2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Antibiyotik kullanınca emzirilmez diye biliyorum ama ilacın içeriğine göre bi doktora danış derim cnm
Emzirdim cnm hemde 1000 lik augmentin antibiyotik kullanırken. Dr emzirebilirsin, Bebeği de korur demişti. Şuan kullanmıorm. O zaman Sağdığım sütü versemmi şimdi onu bilemedim

Çok geçmiş olsun canım. İlaç kullanıldığı zaman süte geçiyor yani genelde ilaç alımı sonrasındaki sütü vermiyorlar ama doktorun ver demiş bilemedim. Şu an ilaçları kestiğin için şimdi sağıp onları verebilirsin bence o sütleri çok lazım olmadıkça kullanma istersen.

MrvCn canım sorun zaten çocuğun zayıf olması değil bence. Çok fazla yiyip içip onu tam olarak tartıya yansıtmaması o kadar mama içen çocuk daha kilolu olurdu ama belki metabolizma hızıdır yani her bebeğe aynı etkiyi yapmıyor demekki. Canını sıkma sağlıklı olsun da. O kadar abartılacak kadar zayıf değil hem.

Mamalar da farklı etki ediyor. Kızım bi manada farklı kilo alırdı bi mama da hic kilo almazdı. Bir mama kabız yaparken digeri ishal yapardı . Mama da etkiliyor illa

Seninki yine iyiymiş benim kız 13 kilo beterin de beteri var yani. Napalim canları içinde olsun sağlıkları yerinde olsun gerisi gelir.

Seninki yine iyiymiş benim kız 13 kilo beterin de beteri var yani. Napalim canları içinde olsun sağlıkları yerinde olsun gerisi gelir.
Ağustos’ta doktora götürdük vitamin yazdı iştah acıcı verdi öylelikle 1 kilo aldı canm. Degerleri düşük kızımın ya. Vitaminsizlikten dişleri kırılıyor yoksa dert etmem bende. Birde ameliyat olacak seneye az cok toparlasa bu sene diyorum bakalım nolcak.

Enfeksiyonun bebeğe geçeceğini sanmıyorum sonuçta sütünde antikorda var.ama sonuçta antibiyotik kullanırken sağmışsın,hasta iken antibiyotik var diye emzirmemek olmaz kar zarar meselesi,ama şu an sağlıklısın o süte ı kadar da ihtiyacı yok.zır durumda kalmasam ben yeni sağmayı tercih ederim

Önemli olan bu kısmı sanırım değerleri yerinde iken zayıfsa problem yok.ama eksiklikleri varsa yerine koydurmak lazım ki hasta olmasın

Kalmadı işte sütüm. son dört paketim var onlarda o zaman sağdığım sütlerdi. bugün sağdım, yarın onu içer. Eğer bende sağabilirsem akşamdan sağayım o zaman. Bu hafta öyle idare edelim. Ondan sonra altıncı ayı doluo. Kahvaltıyla geçirir inş o zaman

Yok cnm. 19unda bitti doğum iznim. Dünden geçerli 1 aylık heyet raporu aldım. İlk kızımada almıştım rapor, haksızlık olmasın die vicdan yaptım, gidemedim okula
Merhaba heyet raporu nasıl aldını. İstanbul'da mısınız ben de öğretmenim de izin bitti rapor arıyorum

Canım bende de enfeksiyon vardı ama o kadar ağır değildi sanırım doktor antibiyotik verdi ve kesinlikle emzirme dedi zaten 6 aya gelmişsiniz kesilirse de önemli değil ama asla emzirme dedi doktoruna sor yine de belki başka bisey soyler seninki

Alerji nasıl şüphelendin.

180 günü dolduracak mısın?herhangi bir tadım yaptın mı.ben de kararsızım bu konuda

Canım benimki emzir dedi. belki hatta enfeksiyon bebekten kapmışsındır ona da faydası olur dedi. ben emzirmiştim, zaten geçti hastalığım çok şükür. Aslında antibiyotiklerin bazıları emzirirken de kullanabiliyor. Hamileyken nasıl kullanılabiliyorsa. senin doktorun bence yanlış söylemiş. Onca hasta olup antibiyotik kullanıp emzirmeye devam eden anneler var. Kesilmesini asla istemiyorum hem de ben. Allah nasip ederse 2 yaşına kadar anne sütü almasını istiyorum. Büyük kızımıda 2 yaşına kadar emzirmiştim. İnşallah bunda da Allah nasip eder.

180 günü dolduracak mısın?herhangi bir tadım yaptın mı.ben de kararsızım bu konuda
Tadım yaptım cnm. Tarhana çorbası, yoğurt, yayla çorbası, muz falan baktırdım tadına. Öyle öğün olarak yemiyoruz henüz daha ama. Bende geç mi kalıorum acaba diorum bi yandan da. Geçen biri bi kepçe çorba içiyo diyodu. Bizimkinin daha tadına bile bakmadığı o kadar çok şey var ki sen yaptın mı tadım? Tam 180 günün dolmasını mı bekliosn?

Aslında tam da bu sıralar başlama planım vardı ama bu alerji şüphesi falan işi olunca çıkardım kafadan.doktorda doldur 180i diyor ama tadımda zaman alıyor sonuçta haftaya ufak ufak başlayabilirim bakalım terslik olmasa.altı ay olana kadar aman geç kaldım zihninde değilim ama o zamana kadar da baktırıp miktarı artırmak istiyorum.

Ben de yarın başlıyorum 164 günlük yarın itibariyle. Yavastan kabak tadımı ile 3 er gün kuralıyla başlayacağım. Bir de bir çok arkadaşımın aldığı yerden irmik, pirinc unu demek için hazır muhallebi ve dut pekmezi organik aldım, size de link bırakayım bakmak isterseniz kızlar. Ek gıda sürecinde birbirimize yazalım ben biraz korkuyorum bakalım nasıl olacak:)

Link : annenindukkani diye bir yer, beyorganik ürünleri ;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…