- 14 Şubat 2018
- 652
- 814
- 103
- 29
Halamda vardı kan uyuşmazlığı her doğumdan sonra bir sonraki bebek için iğne oluyordu. İğneleri yaptırdıktan sonra sorun olmuyor için rahat olsunArkadaslar gebeliğin de kan uyuşmazlığı yaşayan varmı aranızda? İlk çocukta sorun olmazmış ama ikinci çocuk çok riskli oluyormus bu konu hakkinda bilgisi olan beni bilgilendirebilir mi
Yurtdışında mı yaşıyorsunuz? Burda öyle bişey yok her yere cümbür cemaat gdiliyor cenazeye, düğüne, hasta ziyaretine korona fln zaten kimsenin umrunda değil.Ben 2 dogumumdada sadece esim kaldi benimle zaten burda cogunlukla oyle oluyor.. normal dogumum oldu ve tum gece esimle gecirdim. Zaten ziyaret saatleri bellidir 14-16 veya 18-20 onun haricindz kimse gelemez :) annem olsun kaynanam olsum kimseye gerek olmuyor lohusaligimda bile kimse yanimda kalmadi ne gerek varki? Sadece esimle cocuklarimla gecirdim lohusaligimida:)) boyle en guzeli inanin
3 lü o kadar doğruluğu yüksek önemli bir test değil önemli olan ikili zaten doluysa özel hastanede yaptırabilirsiniz üçlüyü yine de yaptirmistim devlettede genelde yapıyorlarBende devlete gidiyorum en son gittiğimde 9haftalıktım dr ikili test için tum randevuların dolu oldugunu yer bulamayacagımı söyledi. Yaptırmak istiyorsam baska hastanelere bakmamı söyledi ama ben yaptırmıcam. 16-18 hafta arası 3lü zeka testi varmış onu yapalım dedi ama karar vermedim daha
Trizomi 18 de bakılıyor sanırım yasama olasılıgı daha az bir de doğruluğu yüksek degil bu testin kesin oran veremiyor usgde ölçümlerde önemli ben yaptirdim yine de senin fikrin canımDown sendromundan daha kötü bir genetik problem varsa veya organları gelişmiyorsa falan 20. Haftada belli olur heralde detaylı ultrasonda. Ben sadece doğunca yaşayamayacağı bir problem varsa aldırmayı düşünürüm çünkü. Ne bileyim belki benim cahilliğim doktora söylesem direk yapılması lazım olur mu öyle şey diyecek muhtemelen. O yüzden buradan sormak istedim :)
Geçmiş olsun acil şifalar inşallahKızlar bende coronayım 2 3 gündür dinlenmeye çalışıyorum mide bulantım çok artmış durumda iştahım hiç yok .. aramızda Corona olanlar var lütfen cevaplar mısınız bu süreci nasıl geçiriyorsunuz ben 2 3 kaşık yemek yesem şükür ediyorum iştahım çok kapalı bademcik ağrım var onun dışında pek bişeyim yok ama artık yemek yemek istiyorum ya tad 0 koku 0 coronadan önce her kokuya hassasiyetim vardı şimdi koku almıyorum
Açıkçası bende istemiyorum detaylı yaptıracağım sanırımHanımlar bir şey merak ediyorum cahilliğime verin.
12. Haftada yaptıracağımız 2li tarama testi çok gerekli mi? Mesela devlette rutin kontrollerde de bu test yapılıyor mu? Eğer devlette yapılmıyorsa ben de doktoruma yaptırmak istemediğimi söyleyeceğim.
Genetik bir anomali varsa ve yaşarsa aldırmak istemiyorum ama bu test sadece bir olasılık ve boşu boşuna strese sokuyormuş gibime geldi.
her şeyi bu kadar didiklemek de istemiyorum biraz akışına bırakmak istiyorum.
Aynen ben daha kilolu başladım 72 idim şimdi 74, göbek zaten vardı şimdi sanki 4-5 aylık gibiKızlar 10+1 deyim bugün. Dün tarttim kendimi 2 kilo almışım ne ara aldım anlamadım55 kiloydum hamileligimi öğrendiğim de şimdi 57 yi geçmiş durumda. Ve bu hafta göbeğim belirginleşmiş uyandığım gibi aynaya koşuyorum ben burdayım diyor Siz de durumlar nasıl
Ya insallah benimde öyle olur ama o kadar olumsuz örnekler veriyolar ki ister istemez etkisinde kaliyorum. Yorumunuz için teskkekur ederim içimë şu serptiHalamda vardı kan uyuşmazlığı her doğumdan sonra bir sonraki bebek için iğne oluyordu. İğneleri yaptırdıktan sonra sorun olmuyor için rahat olsun
Zaten senin için değil degilde konuyu acan kişi için yazmıştımGenellemeyi ben yapmıyorum aslında. Kaynana kötüdür genellemesi toplumda olan bir şey. Onu kıralım azıcık. Biz de iyi olalım önyargılı olmayalım e biraz da alttam alıp bazı şeyleri takmamayı öğrenelim. Hayatımızda ne kadar etkisi var bu insanın. Eşimizle iyi olduktan sonra, kaynana kötü niyetli değilse çok da önemsemeye gerek yok basit şeyleri. Ortalık karıştırıcı cinstense ona yapacak bir şey yok uzak olsunlar.
