- 13 Temmuz 2020
- 1.678
- 1.903
- 83
- Konu Sahibi DusunceBulutu
-
- #15.901
Önemli bişey olduğunu zannetmiyorum önde çıkabiliyo genelde benimki de geç döllenme pko olduğum için ama yine de önde çıkıyo bi açlık şekeri versen sonra başka bir gün de kahvaltıyı kuvvetli iyice yiyip tokluk versen yeterli ben öyle yaptım doktorum öyle söyleyinceHanımlar size birsey danışmak istiyorum öncelikle ilk gebeliği ve tedavi ile klomen çatlatma iğnesi ile hamile kaldım yani erken yada geç döllenme gibi durumum yoktu zaten herşey belli bebeğimde sürekli haftasıyla günüyle uyumlu çıkardı bu zamana kadar hep böyle oldu ama dün kontrolüm vardı bir hafta önde olduğunu 26 haftalık olması gerekirken 27+1 dedi biraz iri bebek olabilir kilosu 1 olmuş dedi şeker yüklemesi testi yapalım sonucu iyiyse sorun olmaz diye topladı geri lafını ama ben şeker yüklemesi yaptıramadım aç karnına kan verince baygınlık gibi birsey geçiriyorum çok zorlanıyorum şekerli suyu içip 1 saat sonra bidaha 1 saat sonra kan vermek tekrar beni mahfeder. Uzun oldu kusura bakmayın ama ben bu testi vermedim bebeğimde ilk defa önde çıktı iri falan kafamı karıştırdı doktor böyle birsey yaşayanınız oldu mu yada ne yapmam lazım
Canım evde şeker aletim var zaten sürekli ölçmeye çalışıyorum mesela bugün açlık 94 çıktı tokluk 119 iyi gibi ama bazen dikkat etmediğimde haliyle yüksek çıktığı da oluyoÖnemli bişey olduğunu zannetmiyorum önde çıkabiliyo genelde benimki de geç döllenme pko olduğum için ama yine de önde çıkıyo bi açlık şekeri versen sonra başka bir gün de kahvaltıyı kuvvetli iyice yiyip tokluk versen yeterli ben öyle yaptım doktorum öyle söyleyince
Ben varım canımHanımlar size birsey danışmak istiyorum öncelikle ilk gebeliği ve tedavi ile klomen çatlatma iğnesi ile hamile kaldım yani erken yada geç döllenme gibi durumum yoktu zaten herşey belli bebeğimde sürekli haftasıyla günüyle uyumlu çıkardı bu zamana kadar hep böyle oldu ama dün kontrolüm vardı bir hafta önde olduğunu 26 haftalık olması gerekirken 27+1 dedi biraz iri bebek olabilir kilosu 1 olmuş dedi şeker yüklemesi testi yapalım sonucu iyiyse sorun olmaz diye topladı geri lafını ama ben şeker yüklemesi yaptıramadım aç karnına kan verince baygınlık gibi birsey geçiriyorum çok zorlanıyorum şekerli suyu içip 1 saat sonra bidaha 1 saat sonra kan vermek tekrar beni mahfeder. Uzun oldu kusura bakmayın ama ben bu testi vermedim bebeğimde ilk defa önde çıktı iri falan kafamı karıştırdı doktor böyle birsey yaşayanınız oldu mu yada ne yapmam lazım
Merhaba canim benim de 5 gün önce kontrol vardi 2 hafta kadar önde bebek dedi ama diğer bebeklerim de öyle cikardi hep test istemedi açlık sekerine bakalim ona göre karar veririz dedi ben kilolu olmadigim icin meyveyi falan da yasaklamadi hicHanımlar size birsey danışmak istiyorum öncelikle ilk gebeliği ve tedavi ile klomen çatlatma iğnesi ile hamile kaldım yani erken yada geç döllenme gibi durumum yoktu zaten herşey belli bebeğimde sürekli haftasıyla günüyle uyumlu çıkardı bu zamana kadar hep böyle oldu ama dün kontrolüm vardı bir hafta önde olduğunu 26 haftalık olması gerekirken 27+1 dedi biraz iri bebek olabilir kilosu 1 olmuş dedi şeker yüklemesi testi yapalım sonucu iyiyse sorun olmaz diye topladı geri lafını ama ben şeker yüklemesi yaptıramadım aç karnına kan verince baygınlık gibi birsey geçiriyorum çok zorlanıyorum şekerli suyu içip 1 saat sonra bidaha 1 saat sonra kan vermek tekrar beni mahfeder. Uzun oldu kusura bakmayın ama ben bu testi vermedim bebeğimde ilk defa önde çıktı iri falan kafamı karıştırdı doktor böyle birsey yaşayanınız oldu mu yada ne yapmam lazım
Maalesef ben aldım canım 7.5 kilocukBen varım canımbebek bı hafta önde.Boyu uzunmuş,kilosu da 1 i geçti.Suan 27.haftamdayim.Doktor şeker yüklemesi için ısrar etmedi bana.İstersen küçük bı yükleme yaptır ama yaptırmasan da sorun değil senden şeker beklemiorum dedi.Hala hiç kilo almadım,zayıfım,tansiyonum ve bebeğin suyu da iyi gidio şükürler olsun.Doktor bu verilere bakarak şeker yüklemesini elzem görmedi bende.
