- 13 Haziran 2011
- 12.775
- 7.961
- 448
- Konu Sahibi DusunceBulutu
-
- #16.881
Ben çalışır alicam ama calismiycam ALLAH müdürümden razı olsun...normalde zaten bir yıl ücretsiz izin alacagimMerhabalar arkadaşlar,
Çalışan anne adaylarına bir sorum olacak. 32. haftanız dolduğunda izne ayrılacak mısınız yoksa çalışabilir raporu alıp gittiği yere kadar gitsin mi diyeceksiniz 38 dolana dek? Bu karar tabiki bir çok faktöre bağlı ama ben sizlerin düşüncelerini ve nedenlerini merak ettim. Kendim epey kararsızım da...
Bu mesajınızı yeni görüyorum, doktora göründünüz mü? Benim kontrol olsun diye verdiğim tam kan sonuçlarımda karaciğer enzimlerim yüksek çıktı doktor gastroya yönlendirdi. Kaşıntın var mı diye sordu ilk olarak doktor. Benim kaşıntım yoktu ama bu kaşıntı önemli birşeymiş ben de yaşayarak öğrendim. Sizi korkutmak değil maksadım yanlış anlamayın sadece tedbir. Mutlaka ama mutlaka bir iç hastalıkları uzmanına görünün. Muhtemelen karaciğer enzimlerine ve açlık safra asitlerine bakacaktır. Bu kaşıntının peşine düşün çünkü gebelik sarılığı denen birşey var mutlaka tespit edilmesi ve ona göre hareket edilmesi gerek takip vs açısından.günaydın kızlar.
ya benim ayaklarda acayip bi kaşıntı var. böle isilik olmuş gibi pütür pütür. bileklere kadar kaşınıyor.
sürekli gün içerisinde ayakkabıda sıcaklardan kaynaklı mı ki terden olmuş olabilir mi.
sizlerde de yaşayan var mı acaaba ?
Ben de üniversitede araştırma görevlisiyim. Tam 32. haftamın dolduğu hafta ders seçmeleri başlıyor yani okul çok kalabalıklaşacak. Bir yanım çalışır raporu al bi bak diyor bir yanım da işte uzatma artık evinde dinlen işlerini tamamla diyor. Çünkü bir yandan da tez yazıyorum ekim başında teslim etmem gerekiyor. Hem iş hem hamilelik hem tez hem ev işleri... Bilemiyorum. Bebişi karşılarken de bu işlerimi yola sokmam gerek. En azından hakkım gelmişken iş yerindeki yükümlülüklerimden azat edilmiş olsam süper olur gibiMerhaba canım. Ben 32 de çalışır raporu alıyorum . Yarına raporum yazılacak. Bebişle biraz daha uzun kalabilmek için öyle karar verdim ama doktorumla da konuştum, kararım değişirse, yorulursam, pandemide sayılar daha da yükselirse istersen yenidsn 32+1 de bile gelsen çalışamaz yazarız tabiki dedi .Devlette öğretmenim ben, hem kalabalık hem sürekli ayakta durmak bilmiyorum nasıl etkileyecek
Aa süpermiş valla gerçekten Allah razı olsun o kişiden ne kadar güzel bir kolaylık sağlamış size çok mutlu oldum adınıza.Ben çalışır alicam ama calismiycam ALLAH müdürümden razı olsun...normalde zaten bir yıl ücretsiz izin alacagim
Sağol canım bugün doktora gittim işte ilaç yazdı hemen başladım bakalım inşallah işe yararKızlar bu değerlerle nasıl ayakta durabiliyorsunuzAllah yardımcınız olsun, inş.toparlarsınız değerleri
Bence boya kiloya çok takılma canım. Hemşirenin patavatsızlığı. Ama doktorunda böyle bir muamele yaptıysa bilemiyorumİyi akşamlar kızlar ben de bugün kontrolden geldim.Maalesef tuhaf bir muayene geçirdim.Karantina bitince bebeğimi görmek istemiştim. Yalnız bana karantinadan kaçmış gibi bir muamele ve ithamda bulunuldu.Çok üzüldüm bu muameleyi gördüğüme.Neden 20 gün karantina da değilmişizbunu Dr.yanındaki hemşiresine söylüyor ben uzanırken. Anlamadım odadan kovulmadığımız kaldı gibi hissettim.Bebek hakkında hiçbir bilgi vermedi suyu iyi dedi bu kadar.Yalnız ultrason da bebeğin boyu haftadan gerideydi böyle bir şeyle karşılaşan var mı acaba? Ben belki cihaz farkı diye düşünüp içimi rahatlatmaya çalışıyorum.
Valla çok şükür beni hiç etkilemiyordu düşük çıkmasına çok şaşırdım o yüzdenKızlar bu değerlerle nasıl ayakta durabiliyorsunuzAllah yardımcınız olsun, inş.toparlarsınız değerleri
Ben çalışamaz alıp izne ayrılıcam salı günü.İlk dönemi doğum iznim kapatıyor ikinci dönem ve sonraki senede ücretsiz izin alıp 2 sene bebeğime kendim bakıcam inşallah nasipseMerhabalar arkadaşlar,
Çalışan anne adaylarına bir sorum olacak. 32. haftanız dolduğunda izne ayrılacak mısınız yoksa çalışabilir raporu alıp gittiği yere kadar gitsin mi diyeceksiniz 38 dolana dek? Bu karar tabiki bir çok faktöre bağlı ama ben sizlerin düşüncelerini ve nedenlerini merak ettim. Kendim epey kararsızım da...
