• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    187
Doktora gittin mi benim de nisanım geldi 2 hafta sonra doğurdum. Ve ara ara kanamalı oldu hep. En son gittiğimde parmağıyla rahim ağzını kazidi membran sıyırma galiba o işlem üzerine yatma mutlaka yürü dedi ben 10.000 adım attım 3 gun içinde dogurman gerekir demişti. 4 gün sonra doğurmuş oldum
Bana da yaptılar o membran sıyırmayı, açılman hızlanır doğum başlar bugün dediler ama 3 cmle taburcu ettiler. Üzerinden 6 gün geçti hala doğuramadım 🤦🏻‍♀️ İşe yaramadı mı acaba diyordum ama mesajınızda 4 gün diye okuyunca umutlandım şu an, belki eli kulağındadır..

Sonda çok acılı bir şey mi ben de ameliyatın sonuna doğru fenalastigim için uyuttular sanırım o zmaan takıldı. Hiç bilmiyorum acılı bir sry mi ama çıkarırken hiç acımadı sanırım anestezi etkisinden 🙏
kızlar sondayı bende normal anestezi filan yokken yapmışlardı, hiç acılı bi şey değil, korkmayın, damar yolu daha çok acıtıyodur

Ay hayırlı olsun gözünüz aydın kaç haftalıksınız
Bir gün bizde doğum yaptık haberi yazacakmıyı diye düşünüyorum ya sankı o gün hiç gelmicek gibi hepiniz birer birer gittiniz tek tük kaldık buralarda ve Benm en korktugum 40 larıda geçicekmişim gibi geliyor ağrı sızı sancı bişe yok bende
Teşekkürler 💫 38+3üm bugün 💕

Bana da yaptılar o membran sıyırmayı, açılman hızlanır doğum başlar bugün dediler ama 3 cmle taburcu ettiler. Üzerinden 6 gün geçti hala doğuramadım 🤦🏻‍♀️ İşe yaramadı mı acaba diyordum ama mesajınızda 4 gün diye okuyunca umutlandım şu an, belki eli kulağındadır..
Her gün yürü bol bol hareket et. Ben her gün minimum 7.000 adım attım merdiven inip çıktım.. o şekilde oldu. Membran sıyırmadan sonra nstde sancım hala sıfırdı.. doktorum da ümitsizdi.. vardır onun beklediği bir zaman ☺️ sağlıkla gelsin kuzucuk. Tam hazırlıklı gelirse emmesi de iyi oluyor sarılık vs durumuna direnci de iyi oluyor..

Umarım bende bu kadar kolay doğurabilirim🫣 2 gün önce kıvrana kıvrana sancı çekerken ben yapamıycam galiba diyodum ertesi gün nişanım gelince o sancılarımı unuttum gitti artık geliyor diye heyecana kapıldım ama benim bebe bana oyun oynadı galiba 😂😂😂
Çok kolay olduğunu söyleyemem 😅 sancılar beni mahvetti eşimin bacağını ısırdım resmen eti kopacak gibiydi çıkınca gösterdi 😅 200 küsürleri gördüm nstde ayy çok fenaydı. Unutamam yani unutamıyorum..

Anladım canım bakayım benimki almışmı ama 2 saat olmadan acıkıyor bilemedim ben
Canım benimki de sarılık oldu ama düşmeye başladı çok şükür kan şekeri iyi tahliller iyi doktor hep bebek tok diyo ama sarılık niye ilerledi anlamadım bugün tekrar gittik çok şükür düşmeye başlamış

Selam kızlar ,canım biraz sıkkın. Bugün doktor randevum vardı. 38+1deyiz ,bebeğim hala 2 kilo 900 grammış. Bana az geldi,ilk defa kilosunu kafama taktım. Boynuna 1 defa kordon dolanmıştı çözülmüştür diye düşünerek gittim ama çözülmesi bir yana, 2 defaya çıkmış. Sancım hiç yok,doğum ufukta görünmüyor. Doktorum bana hangi doğum şeklini istediğimi sordu ,ben de iyi mi yaptım bilmiyorum ama vajinal doğum istediğimi söyledim. O da bana şimdilik bekleyeceğimizi ama 40+5leri vs. geçtiği takdirde suni sancı veremeyeceğini, sezeryan yapacağını ve risk alamayacağını söyledi. Suyum da biraz azalmış ama yeterli düzeydeymiş. Haftaya tekrar gel ama büyük ihtimalle o zaman da doğurmazsın dedi ,neye dayanarak böyle bir tahmin yürüttüğü hakkında en ufak bir fikrim yok. Ben de evi temizleyip , hastane çantasını son defa kontrol edip gitmiştim,bu sefer yatış verir umuduyla...

