2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Yok canım ben daha bişey vermedim korkuyordum zaten vermeye iyikide bişey vermemişim. Fakülteye git bence belki de başka bişey e var

İşte birkaç günde sonuç vermez diyet. Doktorumuz 3 hafta diyor.
Hastalanmayancocuku biliyorum. O kadını yeni takip etmeye başladım ben de.
Yani çocuğun bağırsaklarından ziyade bizim sütümüzle mi ilgiliymiş?
Bizim doktorumuz kakayı önemsemiyor. Kan görmedikçe mukus önemli değil diyor.

Önemli olan şey kusması. Fışkırtarak kusmaması lazım. Hırıltısı ve kusması reflüden. Ve bu alerji kaynaklı olabilir evet. Kusmasını önlemek için gaviscon tarzı bir ilaç kullanması gerekir. Biz kullanıyoruz bayağı faydası oldu. Yedikleri geri gelmeyince hırıltısı da azalıyor.

Kanda Gıda intolerans testini bilmiyorum. Kaç doktorla konuştum bu alerji konusunu hiç duymadım. Deri testini bile 1 yaşına kadar önermeyen doktorlar var.
Kanda alerji var/yok kontrolü yapan test var. Onu yaptırabilirsin. Ama neye alerjisi olduğunu deneme yanılma ile bulacaksın.

Bu işin temeli dediğim gibi süt yumurta et ve alerjenler. Her şeyi kesip 1 ay bekleyip yavaş yavaş diyet açma.

Üniversite hastanesine git bence kafana göre o intolerans testini yaptırma. Üniversite hastanesinde seni yönlendirirler bilgilendirirler. O intolerans testinde yine süt çıkacak.

Şimdi daha uzunda yaptiğim oldu ama üç haftayı bulmadı dediğin gibi ben baya süt felan içmedim canimda
Şunu sorayım sana iki üç hafta hiç kusmuyor yani ilaç vs neden oluyor buna midesi kalkıyor durduk yere kusmuyor ya da beslenirken artik önceden haftada üç kez olurdu, her zaman böyle sık değil ondan önemsemiyorlar onu her bebekte olur diye ama miktari çok işte o da fazla beslenmiştir diyorlar gavisconda kusması çok olmadiği için vermediler açıkçası sence bu kusma önemli mi beni dert sahibi etti ya anlamıyorum o kadar doktor sallıyor mu hastalık arama çocukta diyolar

Evet o kadında diyor ki her önüne gelene diyet veriyorlar sonra süte bakın bi kaç yağ parçası kalıyor diyor bağirsakta flora bozuluyor sonra mukus oluyor sütten kaynaklı olduğunu diyor yani bu tarz şeyler patates zeytinle beslenen anneler var sonra bebekte kilo alamıyor vs. Takip ediyorsan bir okusana mukus postunu canım

Kilo alımında sıkıntı yoksa kusmasını önemsemezler canım. Kusma kilo kaybı olunca tehlikeli. Bizim 3 aylık civarı çok kilo alması gereken zamanlarda 10 günde 100 gram almışlığı vardı. O yüzden çok katı girdik diyete. Ya mama vericez ya diyet dedi doktor. Gaviscon motillium ve katı diyete rağmen yeni yeni düzeldi o da bir işe yaramadı yani. Muhtemelen artık bağırsakları geliştiği için düzeldi.
İşte o da doğru. Bebekte ciddi bir problem yoksa diyet bence de gereksiz. Bakıcam şimdi merak ettim ben de.
Ben de geçen gün bir kadınla tanıştım. Çocuğu 5 yaşında bazı mental problemleri varmış. Diyet yüzünden dedi. 18 ay diyetle emzirmiş. Çocuğum beslenemedi falan diyor. O kadınınki abartı geldi ama haklılık payı vardı yine de.
Diyet yaparken multivitamin omega 3 ve kalsiyum alımına dikkat etmek lazım.

Okudum şimdi canım doğru söylüyor. Ben o yüzden bu aralar bayağı bir vicdan muhasebesindeydim sütüm çok azaldı.
Ama atladığı bir şey var. Doktorlar mukus görünce diyet vermiyor. En azından benim öyle oldu. Doğduğundan beri mukusluydu. Sonra kan gördüm doktor dedi ki bir kez kan görmekten bir şey olmaz devam edecek mi bak dedi. Ben tekrar gördüm. Diyete öyle başladım.
Ben yumurta ve somon balığı yemeğe başladım alerji testinden sonra. Sonra kendi kendime dana eti denedim kan gelmedi devam ettim. Buğday alerjimiz çıktı ama ben buğday tüketiyordum kan gelmediği için buğdaya devam.
Böyle böyle. Şimdi yoğurt denemek istiyorum ına cesaret edemiyorum doktor izin vermedi. Bakıcam..

