışım yeni annelere mucize çözümleri aldım çok bir şey yoktu onda
E canım benimki 30 dk uyuyor en fazla. genelde 30 dk civarı uyanıyor. O zamn ben 20. Dk da durtmem lazım4. Ay bebeklerde kritik bi aymıs herseyı yeni deneyimledikleri ve atak, diş, uyku gerilemesi durumu. 40. Dkda uyanmaması ıcın yöntemşmiz de söyleymis uyku gecisinde nonrem olmadan önce yani 30. Dk gidip dürtüyoruz bebeği mesela yan yatırdık yüz üstü döndürmek gibi onun saglayacagı hareket saatinden önce davranıyoruz yani 10 dk sonraki uyku gecisinde uzun uykuya baglaması ıcın, bu gece deneyeceğim
Evet canım öyleymiş ben dün gece 30 dk da gittim yanına ve yüzüstü çevirip pıspısladım 12.30 da uyutabilmiştim saat 05.30 a kadar kalkmadı emdi ve hiç uyanmadan tekrar uyudu 09.00 güne başladık.E canım benimki 30 dk uyuyor en fazla. genelde 30 dk civarı uyanıyor. O zamn ben 20. Dk da durtmem lazım
Rüya öğünü dün öyle kendi kendine gelişti aslında uyuyodu ama açtı uyanıcaktı ben de kalktım hemen mama yaptım öyle veedim normal gününde 8 buçuk 9 arası banyo yaptırıp karnını tıka basa doyurup uyutuyorum ama dediğin gibi 23.30 gibi rüya öğünü yapayım bundan sonra bi de öyle deneyelimGece gündüz tablonda yer değiştirmiş gibi, dreamfeet’i en geç 23.30 da yapmam gerekiyormuş ben dreamfeet’i mamayla yapıyorum midesi dolu yatırmak icin benim sorunum da rem ve nonrem geçişlerinde 40. Dk kalkıp kendini açıyor inş hallederiz cok büyük sıkıntı gece uyuyamamak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?