- 17 Ekim 2021
- 11.443
- 38.011
- 548
- 39
SağolSelam ilki 3 aylıkken, ikinci doz 5 aylıkken
Ya bizde iki gün önce kullanmaya başladık ama Dr bize öyle bişey demedigi için kullanmadık tabi. Çocukta ishal oldu,sürekli ağlıyor karnı ağrıyor sanırım. Şu an ne yapabilirim ben.bu damlayı alsam olur mu ki....çok mu zor ya bunu hatırlatmak. devlete her gidişimde bı fazla soğuyorum.baska da şansım yok burda.kızlar bizim gibi hasta olup antibiyotik kullanan çok bebiş vardı burda. Antibiyotik ishal yapar ama Biz antibiyotiği keseli 10 gün olmasına rağmen, 10 gündür ishalimiz devam ediyodu. Dr u aradık. Dediki “bağırsak florası bozulmuştur, maflor plus damla kullanın” ki bizde öylece başladık. Şükür şimdi daha iyi. Sizinde aklınızda olsun. Antibiyotikle beraber aslında bu damlanında verilmesi lazımmış.
Bizde şuan aynı durumdayız düzen denilen bir şey yokKızlar günaydın. Bizim bebede bazı uyku problemleri başladı bu hafta. Uyku gerilemesi mi geçici mi bilmiyorum ya. Ben gündüz uykularını gayet uyutabiliyordum çok uzun zamandır sallamadan. Kucağımda pışpışlayıp yatağına koyardım. Şu an sadece ayakta sallayarak uyuyor. Gece uykusuna kendi dalıyor hala ama çok zorlanıyor.
7de uyuyup 6-7 gibi uyanırdı normalde. Q10.30-11.00 gibi uykusunda besliyorum. Sabaha kadar uyanmazdı normalde işte. gece 2-3 gibi acıkıp uyanıyor şu an. Emiyor. Uyuyor. 1 saat sonra yarım saat sonra tekrar uyanıyor. Ve bir daha asla uyutmak mümkün değil. 3.30-4 gibi ayağa dikiliyoruz.
Şimdi bu bebelerin gece 10-12 saat uyuması gerekiyor ya. 5ten sonra uyansın yine razıyım. 3.30da uyanmak ne ya.
Dün gece 8de uyuttum. Yine aynı 4te dikildik.
Gündüz de sallıyorum zaten çıldıracağım.
Ne yapsam nasıl düzelir bu ya.
Bizim hep böyleKızlar günaydın. Bizim bebede bazı uyku problemleri başladı bu hafta. Uyku gerilemesi mi geçici mi bilmiyorum ya. Ben gündüz uykularını gayet uyutabiliyordum çok uzun zamandır sallamadan. Kucağımda pışpışlayıp yatağına koyardım. Şu an sadece ayakta sallayarak uyuyor. Gece uykusuna kendi dalıyor hala ama çok zorlanıyor.
7de uyuyup 6-7 gibi uyanırdı normalde. Q10.30-11.00 gibi uykusunda besliyorum. Sabaha kadar uyanmazdı normalde işte. gece 2-3 gibi acıkıp uyanıyor şu an. Emiyor. Uyuyor. 1 saat sonra yarım saat sonra tekrar uyanıyor. Ve bir daha asla uyutmak mümkün değil. 3.30-4 gibi ayağa dikiliyoruz.
Şimdi bu bebelerin gece 10-12 saat uyuması gerekiyor ya. 5ten sonra uyansın yine razıyım. 3.30da uyanmak ne ya.
Canım bunun devletle özelle alakası yok ki.bizim gittiğimiz çocuk doktoru özelde çalışıyor. antibiyotik her çocukta aynı şeyi yapacak diye bir şey de yok. o yüzden olmaz belki diye gerek görmemiş olabilir.Ya bizde iki gün önce kullanmaya başladık ama Dr bize öyle bişey demedigi için kullanmadık tabi. Çocukta ishal oldu,sürekli ağlıyor karnı ağrıyor sanırım. Şu an ne yapabilirim ben.bu damlayı alsam olur mu ki....çok mu zor ya bunu hatırlatmak. devlete her gidişimde bı fazla soğuyorum.baska da şansım yok burda.
Ya bizde iki gün önce kullanmaya başladık ama Dr bize öyle bişey demedigi için kullanmadık tabi. Çocukta ishal oldu,sürekli ağlıyor karnı ağrıyor sanırım. Şu an ne yapabilirim ben.bu damlayı alsam olur mu ki....çok mu zor ya bunu hatırlatmak. devlete her gidişimde bı fazla soğuyorum.baska da şansım yok burda.
Ben yanlış anlamışım. Antibiyotik+ ishal ilacı şart gibi anladım.canim devlette hiç güzel anım yok da o yüzden birazda.hep bı olay olunca yine mi dedum benCanım bunun devletle özelle alakası yok ki.bizim gittiğimiz çocuk doktoru özelde çalışıyor. antibiyotik her çocukta aynı şeyi yapacak diye bir şey de yok. o yüzden olmaz belki diye gerek görmemiş olabilir.
