- 3 Aralık 2020
- 277
- 228
- 53
- Konu Sahibi DusunceBulutu
-
- #16.121
Bu benim 3. Gebeliğim ilkinde yükleme yapılmıştı ikincide sadece açlık tokluğa bakıldı şimdi de öyle yapılır diye düşünmüştüm ama yükleme deyince şaşırdım aslında açlık tokluk şekerine bakılsın istiyordum sadece. Evde kendisi ölçen varsa diye merak ettim. Ama ben her ihtimale karşı sabah aç karnına gider doktorumla karar verdikten sonra ona göre yaptırırım. Bu arada yüklemeye de aç gidiliyordu değilmi?
Merhaba canım benim doktorum da açlık tokluk baktı sonra evde takip et dedi. Eğer kilolu değilsen veya hamilelikte çok kilo almadıysan açlık tokluk da normalse şeker yükleme gereksiz gibi geliyor bana. Şeker ölçüm cihazı aldım accu check performans diye onu kullanıyorum. Bazen açken bakıyorum sabah, bazen de yemekten 1 saat ve 2 saat sonra dk tutup. 120 yi geçmedi tokluk, açlık da 80-82 civarı. Dr um iyi dedi böyle devam ediyorum haftada 1 falan ölçerekMerhaba arkadaşlar sıkı takipçiyim aslında ama hiç yazmıyordum. Sizlere bir şey danışmak istiyorum çoğunuz şeker testini yaptırdınız. Benim daha önceki hamileliğimde doktorum açlık ve tokluk şekerine bakmıştı yükleme yapılmamıştı. Yine aynı doktora gidiyorum başından beri fakat hastane değiştirdi. Bu kontrolümde şekere bakılcağını söylediği için dün randevu alırken muayeneden önce erken gelip tahilil versem olurmu diye sorduğumda olur dedi ve istediği testleri söyledi. Direkt şeker yüklemesi yapılacakmış ben de daha önce öyle yapmamıştık yine aynı şekilde açlık tokluk baksak olur mu dedim. Olur ama evde kendin bakıcaksın geldiğinde nasıl olacağını anlatırım dedi kontrolüm perşembe günü. Kafam çok karıştı evde yapan oldu mu olduysa nasıl yapılıyor anlamadım. Yoksa direkt şeker yüklemesi mi yapsam ama o konuda da doktorlar ikiye bölünmüş durumda kafam çok karıştı açıkçası
50 mg dedi doktorum farketmiyorsa tok giderim o zaman gerçi aç veya tok bana farketmez ama çok su içen biriyim susuzluğa dayanamam :)Açlık tokluk bakacak iseniz aç gidin fakat bizim şeker yüklemesinde 50 mg o şekerli sudan içiliyor ve aç tok fark etmiyor. 100 lük yapılacaksa geceden aç istiyorlar
Teşekkür ederim tam da aradığım cevap buydu :) eczaneden mi aldınız ölçüm cihazını acaba. Kilolu hamile kalmadım ama 27 haftada 6 kilo aldım az değil ama çok fazla da sayılmaz sanırım :) daha önceki gebeliklerimde şeker çıkmadı inşallah bunda da çıkmaz. Bu gebeliğimde diğerlerinde yaşamadığım ne varsa yaşadım ondan korkuyorum birazMerhaba canım benim doktorum da açlık tokluk baktı sonra evde takip et dedi. Eğer kilolu değilsen veya hamilelikte çok kilo almadıysan açlık tokluk da normalse şeker yükleme gereksiz gibi geliyor bana. Şeker ölçüm cihazı aldım accu check performans diye onu kullanıyorum. Bazen açken bakıyorum sabah, bazen de yemekten 1 saat ve 2 saat sonra dk tutup. 120 yi geçmedi tokluk, açlık da 80-82 civarı. Dr um iyi dedi böyle devam ediyorum haftada 1 falan ölçerek
Aclik 70/110 arasiKızlar bende 75 gram şeker yüklemesi yaptım açlık 76. 60 dakika 132 120. Dakika 142 çıkmış çok canım sıkıldı o gün bayağı kötü olmuştum değerlim çok mu yüksel
Ben yurtdışındayım 30’zında gidecem doktora burda referans olarak açlık 95 den küçük, 60 dakika 180 den küçük 120 dakika da 153 den küçük olması gerekmiş 1 aydır hep kötü yazılar okudum kendimde iyi değildim acaba bişey mi var diyordum çok saol canımAclik 70/110 arasi
60 dakika 180 altı
120 dakika 153 altı olması gerekiyor diye biliyorum buna gore normal degerleriniz gibi ama her yerin referans değeri farkli doktorunuza danisin, ya da sonuc kagidinda referans degerleri yazar bir kontrol edin derim