Ya tam bilmiyordum canım ben mukus var diye gittim en basitinden asistanlar vardı ama direk keserek anlayacaksın kes yeme dedi o dönem hiç kilo almamişti gerçekten çok yapmama rağmen işini yapan doktorlar var evet ama bu şekilde yanlış yönlendirenlerde oluyor onları dinleyen insanlarda çok bi kısmı doğrudur dediğin gibi, yoğurtla kek filan mı denesen

Bende üç dört gündür yemiyorum süt ürünü.hiç de gidesim yok doktora bu pandemide hasta edip getirmek istemiyorum.bir aydan önce bir anlamı yok mu canım.onbeş gün kadar sonra ek gıdaya başlayacaktım halbuki.peki yoğurdu falan hangi aşamada deniyoruz.anne yemeye başlayınca hangi ölçüde yiyerek ilerliyor bir sıralaması var mı.çok bilgi vardır internette ama hiç araştırma yapasım bile yok nedense bu konuda zaten birkaç gün canımı yeterince sıktım daha okuyup durmak istemiyorum.kendimce bir yol çizip ilerleyeyim diyorum.açık uçlu bir alan gerçekten bir doktorun dediğini bile bir diğeri tam tersini savunarak reddediyor
Ne zaman yiyeceksin peki doktor bir yol çizdi mi

Evet ya böyle direk diyete sevk etmeleri filan doğru gelmiyor çok sıkıntı olmayınca

evet kustuğu miktara değil sayısına bir de kiloya baktılar vermediler bi ara durdu o zaman yazdılar ama toparladı hemen bizde ilacı bulamadık zaten. Şimdi iştahsızlık kusma ne oldu bilmiyorum hiç baktırasımda yok
ama dediğin gibi o ilaçlar çok etki etmiyor biz bi ara motilium verdik reflüsü var diye bi etkisi olmadi. Arada kalmak çok kötü ya insan emin olmak istiyor ne neden diye.

İbrahim bey e mi gittin cnm? Yarın hasan tahsine gidicez bizde nasipse bize başlatmaz bence hiçbirşey daha hala çok küçük.

Canım bizi çocuk kardiyoloji gördü aynı şekilde üfürüm var ama her bebekte olur bu normal 1 yaşında geri gel 6 ay sonra tekrar bakalım dedi

Kızlar en sonunda evde isyaaaaan diye bağırıcam son uykusundan 7ye doğru uyandı 7 buçuk gibi çıkardık yürüyüş yaptık iyice yorulur güzel güzel uyuturuz dedik 1 saat gezdirdik evde de biraz oynadık yorduk 9dan beri uyutmaya çalışıyoruz ve saat 11e geliyo hala uyumadı en son bu saate kadar 2 aylıkken falan uyanık kalmıştı heralde uzun zamandır böyle yapmamıştı gerçekten saç baş yolucaz artık

Kızlar bizim kızın kafasının arkası, parmaklarımın olduğu yer düz gibi. Yuvarlaklık yok. Orda da bıngıldak mı oluyodu? Ondan mı düzdür? Yoksa başka bi sebepten midir sizce ?
Bizimkinin de aynı öyle. Hep sırtüstü yatıyor yan çok nadir yattığı ben ona bağlamıştım ama

Kızlar dün egemeni Dr a götürdüm gittiğimizde 40 olmuş ateşi.hemen pamuk falan yaptilar ilaç verdiler kan aldılar ikindin 4 e kadar 38.5 dan düşmedi ateşi.kafasj düşüyor vücudu çıkıyor yada tam tersi.kaninda enfeksiyon varmış nasıl oldu nasıl kaptı hiç anlamıyorum.uc gün sürer dediler.simdiye kadar kaç kez yükseldi kaç kez düşürdük sayısını bile bilmiyorum. Allah'tan eşimin babaannesi gelmisti dün denk geldi.yalniz kalmadım bu süreçte yoksa çok korktum titredikce cocuk sakın kalamadim.ne zormus annelik ya çocuklar hiç hasta olmasa keşke

Günaydınlar kızlar. Hepiniz iyisinizdir inşallah pek bakamadım. Mertin vücudunda kırmızılılar çıkmıştı ben isilik diye düşündüm ama 1 haftada ancak geçti şimdi tekrar bir bacağında çıkmış bu isilik mi?

Eklentiler

• 20211112_083222.webp
    10,9 KB · Görüntüleme: 69
  • 20211112_083207.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 67
Ben tam göremedim anlayamadım canım. İsilik pütürlü olmuyor mu?

Canım alerji gibi duruyor ama ek gıda tattirmaya başladın mı belki onlardan bişey dokunmuştur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…