- 19 Haziran 2021
- 23
- 50
- 3
- 36
- Konu Sahibi Meleqimmelek7890
-
- #3.321
Sizin durumunuz bana benziyor. Benim de solda hidrosalpinks vardı, yumurta takibi yapan drum 6.ayda rahim filmi isteyince durum ortaya çıktı. Aşılama zaten önermedi, bikaç ay uğraştı bu süreçte ben tüp bebekte istenen tüm şeyleri topladım ve beni Aret Kamara yönlendirdi. Martta laparoskobi oldum sol tüpüm bağlandı, 2 ay rahim dinlendirme ve çok şükür cuma kese göreceğiz. Sizin de her şey yolunda gidecek inşallah. Hep pozitif düşünün.Herkese Merhaba,
Ben de sizlerle sürecimi paylaşmak istedim.Belki bazılarımıza yardımcı olur bu yazdıklarım.
Forum'a yeni üye oldum:)
Tüp bebek tedavisindeyım bende aynı sekılde.35 yasındayım.2 yıllık evliyim.2020 eylül de bebek için denemlere başladık ,ilk doktorum yaştan ötürü 6 ay deneyın sonra olmazsa bir takım tetkiklere başlarız dedi ve 6 ay denedik ve olmadı.Sonra HSG cekılmemi istedi doktorum ve sol tüpüm tıkalı cıktı ,sol hidrosalpinks.Hidrosalpinks olmama ragmen ilk doktorum aşılama önderdi.Aslında hidrosalpinks'i olan kişilerde aşılama ve diğer tüp bebk tedavileri kesinkez tutmuyor arkadaşlar eğer ki hidrosalpinksiniz varsa aşılamayı ve diğer tedavıleri kabul etmeyın ya doktorunuzu değiştirin yada laporoskopi olup tıkalı tüpü aldırın lütfen.Cunkü hidrosalpinks demek tıkalı olan tüpte iltihaplı sıvı olması ve bu sıvının rahime akması demektir ve bu sıvıda embriyonun rahime tutunmasını engeller ve bu noktada gebe kalmanız imkansızdır.Doktorumuza bu noktada guvendık ve güvenimiz boşa cıktı açıkçası.Aşılamam sonuç itibari ile tutmadı ve biz doktorumuzu akıllanıp değiştirdik.Tüp bebek uzmanına gittik.Ve yukarıda dediğim gibi laporoskopi olmam gerektıgını yoksa tedavını basarısız olacagını iletti.Laporoskopiye girerken tüpümü almıcağını sadece rahimle olan baglantısını kesiceğini söyledi fakat ameliyat sırasında sıvının fazlalıgını görüp ve diğer tüp'ü de etkileyecek durumda oldugunu görüp sol tüpümü aldı.Bende bu seklde olmasını istiyordum cunku okudugum yorumlardan alınmayan tüplern ilerde sorun cıkardıgını bir çok kez okudum açıkçası.
Neyse laporoskpiden önce yumurta toplamam yapıldı,tabi bu evrede iğneler kullandım.11 yumurtam cıktı.5 i embriyo oldu :) bunlardan 4'ü 5.gün embriyosu 1'i 6.gün (geç geliştiği için )ve bunları dondurduk cunku o arada laporoskopi oldum(24 mayıs 2021).Ve şimdi yine estrofem ve redostın kullanıyorum (adetın 3.günü başladım bu ilaçlara) rahim istenen kalınlıga ulaşsın diye.Dün doktoruma gittik
11. günde 10 mm olmus rahim kalınlıgı,herşey cok guzel ilerliyor dedi.Veee 29 hazıranda transferim olacak.O yuzden su an çok heyecanlıyız.
Allah isteyen herkesın gönlüne göre versin, evlat sahıbi olmayı hayırlı kılsın Rabbim.
Hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize.
Umarım bnde pozitif sonuç alırım,dualarım sizinle ,sizler de dualarınız beni katın.
