- 5 Ekim 2020
- 14.598
- 39.936
- 548
- 36
Daha işin başında hesap sormaya mı çalışıyor bir de gerçekten hayret ya
Anneanneyle mi daha zor babaanneyle mi acaba
Bizimkide hep muhallebi türu yapıyor karıştırıyor çorbalarıda öyle yapıyor katı olmuyor daha küçük diyor hiç öyle yemiyor yani hep öğüruyor kızımda
Bakıcı ile ne kadara anlastin canım başladın mı memnun musun
Ya arkadaşlar bana bu ek gıda verme sürecinden gına geldi.vallahi üçüncü çocukta bi acemi de ben oldum.ya iki öğün düzgün bişeyler ye at.ne ne yediği belli ne ne zaman yedireceğim belli çünkü düzgün yemiyor mecbur bi sonraki öğün yine bişeyler denemeye çalışıyorum.çocuğundan mıdır benden midir çok yorucu ve sıkıcı ilerliyorum şu an.hep emzirsem hiç vermesem kabul ediyor gibi.uykudan kalkıyor emmiş oluyor,deniyorum bi iki saat sonra ek bişeyler almıyor,az daha geçince yeniden uykusu gelmiş oluyor huzursuzluk ediyor yemiyor bu seferde.
Al benden de o kadar benimki de öyle gibi bir tek sabah yumurta sarısı güzel yiyorYa arkadaşlar bana bu ek gıda verme sürecinden gına geldi.vallahi üçüncü çocukta bi acemi de ben oldum.ya iki öğün düzgün bişeyler ye at.ne ne yediği belli ne ne zaman yedireceğim belli çünkü düzgün yemiyor mecbur bi sonraki öğün yine bişeyler denemeye çalışıyorum.çocuğundan mıdır benden midir çok yorucu ve sıkıcı ilerliyorum şu an.hep emzirsem hiç vermesem kabul ediyor gibi.uykudan kalkıyor emmiş oluyor,deniyorum bi iki saat sonra ek bişeyler almıyor,az daha geçince yeniden uykusu gelmiş oluyor huzursuzluk ediyor yemiyor bu seferde.
Aynen ya bazen diyorum ben mi abartıyorum sonuçta doğduğunda zorluk çeken bi bizim çocuğumuz değil fazla mı kıyamıyoruz diyorum ama yok yani seveceği şeylerde bile yemiyor istemiyor. Midesi mi bulandı yoksa öksürükten falan mı mamasınıda az içmeye başladı. Nedense hep birşeyler yaptıkça daha da beter ediyorum gibi.İşte bizimkiler normal olmadığı için malesef diğerlerine göre biraz daha zor oluyor. Şimdi ben annemlerdeyken falan da her şeyi kaşıkla yedirmeye çalışıyorum annem de sürekli sulu pirinç unu yapalım biberonla verelim falan diyor çabucak içiyormuş kaşıkla çok uğraşıyormuşuzyahu zaten ben kaşığa alıştırmaya çalışıyorum biberondan koparmaya çalışıyorum o da daha çok biberona yükleniyor. Bir de her şeyin içine şeker atma sevdası Allahım bi şey de diyemiyorum işe başladığımda o bakacak. Yoğurt veriyor içine şeker atıyor çocuğun midesi yanıyor yutkunup duruyor ya da kusup duruyor eve gidince anne yapma diyodum yok, en son dün çıkıştım anne nolur bak daha alışamadı sen de şeker basıp duruyosun verme dedim alındı biraz ama ne yapayım yaramıyor çocuğa
Bizim ev soğudu diye yatağı yan salona almıştık malum perdeler yetmedi iyi karartmadım ve eşyalar ortam değişik geldi uykuya direniyor galiba. Böyle giderse odasına geri alacağım soba yansın napayım anam ne zor çocuklar bunlar yah. Oğlumda ne rahatmışımBizimki de bu aralar ağlayarak uyanıyor ya geceleri deliksiz uyuyor çok şükür ama uyuturken tam savaş veriyoruz gündüz uykusundan uyanırken de normalde sakin sakin uyanırdı kendi kendine oynardı şimdi allaaaah bağırarak uyanıyor sakinlestirmekte zor oluyor dediğiniz gibi atak haftasındanmıymış
Ya cokmus canım ya kaç saatleri arasında bakacak ki.Babaanne hiç bakmadı ama onunla da çok zordur eminim.