Ama sen antibiyotiği yeni kullanmaya başlamışsın galiba. Antibiyotik ishal yapar zaten. Şimdi almasan olur damlayı. Antibiyotiği kestikten sonra bekle biraz bakalım. Belki kendiliğinden geçer ishali. Geçmezse o zaman al bence damlayı. Dediğim gibi antibiyotikten sonra belki bişey kalmıcak sizin bebekte. O zaman gerek olmaz.
Doğrudur canımMaflor plus ı biz de kullanıyoruz. Reflüye ve ishale iyi geldi. 5 aydır gittiğimiz doktora her seferinde ishal ishal diye yakınıyordum. En sonunda bi de bunu deneyin diye aklına geldi. Devlet özelle alakası yok bence de. Kronikleşmiş bir şey yoksa ekstra ilaç vermek istemiyorlar..
Canım geçen hafta bizde böyleydik tek başına uyuyan çocuk yatakta yarım saat pış pış pış yapmak zorundaydım ve zırt pırt uyanıyordu . 1 hafta 10 gün sürdü geçti . Tam 5.ay bitimindeKızlar günaydın. Bizim bebede bazı uyku problemleri başladı bu hafta. Uyku gerilemesi mi geçici mi bilmiyorum ya. Ben gündüz uykularını gayet uyutabiliyordum çok uzun zamandır sallamadan. Kucağımda pışpışlayıp yatağına koyardım. Şu an sadece ayakta sallayarak uyuyor. Gece uykusuna kendi dalıyor hala ama çok zorlanıyor.
Canım geçen hafta bizde böyleydik tek başına uyuyan çocuk yatakta yarım saat pış pış pış yapmak zorundaydım ve zırt pırt uyanıyordu . 1 hafta 10 gün sürdü geçti . Tam 5.ay bitiminde
Bizde gece 1 en fazla 2 kere uyanıyorduk şimdi 3 4ü buluyor ve hep beslenmek istiyor uyutamıyorum. Dişten mi dedim doktora daha görünürde birşey yok dedi ama biberonla da çok oynuyor ısırıyor karnını doyurmadan itiyor galiba açlıktan da uyanıyor olabilir. 4.ay gerilemesinde derin uykuya geçişlerde zorlandıkları için geri uyuyamıyorlaşmış gece de bizde yeni başladı galibaİnşallah canım düzelir ya
Bizde gece 1 en fazla 2 kere uyanıyorduk şimdi 3 4ü buluyor ve hep beslenmek istiyor uyutamıyorum. Dişten mi dedim doktora daha görünürde birşey yok dedi ama biberonla da çok oynuyor ısırıyor karnını doyurmadan itiyor galiba açlıktan da uyanıyor olabilir. 4.ay gerilemesinde derin uykuya geçişlerde zorlandıkları için geri uyuyamıyorlaşmış gece de bizde yeni başladı galibabakalım çok uzun sürmez inş ama ayağa fazla alıştırmamaya çalış bence. Tek bebeğin varken daha çok şansın var:) ha birde 2 gündür 4 uykudan 3 uykuya düşürdüm zırt pırt uyanıyor uykusu tam gelmiyormu diye. Gece 2 uyanmaya döndük yine. Etkisi var mı bilmem.
Valla 4 ay gerilemesini asıl şimdi yaşıyoruz galiba:)Emmeyi seven bir bebek değildi valla gece uyanıp uyanıp meme istiyor anlamadım.
Gece memede uykuya dalabiliyorsa almıyorum ama sabah 4ten sonra imkansız yatağında cırcır böceği gibi konuşup duruyor. Gözler açık faltaşı gibi. Mecbur alıyorum 7ye kadar sallıyorum.
Valla 4 ay gerilemesini asıl şimdi yaşıyoruz galiba:)
Nerde oturyosnz canim ? Bu kadar parayi bakiciya mi veriyosnz bide sigortaCanım biz 3500₺+ sgk veriyoruz haftada 5 gün sabah 8 akşam 5 . Vallah onlardan dünya temizliği istemiyoruz. Çocuk gündüz 5 saat uyuyor evi süpürüp toparlamak 1 saat en fazla . Biz zahmet o paraya yapsınlar
1000 mi kaç arası bizde 2000 yarım günNerde oturyosnz canim ? Bu kadar parayi bakiciya mi veriyosnz bide sigortabizim burda 1000 lira verene baya gidip bakiyolar . valla iyimis sizin ben bile bakarim o kadar paraya evi de toplasin yani eline mi yapisiyo sanki
Bizim bi tanidik sabahtan aksama kadar bakiyodu sanirim , haftanin dort gunu . ogretmendi annesi . bin liranin altinda bi fiyata1000 mi kaç arası bizde 2000 yarım gün
Çok iyiymiş yarım gün bile öyle kabul etmiyorlar memur maaşi ne kadar sanki yarısına yakın gidiyor.Bizim bi tanidik sabahtan aksama kadar bakiyodu sanirim , haftanin dort gunu . ogretmendi annesi . bin liranin altinda bi fiyata
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?