- 15 Aralık 2020
- 1.131
- 1.420
- 83
- Konu Sahibi DusunceBulutu
-
- #16.461
Canim benim istediğim sadece 32 de calisir alip dogum sonrasina aktarmakti iznimi.Geçen hafta bende dilekçe verip idari izine ayrıldım .Haftayada 32 oluyorum gidip doğum iznine ayrılıcam.Ama ben senin sorununu anlamadım canm yani 32 ye kadar idari izinli olup sonra çalışıp iznini doğum sonrasına mı aktarmak istiyorsun
Kızlar bebek arabamızı aldık bugünBen gidemedim eşim aldı oradaki ilgili ‘’ilk 6 ay oturamadığı için bebek ,puseti kullanmayın portbebeyi kullanın ‘’ demiş.Sonradan oturmaya başlayınca pusete koyun demiş .Eşimle inatlaşıyoruz ben el kadar bebek tabikide pusete koyulur önce diyorum o da adamın dediğinde diretiyor Ayrıca 6 aydan sonra bebek pusete küçük gelmez mi yahu Çevremde hep önce puset sonra portbebe kullanıyorlar.Hastaneden neyle çıkarıyoruz bu minnoşları ilk biz ?
Kızlar herkese merhaba bişey sormak istiorum.Tetanoz aşısı olmaya karar verdim.Aile hekimimden randevu aldım.Yarin gittiğimde gebeliğim mevcut tetanoz aşısı olmak istiyorum diyip hemen olabilicek miyim.Bilenlerden yardım rica ediorum kızlar.
Ayyy çok teşekkür ediorum kuzumHayırlı olsun canım. Güle güle kullanın.
Tabiki ilk aylar pusetzaten yenidoğana uygun yapılıyor onlar.
Ne aldınız bu arada, hangi marka ve model?
Ben sağlık ocağında yaptırdım. Randevu almadan gittim 2 dozda da.
Aynen oSimgegöztepeliyi mi takip ediyosun dün öyle demişti de
Teşekkür ederim kuzum.Eger sağlık ocağında sorun yaşarsam Acibademde yaptiricam artık.
Doğru demiş, oturmayı öğrenene kadar puset gibi çukurlu araçlara sadece zorunlu kalındığında konulur, o da maks bir saat. Ben büyük oğlumu hep 180° düz yüzeylere yatırdım, maclaren portbebe ve beşik şeklinde inglesina bebek arabası kullandım. Ikisi de arabalara otokoltuk gibi takılıyor. Pusete gerek yok bunun için.Kızlar bebek arabamızı aldık bugünBen gidemedim eşim aldı oradaki ilgili ‘’ilk 6 ay oturamadığı için bebek ,puseti kullanmayın portbebeyi kullanın ‘’ demiş.Sonradan oturmaya başlayınca pusete koyun demiş .Eşimle inatlaşıyoruz ben el kadar bebek tabikide pusete koyulur önce diyorum o da adamın dediğinde diretiyor Ayrıca 6 aydan sonra bebek pusete küçük gelmez mi yahu Çevremde hep önce puset sonra portbebe kullanıyorlar.Hastaneden neyle çıkarıyoruz bu minnoşları ilk biz ?
Ben öğretmen degilim canim calistigim yer kamu kuruluşu ve çalıştığımız iste tek degiliz yani o odadaki herkes ayni isi yapiyor. Idari izin yada herhangi bi durumda yerimize birini bulma vs olmuyor. Burodaki kadında ayni sekilde izine ayrılmış onu demek istedim yani. Ogretmenlikte farklidir haklisin dedigin gibi olabilir. Ama benim calistigim yer farkli da zaten solememisler gecti gitti o izin hakkida yanmis oldu zaten calisacaktim ben evde durmayi sevmedigim icin. Benle dalga gecer gibi haberimiz yoktu hamile oldugundan demeleri beni sinir etti bu covid sureci yada rapor olmasa daha da fark edemiceklerdi demekki.Geçen hafta bende dilekçe verip idari izine ayrıldım .Haftayada 32 oluyorum gidip doğum iznine ayrılıcam.Ama ben senin sorununu anlamadım canm yani 32 ye kadar idari izinli olup sonra çalışıp iznini doğum sonrasına mı aktarmak istiyorsun.o görüştüğün kadın nasıl yapmış bilmiyorum ama hiçbiryer yapmaz onu çok saçma 32 ye kadar idari izinli olmamızın sebebi zaten sonrasında doğum izni olması yolsa 40 a kadar idari izinlisiniz derlerdi.Empati kurdugunda 24 ten 32 ye yerine öğretmen buluyorlar ücretli görevlendirme vs, sen 32 de gidip 37 de ayrılacaksın o öğretmeni ne yapacaklar .Bu açıklamayı bana şube müdürü yaptı bu arada
Anladım canım inşallahBen öğretmen degilim canim calistigim yer kamu kuruluşu ve çalıştığımız iste tek degiliz yani o odadaki herkes ayni isi yapiyor. Idari izin yada herhangi bi durumda yerimize birini bulma vs olmuyor. Burodaki kadında ayni sekilde izine ayrılmış onu demek istedim yani. Ogretmenlikte farklidir haklisin dedigin gibi olabilir. Ama benim calistigim yer farkli da zaten solememisler gecti gitti o izin hakkida yanmis oldu zaten calisacaktim ben evde durmayi sevmedigim icin. Benle dalga gecer gibi haberimiz yoktu hamile oldugundan demeleri beni sinir etti bu covid sureci yada rapor olmasa daha da fark edemiceklerdi demekki.