Maşallah 2 hafta da baya iyi benim şuan ilk gebelik o yüzden korktum biraz normalde haftasıyla hatta günüyle bile uygun giderdi 27 haftada bir kilo normal gibi de hemen iri bebek deyip çıktıMerhaba canim benim de 5 gün önce kontrol vardi 2 hafta kadar önde bebek dedi ama diğer bebeklerim de öyle cikardi hep test istemedi açlık sekerine bakalim ona göre karar veririz dedi ben kilolu olmadigim icin meyveyi falan da yasaklamadi hic
Ultrasyon ölçümleri de her zman netlik gostermez zaten ben 25+2 de gittim ölçüleri 27+2 lerde cıktı ama çok takmadim değişebiliyor ilk oğlumda doğuma girecem 4000 kilo dediler 3640 doğdu boyu uzundu evet biraz iriydi ama 4000 kiloda doğmadı sonuçta saglikla olsunlarda insAllah şeker belirtisi sadece bebek iriliği değilmiş zaten ya anne kilolu olmali suyu fazla olmali annenin tansiyon yüksekliği falan da kriterler demisti doktorMaşallah 2 hafta da baya iyi benim şuan ilk gebelik o yüzden korktum biraz normalde haftasıyla hatta günüyle bile uygun giderdi 27 haftada bir kilo normal gibi de hemen iri bebek deyip çıktı
Günaydın kızlar.Tetanoz aşısı olmayan var mı aramızda?Ben olmadım.Olmak da istemiorum.27.haftamdayim doktorum korkma ol dio.Yurtdisindaydim orda olucaktim aslında ama oradaki prosedurde gebelere böyle bı asi yokmuş olamadım dolayısıyla.Buraya gelince de kafam karıştı.
Hanımlar size birsey danışmak istiyorum öncelikle ilk gebeliği ve tedavi ile klomen çatlatma iğnesi ile hamile kaldım yani erken yada geç döllenme gibi durumum yoktu zaten herşey belli bebeğimde sürekli haftasıyla günüyle uyumlu çıkardı bu zamana kadar hep böyle oldu ama dün kontrolüm vardı bir hafta önde olduğunu 26 haftalık olması gerekirken 27+1 dedi biraz iri bebek olabilir kilosu 1 olmuş dedi şeker yüklemesi testi yapalım sonucu iyiyse sorun olmaz diye topladı geri lafını ama ben şeker yüklemesi yaptıramadım aç karnına kan verince baygınlık gibi birsey geçiriyorum çok zorlanıyorum şekerli suyu içip 1 saat sonra bidaha 1 saat sonra kan vermek tekrar beni mahfeder. Uzun oldu kusura bakmayın ama ben bu testi vermedim bebeğimde ilk defa önde çıktı iri falan kafamı karıştırdı doktor böyle birsey yaşayanınız oldu mu yada ne yapmam lazım
Test o kadar kolay ki hiç korkmayın saniyelik bisi kaç defa verdim farklı hastaneler de burnunuz gıdıklanıyor gibi oluyor sadece. Çok geçmiş olsun hamileyken hasta olmak çok zorArkadaşlar iki gündür griptim biliyorsunuz. Bugun iyiydim baya sadece oksurugum var. Biraz önce kolonyanin kokmadigini farkettim. Sonra telaşla dolaba gittim peynir süt ne bulduysam kokladım cildircam hicbirsey kokmuyorsabah test vermem cokda korkuyom o testten.
Korona geçiren Arkadaşlar tedavi süreci nasıl oldu
Kızıma hamileliğimde midemden şikayetim olmamıştı ama bu bebekte akşama doğru yanıyor resmen mideme alev atmışlar gibi boğazıma kadar oluyor bideGeçmiş olsun canım tez vakitte kavuşmak dileğiylehele iki haftadır su da içsem boğazımda duruyor o derece kötü midem ve boğazım
Genelde bir hafta ileri yada geri olması normal diyor internette ki her doktor ama başından beri uyumlu olup birden bir hafta önde çıkınca şaşırdım bide canım evde sürekli ölçmeye çalışıyorum şekerimş aletim var zaten açlık şekeri için verdim kan çok kötü oldum bayılma noktasına geldim şekerli suyu içemedim 1 saat sonrakini veremedimNiye tetenoz olmak istemiyorsun ki?
