2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298

Mama hic icmiyor bizimki icmedi de 100 ml anne sütünü zoru zoruna iciyor
Valla kızlar sizin ölçekleri okudukça bizimkinde gerçekten sorun var gibi geliyor. Daha 5 kilo yeni olduk ama 5 6 baxen 7 içiyor her uyanışında. Gecede 2kere bilemedim ya

Valla kızlar sizin ölçekleri okudukça bizimkinde gerçekten sorun var gibi geliyor. Daha 5 kilo yeni olduk ama 5 6 baxen 7 içiyor her uyanışında. Gecede 2kere bilemedim ya
Cnm hic doktora sordun mu o kadar icmedine neden almıyor alerjisi mi var acaba göster bence

Sizin sağlık ocağındaki tartı bozuk olabilir mi?

5aylikken gittik o zaman 68di canim 2 cm uzamış. Boyu ortalama ama 2cm uzaması az sanırım
Bence az değil gayet normal yavaslıyor boy kilo . Benimki de kasım 13 de 71 cm idi kilosu boyuna göre az 7200 ama doktor mühim degil dedi

Ahh ahh anlamıyorlar 150 defa kayınvalideme su cocugu normal sevin elinizde durduk yere pişş pişş yapmayın dediğim halde, her ellerine aldıgında öyle yapıyorlardı en son sert bir sekilde uyardım. Cocugun uyku düzenin yeni sağlıyorum illa comak sokacaklar dediğin gibi. Bu arada benimki ayına uygun 2 ögle uykusu düzenine geçtik aynı dediğin gibi 3. Uyuyup uyanıyordu simdi 3. Uyumasını gece uykusu olarak devam ettiriyor, desteksiz uyumayı öğretiyoruz.

Valla bizimki artık aştı kendini bugün özellikle çok dikkat ettim sabah 6 buçukta uyandı eşim geri uyutalım dedi yok elleme geri düzelticem ben bunu dedim 8 bucukta geri yatırdım 45 dakika uyudu 11 buçukta geri yatırdım ben de uyuyakalmışım 3 saate yakın uyudu o kötü oldu malesef ama yine de kurtardım son uykusuna 5te yatırdım 5. 40ta geri kalkti tamam dedim oldu bu iş 8 gibi gece uykusuna yatırdık 35 defa uyandı sağ olsun dönüp durdu mama verdim uyandıkça geri uyuttum en son 11de derin uykuya geçti sağ olsun 3e kadar uyudu şimdi yine 2 saattir bi eşim bi ben uyutmaya çalışıyoruz ama nafile bi kere düzen bozuldu mu asla düzelmiyor bırak desteksiz uyutmayı şu gecenin bi köründe uyumaya direnmesini atlatsam öpüp başıma koyucam

Cnm hic doktora sordun mu o kadar icmedine neden almıyor alerjisi mi var acaba göster bence
Alerjiden bahsetmedi sadece gastrolojiden bahsetti ama onun için yine araştırma hastanesine yatmalı ki hiç istemiyor doktr bile. Normal seviyede labileceği en min.kiloyu aldığından ellemiyor şimdilik. Nereye kadar gider böyle bilmem.
Sizin sağlık ocağındaki tartı bozuk olabilir mi?
Sağlık ocağı, 2 farklı doktor evde aynı tartıda biz de bakıyoruz en fazla aldığı 500grdı. Geçen ayda 350falan aldı sadece ama az içmişti. ilk 2 ay emmesine alışmayla geçti tamam da 3. Ve 4.ay yine de 1kilo beklemiştik. En az içmesi gereken 650ml dediği ay 800den fazla içiyodu

Bence gayet iyi boyu cnm neden bu kadar az görüyorsun
Ya hemşire önceki ay kact dedi ben de 68 diyince tekrar ölçtü. Sonra 70 dedi bir duraksadi falan ondan kafama takıldı ama sormadım da
Evet cnm ortalamaya göre fena değil ama her ay 2 cm uzamaya başladı o bana az geldi normalde 4cm uzardi başlarda. Sonradan azalıyor galiba kizim da nasıldı hatırlamıyorum
İyi canım boyu bence de.çok uzun denmez belki ama kısa da değil.kilo öncekinde kaçtı
Oncekinde 9du canım.
Maşallah canım tontişe bizimki de kısa 5 ayda 64 cm di sadece anne sütü mü veriyorsun hala
Evet cnm arada ek gıda icin birseyler vermeye çalışıyorum ama alerjisi çıktı süte ve yumurtaya ne vereceğimi şaşırıyorum kendim de diyet yapıyorum. bu ayda ne aldıysa aldı iste alerjiden sonra iyice azalacak çünkü belliki
Bence az değil gayet normal yavaslıyor boy kilo . Benimki de kasım 13 de 71 cm idi kilosu boyuna göre az 7200 ama doktor mühim degil dedi
Maasallah canim kilodan ziyade boy daha önemli bebeklerde.

