2021 Haziran ayı tüp bebek yaptıracaklar toplanalım 🤗

ozlemgundogdu canim senin sorunun neydi 4 kez deneme oldu
Canım ben 35 yaşında, biraz geç evlendim ama denedik hemen eşimle çocuk yapmayı, korunmadık.İlk yıl olmayınca bebek,İlk tüp bebek denememi 36 yaşında yaptım.Doktor hidrosalpenks var demişti ama tüplere müdahale ettirmek istemedim. Zaten ilk denememde 10küsür yumurta toplandı hiç biri döllenmedi.O zaman ben tüp bebek yapınca, hemen olur zannediyordum , sigara falan da tüketiyordum, eşimin de morfoloji ve hız problemi vardı. Doktor dedi bırakın sigaraları, embriyo bile oluşmadığına göre yumurta ve spermler kalitesiz dedi. 2017’de tekrar deneyelim dedik,2 tane 3.gün embriyosu oluştu ,taze transfer yapıldı ama yine tutmadı hidrosalpenks yüzünden.3 .denemeden önce ameliyat oldum ve tüpleri aldırdım. Bu sefer umutluyduk yine 3.gün 2 embriyo transfer edildi ama tüplerin alınmasına rağmen yine tutmadı. Bu 3 denemeyi hep farklı kliniklerde denedim. Memnun olmadığımdan değil, dondurulacak embriyo oluşmayınca hep değiştirmek istedim. 4. yani bu denememde tamamen başka bir kliniğe geldim geçen Aralık ayında.Sigarayı bıraktım,3 ay Teatrio kullandım.Sonra 2 ay arka arkaya yumurtamı topladı doktor.5 tane 3.gün embriyosu ,1 tane de 5.gün donduruldu (6. gün olmuş o sonra).İlk defa 14 Haziran’da dondurulmuş 2 tane 3.gün embriyosu transfer edildi.Diğer 4 tanesi duruyor.Hayırlısı ,bekliyorum 26’sında transfer günüm 5 yıldır uğraşıyorum,belki hamileliği ben de tadarım :)

Insallh yatarken ilk günler nasil yattiniz ya
Ben hala yatıyorum :) ama gün içinde özellikle yemeklerden sonra evde yürüyorum.Yani sürekli yatmakta iyi değil diye biliyorum ama Uzun süre ayakta kalmıyorum saat başı kalkıp evde yürüyorum yine yatıyorum.Bu gün 3. Gün 5 gün böyle yapmayı planlıyorum 6. gün yemek yapicam insAllah:)
3 litre su içiyorum ve ilaçlarımı saati de içmeye özen gösteriyorum

Peki yatarken hep duzmu yatiyorsunuz belim koptu duz yatmaktan biraz sag yatiyirsam biraz sol yatiyorum. Insallh benimledirler yavrularim

Eşiniz sigarayı bıraktım benim eşimde de morfoloji bozukluğu var ama sigarayı bırakması maalesef işi çok stresli
Aynı yerdeyiz benim 5. Güne hiç beklemediler hep 3 te donduruldu.
Aynı ilacı bende içtim teatrio sanırım 2 ay sonra Şubat'ta toplandı 6 yumurtadan 2 kaldı.Sonra transfer için beklerken progesteron yüksek çıktı iptal oldu.Sonraki adette kontrole gittim yumurta fazla diye toplayalım dedi Dr sonra hadi baştan topladık bir kez daha 10 yumurtadan 5 tane 3. Gün oldu 2 iyi kalite 3 tanesi orta kalite.2 iyi kalite transfer edildi Nisan'da tutmadı.19 Haziran'da da ilk toplamadan olan biri 7 biri 8 hücreli iyi kalite 2 3. Gün Embriyosu transfer edildi bekliyorum.
5. Güne bende istedim ama yumurta sayısı az risk almayalım dedi Dr.Belkide kalite yeterli değildir çünkü son toplamada morfoloji %0 dı.Bu son deneme insAllah tutar.
Çok uzun olmuş özür dilerim