Bebeğin önde ya da geride olması ultrason yanılması olabiliyor, 1-2 haftaysa dert etmeyin diyor her doktor. Ama neden şeker yüklemesi yaptırmadın, doktorun istediği hâlde ben ona takıldım daha çok? Bence önemli bi kriter. Ve burda yaptıran 4-5 arkadaşın şekeri çıktı hiç bir belirtileri olmamasına rağmen. Şimdi diyet uyguluyorlar. Bence çok önemli. Değerler yüksek çıkarsa ha
Ben olmadım. Covid aşısı zamanına denk gelince doktorum olma tetanoz, covid ol dedi. Gerçi geçen sene akrep sokması nedeniyle tek doz tetanoz aşım var, belki ondan olma demiştir.Günaydın kızlar.Tetanoz aşısı olmayan var mı aramızda?Ben olmadım.Olmak da istemiorum.27.haftamdayim doktorum korkma ol dio.Yurtdisindaydim orda olucaktim aslında ama oradaki prosedurde gebelere böyle bı asi yokmuş olamadım dolayısıyla.Buraya gelince de kafam karıştı.
Ben de 26+4 üm dün gittim kontrole ve 1 kg dedi bebeği ama normal dedi, suyu vs de baktı iyi dedi ve şeker yükleme şimdilik istemiyorum dedi. Gerek olursa aç-tok bakarız sadece dedi. Her doktor farklı yorumluyor demek ki. Ama uygulamalarda da baktığımda bu kilonun normal olduğunu yazıyor haftasına göre.Hanımlar size birsey danışmak istiyorum öncelikle ilk gebeliği ve tedavi ile klomen çatlatma iğnesi ile hamile kaldım yani erken yada geç döllenme gibi durumum yoktu zaten herşey belli bebeğimde sürekli haftasıyla günüyle uyumlu çıkardı bu zamana kadar hep böyle oldu ama dün kontrolüm vardı bir hafta önde olduğunu 26 haftalık olması gerekirken 27+1 dedi biraz iri bebek olabilir kilosu 1 olmuş dedi şeker yüklemesi testi yapalım sonucu iyiyse sorun olmaz diye topladı geri lafını ama ben şeker yüklemesi yaptıramadım aç karnına kan verince baygınlık gibi birsey geçiriyorum çok zorlanıyorum şekerli suyu içip 1 saat sonra bidaha 1 saat sonra kan vermek tekrar beni mahfeder. Uzun oldu kusura bakmayın ama ben bu testi vermedim bebeğimde ilk defa önde çıktı iri falan kafamı karıştırdı doktor böyle birsey yaşayanınız oldu mu yada ne yapmam lazım
Tek doz koruma saglamiomus kuzum.En az ikinci doz sartmis korumanın başlaması için.Ben de olmadım ama korkuyorum olsam mi yoksa diye.Ben olmadım. Covid aşısı zamanına denk gelince doktorum olma tetanoz, covid ol dedi. Gerçi geçen sene akrep sokması nedeniyle tek doz tetanoz aşım var, belki ondan olma demiştir.