Sevgilerimle
Kaçıncı gününüz de çıktı?Canım 5 gün emriyosu ise erken gebelik testinde çıkar bende cikti
canım o zaman o bir taneyi mi koydular sonucun nedirLeYLa_21 biz de gönderdik pgt için 4 tane gönderdik 1 tane sağlıklı geldi bizim ilk denememiz ama genetik testi yaptırmıştık sıkıntılı çıktı o yüzden embriyoları gönderdik
canım senin de 3.gün embriyosu mu? ben de erken gebelik yapmıştım . Sen de 10.gün mü kan vereceksin doktor bana 11 dediBende 5. Gün yaptım erken gebelik testi negatif çıktı. İnşallah erken diye çıkmamıştır da 10.gün kanda pozitifi görürüz
Evet sağlıklı gelen 1 taneyi koydular şu an 5.günüm sonuç için bekliyorumcanım o zaman o bir taneyi mi koydular sonucun nedir
Hayır benimki 5.gün embriyosu doktorum 10.gün kan vermemi söyledi eşim bugün şehir dışına gitti o gitmeden bir umut belki Görürüz pozitifi dedik ama olmadı maalesef artık beklicem 10.günücanım senin de 3.gün embriyosu mu? ben de erken gebelik yapmıştım . Sen de 10.gün mü kan vereceksin doktor bana 11 dedi
İnsAllah canımDenizciğim inşaallah tutar canım. Dua ediyorum tüm isteyenler için. Sen de çok zor süreçlerden geçmişsin. Ben 3. denemeyi Covid-19 çıkmadan hemen önce yapmıştım. 2020 Şubat'ta almıştım olumsuz test sonucumu. Sonra 2020 Kasım'a kadar doktora gitmedim. 12 Kasım doğum günümde Ümit hocaya gittim. Bize kızdı, senin dedi tüplerin alınmış, 3 tane başarısız denemeniz var hala karı-koca sigara içiyorsunuz. Ben dedi sizi tedaviye falan almam, bırakın gelin öyle konuşalım dedi. Ben ve eşim bıraktık sigarayı Deniz. 13 Kasım'da karar aldık. Hala içmiyoruz. Eşim arada akşamları 1 tane puro içiyorSigarayı bıraktığımıza emin olunca hoca, Teatrio içtim ben, ona da başka bir vitamin verdi. Benim eşimde de hem hız hem morfoloji sorunu var.Eşim ve ben 20 yılın üzerinde sigara içtik. Ama artık bırakmamız gerektiğini anladık. Bazı insanların üreme organları ve hücreleri sigaradan etkilenmiyor ama maalesef bazılarınınki çok hassas. Bazı kişilerde sigara gerçekten düşük ve kalitesiz embriyolara neden oluyor. Gerçi kalitesiz embriyoları veya düşükleri sadece sigara kullanımı ile açıklamak da yanlış. Benim mesela 4 kere doğal yollardan hamile kalıp düşük yapan arkadaşım var ama ne kendisi ne de kocası sigara kullanıyor. Ama şarap severler. İtalya'da yaşıyorlar zaten, pek düşkünler şaraba :) Yani Denizciğim hayat biraz garip, biraz şans, biraz baht. Ama sen bu kadar dikkat ediyorsun ilaç saatlerine bile, eşine de sigarayı bırakması konusunda lütfen telkinde bulun. Bu arada ikimizin de transfer edilen embriyo hücreleri aynı, benim de 7 ve 8 hücreli 3. gün embriyoları :)))))))))) İnşaallah olur , inşaallah tutunur bebişlerimiz canım :*
Evet canım devam ediyorum.Benimde 4mg pozitife kadar devam.Deniz birşey soracağım, sen prednol kullanmaya devam ediyor musun?Çğu kişi transferden önce kesmiş. Yada transferden sonra çok az kullanmış. Ben devam ediyorum, sen ediyor musun?4 mg'dı ama benim hep.Bazılarının 16 mg kullandığını duydum.
Pozitifi gör inşallah cnm..Evet sağlıklı gelen 1 taneyi koydular şu an 5.günüm sonuç için bekliyorum
Evet.2-3 gün-de bir çağırıyor..Kızlar ankara bahcecide tedavi olan varmi yumurtlama takibinde kac gun cagiriyor
Ehehehh hakkımızda hayırlısı olsun inşallahSuanlik ple bisey düşünmüyorum ama kesin 6. Gunden sonra hadi yap ne olacak en fazla tek vizgi cikar zaman dolmadiki normal derim :)
Ben sadece estrofem verdi oda rahmin kalınlaşması içinmiş. Sizin herhangi bi hastalığınız mı var onun içinmi bukadar cok? Ne işe yarıyo onlar coraspin pıhtılaşma için heralde.Ben bantlar kullandım canım climara forte bant coraspin prolutex iğne progestan fitil tetradox prednol ve decavit transfere yakın bunları kullandım şimdi prednol ve tetradox hariç hepsi devam
Aynen canım, güçlü durmaktan başka çare yok. Olmazsa da yine deneriz :) Resmini ekliyorum. Progeny M ilacın adı.İnsAllah canımesimede dedi mutlaka sigarayı birakmalisin diye ama birakamadi fakat eşime bir ilaç vermedi.Senin eşine verdiği ilacın adını yazarımısin.Biz eczaneden bir ilaç aldık eşim için onu iciyo oda hala insAllah bu sefer tutunur bebislerimizde gerek kalmaz hiç birşeye Aynen hayat şans kader kısmet nasip Allah büyük ne zaman ol derse o zaman olacak.
İlaç değil aslında vitamin. Genelde her vitaminde benzer şeyler var. 90 gün kullandı.Aynen canım, güçlü durmaktan başka çare yok. Olmazsa da yine deneriz :) Resmini ekliyorum. Progeny M ilacın adı.
Uf udff benimde insallh guzel sonuc alirsin5 te yaptım çıkmadı . 10 da direkt kan vericem. Valla yüreğim dayanmıyor evde test yapmadığım için
Aylin canım senin de 3. gün embriyosu değil mi?12'de verilmiyor mu?Bana 12 dedi doktor. Çıkıyor mu 10.gün?5 te yaptım çıkmadı . 10 da direkt kan vericem. Valla yüreğim dayanmıyor evde test yapmadığım için
Sadece pıhtılaşmam var canım o da coraspin içiyorum pozitif olursa iğne de ekleyecekBen sadece estrofem verdi oda rahmin kalınlaşması içinmiş. Sizin herhangi bi hastalığınız mı var onun içinmi bukadar cok? Ne işe yarıyo onlar coraspin pıhtılaşma için heralde.
Hayırlı olsun canım inşAllah pozitif olurBende bugun besinci gun embriyosu tek trqnsfer oldum test gunum 10 gun sonra 2 temmuz oncesinde yaparim ama kesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?