Sütü mayalama sıcaklığında yoğurtla mayalayıp yoğurt yaparız ya,peynirle mayalayınca da labne gibi bişey oluyor.ilk oğlumda öyle de yapıyordum ama şimdi düşünmüyorum belki denemek istersen.öyle de seviyorlarCanim peyniri nasıl yapıyorsun
Benm kzımda 9.ayda 7.5 kıloymus gecen ası defterini buldum. Aksamları un corbası yapmaya basladım ben sehrıye koydm ıcıne katıyen bızımkı de yemıyor. Elma suyunu iciyor rendelenmiş kısmı cıkarıyor degısık hareketler yapıyor7bucuğa minyon diyen 5bucuğa ne der kim bilirgelişimi geri kalma aşamasında olmasa hiç takmayacağım da mecbur kilo aldırmak için milletin dediklerini denemeye başlayacağım
ama şunu gördüm ki kilonun az olması ne hareketleri etkiliyor ne zihinsel gelişimi ne de başka birşeyi. Sadece yemek yediremiyorum ama mamalarını silip süpürüyor bu da böyleymiş diyorum artık napalım
Olmaz mı …. Birde elleri ile tutup boyle buruşturuyor uzatıyor degısık seyler yapıyorKızlar bizim hanımefendi meme uclarımi cok ısırıyor disi yok olmamasına rağmen mosmor ediyor sinirini benden çıkarıyor sanki tutuyor sündürüyor birde gülerekne zaman bırakır bu huyunu acaba sizde de oluyor mu
Benim de deri testinde süt alerjisi çıkmadı ama ben emindim süt alerjisi olduğuna çünkü hem kan geliyordu küçük küçük hem de günlerce huzursuzluk oluyordu. Aynı sizin gibi yumurta sürekli yiyordum hiç görünür bir şey yoktu ama en çok deriden ona alerji çıktı. Belki şimdi düzelmiştir diye doktora açmayı soracağım cumartesi gideceğizZor evet o da inşallah yoktur
Evet öyle canım sevindirici görünüyor ama doktordan gelince beni bi sualler alıp gidiyor.Benim en en çok tükettiğim şeylerden biri yumurta.doğumdan bu yana nadirdir yemediğim.şimdiye kadar neden bişey yoktu.bi ara kendim yememiştim ya süt ürünü çocuk o ara rahatlamıştı.dedim orda yemediğimde rahatladığını ama testte çıkmadı garip.elim varmadı akşam yoğurt yiyemedimama başlayacağım görelim bakalım.
Bir de diyor ki doktor hazır hiçbirşey tüketme,ve mevsim dışı bişey yeme yedirme.mevsim dışı yemezdim zaten hiç de abur cubur tüketiyordum,süttozu falan olmayan yok belki de onlar yaptı.
Şimdi peynir verebilirsin ama labne falan değil,bazen testi yapıyoruz çıkmıyor ama hazır olunca iş değişiyor diyor.zaten önceki çocuklarımda da önüne geleni vermezdim kendim yapardım çoğunlukla bunda da öyle yaparım ama fikir alışverişi olsun diye yazıyorum.
Ben ilk kızıma öyle yapiyodum canımda o çökelek oluyomus peynir degilSütü yeterince kaynatıp içine onun kesilmesini sağlayacak kadar yoğurt ekliyordum.ve tuz atıyordum bi miktar o esnada.sonra bi bez üzerinden süzerek üstüne ağırlık koyup süzülmesini sağlıyordum bekleterek.benim büyük çocuklar bunu özlüyorlar ara ara yapıyorum.ama aslında böyle yapmanın doğru olmadığını okudum yeni.yoğurdu ocağa alıp kesilmesini sağlayıp onu süzdürüyorlarmış o da oluyormuş ve o daha doğru imiş.kafamı ikna edebilirsem bu çocuğun süte alerjisi yokmuş kısmına böyle yapacağım.iki günde kabullenmiştim süt yoğurt yok diye.