Insallah 32 de calisir raporumda yanlislik yapmazlar takip edicem artik hepsini
Ben arkadaşlarımda hep pusete konulduğunu gördüm hatta evde bile onda uyutanlar vardı. Asıl yenidoğan bebeği dümdüz yatırmak riskli bence kusma vs olayından ötürü diye düşünüyordumDoğru demiş, oturmayı öğrenene kadar puset gibi çukurlu araçlara sadece zorunlu kalındığında konulur, o da maks bir saat. Ben büyük oğlumu hep 180° düz yüzeylere yatırdım, maclaren portbebe ve beşik şeklinde inglesina bebek arabası kullandım. Ikisi de arabalara otokoltuk gibi takılıyor. Pusete gerek yok bunun için.
Benim hemsirem 36.haftaya kadar yaptırabilirsin dedi canım direk git sağlık ocağına yaparlarŞuan 28+1 im.Az önce kendi doktorumla gorustum hala olabilirsin yaptır dedi.Simdi bana yapmazlar mi acaba.Ya da tek doz mu yaparlar.Google arattım doğuma 3 hafta kalaya kadar yapılır dio.Bu arada hemsiremi nasıl bulucam kuzum ay hicbisi bilmiorum ben ya.Bu ikinci gidişim olacak sağlık ocağına.
Kızlar bebek arabamızı aldık bugünBen gidemedim eşim aldı oradaki ilgili ‘’ilk 6 ay oturamadığı için bebek ,puseti kullanmayın portbebeyi kullanın ‘’ demiş.Sonradan oturmaya başlayınca pusete koyun demiş .Eşimle inatlaşıyoruz ben el kadar bebek tabikide pusete koyulur önce diyorum o da adamın dediğinde diretiyor Ayrıca 6 aydan sonra bebek pusete küçük gelmez mi yahu Çevremde hep önce puset sonra portbebe kullanıyorlar.Hastaneden neyle çıkarıyoruz bu minnoşları ilk biz ?
Aslında adam haklı cnm...bizde pusete koyduk ama portbebe yoktu o zaman bizde....pusette tam yatar pozisyonda degil bebek için doğru değil aslında.....portbebe cok daha mantıklı....en azından iki üç ayİlk puset oluyo her yerde onla görüyoz ilk doğduğundan itibaren yalnız içine minder almak şart mı battaniye sersek tabana
Insallah canim saol❤❤Anladım canım inşallahSen takip et gönlünce olsun inşallah
E bu bebeler karnımızdada 2 büklüm yaAslında adam haklı cnm...bizde pusete koyduk ama portbebe yoktu o zaman bizde....pusette tam yatar pozisyonda degil bebek için doğru değil aslında.....portbebe cok daha mantıklı....en azından iki üç ay
Oncelikle gecmis olsun,Hangi kurum bu hiç mi resmi evrak okuyup yorumlayamiyorlarSelam kizlar. Size sorum olacakti. Yayimlanan genelgeye gore 24/32 arasi idari izinli sayılacaktı hamileler. Ancak bana doktorum ve idare eger izne cikmak istersem dilekçe vermem gerektigini ve 32 den sonra da calisir alamayacagimi dogum sonuna kadar izinli sayilacagimi soylediler. Bende dilekce verdim çalıştım taaakii bugune kadar. Esim gecen persembe günü pozitif cikti ve temasli oldugum icin ise gidemedim. İlk rapora gerek yok temaslisin zaten dediler,bugunde genel merkezle görüştüklerini rapor almam gerektigini soylediler, ayrica merkezden ogrenmisler kiii benim izinli olmam gerekiyormus bosu bosuna ise gitmisim dilekce ver 32 ye kadar idari izinli sayilacaksin dediler dalga gecer gibi. Temasliyim evden cikamiyorum nasil dilekce verecegim dedigimde eee o zman rapor al zaten 2 hafta birseyin kalmis diyip salladilar resmen.