Bugün benim de kontrolüm vardı 38+2 .. nst de sancım çıkmadı 3500 kg olmuş 3 gün sonra tekrar gel dedi başı 2 hafta önde hala .. kızım da okula başladı eşim de il dışında hem doğsun istiyorum hem beklesin 🫣

Herkese merhaba, ben de bu sabah doğum yaptım. Genel anestezi ile sezeryan oldum. (Sonda görmedim uyuşturduktan sonra takmışlar) bebeğim de ben de iyiyiz. Biraz ağrım var tabi ama çok şükür idare edilmeyecek gibi değil. Oğlum da cennet bahçesi sanki. Emzirebildim çok şükür. 3.345 gr 49 cm doğdu. Doğuran arkadaşlaeın bebeğini allah bağışlasın, bekleyenler de en kısa sürede sağlıkla kavuşur umarım. Sevgiler 💫
Gözün aydın canım sağlıkla büyüt oğlunu💙 kaçıncı haftada doğdu oğlun birde sezaryan sebebi neydi genel anestezi çok ağrılı diye beni korkuttular kişiden kişiye değişiyor mu acaba hemen uyandınmı.

Selam kızlar ,canım biraz sıkkın. Bugün doktor randevum vardı. 38+1deyiz ,bebeğim hala 2 kilo 900 grammış. Bana az geldi,ilk defa kilosunu kafama taktım. Boynuna 1 defa kordon dolanmıştı çözülmüştür diye düşünerek gittim ama çözülmesi bir yana, 2 defaya çıkmış. Sancım hiç yok,doğum ufukta görünmüyor. Doktorum bana hangi doğum şeklini istediğimi sordu ,ben de iyi mi yaptım bilmiyorum ama vajinal doğum istediğimi söyledim. O da bana şimdilik bekleyeceğimizi ama 40+5leri vs. geçtiği takdirde suni sancı veremeyeceğini, sezeryan yapacağını ve risk alamayacağını söyledi. Suyum da biraz azalmış ama yeterli düzeydeymiş. Haftaya tekrar gel ama büyük ihtimalle o zaman da doğurmazsın dedi ,neye dayanarak böyle bir tahmin yürüttüğü hakkında en ufak bir fikrim yok. Ben de evi temizleyip , hastane çantasını son defa kontrol edip gitmiştim,bu sefer yatış verir umuduyla...
Selam canım benim oğlumda kordonu dolamış boynuna bugün kontrole gittim normal doğumu bekleyeceğiz dedi 36. Haftalığım belki açıklığına bakmıştır usgden ondan öyle demiştir seninkinin cinsiyeti ne bende biraz bu kordon mevzusu sebebiyle endişeliyim ama doktor gayet pozitif konuştu beklycz normal doğumu dedi nasıl bekleyeceğiz birde bize sorsunlar vallahi Rabbim tez zmanda sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 💙

Selam benimki 38+1 de 3.100 kg çıkmıştı. Seninki 200 gr aşağıda , ki bu kglalar net değil. Lütfen takılma kg suna. İlk kızım 2850 doğdu sonra çok şükür kg sunu aldı. Kordon dolanmasından ben korkuyorum ya. Öyle normal doğanda var ama bilmiyorum. Doktor öyle söylemiş olabilir ama doğum hiç belli olmaz. Sabaha bi bakarsın sancın gelmiş doğurmuşsun allah bilir

Seçimi sana bırakması da gayet iyi ama bence riskleri araştır. Çift kordon dolanmasında vajinal doğum öneriliyor mu? Emin olman iyi olur. Benim görümcemi o sebeple sezeryana almışlardı. Önemli olan bebeğin sağlığı sonuçta doğum şekline hiç takılma. Hayırlısıyla ve sağlıkla gelsin..

Kızlar günaydın, bugün benim sezaryen sonrası 3. günüm ve yatakta sırtüstü yatıp kendim kesinlikle kalkamıyorum. Bütün gece oturur gibi yattım. Dikiş yerlerim yanıyor ve çok ağrıyor. Normal mi? Sizlerin iyileşme süreciniz nasıldı?
Ben 5 gün falan oturarak uyumuştum normal. Yavaş yavaş geçecek sabretmek gerekiyor sadece.

Kızlar ben daha önce genel anestezi ile ameliyat olmuştum. Spinalden daha zor olduğunu sanmıyorum. Sadece ayılma süreci var işte biraz mide bulantısı ve üşüme gibi şeyler oluyor anesteziye atarken ama çok problem değil bence.

Bir de ameliyathanede sonda takacaklarında uyutunca taksanız demiştim öyle olmaz dedi doktorum. En korktuğum şey sondaydı ama inanın hiç mi hiç acıtmıyor. Hiç korkmayın ondan :)

Canım benimki de sarılık oldu ama düşmeye başladı çok şükür kan şekeri iyi tahliller iyi doktor hep bebek tok diyo ama sarılık niye ilerledi anlamadım bugün tekrar gittik çok şükür düşmeye başlamış
Çok şükür düşmeye başlamış bende bu gün sağlık ocağına götürdüm 1 haftaya 400 Gr almış çok mutluydum nerdeyse gece hiç uyumuyorum eziyetim boşa diğilmiş

Back
X