Ha birde doktor dediki örneğin yoğurdu denedin üç gün kuralına göre o zaman aynısını peynire yapmana gerek yok aynı grup olduğundan dolayı dedi aklınızda bulunsun
Dişleri çıkınca zaten ısırmaya gerek kalmıyor canım.şu an dişetleri acıdığı için yapması normalKızlar bizim hanımefendi meme uclarımi cok ısırıyor disi yok olmamasına rağmen mosmor ediyor sinirini benden çıkarıyor sanki tutuyor sündürüyor birde gülerekne zaman bırakır bu huyunu acaba sizde de oluyor mu
Kan çıkmadı bizde canım.sen de yaz bize deBenim de deri testinde süt alerjisi çıkmadı ama ben emindim süt alerjisi olduğuna çünkü hem kan geliyordu küçük küçük hem de günlerce huzursuzluk oluyordu. Aynı sizin gibi yumurta sürekli yiyordum hiç görünür bir şey yoktu ama en çok deriden ona alerji çıktı. Belki şimdi düzelmiştir diye doktora açmayı soracağım cumartesi gideceğiz
Ya evet tabi öyle ama sağlıklı olan olsun da.normal peynir ya hazır almalısın ya da kaynatmadan yapıyorlar 72dereceye kadar ısıtıp ona da ben cesaret etmedim hiçBen ilk kızıma öyle yapiyodum canımda o çökelek oluyomus peynir degil
Maşallah canım çok mu emiyor ek gıda da yemiyorsa kilosuna bin maşallahBizde 6 ay aşısında 10 kilo geldik maşallahuyku gunduz hala sorunlu ama yıne uyuyo gece şükür . bol meme ,emzik yapıyoruz . yurutece koyuyorm arada ama gidemiyo daha . donme falan yapıyo . oturuyo desteksız arada düşüyo ek gıda biz ne yersek devam . sebze falan hasladm sevmedı benimde işime geldi ugrasmıyrm . meyve suzgecınde bazen meyve verıyorm . ek gida çok az yıyo daha bi şeker kaşıgı anca pek istemiyo . alerjik bebegi olanlara kolaylık dılıyorum . bizde durumlar boyle işte alıştık duzene şükür
Hazır daha iyi sanki canım hazır ne alsak acaba marka olarak normal beyaz peyniri suda bekletip tuzunu alınca bı değişik oluyorDişleri çıkınca zaten ısırmaya gerek kalmıyor canım.şu an dişetleri acıdığı için yapması normal
Kan çıkmadı bizde canım.sen de yaz bize de
Ya evet tabi öyle ama sağlıklı olan olsun da.normal peynir ya hazır almalısın ya da kaynatmadan yapıyorlar 72dereceye kadar ısıtıp ona da ben cesaret etmedim hiç
Şuan elleriyle aynısını yapıyor konusuyor sanki birseyler anlatıyor memeyeOlmaz mı …. Birde elleri ile tutup boyle buruşturuyor uzatıyor degısık seyler yapıyorhem en sevdıgı sey gogsum hemde en cok zarar verdiği… çizikler içinde kaldı hep göğsüm
Ins disi cikinca ısırırsa cok zorDişleri çıkınca zaten ısırmaya gerek kalmıyor canım.şu an dişetleri acıdığı için yapması normal
Kan çıkmadı bizde canım.sen de yaz bize de
Ya evet tabi öyle ama sağlıklı olan olsun da.normal peynir ya hazır almalısın ya da kaynatmadan yapıyorlar 72dereceye kadar ısıtıp ona da ben cesaret etmedim hiç
Öyle verirsem şu olgunlaştırılmış peynirler daha doğal geldi bana sanırım ondan veririm.marka hiç bakmadım daha.ben bi zaman ev yapımı ilerlerimHazır daha iyi sanki canım hazır ne alsak acaba marka olarak normal beyaz peyniri suda bekletip tuzunu alınca bı değişik oluyor
Alt iki patladı bizim,öncesinde de çekiştiriyordu yazdığın gibi şu an da öyle yapıyor tabi tam çıkmadığı için anlıyorum yapacağı anı hemen kendime çekiyorum yoksa alıp gidecek diğer tarafaŞuan elleriyle aynısını yapıyor konusuyor sanki birseyler anlatıyor memeye
Ins disi cikinca ısırırsa cok zor
Yanı gece iki kez emiyo ,gun içinde saymıyrm. fazla emmiyo aslında ,ama benım bebekler zaten tombik oluyo genelde, bide sütüm yarıyomuş maşallah dr oyle dedi. Tabi bel agrısı ve kol agrısı bolca oluyoMaşallah canım çok mu emiyor ek gıda da yemiyorsa kilosuna bin maşallah
Babamiz bize sormadan 20 30 tane almis bende veriyorum arada cok seviyor bizim kiArkadaşlar bu e bebekte hatta marketlerde kavanoz püre mamalar falan var meyveli tahıllı falan kavonozda genellikle. Onlardan deneyen oldu mu ? Tavsiye eder misiniz içeriği güvenilir midir?
Ben daha önce hiç kullanmadım kaşık maması deniyor sanırım onlardan. Ama bazen acil durumda kullanmak için almayı düşünüyorum danışmak istedim
Ben aldım hipp organic kayısı püresi cok güzeldi bir de mandalinalı muzlu armutlu vb hero baby aldım bikac kavonoz duruyor dolapta acil bir şey olursa dışarı cıkmalık vs yanımda dursun pratikArkadaşlar bu e bebekte hatta marketlerde kavanoz püre mamalar falan var meyveli tahıllı falan kavonozda genellikle. Onlardan deneyen oldu mu ? Tavsiye eder misiniz içeriği güvenilir midir?
Ben daha önce hiç kullanmadım kaşık maması deniyor sanırım onlardan. Ama bazen acil durumda kullanmak için almayı düşünüyorum danışmak istedim
Bir yerimi ağrıyor ki cnm acaba yada gündüzleri cok mu gürültü oluyor korkuncada geceleri aglamalar cok oluyor6 aylık oldgumuzdan beri aksam uykusuna yatıyor sureklı aglayarak uyanıyor. Karnı tok, altı temiz, diş kabarması da yok. Gazını da cıkarıyorum ama surekli 8-9 gibi baslıyor 12 ye kadar sürekli uykusunda aglamalarsabrım tükendi aksamları zehir gibi geçiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?