Bir hafta büyük fark degil aslındaHanımlar size birsey danışmak istiyorum öncelikle ilk gebeliği ve tedavi ile klomen çatlatma iğnesi ile hamile kaldım yani erken yada geç döllenme gibi durumum yoktu zaten herşey belli bebeğimde sürekli haftasıyla günüyle uyumlu çıkardı bu zamana kadar hep böyle oldu ama dün kontrolüm vardı bir hafta önde olduğunu 26 haftalık olması gerekirken 27+1 dedi biraz iri bebek olabilir kilosu 1 olmuş dedi şeker yüklemesi testi yapalım sonucu iyiyse sorun olmaz diye topladı geri lafını ama ben şeker yüklemesi yaptıramadım aç karnına kan verince baygınlık gibi birsey geçiriyorum çok zorlanıyorum şekerli suyu içip 1 saat sonra bidaha 1 saat sonra kan vermek tekrar beni mahfeder. Uzun oldu kusura bakmayın ama ben bu testi vermedim bebeğimde ilk defa önde çıktı iri falan kafamı karıştırdı doktor böyle birsey yaşayanınız oldu mu yada ne yapmam lazım
Öyle ama nedense istiyorlar bende merkezler kapalı burda Ağustos tatili var bi kaç güne açılınca gidecem merakla bekliyorumBir hafta büyük fark degil aslında
Senle aynıyız ne zaman dr gitsem önden gidiyoz bnm çocuk çarşamba günü1085 35 cm çıktı dr şeker yüklemesi için önce evde 1 hafta ölç aç tok parmak aletinle dedi ona göre yapcak galiba bende eskiden kan alırlarken bayılır gibi olurdum açken gözüm kararıyo bugün ölçtüm aç 91 tok 185 ama unuttum 2 bardak meyve suyu içtim 1 tane mini browni içtim ondan mı bakam yarın tatlı yememeye çalışcam şeker olanın çocukları iri olurmuş bizim ailede herkes 4 üstü doğuruyoHanımlar size birsey danışmak istiyorum öncelikle ilk gebeliği ve tedavi ile klomen çatlatma iğnesi ile hamile kaldım yani erken yada geç döllenme gibi durumum yoktu zaten herşey belli bebeğimde sürekli haftasıyla günüyle uyumlu çıkardı bu zamana kadar hep böyle oldu ama dün kontrolüm vardı bir hafta önde olduğunu 26 haftalık olması gerekirken 27+1 dedi biraz iri bebek olabilir kilosu 1 olmuş dedi şeker yüklemesi testi yapalım sonucu iyiyse sorun olmaz diye topladı geri lafını ama ben şeker yüklemesi yaptıramadım aç karnına kan verince baygınlık gibi birsey geçiriyorum çok zorlanıyorum şekerli suyu içip 1 saat sonra bidaha 1 saat sonra kan vermek tekrar beni mahfeder. Uzun oldu kusura bakmayın ama ben bu testi vermedim bebeğimde ilk defa önde çıktı iri falan kafamı karıştırdı doktor böyle birsey yaşayanınız oldu mu yada ne yapmam lazım
Şekerinde yuksekse iyi olur tabiÖyle ama nedense istiyorlar bende merkezler kapalı burda Ağustos tatili var bi kaç güne açılınca gidecem merakla bekliyorumbenimkide önde aslında her çocuğum öndeydi bişey de çıkmamıştı darısı buna
Biraz dikkatli olmaya çalış istersen aşırıya kaçırma şekeri çıkaracak şeyleri benim de ilk bebek senin haftanda gitmiştim ben de doktora bizim bebeğin kilosu da aynıydı her doktor da bir olmuyo kafaya takma hem de daha 7 buçuk kilo almışsın ben senin haftanda 9 kilo almıştım şuan 10 kilodan gidiyorum içini ferah tut kafaya takmaCanım evde şeker aletim var zaten sürekli ölçmeye çalışıyorum mesela bugün açlık 94 çıktı tokluk 119 iyi gibi ama bazen dikkat etmediğimde haliyle yüksek çıktığı da oluyo
Bende de aynı risk vardı. Bebek iriydi doktor şeker olabilir deyince şeker yüklemesi yaptırdım ve şekerim çıkmayınca içim rahatladı. Şeker yüklemesinden sonra bende baygınlık geçirdim ama bebeğin şağlığı için herşeye değer. Yükleme yaptırmazsanız şekeriniz varmış gibi bir diyet uygulamanız ve beslenmeniz lazım ki bu bayaa zor oluyor. Burada şekeri çıkan bir sürü anne yazıyor. Ben olsam bebeğimin sağlığını riske atmaz testi taptırırdım ki yaptırdım zatenHanımlar size birsey danışmak istiyorum öncelikle ilk gebeliği ve tedavi ile klomen çatlatma iğnesi ile hamile kaldım yani erken yada geç döllenme gibi durumum yoktu zaten herşey belli bebeğimde sürekli haftasıyla günüyle uyumlu çıkardı bu zamana kadar hep böyle oldu ama dün kontrolüm vardı bir hafta önde olduğunu 26 haftalık olması gerekirken 27+1 dedi biraz iri bebek olabilir kilosu 1 olmuş dedi şeker yüklemesi testi yapalım sonucu iyiyse sorun olmaz diye topladı geri lafını ama ben şeker yüklemesi yaptıramadım aç karnına kan verince baygınlık gibi birsey geçiriyorum çok zorlanıyorum şekerli suyu içip 1 saat sonra bidaha 1 saat sonra kan vermek tekrar beni mahfeder. Uzun oldu kusura bakmayın ama ben bu testi vermedim bebeğimde ilk defa önde çıktı iri falan kafamı karıştırdı doktor böyle birsey yaşayanınız oldu mu yada ne yapmam lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?