- 15 Aralık 2020
- 382
- 430
- 23
- 31
- Konu Sahibi DusunceBulutu
-
- #16.441
Valla son 9 hafta hayırlısıyla geçseydi ağırlaştıkça yürümekte iş yapmakta zorlaşıyorBenimde oğlum 5 buçuk yaşında o bisiklete biniyor bende yürüyorum
ya benimki hafif adet sancısıyla gaz sancısınada benziyor bir tek belime vurmadığı için hazırlı sancıları olduğunu düşünüyorum zaten bu haftadan sonra günde 4 defa normalmiş araştırdığıma göre yani. Umarım son haftalarımdada yeterli sancım olurda istediğim gibi sonuçlanır. Rabbim hepimizin gönlüne göre versinÖyle ani kramplar bende oluyor bütün gebeliklerimde yorulunca olurdu bence normal ama tabi bence
şişlik benim de bir ara az da olsa oluyordu. Ondan mı bilmiyorum gece yatarken ayağımın altına çok yüksek olmayan bir yastık koyup öyle uyuyorum. böyle yaptığımdan beri çok az şişlik oluyor. Deneyebilirsin bence :)Benimde ağrım oluyor özellikle yürüyüş yapıyorum bu aralar ondanmı acaba
bu arada ağrı dışında ayaklarda şişlik olan varmı benim ayakkabı sandalet hiç olmuyor
İlk puset oluyo her yerde onla görüyoz ilk doğduğundan itibaren yalnız içine minder almak şart mı battaniye sersek tabanaKızlar bebek arabamızı aldık bugünBen gidemedim eşim aldı oradaki ilgili ‘’ilk 6 ay oturamadığı için bebek ,puseti kullanmayın portbebeyi kullanın ‘’ demiş.Sonradan oturmaya başlayınca pusete koyun demiş .Eşimle inatlaşıyoruz ben el kadar bebek tabikide pusete koyulur önce diyorum o da adamın dediğinde diretiyor Ayrıca 6 aydan sonra bebek pusete küçük gelmez mi yahu Çevremde hep önce puset sonra portbebe kullanıyorlar.Hastaneden neyle çıkarıyoruz bu minnoşları ilk biz ?
Bende öyle biliyorum önce pusete konulur diye ama neymiş oturamadıgı için pusete konulmazmış .Ben aldım içine minder Trendyol indiriminden ama alınmasada olur bence kışın battaniye ,yazın müslin sermek daha mantıklı terletmezİlk puset oluyo her yerde onla görüyoz ilk doğduğundan itibaren yalnız içine minder almak şart mı battaniye sersek tabana
Dün gece öyle dediğin gibi uyudum cnm sanki biraz daha iyi en azından yanmıyor ayağımşişlik benim de bir ara az da olsa oluyordu. Ondan mı bilmiyorum gece yatarken ayağımın altına çok yüksek olmayan bir yastık koyup öyle uyuyorum. böyle yaptığımdan beri çok az şişlik oluyor. Deneyebilirsin bence :)
Gule gule kullanin canim. Ben anam babam usulu portbebelere koydumKızlar bebek arabamızı aldık bugünBen gidemedim eşim aldı oradaki ilgili ‘’ilk 6 ay oturamadığı için bebek ,puseti kullanmayın portbebeyi kullanın ‘’ demiş.Sonradan oturmaya başlayınca pusete koyun demiş .Eşimle inatlaşıyoruz ben el kadar bebek tabikide pusete koyulur önce diyorum o da adamın dediğinde diretiyor Ayrıca 6 aydan sonra bebek pusete küçük gelmez mi yahu Çevremde hep önce puset sonra portbebe kullanıyorlar.Hastaneden neyle çıkarıyoruz bu minnoşları ilk biz ?
