Bende letgodan almıştım 60a ama nerdeyse sıfır gibi. Kadının çocuğu pek oturmamış. Denk getirmek gerekiyor, gerçekten çok sağlam bir sandalyeye benziyor. Oğlumda kullanmamıştım ama rahatlıkmış gerçekten.
Bebeğine maşallah, şifa olsun büyümesine güzel bereketli katkılar olsun inşBenim kız da normalde desteksiz oturamıyor ama mama sandalyesinde gayet güzel oturuyor. Bence mama sandalyesi oturmasını öğretti ona iyi oldu. Başlarda bi tarafa meyilli oturuyodu şimdi düzgün oturuyor çok şükür. Bu arada ben önüme geleni yediriyorum çorbaların çoğunu içti: mercimek, yayla, et suyu, tavuk suyu, tarhana
Meyveleri de yiyor çok şükür.
Yani benim kızın iştahı maşallah çok açık. Hep öyleydi doğduğundan beri. O yüzden ek gıdada zorlanmadım. Ama uyku sıkıntısı bizde de başladı. Son bir haftadır gece çok fazla uyanıyor hem meme istiyor. On kereden fazla kalkıyoruz gece uykum allak bullak oldu umarım geçici bi süreçtir
Bebeğine maşallah, şifa olsun büyümesine güzel bereketli katkılar olsun inşKac aylık tam bebeğiniz ben de başlamayı düşünüyorum 5 ay 1 hafta oldu doktor istersen 6. Ayı bekle istersen başla dedi kararsız kaldım. Bir de ilk başladığınızda günde 2 öğün 1 tatlı kaşığı mı max yemişti?
Bu arada bu aralar bebeğim uyanıyor diyen arkadaşlar ; bu ay yani 5. Ayın bitimi itibariyle ayrılık kaygısı başlıyormuş cocuk eğerki memede uyumaya alışkınsa her kafayı sagdan sola cevirişte bile yani rem uykusundan non rem uykusuna gecislerde bu saat bası 20 dk bir vs gibi değişiyor ( dilerseniz araştırabilirsiniz) anneyi arıyor ve tekrar derin dalmama yardım et çağrısıyla anneyi cagırıp kendini memeye tutturuyor diyebiliriz. Ben desteksiz uyutmaya alıstırmaya calısıyoruö ama meme konusu öyle kilit ki sırf gece memeye sarmasın diye biberonla beslemeye basladım ama her kriz anı veya aglamasında memeye gelmek istiyor özellikle ilk uykuya dalarken maalesef cok güclü bir destekmiş meme bıraktırmak biraz zor olacak
Belki diş değildir başka sıkıntısı vardır belli değil madem. Takip edersin olmadı bi sağlık ocağına gösterirsin ne olur olmaz. Benimki uyanınca mama içiyor bi 5 10dk mutlu sonra sürekli sızlama ağlaması. Yani normal ağlamıyo yaş falan gelmiyo. Kulaklarım tırmalandı artık:) bide bu sabah gözleri çapaklı uyandı kapanmıştı kirpikleri sildim de bakalım yine olacak mı. Çabuk geçer neleri varsa inşaallahMrvCn patlama asamasında degil ama yerlernde beyaz uc gibi yer var emin olamıyorum. Ne ishal ne ates yok sadece huzursuzluk. Bugun kanguruya koydm oyle uyuttm simdi de uyanık. Nazar mı ettim uykusu guzel dıye ne bileym
Aman maaşallah de bir kepçe çorba derken:) bende ayrım yapmıyorum evde sık sık yemek yapma imkanım olmuyo bütün gün yalnızım en çok çorba yapıyorum. Mama sandalyesine alışsada yanımda dursa çeşitler yapsam. Bizimki dondurma gibi yalıyor kaşığı daha 5.ay dolunca başladım. İnş iştahlı olur bizimkide bide şu dişi patlatsa sanırım ondan yemiyor ağrısı var.Ben ilk 6 ay anne sütü dışında asla bişey vermem kafasındaydım ama tecrübeli kişiler bunun yanlış olduğunu o kadar bekleyince bebeğin süte çok alıştığını ve artık yeni bişey tatmaya direndiğini söylediler. Erkenden tadıma başlayanlarınki herşeyi yiyomuş bu konuda çok tavsiye aldım. 4. Ayı tam doldurduğu günden itibaren tadım başladık. Şu an 5 buçuk aylık gayet bi kepçe çorba içiyor.
Ben öyle listeye kurala göre başlamadım yok kabak püresi yok brokoli püresi falan. Sofrada biz ne yiyorsak ona uygunsa( acı baharat vs yoksa) tattırdım. Biz yemek yerken hep mama sandalyesinde bizimle birlikte. Yiyeceklere uzanmaya çalışıyor tadıyor falan. Tavuk, köfte bile tattırdım butu uzattım biraz emdi falan. Şimdi herşeyi çok seviyor çok şükür. Başlarda muzlu muhallebi yapıp vermiştim aşırı eleştiri almıştım, tatlıyla başlayan çocuk sonradan sebze yemez falan diye. ama gayet brokolili pırasalı sebze çorbası içiyor, omlet yiyor, kabak ezip veriyorum yiyor.