Cnm ben kısa uykularında artık kalkınca yataktan almıyorum yarımsaate kadar geri uyumasını bekliyorum. 3gündür iyi gidiyor sadece emzikle uyuyor destek vermiyorum. 30dkda uyanınca emziği attıkça geri vere vere başında bekledim şimdi 15dlya geri uyuyor busefer 1 saat civarı uyumaya başladı. Diş ağrısına rağmen maaşaallah ne ladar devam eder bakalım.

Canim benim kizim da öyle fazla almazdı. Ne doktorlara götürdüm neler yaptim yok değişmedi şuan 4yasinda ve kilosu yine en altlarda boyu da işte idare eder. Kalorisi yüksek mamalar var raporlu. Onlardan verirler belki size de. Oğlumun kilosu iyi ama onda da alerji cikti diyet yapmaya başladım bende. Cocuk büyütmek zor gerçekten Allah sağlık versin hepsine

Kilosu normal canım bence az degilki. Ortalama gidiyor suan cicibebe konusunda bilgim yok ama kaşık mamaları var ya onlardan da verebilirsin

Evet o raporlu mamalardan da bahsetti ama kilo alımı alt seviyenin altına inmediğinden yazmadı. Hep 1ay daha bekleywlim diye diye oluyoruz 6aylık bakalım. Oğluşa da geçmiş olsun ek gıdayı çoğalttıkça rahatlar o da inş

Maşallah aman nazar değmesin bizde şimdi kamera takılı ya uyanınca bekliyorum ben de ağlayana kadar geri uyuması için ama bizimkini görsen gülmekten ölürsün uyanıyor hemen emekleme pozisyonuna geçip zıplamaya başlıyor bekliyorum kameradan bakıyorum belki sıkılır da uyur diye bi süre sonra sıkılıyor ağlamaya başlıyor emzik falan da yok bizde malesef

Kilosu normal canım bence az degilki. Ortalama gidiyor suan cicibebe konusunda bilgim yok ama kaşık mamaları var ya onlardan da verebilirsin
Veriyorum onlardan zaten 2 haftadır, yoğurtla tuzsuz labneyi karıştırıp veriyorum bi de. Bugün de kahvaltısında yoğurtla yumurta sarısı karıştırıp vericem bakalım alerji yapicak mı ufak bi denicem

Kızlar günaydın. Ben geçen hafta çok ağır bi enfeksiyon atlatmıştım. Belki okuyanlar hatırlar. Kanda enfeksiyon 24 tü ve ciğerlere inmişti enfeksiyon. Antibiyotik kullanıodum. Ama yinede sabahları sütümü sağıodum yavrucak aç kalmasın ben okula gidince die. Ama kafam çok karışık. Şimdi hastalığım geçti, ilaçları kestim. Bebeğe o sağdığım sütleri versem sütten yine enfeksiyon oluşurmu bebekte yada antibiyotik kullanıodum ya süte geçmiştir illaki. Şimdi bebek onu içerse bi zararı olurmu ki?

Benm kızımda premature dogmustu önümüzdeki ay 4 yasında olacak. 15 kilo . Herkes cok zayıf dıyor ama almıyo alamıyor ne yapayım . Ilk kızım dogdugunda arkadasımla yakın aralıklarla dogm yapmstık masallh onun ogln topac gobıydı benm kız cılız. Zaten zayıf dogmus vs. Oyle stres yapmsıtım ki. Emziricem diye takmıstm . Sureklı mamalar degıstırmıstım. Kiloyu takan arkadaslar icn yazıyorm . O stres yuzunden sütüm de etkilendi. Kızımda huzursuz büyüdü. Sımdı 2 si arasında 1 kılo fark var arkadasımınkıyle. Yanı saglıklı olsn bebekler doktor birsey demiyorsa cokta dert etmeyn kiloyu. Elbet her cock farklı buyuyor buyuyecek..

Ben kilo takmıyorumda doktorlar öyle dedikçe burayı da okudukça bağırsaklarda sindirimi etkileyen birşey olabilir mi diye insan bi düşünüyor artık. Hep zayıf olsun da sağlıklı olsun ileride bir sıkıntı çıkmasın inş diyorum şimdilik

Antibiyotik kullanınca emzirilmez diye biliyorum ama ilacın içeriğine göre bi doktora danış derim cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…