Bir arkadaşımın çocuğu üst düzey alerjikti,bizde de böyle falan olunca dün onla konuştum arayıp,öyle hemen düzelme bekleme diyor,sen de kullanamaya devam et canım bakalım sabırla inşallah düzelir.şu an ben de süt ürünü tüketmiyorum,elim varmıyor.tek bir keşkem var,kanlı kakayı götürüp tahlil yaptırmamak.doktor enfeksiyon da olabilir dedi ama inceletmedik işte.ama uzun süredir devam eden bir meme reddi vardı.inşallah çabucak atlatırız hepimizAlerji maması mı verdiler cnm size mukuslu kakaları var mı
Ban abi damla verdiler her emzirmede veriyoeum ama 3 gün oldu hala ayni mukuslu kakalar
Benim hala devam ediyor meme reddiBir arkadaşımın çocuğu üst düzey alerjikti,bizde de böyle falan olunca dün onla konuştum arayıp,öyle hemen düzelme bekleme diyor,sen de kullanamaya devam et canım bakalım sabırla inşallah düzelir.şu an ben de süt ürünü tüketmiyorum,elim varmıyor.tek bir keşkem var,kanlı kakayı götürüp tahlil yaptırmamak.doktor enfeksiyon da olabilir dedi ama inceletmedik işte.ama uzun süredir devam eden bir meme reddi vardı.inşallah çabucak atlatırız hepimiz
Alerji maması mı verdiler cnm size mukuslu kakaları var mı
Ban abi damla verdiler her emzirmede veriyoeum ama 3 gün oldu hala ayni mukuslu kakalar
Önceki gibi degil az kusuyor testen öncede az kusuyorduCanım kakaya bakma. Kaka düzelmezmiş. Doktorum öyle dedi. Sütünü aldıkça kaka değişmeyecek dedi. kusuyor mu ona bak..
Bir arkadaşımın çocuğu üst düzey alerjikti,bizde de böyle falan olunca dün onla konuştum arayıp,öyle hemen düzelme bekleme diyor,sen de kullanamaya devam et canım bakalım sabırla inşallah düzelir.şu an ben de süt ürünü tüketmiyorum,elim varmıyor.tek bir keşkem var,kanlı kakayı götürüp tahlil yaptırmamak.doktor enfeksiyon da olabilir dedi ama inceletmedik işte.ama uzun süredir devam eden bir meme reddi vardı.inşallah çabucak atlatırız hepimiz
Önceki gibi degil az kusuyor testen öncede az kusuyordu
Canım en başta mukuslu kakası vardı sonra ben süt ürünlerini kesince o da geçti şimdi hiç yok alerji maması vermediler sadece mamanın içinde süt şekeri olmasın demişti doktor mesela humananın mamasında var süt şekeri onu kullanamadık bebelac gold nutrikonfor kullanıyoruz bi sıkıntısı yokAlerji maması mı verdiler cnm size mukuslu kakaları var mı
Canım çok sevindim evet regl olman dediğim gibi baya etkileyecek rahatlarsın uzun uyudu vakit mesela akşam bi iki kere sağmaya çalış ve sütüm tamamen bitince kapat makinayı bir 15 dakka sonra boş memeyi 10 dakka boyunca sağ bak tekrar geliyor mucize gibi .tubaslk canım bestlakım kargoda kayboldu bir türlü kullanamadım. Ama dün regl oldum. Sütüm arttı sanırım sağmaya fırsatım olmamıştı çocuk emiyor dünden beri sürekli lıkır lıkır gidiyor bi de kusuyordu üstüne fazlasını. Bugün sağdım şimdi 200cc geldi. Hemen stoğa attım çok rahatladım. İşe kadar şöyle bir haftalık stok yapsam çok rahat ederim.
Bu arada sen kreşle ilgili ne düşünüyorsun? Hala memnun musun? Yoksa mesela güvenilir birini bulsan bakıcı mı tercih ederdin.
Kreşte uyuyor muymuş gündüz uykularını nasıl uyutuyorlar?
Ve ek gıda meselesini konuştunuz mu başlayacak mı önümüzdeki ay.
Çok sordum bir anda ama dert sardı beni tarih yaklaştıkça.
