2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Kızlar günaydın,

Bu ara kendinizi nasil hissediyorsunuz? Ben kendimi cok yalnız hissediyorum. Sanki kimseyle konuşamıyorum, paylaşamıyorum. Ruhsal olarak kimseye basil hissettiğimi anlatamıyorum gibi.

Yakin bir arkadaşım ile hic konusamiyoruz ariyorum simdi su var ben seni arayayim diyor geri dönmüyor, esim isin sadece maddi boyuntunda baba olmak ile ilgili hisleriyle ilgili hic konusmuyor, benim neler hissedebiliyor olduguma dair hicbir arastirma yapmiyor, baska da cok samimi oldugum komse yok sadece annemin yaninda kendimi givende hissediyorum ama yalniz hissetmeme engel olmuyor

Bugun biraz boyle kötü uyandım. Sizler nasilsiniz?

Yanliz degilsin. Bebegin geldiginde bir daha kendini yanliz hissetmeyeceksin az kaldi Ben cocuklugumdan beri kendimi yanliz hissederdim ama anne olana kadar evlat bambaska. Hayirli evlat olsunlar inşallah.

Aaay evet tabi tabiiii. Kasıma girdiğimiz an başlayacak günü geleni takip etmeler, haber beklemeler. Çok heyecanlı
Kasima girmeden baslayacak çünkü Kasım başı olanlar da var, ekim ortasi gelebilir onlar meselaaaaa
Sezeryanda birsey anlamiyorsun hiç hissetmiyorsun merak etme doktoru izliyorsun sadece

Amin cnm cümlemize ins

Benin ALLAH izin verirse 25 Ekim gbi olacak sezeryan...Sanirim grupta ilkiniz bile olabilirim...hayırlısıyla ins
Oyy saglikla gelsin insallaaah
Gün içerisinde ne gibi uğraşların var, belki cok vakit kaliyorsa bu sekilde karamsarliga dusuyor olabilirsin. Ne kadar bos zaman kalırsa insan o kadar çok düşünüyor ve kendine sarmaya basliyor. Ev islerinden bahsetmiyorum da, çalışma, hobi, herhangi bir sey uretmek gibi neler yapıyorsun?

Bir yandan çalışıyorum, bir yandan elisi yapiyorum hatta punch ogrenmeye caliaiyorum bu ara bir yandan da taşınıyoruz bu ara onlarla uğraşıyorum kafam mesgul de aslinda ama iste konusmaya ihtiyacım var yakin oldugum birileriyle herhalde bilemedim neyse gecer herhalde belki de hormonlardandir bu ara cok duygusalim zaten bebek olan herhangi bir sey gorunce gozlerim doluyor

Değişen ve tavan yapan hormonların etkisiyle normal canım. Tabii ki çevremizdekiler daha duyarlı ve daha hassas olsa, çok daha rahat ederiz. Bence eşin seninle konuşmuyorsa sen ona kendi hislerini anlat ve onun ne hissettiğini sor. Yoga ve meditasyon yapmak da iyi gelecektir diye düşünüyorum. Bir de aslında en yalnız olmadığımız zaman şu an. Ben yalnız hissettiğimde hemen bebeğimle konuşmaya başlıyorum:)

Herkese merhabalar,
Ben de aranıza yeni katıldım. 28 haftalık olduk ve ben henüz bebek için hiç bir hazırlık, alışveriş yapamadım. ne yapmam gerektiğini de çok bilmiyorum açıkçası çünkü ilk bebeğim. Bana da bu hazırlıklar konusunda kendi deneyimlerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim:)

Son bir iki haftadır ben de tam olarak böyle hissediyorum,iyi hissetmek için bazen insan birşeyler bekliyor etrafından sanırım, geçicidir inşallah doğuma kadar sürmez inşallah
Yanliz degilsin. Bebegin geldiginde bir daha kendini yanliz hissetmeyeceksin az kaldi Ben cocuklugumdan beri kendimi yanliz hissederdim ama anne olana kadar evlat bambaska. Hayirli evlat olsunlar inşallah.
geçecek mi gerçekten
ben mesela kasıma kalmayacaklardanım
Ya boş kalmakla ilgili değil bence o duygular, ben de boş kalmıyorum ama bu aralar arkadaş gibi hissediyorum, hala iyi olduğumu güçlü olduğumu güzel olduğumu hissetmeye ihtiyacım var,eşlere biraz iş düşüyor bu konuda,en çok yanımızda onlar var en büyük destekçimiz onlar ama bazen yetmiyor,bugünlerde bana yetmediği zamanlardayım gibi hissediyorum ve bu beni çok üzüyor bugünlerdeeşime göre ise herşey eskisi gibi aynı şahanelikte devam ediyor ama ben herşeyi farklı görüyorum farklı düşünüyorum