Sonuclar yine normal o zamanBen yurtdışındayım 30’zında gidecem doktora burda referans olarak açlık 95 den küçük, 60 dakika 180 den küçük 120 dakika da 153 den küçük olması gerekmiş 1 aydır hep kötü yazılar okudum kendimde iyi değildim acaba bişey mi var diyordum çok saol canım
Yaa çok geçmiş olsun umarım en hafif şekilde atlatirsinizKızlar benim de sonucum pozitif çıktı çok korkuyorum ya
Çok teşekkür ederim canımSana cevabım cok gec oldu ama kac gundur kosturmaktantam oyuncaklar için ikedan kutu bakıyordum aklıma geldin. Ben hastane cantası için birşey almadım. İlk kızımda kilitli poşetlere koymustum kızımın eşyalarını. İlk gıyeceklerının ustunede bılgıleri yazmıstım hemsırrye verılmesı için çok iyi olmustu. Eger alacagın duzenleyıcı tekrar kullanıp kullanmayacagını bılmıyorsan bunu düşünebilirsin. Çekmece içi düzenleyici olarakta ikeadan 2 farklı düzenleyici aldım. Çok gözlü olanı büyük kızımada aldım onu kullanmaya basladık ve cekmeceye düzen geldi memnunum bir cekmeceye ikisi tam sıgdı benim. Eki Görüntüle 2906106 Eki Görüntüle 2906107
Herkeste aynı olmuyor. Ayrıca acısa bile emzirmeyi öğrendiğinde geçiyorYa kızlar şimdi ilk gün çocuğu emziriyoz ya çok acıyomuş acımaması için önceden bu aylarda kullancamız bişey var mı acıdan veremicem diye üzülüyorum napcaz
Benimki tamamen imkansız sanırımSon ay baslayacagim cnm
ALLAH yardımcın olsun çok zor. Bizim dedemiz var yardımcı o alıyor oglen arasında o gidiyor sagolsun. Senin durumuna gelince gerçekten zor bebekle ilk birkaç ay imkansiz....Sabah babası götüremez mi
Oğlum çok hevesliydi o yüzden yazdırdım bende. Birde 3.5 yaşında kardeşi var şimdi bebekte olacak. Ben bebeği kanguruya koyup, kötü havalarda minibüsle gitmeyi düşünüyorum. Çünkü bırakacağım hiçbir yer yok. Hep 1. Sınıfa gitseydi mecbur götürmek zorunda olduğumu düşünüp götürücem İnşaAllah.Ana sınıfına gitti mi gecen sene? Allah yardımcımız olsun canım. Servise bir guvenebilsemhiç tanımadıgım insanlara kapıdan teslim edicem artık kızım gelene kadar yüregım agzımda olur 8-9 yaslarında olsa böyle dusunmezdım ama. Sabahcımı oldu oglencımı yada ılk okulda hep mı oglencıydı artık
Ben uzak kalsam da çevremde bir arkadaşta çıktı onun ki epey yüksek ki insülin yapıyor rabbim şifa versin hepsine umarım atlatırız yakındaSonuclar yine normal o zamangözün aydın diyeyim kotu yazilardan ve negatif deneyimlerden uzak duruyorum ben modumu cok etkiliyor hatta bana negatif deneyimlerini inatla anlatanlardan uzak duruyorum mümkün olduğunca
Ne sonucu covid mi....durumun nasıl ben cok sukur cok hafif anlatıyorum ins sende öyle olursunKızlar benim de sonucum pozitif çıktı çok korkuyorum ya
ÜzüldümBizim apartmandakiler biraz takıntılı yüzde yüz sorun cıkarırlar
Merhabalar galen hastanesi için dogum ücreti bilginiz var mi?Merhaba ben doc.dr baris buke hastasiyim ama kendisi ozel.muayahanesi var ve 500 tl...ayrica yedek doktorum da vardi benim bebek hareketlerini hissedene kadar da ayni zamanda tinaztepe galen hastanesinde feyza arman hanima da gidiyirdum...asiri sempatik ve ilgilj bir doktor...muayene ucreti 150 tl idi ge 10 gun icinde tekrar gittiginkzde ekstra ucret almiyordu....hastanede pandemi hastanesi degil ...sessiz sakin ve gayet.luks bir hastane oneririm
Ben asi olmamıştım. Bol vitaminli seyler ye portakal mandalin vs....6 gün olmuş zaten ....daha iyiye gidersin artık insallahEvet covid 2 sinovac olmuştum ama bilmiyorum hafif mi 6 gün oldu bugün baş ağrısı boğaz yanması falan var ateşim yok hafif öksürüyorum inşallah kötüleşmez
Ne sonucu covid mi....durumun nasıl ben cok sukur cok hafif anlatıyorum ins sende öyle olursun
İnşallah senin var mı belirtin ben çok korktum kan sulandırıcı verdi 14 gün bi de karantinaBen asi olmamıştım. Bol vitaminli seyler ye portakal mandalin vs....6 gün olmuş zaten ....daha iyiye gidersin artık insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?