Ya bu kaçıncı bakıcı allah bilir. Bana böyle toy anne muamelesi yapıp akıl öğretmeye çalışma huyları var. Ben de bunlara iyi davrandıkça tepeme biniyorlar açıkçası. Hani yaşına hürmeten ablacım sen daha iyi bilirsin tabi ama ben böyle yapıyorum dedikçe olmadı. Bu böyle olacak diye kestiriyorum.
Ben şimdiye kadar ona bırakmadım hiç yiyeceklerini daha evdeyim çünkü. Ama zorlanacağız ben her gün değişik bir katı gıda yapıyordum köfte mücver tarzı şeyler yapıp tattırıyordum çorba ve muhallebi dışında. Onlar yalan olacak. Alerji durumundan dolayı haftaya somon öbür hafta hindi denememiz gerekiyor ocakta doktora gideceğiz. Haftaya evdeyim ama öbür hafta bilmiyorum nasıl yapacak.
Yani sen biraz daha katı yedirmek istiyorsan eminsen kız da yiyorsa inatlaşabilirsin bence. Ama kız da öğürüyormuş. O yüzden sulu yapıyordur.
Ben asgari veriyorum şu an. Yeni asgariye göre anlaştık ne yazık ki
Memnun değilim. Ama annem bana sen takıntılısın diyor.
Canim peki yaptığında katı oluyor mu sırtına cikmis poposunu uyardım ama bu kabız degil ya yag verip boşuna karnini agrittik heraldeElmayı cam rende de rendele ver cnm sade suyunu verme lifleride işe yarar ben daha hic fitil kullanmadim almadım da unutuyorum hep gecen hafta sonu cok kötü oldu kv sabunla yaptırdı bir daha olmaz ins kayısı cok işe yariyor gunde 1 tane verebiliriz
Yok canım merak etme bizdede bı kere oldu hatta bı sonrakindede öyle geldi sen çok tıkalı olmadığı sürece çekme biraz kurusun yarasıKızlar defnenin burnunu kanattim cok tıkandı yine serum sıktım sonra cektim sümük kanlı geldi napcam kötü birşey olmusmudur?
Bugun egemende aynı şeyi yapıyor en sevdiği şeyde bile ağzını kilit yapıyor asla açmıyor.bugun ağzına tek lokma ek gıda koymadı.Canim peki yaptığında katı oluyor mu sırtına cikmis poposunu uyardım ama bu kabız degil ya yag verip boşuna karnini agrittik heralde
Bizimki bu ara hiç bir şey yemek istemiyor kaşığa ağzı kilit elma filanda hak getire
Kati yapiyor cnm artk eskisi gibi sivi yapmiyor cikmiyor disina yag verince karınları agriyor muCanim peki yaptığında katı oluyor mu sırtına cikmis poposunu uyardım ama bu kabız degil ya yag verip boşuna karnini agrittik heralde
Bizimki bu ara hiç bir şey yemek istemiyor kaşığa ağzı kilit elma filanda hak getire
Korktum baya ama cok doluyor burnu bozana inince tikaniyorYok canım merak etme bizdede bı kere oldu hatta bı sonrakindede öyle geldi sen çok tıkalı olmadığı sürece çekme biraz kurusun yarası
Bana geçen uygulamanın birinden bunla ilgili bi bildirim gelmişti. Aspiratörle temizlemek zararlı, damarları çatlatır die. Ama ben iki kızımda da aspiraör kullandığım için çok dikkate almamıştım. Demekki kanamaya sebep olabiliomuş. Sadece serum fizyolojik sıkın, çekmeyin diyordu. Ama yani öyle de benim içime sinmiyor. Bende çekiyorm valla. Benim 7 yaşındaki kızımın sağ-sol iki burnu da devamlı kanar, bu yaşına kadar hep kanadı. damar çatlağı vardı. O zaman belki de bebeklikte oluştu die düşündüm şimdi. Sende cnm o zaman bence uzun süre aspiratör kullanma. Tıkalı olduğunda serum fizyoloji damlat, bekle. Çatlak oluştuysa durmaz yoksa devamlı kanarKızlar defnenin burnunu kanattim cok tıkandı yine serum sıktım sonra cektim sümük kanlı geldi napcam kötü birşey olmusmudur?
Ya cokmus canım ya kaç saatleri arasında bakacak ki.
