2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Canim benim istediğim sadece 32 de calisir alip dogum sonrasina aktarmakti iznimi.
Ben 24 haftaya girdigimde genelgeyi sordum doktorumda isyerimde izin alirsam doğum sonuna kadar izine ayrilacagimi 32 de calisir alamayacagimi soylediler bende ise devam ettim.
Ama bugun calistigim yerden arayip Yayimlanan genelgeye gore 24/32 arasi zorunlu idari izine cikartmalari gerekiyormus hamileleri. Eger istersem 32 den sonra calisir raporu alabiliyormus bu zmana kadar bosu bosuna ise gelmissin dediler.32 ye kadar idari izinli sayilman gerekiyordu dediler.
Bu olayda esim pozitif bende temasli olmamdan ötürü ise gitmedigim icin anlasildi. normalde idari izinli olmam gerektigini farkedip beni aramislar.

Hayırlı olsun canım. Güle güle kullanın.
Tabiki ilk aylar puset zaten yenidoğana uygun yapılıyor onlar.
Ne aldınız bu arada, hangi marka ve model?

Ben sağlık ocağında yaptırdım. Randevu almadan gittim 2 dozda da.

Ayyy çok teşekkür ediorum kuzum

Doğru demiş, oturmayı öğrenene kadar puset gibi çukurlu araçlara sadece zorunlu kalındığında konulur, o da maks bir saat. Ben büyük oğlumu hep 180° düz yüzeylere yatırdım, maclaren portbebe ve beşik şeklinde inglesina bebek arabası kullandım. Ikisi de arabalara otokoltuk gibi takılıyor. Pusete gerek yok bunun için.

Eklentiler

• Screenshot_20210901-185901_Chrome.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Ben öğretmen degilim canim calistigim yer kamu kuruluşu ve çalıştığımız iste tek degiliz yani o odadaki herkes ayni isi yapiyor. Idari izin yada herhangi bi durumda yerimize birini bulma vs olmuyor. Burodaki kadında ayni sekilde izine ayrılmış onu demek istedim yani. Ogretmenlikte farklidir haklisin dedigin gibi olabilir. Ama benim calistigim yer farkli da zaten solememisler gecti gitti o izin hakkida yanmis oldu zaten calisacaktim ben evde durmayi sevmedigim icin. Benle dalga gecer gibi haberimiz yoktu hamile oldugundan demeleri beni sinir etti bu covid sureci yada rapor olmasa daha da fark edemiceklerdi demekki.
Insallah 32 de calisir raporumda yanlislik yapmazlar takip edicem artik hepsini

Anladım canım inşallah Sen takip et gönlünce olsun inşallah

Ben arkadaşlarımda hep pusete konulduğunu gördüm hatta evde bile onda uyutanlar vardı. Asıl yenidoğan bebeği dümdüz yatırmak riskli bence kusma vs olayından ötürü diye düşünüyordum

Benim hemsirem 36.haftaya kadar yaptırabilirsin dedi canım direk git sağlık ocağına yaparlar

İlk puset oluyo her yerde onla görüyoz ilk doğduğundan itibaren yalnız içine minder almak şart mı battaniye sersek tabana
Aslında adam haklı cnm...bizde pusete koyduk ama portbebe yoktu o zaman bizde....pusette tam yatar pozisyonda degil bebek için doğru değil aslında.....portbebe cok daha mantıklı....en azından iki üç ay

Aslında adam haklı cnm...bizde pusete koyduk ama portbebe yoktu o zaman bizde....pusette tam yatar pozisyonda degil bebek için doğru değil aslında.....portbebe cok daha mantıklı....en azından iki üç ay
E bu bebeler karnımızdada 2 büklüm ya arabam portbebeye dönüşüyor her şekle ama doğum yapcam hastane evin karşısında 2dk dayansın yavrucak

Oncelikle gecmis olsun,Hangi kurum bu hiç mi resmi evrak okuyup yorumlayamiyorlar
24 haftayı doldurunca doktordan yazı alıyorsunuz *... kisinin 24 hafta ile uyumlu gebeligi mevcuttur* diye yazıyor yazıda o evrakla birlikte 30 haziran 2021 genelgesini ilgi tutup dilekçeye ekliyorsunuz kuruma veriyorsunuz
32 de de çalışır veya çalışmaz raporu alınıyor bu da Size kalmış
Bazı kurumlar beş hafta ugrasmak istemiyor çalışır raporunu kabul etmiyor fakat bunun mevzuatta yada genelgede yeri yok

İki gün üst üste bunu yaşadım hatta bir gün akşama kadar o pozisyon değişmedi daha aşağıya dönmediği için kafa yukarda bariz belli mldüm öldüm kaç pozisyondan geçtim doktor normal olduğunu ama magnezyum yazdı sanki kestiler beni o gün

Aile hekiminiz kimse hemşiresi de sizin hemsireniz oluyor 32 ye kadar yapıyorlar sanırım tetanoz asisi

Yok arkadaş..

Teeee ilk andan şu ana dek bana zaman geçmiyor yav

Şu hamilelik sürecini sevemedim gitti..

Benim 3. De yalancı kasılmalarım olurdu ek olarak bebek toplanıp gevşerdi vs dr günde 10 a kadar normal demişti. Umarım harika bir doğum hikayen olur

Yok arkadaş..

Teeee ilk andan şu ana dek bana zaman geçmiyor yav

Şu hamilelik sürecini sevemedim gitti..

Allah günah yazmasın al benden de o kadar.Deliler gibi zorlaniorum.Hala bulantılarım var,sırt ve bel ağrısından oluyorum,ağzımın tadı yok,yemek hala doğru düzgün yiyemiorum öyle ivir zıvır meyve falan,nefes de alamiorum aşırı zorlaniorum ben ya

Gule gule kullanin canim. Ben anam babam usulu portbebelere koydum annem almisti sagolsun hic begenmesemde cok isimi gordu hastaneye gidip gelirken.simdi yine onu kullanacagim insallah.
Ay buna bende yorum yapıcam bende puseti kullanamadım dışarda ağır geldi. Bu yeni nesil port bebeler var kumaşı daha kalın daha kalıp gibi duruyor bez deil onlardan almıştım daha kullanışlı geldi he puset kullanmadım mı çok kullandım suyunu çıkardım ama evde mutfakta iş yaparken yemek yerken vs yada koltuğa yatrmadım pusetine koydum düşer falan diye bide kardeş de olunca evde bebeği korumak daha kolay oldu

Dimi kullanisli oluyor :) heryeride kapali sicacik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…