Bence önce çocuğa süt dışında da lezzetli yiyecekler var diye ikna etmek ve bunun için meyve gibi lezzetli şeylerle başlamak. İlk tadıma tatsız tuzsuz kabakla başlayan çocuk neden yemek istesin ki süt gibi lezzetli yiyecek dururken?
Tabi bunlar benim görüşüm yani uzmanlar tam aksini söylüyor ama her uzmana katılmak zorunda değilim.
Evet goldu bulmakta bende sıkıntı yaşıyordum marketlerde normal bebelac 1 no bulunuyordu yinede. Ben sma kullanıyorum 1ay olacak bizimkinde sıkıntı yaşamadım severek içiyor. Küçük boylarından denemelik farklı bir mama alıp dene istersen. Gaz sorunumuz bitti nasılsa tek sorun sevmesi:)Kızlar bu Bebelac mamayı bulma konusunda sıkıntı yaşayan var mı yoksa sadece bizim bölgeye özel mi bilmiyorum 1 numara 2 numara hiç yok kaç tane market gezdik benim eşim migrosta çalışıyor kendi eliyle sipariş yazdırıyor ama yollamıyorlar alt kat komşum da aynı mamayı kullanıyor oğlu 3 aylık 1 numara bulamıyor iyice sıkıştık diğer mamalar da dengesini bozacak diye alıp deneyemiyorum korkumdan aptamil falan mı alsam hangisi iyi gelir bilemedim
Smayı en son denediğimde 4 aylıktı galiba felaket olmuştuk çok dilim yandı ondan içinde laktoz şekeri var ya yine aynı olur diye çok korkuyorum küçük boyları da hiç yok ki buralarda en küçüğü 300 grEvet goldu bulmakta bende sıkıntı yaşıyordum marketlerde normal bebelac 1 no bulunuyordu yinede. Ben sma kullanıyorum 1ay olacak bizimkinde sıkıntı yaşamadım severek içiyor. Küçük boylarından denemelik farklı bir mama alıp dene istersen. Gaz sorunumuz bitti nasılsa tek sorun sevmesi:)
Evet en küçük 250 300lük mamalar var. Daha önce dokunanları deneme tabi aptamil kullanmadıysan deneyebilirsin ya da hipp.Smayı en son denediğimde 4 aylıktı galiba felaket olmuştuk çok dilim yandı ondan içinde laktoz şekeri var ya yine aynı olur diye çok korkuyorum küçük boyları da hiç yok ki buralarda en küçüğü 300 gr
Aptamil conformil laktozsuz mama var sevmedi benim kizimSmayı en son denediğimde 4 aylıktı galiba felaket olmuştuk çok dilim yandı ondan içinde laktoz şekeri var ya yine aynı olur diye çok korkuyorum küçük boyları da hiç yok ki buralarda en küçüğü 300 gr
Daha önce de var mıydı canım hep var ise öyle olabilir.bir de sert yere falan yatarsa o da kızartıyorEki Görüntüle 2959432
Bu dogum lekesi mi sizce, yoksa goz kapagi ve burun kenarinda kirmizi lekelr vardi ondan mi ? Ama goz kapagi ve burun kenarindaki baya gecti bu hala kipkirmizi komple enseden sacina dogru bi kizariklik
Dogdugundan beri var canim , gozundeki gibi kizariklik sandim ben ama gecmiyo ensede baya kipkirmizi bisey dogum lekesi mi acaba dedim . surekli gozum ona tajiliyoDaha önce de var mıydı canım hep var ise öyle olabilir.bir de sert yere falan yatarsa o da kızartıyor
sorma ya dördüncü ay atağı bitti derken şimdi de diş huysuzluğu başladı Allah yardımcımız olsunAman maaşallah de bir kepçe çorba derken:) bende ayrım yapmıyorum evde sık sık yemek yapma imkanım olmuyo bütün gün yalnızım en çok çorba yapıyorum. Mama sandalyesine alışsada yanımda dursa çeşitler yapsam. Bizimki dondurma gibi yalıyor kaşığı daha 5.ay dolunca başladım. İnş iştahlı olur bizimkide bide şu dişi patlatsa sanırım ondan yemiyor ağrısı var.
Doğum lekesi cnm. Benim ailemde, bende ve kızlarımda da varEki Görüntüle 2959432
Bu dogum lekesi mi sizce, yoksa goz kapagi ve burun kenarinda kirmizi lekelr vardi ondan mi ? Ama goz kapagi ve burun kenarindaki baya gecti bu hala kipkirmizi komple enseden sacina dogru bi kizariklik
Doğduğundan beri var ise doğum lekesidir canim benim oglanin da alnında var biraz. Doktor 1 yaşına kadar geçer dedi ama bakalım geçmese bile hafifler belkiEki Görüntüle 2959432
Oğlumun bu kadar degil ama ensesinde kalp gibi lekesi var. Esimin de sac dıplerinde ensede baya buyuk leke var ona benzettim bunu .Dogdugundan beri var canim , gozundeki gibi kizariklik sandim ben ama gecmiyo ensede baya kipkirmizi bisey dogum lekesi mi acaba dedim . surekli gozum ona tajiliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?