Ben de aşı olmadım bazen korkuyorum bazen korkmuyorum genelde hafif atlatıyo hamileler ama bazıları da ağır geçiriyo çevremizde pozitif olanlar olunca acaip stres ediyorum eşim de malum her gün dışarda çalışıyo allaha emanet gidiyoruz artık inşallah bişey olmazKızlar ya aşı olmayıp korkan tek ben miyim.Evdeyim hep gerekmedikçe çıkmıyorum dışarı ama eşim çalışıyor Hergün dışarda sonuçta.Doğumda,öncesinde vs bulaşır diye çok korkuyorum doktorum aşı olunması gerektiğini söylüyor ama ben yinede bilinmezlik olduğu için tedirginim
Ayakların şişmesi ağırması doğum sancılarını tetikliyor mu ki hiç duymamıştım senin o yüzden mıydı acaba sancıların yoksa başka nedeni olabilir miŞişsin hiç önemli değil ama ilk oğlumda 34 haftalık sancı başladı oyüzden geriliyorum şuan ağrı şişlik olunca
Asi varsa olursun. Ama dun instagramda gordum 30.haftadan sonra saglik ocagi yapmiyoruz demis onu ogren iki doz olacaksin simdi birinj olsan 33-34. Haftaya kalir digeriKızlar herkese merhaba bişey sormak istiorum.Tetanoz aşısı olmaya karar verdim.Aile hekimimden randevu aldım.Yarin gittiğimde gebeliğim mevcut tetanoz aşısı olmak istiyorum diyip hemen olabilicek miyim.Bilenlerden yardım rica ediorum kızlar.
Bu arada doktora gitmene gerek yok her hamilenjn ve bebegin bir hemsiresi var direk ona gidiyorsun takibi o yapiyorKızlar herkese merhaba bişey sormak istiorum.Tetanoz aşısı olmaya karar verdim.Aile hekimimden randevu aldım.Yarin gittiğimde gebeliğim mevcut tetanoz aşısı olmak istiyorum diyip hemen olabilicek miyim.Bilenlerden yardım rica ediorum kızlar.
Şuan 28+1 im.Az önce kendi doktorumla gorustum hala olabilirsin yaptır dedi.Simdi bana yapmazlar mi acaba.Ya da tek doz mu yaparlar.Google arattım doğuma 3 hafta kalaya kadar yapılır dio.Bu arada hemsiremi nasıl bulucam kuzum ay hicbisi bilmiorum ben ya.Bu ikinci gidişim olacak sağlık ocağına.Asi varsa olursun. Ama dun instagramda gordum 30.haftadan sonra saglik ocagi yapmiyoruz demis onu ogren iki doz olacaksin simdi birinj olsan 33-34. Haftaya kalir digeri
Bunca zaman bos yere gitmissin kalan bir iki haftayida giderim ben olsam sonra kalkipta 32 den sonra raporu aldigin icin calisamazsin demesinler bu kadar hafta gitmissinSelam kizlar. Size sorum olacakti. Yayimlanan genelgeye gore 24/32 arasi idari izinli sayılacaktı hamileler. Ancak bana doktorum ve idare eger izne cikmak istersem dilekçe vermem gerektigini ve 32 den sonra da calisir alamayacagimi dogum sonuna kadar izinli sayilacagimi soylediler. Bende dilekce verdim çalıştım taaakii bugune kadar. Esim gecen persembe günü pozitif cikti ve temasli oldugum icin ise gidemedim. İlk rapora gerek yok temaslisin zaten dediler,bugunde genel merkezle görüştüklerini rapor almam gerektigini soylediler, ayrica merkezden ogrenmisler kiii benim izinli olmam gerekiyormus bosu bosuna ise gitmisim dilekce ver 32 ye kadar idari izinli sayilacaksin dediler dalga gecer gibi. Temasliyim evden cikamiyorum nasil dilekce verecegim dedigimde eee o zman rapor al zaten 2 hafta birseyin kalmis diyip salladilar resmen.
Bu isin asli nedir bileniniz varmi. Merkezden dogum iznine ayrilan kadinla gorusturduler 24 32 arasi idari izin kullanip 32 den 37 ye kadar calisir almis ama bana bunu kimse soylemedi. Ben saf gibi ise gidip geldim. Cok sacma bi durum icindeyim. Izolasyon surem bitesiye sayilmam gereken idari izinde bitecek ne yapacagim sasirdim.