Bu isin asli nedir bileniniz varmi. Merkezden dogum iznine ayrilan kadinla gorusturduler 24 32 arasi idari izin kullanip 32 den 37 ye kadar calisir almis ama bana bunu kimse soylemedi. Ben saf gibi ise gidip geldim. Cok sacma bi durum icindeyim. Izolasyon surem bitesiye sayilmam gereken idari izinde bitecek ne yapacagim sasirdim.
İki gün üst üste bunu yaşadım hatta bir gün akşama kadar o pozisyon değişmedi daha aşağıya dönmediği için kafa yukarda bariz belli mldüm öldümMerhabalar hanımlar çok şiddetli Bi ağrı sancı yaşadım sağ yan tarafımda oturup kalkamadım nefes alamadım acıdan ağladım resmen hemen acile gittim ilk nts girdim bunun sayesinde çok çok erkenden sancı 20 25 arasıydı allahım açıklık muayenesi yaptı o çatalda ecel terleri döktüm korkudan şükür açıklığım da yoktu bebeğim oturur pozisyondaymış kafası yukarıda kaburgamda hissediyorum zaten doktor dönmeye çalıştı muhtemelen o ağrı yaptı diyo ama doktora giderken ben kesin doğuruyorum çantam da hazır değil daha diye gittim :) şuan iyiyim şükür magnezyum başladım inşallah iyi gelir
Aile hekiminiz kimse hemşiresi de sizin hemsireniz oluyor 32 ye kadar yapıyorlar sanırım tetanoz asisiŞuan 28+1 im.Az önce kendi doktorumla gorustum hala olabilirsin yaptır dedi.Simdi bana yapmazlar mi acaba.Ya da tek doz mu yaparlar.Google arattım doğuma 3 hafta kalaya kadar yapılır dio.Bu arada hemsiremi nasıl bulucam kuzum ay hicbisi bilmiorum ben ya.Bu ikinci gidişim olacak sağlık ocağına.
Benim 3. De yalancı kasılmalarım olurdu ek olarak bebek toplanıp gevşerdi vs dr günde 10 a kadar normal demişti. Umarım harika bir doğum hikayen olurValla son 9 hafta hayırlısıyla geçseydi ağırlaştıkça yürümekte iş yapmakta zorlaşıyor
ya benimki hafif adet sancısıyla gaz sancısınada benziyor bir tek belime vurmadığı için hazırlı sancıları olduğunu düşünüyorum zaten bu haftadan sonra günde 4 defa normalmiş araştırdığıma göre yani. Umarım son haftalarımdada yeterli sancım olurda istediğim gibi sonuçlanır. Rabbim hepimizin gönlüne göre versin
Allah günah yazmasın al benden de o kadar.Deliler gibi zorlaniorum.Hala bulantılarım var,sırt ve bel ağrısından oluyorum,ağzımın tadı yok,yemek hala doğru düzgün yiyemiorum öyle ivir zıvır meyve falan,nefes de alamiorum aşırı zorlaniorum ben yaYok arkadaş..
Teeee ilk andan şu ana dek bana zaman geçmiyor yav
Şu hamilelik sürecini sevemedim gitti..
Ay buna bende yorum yapıcam bende puseti kullanamadım dışarda ağır geldi. Bu yeni nesil port bebeler var kumaşı daha kalın daha kalıp gibi duruyor bez deil onlardan almıştım daha kullanışlı geldi he puset kullanmadım mı çok kullandım suyunu çıkardım ama evde mutfakta iş yaparken yemek yerken vs yada koltuğa yatrmadım pusetine koydum düşer falan diye bide kardeş de olunca evde bebeği korumak daha kolay olduGule gule kullanin canim. Ben anam babam usulu portbebelere koydumannem almisti sagolsun hic begenmesemde cok isimi gordu hastaneye gidip gelirken.simdi yine onu kullanacagim insallah.
Dimi kullanisli oluyor :) heryeride kapali sicacik.Ay buna bende yorum yapıcam bende puseti kullanamadım dışarda ağır geldi. Bu yeni nesil port bebeler var kumaşı daha kalın daha kalıp gibi duruyor bez deil onlardan almıştım daha kullanışlı geldi he puset kullanmadım mı çok kullandım suyunu çıkardım ama evde mutfakta iş yaparken yemek yerken vs yada koltuğa yatrmadım pusetine koydum düşer falan diye bide kardeş de olunca evde bebeği korumak daha kolay oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?