Peki yatarken hep duzmu yatiyorsunuz belim koptu duz yatmaktan biraz sag yatiyirsam biraz sol yatiyorum. Insallh benimledirler yavrularim
İnsAllah canım bende öyle yatıyorum biraz sağ biraz sol ve aynen dediğin gibi yatmaktan sırtım agriyo fakat bu gün sola yatamiyorum biraz ağrım var.İnsAllah bir sorun yoktur ve bizimle dur yavrularımız ,

kızlar benim olmadı sanırım çok ümitli hatta ve hatta emin gibiydim ama bunün 11. gün evde yaptığım testte hayalet çizgi bile çıkmadı.
Canım ümidini kaybetme 3. Gün Embriyosu idrarda çıkmaya bilir kan testini görmeden moral bozmak yok.İnsAllah seninledir bebeklerin yarın kan testi yaptır bu gün yaptığın testi unut yok say

sonunda benimde transferim yaklaştı galibaa :) adet olmaya başladım adetin 3. gününden itibaren estrofem kullanıcam günde üç kere 6 temmuzda gidicem kan değerlerime bakılacak ona göre yaklaşık bi hafta sonra transferim yapılacakmış adetin başladığı günden tam 3. hafta sonraya denk geliyor sanırım. sizlerinde mi öyle oldu ? başka ilaç kullananlar oldumu?

Arkadaşının adına çok sevindim canım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah Rabbim
kafa karışıklığı ve belirsizlik bende de var canım emin ol herkes öyle ama olacağa çare yok.test gününe kadar hepimiz hamileyiz canım inşallah Rabbim hepimize nasib etsin
KendimiZi fazla dinliyoruz akışına bırakmıyoruz sanırım.Elimizde olmadan işte düşüncelere dalıyoruz
Rabbim ne yazacaksa hayırlı yazılar yazsın hepimize dilerim hepimiz pozitif alıp kutlamalar yapalım burada

İnsAllah kutlama yaparız canım

Denizciğim inşaallah tutar canım. Dua ediyorum tüm isteyenler için. Sen de çok zor süreçlerden geçmişsin. Ben 3. denemeyi Covid-19 çıkmadan hemen önce yapmıştım. 2020 Şubat'ta almıştım olumsuz test sonucumu. Sonra 2020 Kasım'a kadar doktora gitmedim. 12 Kasım doğum günümde Ümit hocaya gittim. Bize kızdı, senin dedi tüplerin alınmış, 3 tane başarısız denemeniz var hala karı-koca sigara içiyorsunuz. Ben dedi sizi tedaviye falan almam, bırakın gelin öyle konuşalım dedi. Ben ve eşim bıraktık sigarayı Deniz. 13 Kasım'da karar aldık. Hala içmiyoruz. Eşim arada akşamları 1 tane puro içiyor Sigarayı bıraktığımıza emin olunca hoca, Teatrio içtim ben, ona da başka bir vitamin verdi. Benim eşimde de hem hız hem morfoloji sorunu var.Eşim ve ben 20 yılın üzerinde sigara içtik. Ama artık bırakmamız gerektiğini anladık. Bazı insanların üreme organları ve hücreleri sigaradan etkilenmiyor ama maalesef bazılarınınki çok hassas. Bazı kişilerde sigara gerçekten düşük ve kalitesiz embriyolara neden oluyor. Gerçi kalitesiz embriyoları veya düşükleri sadece sigara kullanımı ile açıklamak da yanlış. Benim mesela 4 kere doğal yollardan hamile kalıp düşük yapan arkadaşım var ama ne kendisi ne de kocası sigara kullanıyor. Ama şarap severler. İtalya'da yaşıyorlar zaten, pek düşkünler şaraba :) Yani Denizciğim hayat biraz garip, biraz şans, biraz baht. Ama sen bu kadar dikkat ediyorsun ilaç saatlerine bile, eşine de sigarayı bırakması konusunda lütfen telkinde bulun. Bu arada ikimizin de transfer edilen embriyo hücreleri aynı, benim de 7 ve 8 hücreli 3. gün embriyoları :)))))))))) İnşaallah olur , inşaallah tutunur bebişlerimiz canım :*

Ben bantlar kullandım canım climara forte bant coraspin prolutex iğne progestan fitil tetradox prednol ve decavit transfere yakın bunları kullandım şimdi prednol ve tetradox hariç hepsi devam

Amin canım amin , o kadar çok istiyorum ki şurada hep birlikte sevinmeyi

Allah bu sefer yüzünü güldürsün bu son transferin olsun ınsallah canim benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…