O zaman instagramdaki bilgi yanlis canim. İnsallah yapiliyodur o zaman. Bana kendi verdi numarasiniŞuan 28+1 im.Az önce kendi doktorumla gorustum hala olabilirsin yaptır dedi.Simdi bana yapmazlar mi acaba.Ya da tek doz mu yaparlar.Google arattım doğuma 3 hafta kalaya kadar yapılır dio.Bu arada hemsiremi nasıl bulucam kuzum ay hicbisi bilmiorum ben ya.Bu ikinci gidişim olacak sağlık ocağına.
Dogru diyorsun bide onu cikarirlar basima. Bu kadar ilgisiz insanlardan oda beklenir.Bunca zaman bos yere gitmissin kalan bir iki haftayida giderim ben olsam sonra kalkipta 32 den sonra raporu aldigin icin calisamazsin demesinler bu kadar hafta gitmissinbu arada bilgm yok sadece yasadiklarindan dolayi bunu yazdim
Simgegöztepeliyi mi takip ediyosun dün öyle demişti deAsi varsa olursun. Ama dun instagramda gordum 30.haftadan sonra saglik ocagi yapmiyoruz demis onu ogren iki doz olacaksin simdi birinj olsan 33-34. Haftaya kalir digeri
Teşekkür ederim kuzum.Eger sağlık ocağında sorun yaşarsam Acibademde yaptiricam artık.O zaman instagramdaki bilgi yanlis canim. İnsallah yapiliyodur o zaman. Bana kendi verdi numarasinisaglik ocaklarida kapandi arayamazsin simdi insallah olursun yarin asini.
Geçen hafta bende dilekçe verip idari izine ayrıldım .Haftayada 32 oluyorum gidip doğum iznine ayrılıcam.Ama ben senin sorununu anlamadım canm yani 32 ye kadar idari izinli olup sonra çalışıp iznini doğum sonrasına mı aktarmak istiyorsun.o görüştüğün kadın nasıl yapmış bilmiyorum ama hiçbiryer yapmaz onu çok saçma 32 ye kadar idari izinli olmamızın sebebi zaten sonrasında doğum izni olması yolsa 40 a kadar idari izinlisiniz derlerdi.Empati kurdugunda 24 ten 32 ye yerine öğretmen buluyorlar ücretli görevlendirme vs, sen 32 de gidip 37 de ayrılacaksın o öğretmeni ne yapacaklar .Bu açıklamayı bana şube müdürü yaptı bu aradaSelam kizlar. Size sorum olacakti. Yayimlanan genelgeye gore 24/32 arasi idari izinli sayılacaktı hamileler. Ancak bana doktorum ve idare eger izne cikmak istersem dilekçe vermem gerektigini ve 32 den sonra da calisir alamayacagimi dogum sonuna kadar izinli sayilacagimi soylediler. Bende dilekce verdim çalıştım taaakii bugune kadar. Esim gecen persembe günü pozitif cikti ve temasli oldugum icin ise gidemedim. İlk rapora gerek yok temaslisin zaten dediler,bugunde genel merkezle görüştüklerini rapor almam gerektigini soylediler, ayrica merkezden ogrenmisler kiii benim izinli olmam gerekiyormus bosu bosuna ise gitmisim dilekce ver 32 ye kadar idari izinli sayilacaksin dediler dalga gecer gibi. Temasliyim evden cikamiyorum nasil dilekce verecegim dedigimde eee o zman rapor al zaten 2 hafta birseyin kalmis diyip salladilar resmen.
Bu isin asli nedir bileniniz varmi. Merkezden dogum iznine ayrilan kadinla gorusturduler 24 32 arasi idari izin kullanip 32 den 37 ye kadar calisir almis ama bana bunu kimse soylemedi. Ben saf gibi ise gidip geldim. Cok sacma bi durum icindeyim. Izolasyon surem bitesiye sayilmam gereken idari izinde bitecek ne yapacagim sasirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?