Canım çok sevindim evet regl olman dediğim gibi baya etkileyecek rahatlarsın uzun uyudu vakit mesela akşam bi iki kere sağmaya çalış ve sütüm tamamen bitince kapat makinayı bir 15 dakka sonra boş memeyi 10 dakka boyunca sağ bak tekrar geliyor mucize gibi .
Kreşe gelince çok memnundum ama günde 3 saatim yolda geçiyordu . Tuzladan kartala gidiyordum bırakıyordum bebeği ordan da dilovasına işe . Dönüş aynı dilovası kartal sonra tuzla . Almak zorunda kaldım kreşten hem yorucu hem hasta olup duruyordu sabahları arabaya koyunca büyük ihtimal üşütüyordu . Çok düzenliydi . Bıraktığım sütü veriyorlardı ve iki üç uyku uyuyordu çocukları görmek bişe onu yoruyordu yakın olsam yine kreş tercih ederdim maaliyetide 2500₺
Şuan bi aydır nerdeyse bakıcı var 3500₺ maaş veriyoruz ve sigorta yapıyoruz ondanda çok memnunum daha pahalı ama evimi bile toparlıyor eve geldiğimde sadece yemek yapmam kalıyor . Ama heryerde kamera var ve referanslı olması lazım bizimki doktorun çocuğuna bakmış doktoru arayıp sordum öyle aldım .
Bence kreş eve yakınsa kreş değilse ve durumun yetiyorsa bakıcı
Senin fayda edip etmeyeceğini merakla bekliyorum,dün sabah yapmıştı eşim yoktu evde götüremedi,daha yapmadı yapsın ilk işim vermek olacak ama enfeksiyonsa bile atlatmış olabilir gözlemlerime göre en çok enfeksiyon var mı onu merak ediyordumBenim hala devam ediyor meme reddi
Cnm sen kaka görmesem bile ver test çünkü olna gizli kana bakiyorlar bende bebegin verdim görünürde birsey yoktu ama çıkmış
Bene kullanmam icin birsey vermediler diyet yapaym mi dedim hayir once bu damlayı deneyeceğiz ondan sonra dediler bakalm
Aynen dediğin gibi düşündüğümden göremesim yok,gerçekten para yemeye çok açık bir alan ellerinden gelen birşey de yok aslında.büyük oğlumda kusma değişik kaka falan olmuştu bir iki yaş civarı o kadar gittik ki arpa boyu yol ilerlemediler.çocuğun biraz rahatladığını görünce elim gitmiyor yemeye şu an sadece ama biryerlerden başlayacağımİlla ki kanlı kakayı tahlil ettirmen gerekmiyor ki canım. Şimdi de baktırsan anlaşılır alerji olup olmadığı da çok keşkelik bir durum yok yine de. Yaptırmayacaksan da salla. Ağustos sonu başladım alerji doktorlarına gitmeye. Bir miktar tecrübe edindiysem eğer anne sütünden yaşadığımız şey şu kaka olayları falan alerji değil. Basit bir intolerans. Çok fazla bebek yaşıyor bunu. Bebeklerin bağırsakları gelişmemiş. İnek sütü ağır geliyor. Olay bundan ibaret. Ciddi bir alerjiden söz etmek için mama verdiğinde anaflaktik şok geçiren bebekler varmış onların ömür boyu alerjisi geçmezmiş. Bizim bu intolerans 1 yaşa doğru geçecek. Çok fazla doktorla konuştum gerek online görüşme aldım. Gerek çevremde tanıdıklarımla konuştum. Doktorlar arasında bile kesin bir görüş yok bu konuda. Bir kısmı alerjen gıdayı komple diyetten çıkarmanın iyileşmeyi geciktirdiğini bile söylüyor. Bebek ciddi ölümcül reaksiyon vermiyorsa devam.
Ben yavaş yavaş her şeyi tüketmeye başlayacağım. Gazi ünide arkadaşım var doktor. Hocasıyla konuşmuş o bana gazı verdi. Hiç parasını kaptırmasın doktorlara kendi sinirlerini de bozmasın. Ciddi bir alerji ise ek gıdada alarm verir o zaman önlem alır demiş.