Ama biz bu kadınların yetiştirdiği çocuğu beğenip evlenmişsek ne kadar kötü olabilirler ki. Ne bilem ben de kendim kaynana olma ihtimalimi düşündüm
Bir de doğumda çekinme mevzusu var ki ona da alışıcaz duvarları yıkıcaz biraz. Bugün bizim onlara ihtiyacımız var yarın onların bize olacak. Utanma mutanma kalmayacak yarın öbür gün zaten
Bende 11 haftadayim 56 kiloyudum şimdi 57 buçuk oldummKızlar 10+1 deyim bugün. Dün tarttim kendimi 2 kilo almışım ne ara aldım anlamadım55 kiloydum hamileligimi öğrendiğim de şimdi 57 yi geçmiş durumda. Ve bu hafta göbeğim belirginleşmiş uyandığım gibi aynaya koşuyorum ben burdayım diyor Siz de durumlar nasıl
Farketmeden alıyoruz kilolarıBende 11 haftadayim 56 kiloyudum şimdi 57 buçuk oldumm
2 kilo normal o halde ilk 3 ay içinGeçmiş olsun acil şifalar inşallah
Açıkçası bende istemiyorum detaylı yaptıracağım sanırım
Aynen ben daha kilolu başladım 72 idim şimdi 74, göbek zaten vardı şimdi sanki 4-5 aylık gibi
Farketmeden alıyoruz kilolarıŞimdiden böyleysek son ayda nolur düşünemiyorum
Ben 73 ile başladım 4 kilo almışım boyum 175 tam diyete başladım aldıklarımı vereyim diye hamile olduğumu öğrendimFarketmeden alıyoruz kilolarıŞimdiden böyleysek son ayda nolur düşünemiyorum
Benim dr umda ense kalınlığı burun kemiğine bakarız istersen tahlil yaparız dedi bende yaptırmayı düşünmüyorum eşimde yaptırma dedi herşeyiyle dünyaya gelecek nasılsa dedi bende yaptirmiycam bakalım herşey kısmetBen ilk oğlumda yaptırmamıştım ikili test sadece ense kalınlığı ölçüldü doktorum normal dedi istemiyorsan yaptırana gerek yok demişti bu sefer yine ense ölçümü normal dedi ben o arada cinsiyet sordum erkeğe benziyor deyince ufak çaplı Bi hayal kırıklığı yaşadığım için sonra naptımı bilmiyorum kan ver dedi gittim verdim oysa bunda da yaptırmayı düşünmüyordum:) zaten çokta önemsemiyorum bu tarama testlerini sonuçta hem doğruluk oranı çok düşük hem de napcam ki öyle yada böyle aldırmayın düşünmediğim göre benim için gereksiz tabi herkes farklı düşünebilir tamamen kişiye özel Bi tercih bence
Ben de ilk hastane randevum da orda tartıldım 55tim dün 57 küsur... Haftaya cuma randevum var 11+1 de sağlıklı olsunlar da gelsin kilolarBen hiç kilo almamışım hala 67 300 ümama göbeğim belirginleşti işin kötüsü hastane tartisinda 69 Çıktım dr cokbtakilma kıyafetlerden karin toklugundan yüksek çıkıyordur ama genede bizim tartımızla devam edicez dedi
Bende kan uyusmazligi var canim ilk gebelikde pek onemli sayilmiyor ama cocukla uyusmazlik yasarsan igne yapiliyor dogumdan sonra 82 saat asmadan sen simdi her ay kan tahlili vereceksin ve uyusmazlik takip edilecek 28 haftalikken igne yapilacakmis suan senin icin bir sorun teskil etmez onu drlar takip eder canimArkadaslar gebeliğin de kan uyuşmazlığı yaşayan varmı aranızda? İlk çocukta sorun olmazmış ama ikinci çocuk çok riskli oluyormus bu konu hakkinda bilgisi olan beni bilgilendirebilir mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?