2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Şu saat oldu oturup ağlıyorum artık emzirmek istemiyorum emmiyor ki emzireyim sinir krizi gecirdim sagdigim sütleride hep döküyor ağzından iştah açıcı bi vitamin vs yok mu kızlar bebek icin bıktım emzirme olayından bebek memeyi görünce sanki karşında canavar var gibi basbas bağırıyor saat 3 oldu yeni uykuya daldı kolumu emerek kipkirmizi etti kolumu
Mememi Emerkende tepinip duruyor bi dur yerinde em işte yok uykusu varsada emerken gözlerini kaşımaktan sinirleniyor ya yemin ederim su 6 ayı bekliyorum sonra emmiyorsada keyfi bilir
Mama desen onu da almıyor kuzenimin 3 aylik bebegi 90 ml mamayi 2 dk iciyor daha da istiyor yetmiyor birde emiyor bizim ki 15 ml mi 20 dk da anca bebekleri kıskanır oldum ya psikolojim bozuldu
Bazen kendime kızıyorum gecen hafta iş teklifini reddettim sırf beni emiyor diye hata etmisim bırakacaktm babaaannesine o zaman memeyi özlemeyi anlardı
Bana bi akıl verin kızlar emzirme danışmanı vs foss çıktı hic bir işe yaramadı ben ne yapaym ?

Canım belki de artık uğraşmana gerek yok emzirmeyle. Almıyorsa sen daha nereye kadar uğraşıcan böyle. Biz ek gıdaya başlıyoruz. Pirinç unlu muhallebiyi 2-3 haftadır tattırıyorum zaten. Bu hafta içine pekmez atmaya başladım. Bizim doktorumuz böyle iştahsız çocuklara lezzetli bir şeyler yedirmek lazım yoksa alışkanlık olur dedi. Üstüne yapışmasın mizacı olmasın dedi.
Pazartesiden itibaren bayağı kabaklı pirinçli çorba vericem öğleden sonra elmalı muhallebi gibi..
Benim diyet açma mevzusu olmasa daha bile erken başlayacaktık. İstersen sen de bir doktora danış ama yani çok yıprandın artık..

Canım seni çok iyi anlıyorum benim bebeğim de aynı böyle ne emzik ne biberon kabul etmediği, sadece benden beslendiği halde asla emmek istemiyor. ben çözümü uyutup emzirmede buldum. Başlarda çok üzülüyordum senin gibi emzirmekten nefret etmiştim keşke ilk gün biberonu ağzına soksaydım diyordum hep ama şuan takmamaya başladım en azından uyurken emiyor diye kendimi avutuyorum. Ve kendimi 1 yaşına kadar bu şekilde emzirebilirime şartladım böylelikle zamanın daha kolay geçeceğine inanıyorum. Doktora da götürdüm 4-6 ay arası böyle olabiliyor dedi. Canım iştahsız bebeğe yapabilecek hiçbir şey yok maalesef bu benim 2. Çocuğum ilki de iştahsızdı ne ek gıdalar hazırlardım çöpe giderdi oturur ağlardım bu çocuk nasıl büyüyecek diye şimdi maşallah boyu yaşıtlarından çok çok uzun. bu bebeğim de ilkinden daha iştahsız olacak diye korkuyorum bir an önce kabullenmeye bak kendini yıpratma öyle böyle büyüyorlar. Kabullendikten sonra sende bebeğinde daha mutlu olacaksınız.

Ah canım kıyamam ya inan biz de aynı durumdayiz emmiyor.sagip kaşıkla veriyorum.zamanla duzeleceklerine inanıyorum.sadece sabır ve zaman.ek gıda veriyor musn biraz onunla doysa bari

Canım çok üzüldüm ama bence kendini bu kadar yıpratma. Senin ruh sağlığında önemli. Sen stres sıkıntı yaptıkça bu çocuğa yansıyor. Bebekler hisseder anlar annelerinin ruh halini ve etkilenirler. Dediğin gibi biraz özlesin memeyi. Çok acıktığı anda özlediği anda reddetmez belki. Mesela bırakacağın biri varsa 3-4 saatliğine dışarı çık hem kafanı toplarsın. Döndüğünde bebiş hem acıkmış hem de seni özlemiş olur o zaman alır bence hemen.
Bir de asla bebeği başkalarınınkiyle kıyaslama boşuna kendini yıpratma. Her bebek farklı sonuçta. Her bebek nasibi kadar yer.