Diyet nasıl bir yol izleyerek açacaksın,örneğin doğrudan değil de bişeylerin içinde mi yiyorsun önce.mesela ne zaman deneyeceksin çocuğa yoğurt falan vermeyiO zaman düzeliyor olabilir canım. Bizimkinin de kusmaları çok azaldı. Ve ben diyet açıyorum yavaştan. Demin denizana ya da yazdım bak istersen..
Ya canım ben de paketli gıdalara abur cuburlara sarmıştım fena halde acaba onlar mo tetikledi diye düşünmüyor değilim.yazdıklarınla da örtüşüyor yediklerimCanım en başta mukuslu kakası vardı sonra ben süt ürünlerini kesince o da geçti şimdi hiç yok alerji maması vermediler sadece mamanın içinde süt şekeri olmasın demişti doktor mesela humananın mamasında var süt şekeri onu kullanamadık bebelac gold nutrikonfor kullanıyoruz bi sıkıntısı yok
Senin fayda edip etmeyeceğini merakla bekliyorum,dün sabah yapmıştı eşim yoktu evde götüremedi,daha yapmadı yapsın ilk işim vermek olacak ama enfeksiyonsa bile atlatmış olabilir gözlemlerime göre en çok enfeksiyon var mı onu merak ediyordum
Aynen dediğin gibi düşündüğümden göremesim yok,gerçekten para yemeye çok açık bir alan ellerinden gelen birşey de yok aslında.büyük oğlumda kusma değişik kaka falan olmuştu bir iki yaş civarı o kadar gittik ki arpa boyu yol ilerlemediler.çocuğun biraz rahatladığını görünce elim gitmiyor yemeye şu an sadece ama biryerlerden başlayacağım
Diyet nasıl bir yol izleyerek açacaksın,örneğin doğrudan değil de bişeylerin içinde mi yiyorsun önce.mesela ne zaman deneyeceksin çocuğa yoğurt falan vermeyi
Ya canım ben de paketli gıdalara abur cuburlara sarmıştım fena halde acaba onlar mo tetikledi diye düşünmüyor değilim.yazdıklarınla da örtüşüyor yediklerim
O üç gün içinde bir kez mi yenmesi gerekiyor o besinin,süt ürünlerisiz hayat çok boşmuşCanım şimdi yumurta denedim. Somon balığı denedim bunları doktorla alerji testinden sonra denedik. Yumurta sarısını denedim 3 gün değişik bir şey yapmadım iyi pişmiş şekilde direk yedim. Sonra komple yumurtayı yedim 3 gün sonra somon yedim.
Sonra baktım bu iş böyle güzel ilerliyor dana eti yedim. Tavuk yedim.
Kabuklu yemişleri yemeyeceğim onlar riskli geliyor cevize yüksek çıktı alerjisi.
Süt ürünleri kaldı işte. Gerçi esas problemimiz süttü zaten doktora beni götüren şey. Ama düzeldi gibime geliyor. 2-3 haftadır pişik olmadı mesela.
Bir gün kendim yoğurt yiyip emzireceğim bir şey olmazsa çocuğa yoğurt yedireceğim. İnşallah kurtuluruz şu meseleden.
Sömürüye çok açık bir alan. Her şey çok farazi. Ben kilo alımı az olması yüzünden düştüm buralara yoksa önemsemezdim. Şükür toparladı gibi. Bu ay daha tartılmadık ama öyle gözüküyor bana
Peki verir vermez illa emmesi şart mı uyurken versen örneğin kırk dakika sonra da emiyorsa misal problem olur mu ki?olduğu kadar artık sakın dur bi damlayı alıp geleyim deme kesin emmez seninki.işte benim de öyle oldu biliyor musun zorla emzirmeye çalıştım çoğu kez
Bakıcı bulmak için bakıcı ilanı verdim evdekibakıcı diye bir site var 300₺ gibi bişeydi sanırım oradan başvuranlar oluyor ve bizim ki 55 yaşında ama çok hareketli bir bayan yani evi hergün süpürüm siliyor bebekle çok ilgili ve bilgili . Referanslı ama diploması yok . İlk başta dipllmalı istedim ama 1 hafta sonra bi pazar günü mesaj atıp beni yüz üstü bıraktı . Diplomalıydı ama bebeği tek başında alt değiştirme masasında bıraktı yani diplomayla olacak bişey değil gerçekten. Ve bakıcının avantajlı yanı sanada destek olması olmicaksa o kadar para vermenin bir anlamı yok bence . Eve gelince evim temiz oluyor bebek mutlu oluyor birlikte vakit geçirip akşam dinleniyorum . Şöyle söyliyeyim bebekten önce bile bukadar rahat değildim daha fazla yoruluyordumçok sevindim bakıcıdan memnun kalmana. Evet biraz daha maliyetli ama daha konforlu dediğin gibi.
