2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Evet ya beraber kutlarız belki burda cinsiyetleri Corona olmasaydi yanılmıyorsam istanbulda oturuyordun yüz yüze bile kutlayabilirdik ama benim ki erkek olacak gibi hissediyorum şom ağızli iç sesimi kesemiyorum
Yok kuzum İzmirdeyim ben ama kızım olduğunu öğrensen mutluluktan koronayı falan boşverip tüm dünyaya duyurmak için dolaşırım
Yok yok tutmuyor senin tahminler kız olacak ben kız hissediyorum ikimizinkini de senin randevu ne zaman bu arada belki tahmin yapar

Kızlar bende coronayım 2 3 gündür dinlenmeye çalışıyorum mide bulantım çok artmış durumda iştahım hiç yok .. aramızda Corona olanlar var lütfen cevaplar mısınız bu süreci nasıl geçiriyorsunuz ben 2 3 kaşık yemek yesem şükür ediyorum iştahım çok kapalı bademcik ağrım var onun dışında pek bişeyim yok ama artık yemek yemek istiyorum ya tad 0 koku 0 coronadan önce her kokuya hassasiyetim vardı şimdi koku almıyorum

En önemlisi içinize sinen dr bulmak zaten.

Cok acayip bisey toprak yemeyi istemek. Hatta bunu duyunca ne kadar gerçek olabilirki demistim
O kadar gercek ki bayıla bayıla yıyodum tabak tabak bide utanıyrm saklaya saklaya yedım bakalım bunda nasıl olacak , şimdilik bunda yemek yıyemıyorm fazla

Ayu ağzin bal yesin kız senin 10 aralıkta benim randevum inşallah bir tahmin yapar yoksa meraktan catlicam kardeşim kardeşim cinsiyet balonu alip sürpriz yapmayı düşünüyormus ama benim merakım ona bile izin vermicek

Ay sizinle günlerimiz ayni benimde randevum 10 aralıkta. İkili test yapilacak ama.

Arkadaslar gebeliğin de kan uyuşmazlığı yaşayan varmı aranızda? İlk çocukta sorun olmazmış ama ikinci çocuk çok riskli oluyormus bu konu hakkinda bilgisi olan beni bilgilendirebilir mi

Hanımlar bir şey merak ediyorum cahilliğime verin.
12. Haftada yaptıracağımız 2li tarama testi çok gerekli mi? Mesela devlette rutin kontrollerde de bu test yapılıyor mu? Eğer devlette yapılmıyorsa ben de doktoruma yaptırmak istemediğimi söyleyeceğim.
Genetik bir anomali varsa ve yaşarsa aldırmak istemiyorum ama bu test sadece bir olasılık ve boşu boşuna strese sokuyormuş gibime geldi.
her şeyi bu kadar didiklemek de istemiyorum biraz akışına bırakmak istiyorum.

Arkadaslar gebeliğin de kan uyuşmazlığı yaşayan varmı aranızda? İlk çocukta sorun olmazmış ama ikinci çocuk çok riskli oluyormus bu konu hakkinda bilgisi olan beni bilgilendirebilir mi
Evet bizde var kan uyuşmazliği. İlk gebelikte de iğne oldum bunun için. Şu an da da 28.hafta da bakilip doğumdan sonra yine olacağım sanirim.

Evet bizde var kan uyuşmazliği. İlk gebelikte de iğne oldum bunun için. Şu an da da 28.hafta da bakilip doğumdan sonra yine olacağım sanirim.
Bende ilk gebeligim de hem 28. Haftada oldum hem dogumun hemen sonrasında oldum. Bu gebeligim de de ict testi istedi doktorum sizden istendi mi acaba ?

Devlete gitmediğim için nasıl bir yol izleniyor bilmiyorum ama özelde ultrason kontrolünden sonra doktor soruyor ikili testi yaptıracamısınız diye eğer hayır derseniz yapmıyorlar isterseniz kan alıyorlar .
Herkesin fikri farklıdır tabi ki ben kızımda da yaptırmadım bu gebeliğimde de yaptırmıcam .
ama 21. Haftada olan detaylı ultrasona kesinlikle girmenizi tavsiye ederim . Orda bebekte bir sorun varsa doğum sonra müdahale gerekirse hepsi ortaya çıkıyor .

Bende ilk gebeligim de hem 28. Haftada oldum hem dogumun hemen sonrasında oldum. Bu gebeligim de de ict testi istedi doktorum sizden istendi mi acaba ?
İndirekt coombs testi diyosaniz evet geçen hafta yapildi negatif çıktı Bi de 28.hafta da daha yapilacak dedi

İndirekt coombs testi diyosaniz evet geçen hafta yapildi negatif çıktı Bi de 28.hafta da daha yapilacak dedi
Evet onu diyorum sizin adınıza sevindim negatif cikmasina bende pazartesi yapacağım ama biraz aklım karıştı internetten çok kurcaladım inşallah bizimde negatif çıkar

Canım devlet hastanesi yapıyor. Ben ilk çocuğumda devlet de yaptirdim bundada develete gittim kontrol için. İkili test için kendileri çağırdılar

Genellemeyi ben yapmıyorum aslında. Kaynana kötüdür genellemesi toplumda olan bir şey. Onu kıralım azıcık. Biz de iyi olalım önyargılı olmayalım e biraz da alttam alıp bazı şeyleri takmamayı öğrenelim. Hayatımızda ne kadar etkisi var bu insanın. Eşimizle iyi olduktan sonra, kaynana kötü niyetli değilse çok da önemsemeye gerek yok basit şeyleri. Ortalık karıştırıcı cinstense ona yapacak bir şey yok uzak olsunlar.
Ama biz bu kadınların yetiştirdiği çocuğu beğenip evlenmişsek ne kadar kötü olabilirler ki. Ne bilem ben de kendim kaynana olma ihtimalimi düşündüm
Bir de doğumda çekinme mevzusu var ki ona da alışıcaz duvarları yıkıcaz biraz. Bugün bizim onlara ihtiyacımız var yarın onların bize olacak. Utanma mutanma kalmayacak yarın öbür gün zaten

Bende devlete gidiyorum en son gittiğimde 9haftalıktım dr ikili test için tum randevuların dolu oldugunu yer bulamayacagımı söyledi. Yaptırmak istiyorsam baska hastanelere bakmamı söyledi ama ben yaptırmıcam. 16-18 hafta arası 3lü zeka testi varmış onu yapalım dedi ama karar vermedim daha

Down sendromundan daha kötü bir genetik problem varsa veya organları gelişmiyorsa falan 20. Haftada belli olur heralde detaylı ultrasonda. Ben sadece doğunca yaşayamayacağı bir problem varsa aldırmayı düşünürüm çünkü. Ne bileyim belki benim cahilliğim doktora söylesem direk yapılması lazım olur mu öyle şey diyecek muhtemelen. O yüzden buradan sormak istedim :)

İlk çocugumda bütün testleri yaptırdım ikinci cocugumda ikili üçlü hiçbir testi yaptırmadım sadece ayrıntılı ultrasona girdim tercih meselesi bu bebegimdede yaptırmayı düşünmüyorum

Ben ilk gebeligim de yaptirmadim doktorundan Sağolsun çok anlayisliydi eğer bir aksilik olduğunda aldirmayi düşünmüyorsan yaptırmana gerek yok demişti bende aldırmayı düşünmediğim için yaptirmamistim bunda da yaptırmayı düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…