Ah canım ya bir sen değilsin İnan, şimdi okullar açılacak geleceğe karşı hep bi endişe var rahatlıyamıyorum maddi değil manevi olarak nasıl yapacam korkusu benim ki bu3. Zaman nasıl geçti bu sene izine de gitmedim eşim gelmeyecek kim yardım edecek ortalık virüs kaynıyor diye birde sıcaklar yaktı beni çok zorladı bende yalnızım ama alışıyorsun çoluk çocuk olunca yalnızlık gelmiyor aklına bu sefer onları düşünüyorsun

25 ekim kizimin dogum gunu
Ne guzel
Bende senin gbi uyanmak isterdim çok başka dertlerim var. Annem hasta babam çok daha hasta...karantinaya girdik babam kendi evinde daha kötüledi bilinci gidip geliyomus heryere işeyip duruyormuş...annem bakamıyor çok zayıf kadin mecbur karantinam bitince bana taşınacaklar ama ben bu halimle nasıl babamla baş edeceğim nasıl altını alacagim nasıl nasıl nasıl....üstelik birde evladım var bakmam gereken....dedim ya derdim çok keske sadece ruh halim kötü olsaydi

Hoşgeldin aramıza benim de ilk bebeğim ben de tecrubesizim ama hazirlik konusunda neler yaptigimdan biraz bahsedebilirim oncelikle devlet hastanelerinin ya da ebelerin verdigi doguma hazırlık egitimleri cok faydali oluyor sadece dogum icin degil hastane çantası hazirlarken neler almak lazim, bebek odasi nasil olmali gibi konulara da deginiyorlar o nedenle hazirlik icin baya faydali oluyor hatta 30. hafta boyle bir egitim için ideal ya da youtubeda da bununla ilgili videolar oluyor

Ben istiyorum ki onu bir aeylere ikna etmek zorunda kalmayayim. Surekli hem benim hem bebegin ihtiyaclari ile ilgili bir ikna cabasi iconde olmak zorunda kaliyorum sonra aaa mantikliymis diyor bira yordu bu sirecte beni aslinda cok anlayisli cok kibardir ama bira bencillik yapiyor bu süreçte gibi geldi. Kendinden bira fedakarlik yapmasi gerektigini düşünüyorum. Onu da anlamaya çalışıyorum biz yine hamilelik boyunca bebegi hissettiğimiz icin daha haİrlikloyiz bazi seylere onlara su an ruya gibi hayal gibi ama biraz arastirsa biraz diger arkadaslari ile konussa belki de benim nelere ihtiyacim olduğu konusinda surekli esimi durtmeme gerek kalmaz
28. Haftadan sonra duygularim ve dusuncelerim cok degismeye basladi umarim gecer doguma kadar

Üzüldüm, çok geçmis olsun umarim derdi veren allah dermanini da verir.

Ama bunlar yaristirilacak dertler degil herkesin kendine gore baska baska dertleri var ben sadece biraz ruh halimden bahsetmek istedim. Kimseninkini kucumsememek lazım diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ayrıntılı icin 20+ lar uygun mu sizce? Birde güneş kremi ne kullanıyorsunuz cocuklar icin olan bize de olur mu acaba ya da bizim hamileler icin aldigimiz cocuklara olur mu ki
Merhaba ben çocuklarım için de kendim için de siveno güneş kremi kullanıyorum. İçinde kimyasal yok tamamen doğal yağlardan üretiliyor ve çok memnunum.

Küçümsemek değil bu cnm sadece şükret demek istedim. Ruh halleri gelip geçicidir hele gebelikte cok olur böyle şeyler...sonra güler gecersin ama somut şeylere ne yazık ki gulemiyoruz
Rabbım herkesin derdinin dermanını versin inşallah

Cok guzel olacak

Çok geçmiş olsun. Allah tüm hastalara şifa versin inşallah.. Ben de karantinadayım şuan ve bu günlerin bir an evvel geçmesini bekliyorum.Sıkıntılarım arttı hastaneye gitmem gerekiyor ama gidemiyorum.Bugün ben de biraz buruk ve buhranlı başladım güne.

Allah yardincin olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…