Kamera ne aldın diye sorayım o zaman. Xiaomi alsam 3 tane yeter bizim eve diye düşünüyordum ben de.
Bakıcıyı nerden buldun şirketten falan mı tanıdık aracılığıyla mı?
Kreş evime 200 metre mesafede sokağımın başında resmen beni o çok cezbediyor. Ama hasta olur diye korkuyorum. Bayağıdır çalışmıyorum. İşe başlar başlamaz izin almak zorunda kalırsam sorun edecekler biliyorum. Acaba bi 9 ay sonra mı kreşe versem. Mesela Eylül gibi diye düşünüyorum iyice büyümüş olur. Hem de iş yerine yeniden adapte olmuş olurum o zamana.
Bakıcı nerden bulacağımı bilmiyorum. 2 kişiyle görüştüm referanslı. evleri uzak ve yaşları fazlaydı. Yorulurlar diye düşündüm istemedim.
Çalışmaya başladığımda bakıcının parasını gözüm görmeyecek çok. Geçici bir süre en azından. 1 yıldır ücretsiz izindeyim ben. Her türlü çalışmaya başlamam bizi rahatlatacak o yüzden parasını gözden çıkardım..
Emmeden hemen önce sütünle karıştır ver dediler aynen hala memede uyuyor uyurken emiyorO üç gün içinde bir kez mi yenmesi gerekiyor o besinin,süt ürünlerisiz hayat çok boşmuşama benim bile meğerse şişkinliğim varmış daha rahat hissediyorum karnımı
Peki verir vermez illa emmesi şart mı uyurken versen örneğin kırk dakika sonra da emiyorsa misal problem olur mu ki?olduğu kadar artık sakın dur bi damlayı alıp geleyim deme kesin emmez seninki.işte benim de öyle oldu biliyor musun zorla emzirmeye çalıştım çoğu kez
O üç gün içinde bir kez mi yenmesi gerekiyor o besinin,süt ürünlerisiz hayat çok boşmuşama benim bile meğerse şişkinliğim varmış daha rahat hissediyorum karnımı
Bakıcı bulmak için bakıcı ilanı verdim evdekibakıcı diye bir site var 300₺ gibi bişeydi sanırım oradan başvuranlar oluyor ve bizim ki 55 yaşında ama çok hareketli bir bayan yani evi hergün süpürüm siliyor bebekle çok ilgili ve bilgili . Referanslı ama diploması yok . İlk başta dipllmalı istedim ama 1 hafta sonra bi pazar günü mesaj atıp beni yüz üstü bıraktı . Diplomalıydı ama bebeği tek başında alt değiştirme masasında bıraktı yani diplomayla olacak bişey değil gerçekten. Ve bakıcının avantajlı yanı sanada destek olması olmicaksa o kadar para vermenin bir anlamı yok bence . Eve gelince evim temiz oluyor bebek mutlu oluyor birlikte vakit geçirip akşam dinleniyorum . Şöyle söyliyeyim bebekten önce bile bukadar rahat değildim daha fazla yoruluyordum
Kesinlikle ya rota 2 doz menenjit 3 doz.en azından bir kısmını karşılasalar o da iyi olurmuşBilmiyorum da boyle onemli asılar ucretlı olmasa keske .. hadi gücümüz yetiyor alıyoruz baskası ne yapıyor devlet bi el atsa ne iyi olur..
İlan vermek için ödeme yapman lazım yoksa ilanın yayınlanmaz diğe biliyorum belkide yanlış biliyorum hadi hayırlısı bakalım inşallah iyi birini bulursunYaaa o siteye ilan verdim ama para vermedim. Ekşi sözlükte baktım bir kişi bile olumlu yorum yapmamış dedim dolandırıcı heralde site. Şu an aşırı sevindim. Bu hafta bakacağım ona
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?