Evet öğüruyor yesin diye böyle yapıyor aslında ağzında çevirdiği de oluyor bizim yemeklerden öyle yiyordu ama uğraşmak lazım bu ara gerçekten istemiyor yoksa kendi fikrini soylesede benim dedigimi yapıyor biraz gitsin bakalim böyle devam etmeyiz ama işte olmuyor gibi bı seyler
İçine sinmediyse çocuğunu emanet edeceksin sonuçta değiştir canım ilimli olup alttan almıyorsa gerilirsin. İcine sinen birisini bulduğunda ayrılsam daha iyi olmaz mı. Onlara kalırsa annelere babalara bı çocuk bizde var. Bizimkide çekti gitti silah zoruyla kalıyordu sanki ikisi evde birbirlerini huysuzlastirip duruyolar.
Benim kızım da yapıyor onu 8 de yatırıyorum mesela 12 ye kadar uykusunda agliyor bazen telsiz den sesi geliyor gidiyorm sallıyorum beşiğini geri dalıyor bazen meme veriyorum hemen dalıyor bı 12 20dk sonra yine aynı sekilde. Çok yoruldugunda yapıyor diye tahmin ediyorum bı kaç gün önce yine aynısı oldu. 3 4 sefer gidip geldim baktım olmayacak konuştum ben burdayım bak kızım sakin ol vs. Dedim gözünü açtı bana baktı sonra geri sallamaya başladım hemen uyudu bu sefer uyanmadı. Dene istersen bı gözünü açtir tekrardsn uyut.6 aylık oldgumuzdan beri aksam uykusuna yatıyor sureklı aglayarak uyanıyor. Karnı tok, altı temiz, diş kabarması da yok. Gazını da cıkarıyorum ama surekli 8-9 gibi baslıyor 12 ye kadar sürekli uykusunda aglamalarsabrım tükendi aksamları zehir gibi geçiyor.
Dogru diyorsun cnm bolce serum sıkarım bende cok kötü oldu yavrum ya benim yüzünden damarı çatlasın istemem eşimin öyle çatlak küçük elim carpsa kanıyorBana geçen uygulamanın birinden bunla ilgili bi bildirim gelmişti. Aspiratörle temizlemek zararlı, damarları çatlatır die. Ama ben iki kızımda da aspiraör kullandığım için çok dikkate almamıştım. Demekki kanamaya sebep olabiliomuş. Sadece serum fizyolojik sıkın, çekmeyin diyordu. Ama yani öyle de benim içime sinmiyor. Bende çekiyorm valla. Benim 7 yaşındaki kızımın sağ-sol iki burnu da devamlı kanar, bu yaşına kadar hep kanadı. damar çatlağı vardı. O zaman belki de bebeklikte oluştu die düşündüm şimdi. Sende cnm o zaman bence uzun süre aspiratör kullanma. Tıkalı olduğunda serum fizyoloji damlat, bekle. Çatlak oluştuysa durmaz yoksa devamlı kanar
Saatleri iyiymiş canım olsun güvenilirse bir şekilde anlaşır siniz mecburen ona bakıyoruz çocuklarımıza iyi olsunlar da. Benimde iyi verdiğim söylenemez 8-2 arasi 2000.Sabah 8 akşam 18.30 haftada 5 gün kalacak. Ve istanbul. Fiyatlar böyle maalesef hatta daha fazla isteyenlere de denk geldim.
İznimi uzatamıyorum ne yazık ki. Çok bakıcı geldi gitti bu süreçte. bu da tanıdık mecbur buna kaldım ben artık.
Saatleri iyiymiş canım olsun güvenilirse bir şekilde anlaşır siniz mecburen ona bakıyoruz çocuklarımıza iyi olsunlar da. Benimde iyi verdiğim söylenemez 8-2 arasi 2000.
Şu İnstagram annelerine fazla takıldım heralde ya.şunu verdim bunu verdim bir ton ek gıda tarifleri ağzım açık bakıyorum bunları mı yemiş diye,sonra da böyle çöküntü sanırım.valla kızlar bu internet ne kötü şey ya.ortanca da hiç girmedim vaktim de yoktu öyle rahat büyüttüm ki herşeyi de yedi valla ama şimdi bi bakıyım diyorum bakakalıyorumUykudan kalkınca açken hemen bir çorba versen aslında. Aldığı kadar. Onunla doyurmaya çalışma. Tadını alsınlar yeter şimdilik. Stres yapma.
Hala anne sütü onun ana besin kaynağı.
Kabak havuç fasa fiso
Burun kenarında ufak bi tahriş olmuştur canım takma boşverKızlar defnenin burnunu kanattim cok tıkandı yine serum sıktım sonra cektim sümük kanlı geldi napcam kötü birşey olmusmudur?
Aa teşekkür ederim canım ben de başka bı yerden almak üzereydim bakıyorum hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?