2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Benim eşimin vurulduğu gün değilde ertesi gün gece soğuk soğuk terledi tüm yatağı sırılsıklam etti.ateş çıkmadı ama korktum yinede.kayınpederde ateş olmuştu vurulduğu akşamdı sanırım.gece boyu yanmış adamcağız.aşının etkisinden demişler.ertesi güne geçmiş.geçmiş olsun sizede

Günaydın kızlar aramızda sağlıkçı varsa tek hekimden en fazla kaç gün rapor alabiliyoruz cevaplayabilir mi?
Sağlıkçı değilim ama doktoruma dördüm.Tek seferde istediğin zaman 30 güne kadar yazabilirim dedi bana. (Ama özel doktor bu arada) Devletteyseniz tanıdık değilse yazar mı bilemiyorum. Ama özetle 30 güne kadar yazabiliyorşarmış

Günaydın güzel anne adayları :).. Ekim anneleri grubunda paylaştım. Burada da olsun istedim. ben beslenme danışmanıyla görüştüm 2 seans.. onun üstünde durduğu birkaç noktayı yazmak istedim. Sonuçta gidemeyenler vardır, ne yapacağından emin olmayan vardır . Umarım birilerine yardımcı olur Not: bu yazılanlar uzman bir beslenme danışmanının hamileler için profesyonel görüşleridir. Az kilo almakta çok kilo almakta sakıncalı , ideali 9-12 kilo alımıyla hamileliği bitirmek. Hamilelikte hepimizin dikkat etmesi gereken şeyler. 1: Karpuz haftada en fazla 1 kez ve sadece 2-3 parça ( en üzüldüğüm maddeden başladım ) 2: Genel kural Et yemekleriyle (tavuk, balık, et , kıyma) beraber meyve yenecek (etin sindirimi için) // Sebzeletle ise yoğurt yenecek. Ana yemeğin yanına çorba veya baklagil (mercimek, nohut, fasülye vb). yenecek, salata her öğünde olabilir ama çok az zyağı ile 3: meyveler yoğurtla veya 10 adet çiğ kuruyemişle yenecek ki şekeri çok yükseltmesin ama yoğurtla bile olsa asla sabah aç karınla yenmeyecek. Ara öğün olarak tüketilecek.(et yanında yenen hariç,) Günde 2 ara öğün yenmeli(bunların birisi kefir ayran yoğurt tarzı hafif olacak diğeri meyve ve kuruyemiş/yoğurt olarak olabilir. 4: en önemlisi yoğurt , peynir asla et ürünlerinin yerini doldurmuyor.Her gün 1 öğünde 3-4 köfte büyüklüğünde et tüketmek zorunlu (et, tavuk, balık, kıyma). 5: Ceviz her gün günde 3 tane , yumurta sabahları 1 tane yenecek. Ekmek tambuğday vb olacak, beyaz ekmek önerilmiyor 6: yemekten sonrada gece yatmadan katı gıda yemek yok sadece kefir, ayran veya yoğurt yenebilir 7: karbonhidratlar: pilav,makarna vb olarak yenmeyecek. Pirinç , bulgur ya da makarna sadece 1 öğünde pişmiş haliyle 3 yemek kaşığı olarak salataya katılabilir. Bakliyatlar yemek olarak veya salataya katarakt yiyebilirsiniz. Ama 1 öğünde ana yemeğin yanında bunlardan sadece birisi olacak ( ya salatayla pirinç, makarna, bakliyat ya da sadece bakliyat yemeği ) 8: kilo haftada 1 kez ölçülmeli, ideal kilo alımı ayda 1,5 kilo olmalı. Bundan Fazla kilo alımı sakıncalı.

Selam kızlar. Bugün ben de bebek arabası baktım . Chıcco nun duo goody plus travel bebek arabası hem katlaması kolay hem hafif hem de sürüşü inanılmaz rahattı. Ama fiyat olarak çok pahalı. İlk defa ciddi baktığım için mi öyle geldi bilmiyorum. Var mı kullanan ya da deneyimleyen?

Benim eşimde aşının ertesi günü oldu ateş 39 ları gördük parol verin 3 güne normale döndü

Benim eşimde aşının ertesi günü oldu ateş 39 ları gördük parol verin 3 güne normale döndü

Teşekkür ederim cevabınız için korktum bende şimdi daha iyi

Ben karpuzu her gün yiyorum kiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…