Ah canım kıyamam ya inan biz de aynı durumdayiz emmiyor.sagip kaşıkla veriyorum.zamanla duzeleceklerine inanıyorum.sadece sabır ve zaman.ek gıda veriyor musn biraz onunla doysa bari

Çok sagolun kızlar yazdıklarınız birazda olsa rahatlatıyor beni doğru söylüyorsunuz kendimi cok yıpratıyorum.
Iyi bir doktor da bulamadim ki varsa yoksa 6 ay anne sütü anne sütü hic birinin umrunda degil dediklerim. Bebekte bence istiyor normal yemek yemek cunku biz yemek yerken bakiyor agızını açıyor istiyor hatta
Kıyaslama konusunu maalesef yapıyorum kuzenimin bebeği ile hatta kac kere bu konu yüzünden aynı ortamda bulunmamaya çalıştım napıyım cok üzülüyorum .
Sagmaktan da sıkıldım huyuda değişti iyice hep kucakta gezdir beni diyor wc ye bile uyumadan gidemiyorum. Dediğiniz gibi evden bebekten biraz uzaklaşsam ne kadar iyi olur

Kontrolünüz nasıl geçti? Antibiyotiği kaç gün kullanıcaksın cnm

Benim de artık iyice azalttı emmeyi başka şey vermiyorum ama memeyede bir tuhaf cebelleşerek emziriyorum.bu ikizler bebekleri gerçekten zor bana göre.ilk oğlumda da mahvolmuştum o da ikizler.ikinci rahat büyüdü ama bu da beni aynı şekilde çok yoruyor.az önce sildim gözümün yaşını sofradan çayımı yarım bırakmıyım dedim sen uyut dedim eşime ya emerse dedi,merhamet ya işte aldım geldim tam bir saat oyalandım kucağımda uyuyor koyunca uyanıyor.akşam erken yatardı o da kalmadı.neler saydım ağlayarak bir görsen en sonunda.yapmıycam yemek falan ev de süpürmüycem çamaşır atıp ütü yapacaktım yapmıyorum hiç birini çok sinirliyim.o kadar üniversite oku didin millet tıkır tıkır işine gitsin ben evde üçüncüye bebek bakayım bugün çok daraldım nedense

Hepsi ayni eşte ayni ailesi de aynı az önce kayinvalide ile didiştm sen diyor bebek seni hep sinirlendiginde böyle mi davranacaksin ya napıyorum da bebege bakan benim her seyi yapan benim siz ne yaptiniz da bir de konusuyorsunuz. Başlıyor bizimde bebeklerimiz yemiyordu ya emmemek ayrı yememek ayri ya çocuk sadece anne sütü alıyor. Eşim desen çok değişti umrunda degil ev anca ne lazimsa onu alır yerine getirir ama manevi destek hic yok yazık değil mi bana ya bi banyo bile etmek lüks oldu bebekle birlikte giriyorum banyoya beni salincaginda bekliyor. Dedim kayinvalideye sen bak ben 2 saat dışarı çıkayım yok bu emiyorda öyle bırakıp gitmek olur mu bilmem ne keşke annem yanimda olsaydı hic itiraz etmezdi.
Sabah beri emmedi 60 ml süt verdim 30 ml duruyor uyurkende emmiyor artik

Benim annem de böyle enerjimi düşürüyor. Bazen dinleneyim diye gidiyorum 2 günlüğüne. Bana diyor ki sen iş gibi davranıyorsun çocuğa. İşini bitirip uyumaya çalışıyorsun onu seveceksin okşayacaksın. Anne uykusuz olabilir miyim o yüzden geldim buraya yani.
Sanki kendi eğitici oyunlar oynuyordu şarkılar söylüyordu da. Ayıp diye çocuğunu sevmeyen nesilden gelmiş bana çocukla oynmayı öğretiyor deliriyorum.

Ben eşime ve ailesine zaten çok kızıyorum da anneme de ayrı kızıyorum.biliyorsunuz babamı kaybettik sekiz ay oldu,annem hanımı illa ben çağıracağım çağırsam da gelme fikri yok.üç çocuk var ikisi okullu ben zaten gidemem,gel diyen de yok zaten tatilde neyde.çocuk sesinden rahatsız oluyorlar koşup oynamasından yada.buraya geleyim de az destek olurum fikri de yok.üstüne bir de telefonda uyudu dersem yerim onu uyumadı yada kucağımda geziyoruz dersem o da başladı mi hemen.batsın böyle sevgi bana göre.elini atmadığı işte geriden rahatsız olur mu insan ya.örgün kaldı topu topu doğumdan sonra.şimdi yengem doğum yapacak Şubat martta ocakta oraya gitme derdinde.benim de sezaryen günümün bi önceki akşamı geldi sabah hastaneye gittik.yengemin de normal bu arada.bunu dile getir kıskançlık olur.

Benim annem de gelmez ben atlıyorum çocukla arabayla gidiyorum koltuğa oturtup ağlaya ağlaya 45 dk gidiyoruz. Evime sayılı gelmiştir biri doğumda işte. Sonra hep ben ona taşınıyorum. Bi gün gel akşam eşim bırakır seni diyorum. Yok. Üç çocuğum var ihtiyacım var sana desem bana mı sordun derdi heralde..

Ben biraz kaşa göze bakan da bir insanım karşımdakini gönülsüz göreyim ölsem bir bardak su ver demem,gitsem de razı değil hissediyorum onu oraya gidince.e üç çocuk biri bebek,yemeği o hazırlayacak bir iş başında öyle uzun uzadıya duramayacağım zoruna gidiyor bana hizmet etmek,akşam başlıyor uyut şunları öyle içelim çayı falan.seslerinden rahatsız oluyor resmen farkına varıyorum hemen.bizi öyle büyütmüşler çünkü.misafir falan gelirdi bir sofra adam yemek yerdi biz çocuk olarak ikinciye otururduk sofrada kalanlarla.ben de şimdi çocuklarıma öncelik veriyorum o değişik geliyor ona.daha ben hamileyim birilerinin hamile olduğunu duyduk bana mı sormuş gözü kesmeyen doğurmasın diye iki üç defa dedi bende en son dedim yani ne alakası var kimse kimseye güvenerek doğurmaz zaten diye.kaynanama bakıyorum kızının evine mekik dokuyor benimkini böyle görünce gıpta ediyorum sanırım

Bazen benimki de beni eleştiriyor sinirli sabırsız davrandığım konusunda ama ben kendi yetiştirdiğimi de bekliyorum nasıl yetiştirildiğimi de benim sabır gösterdiğimin çeyreğini gösteremezdi anne olarak şuan anneanne olarak dahi yirmidört saat bırak iki saat bakmamasına rağmen dayanamıyor

Ay yok ne sabrı. Ohooo çocukluğumu bana davranışlarını anlatsam girmiyim oralara. Ben okulu bitirdim işe başladım arabamı aldım. Ayrı eve çıktım. O zaman kıymetli kızı oldum. Çocuk oldu şimdi benim ihtiyacım var yine ayrıldık
Annemdeyken kuaföre gittim 5 dk kaş aldırıp çıkıcam dedim. Gelince ille hiç durmadı diye şikayet edecek. Kayınvalidem de bir geldi lohusalıkta kaçarak uzaklaştı zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…