Maalesef canım Dr.dan çok kötü bir muamele gördüm.Hatta yazmadığım tuhaf tuhaflaflarda cabası neyse biz önümüze bakacaz.Bence boya kiloya çok takılma canım. Hemşirenin patavatsızlığı. Ama doktorunda böyle bir muamele yaptıysa bilemiyorum
Aman iyi bari etkilemesin sizi.Valla çok şükür beni hiç etkilemiyordu düşük çıkmasına çok şaşırdım o yüzden
Aminn. Ben de çok zor karar verdim ama geçen hafta oldum aşı. İlk başta çalışmalar hiç yoktu ama zaman geçtikçe çalışma sonuçları gelmeye başladıkça gebelerdeki, artık olayım dedim ama yaşadığınız tereddütü çok iyi anlıyorum. Rabbim hepimizi korusun. Ben özel üniversitede akademisyen olduğum için 1 sene değil 6 ay ücretsiz izin hakkım var. 32. haftadan itibaren başlatabildiğim de 4 ay ücretli iznim var. Ne güzel 2 sene kendinizin bakabilecek olması, tadını çıkarın bol bolBen çalışamaz alıp izne ayrılıcam salı günü.İlk dönemi doğum iznim kapatıyor ikinci dönem ve sonraki senede ücretsiz izin alıp 2 sene bebeğime kendim bakıcam inşallah nasipseBen öğretmenim ,aşıda olmadım riske atamazdım kendimi çalışarak okul ortamında ,tabi bu benim düşüncem çalışan arkadaşlarada saygım var .Allah hepimizi korusun
Teşekkür ederimBu mesajınızı yeni görüyorum, doktora göründünüz mü? Benim kontrol olsun diye verdiğim tam kan sonuçlarımda karaciğer enzimlerim yüksek çıktı doktor gastroya yönlendirdi. Kaşıntın var mı diye sordu ilk olarak doktor. Benim kaşıntım yoktu ama bu kaşıntı önemli birşeymiş ben de yaşayarak öğrendim. Sizi korkutmak değil maksadım yanlış anlamayın sadece tedbir. Mutlaka ama mutlaka bir iç hastalıkları uzmanına görünün. Muhtemelen karaciğer enzimlerine ve açlık safra asitlerine bakacaktır. Bu kaşıntının peşine düşün çünkü gebelik sarılığı denen birşey var mutlaka tespit edilmesi ve ona göre hareket edilmesi gerek takip vs açısından.
Kızlar acemiliğimden soruyorum .Bu biberon ilk etapta yeterli mi tek başına yorumları çok güzel hava kaçmıyormuş filan .Fikirlerinizi bekliyorum
Ben de üniversitede araştırma görevlisiyim. Tam 32. haftamın dolduğu hafta ders seçmeleri başlıyor yani okul çok kalabalıklaşacak. Bir yanım çalışır raporu al bi bak diyor bir yanım da işte uzatma artık evinde dinlen işlerini tamamla diyor. Çünkü bir yandan da tez yazıyorum ekim başında teslim etmem gerekiyor. Hem iş hem hamilelik hem tez hem ev işleri... Bilemiyorum. Bebişi karşılarken de bu işlerimi yola sokmam gerek. En azından hakkım gelmişken iş yerindeki yükümlülüklerimden azat edilmiş olsam süper olur gibiKafamda deli sorular Eşim hiç anlamıyor zaten bu kadar düşüncek ne var diyor ama bu doğrudan beni etkileyecek bir durum, onun etkisiyle karar vermek istemiyorum.
Aa süpermiş valla gerçekten Allah razı olsun o kişiden ne kadar güzel bir kolaylık sağlamış size çok mutlu oldum adınıza.
Bence de en güzeli...ben en fazla bir sene kullanabileceğim...sonrası bakiciBen çalışamaz alıp izne ayrılıcam salı günü.İlk dönemi doğum iznim kapatıyor ikinci dönem ve sonraki senede ücretsiz izin alıp 2 sene bebeğime kendim bakıcam inşallah nasipseBen öğretmenim ,aşıda olmadım riske atamazdım kendimi çalışarak okul ortamında ,tabi bu benim düşüncem çalışan arkadaşlarada saygım var .Allah hepimizi korusun
Mesleginin ne olduguna bagli bu. Anne avm de calisiyordur butun gun ayakta haliyle 32 ye kadar zor dayanir gun sayar izne cikar. Ama masa basi yada bedensel olarak daha rahat bir isi olan kisiler zaten calismaya devam ediyor. İkinci kez anne olacagim o zamanda calismiyordum fakat calisip 32.haftada izne ayrilsaydim cok pisman olurdum. Keske izin imkaniniz daha cok olsa..Aktif olmak elbette her zaman güzel ama dediğim gibi, çok değişken bir durum olduğu için 32 dolunca izne ayrılmaya karar verenlerin nedenlerini ve çalışmaya devam edecek olanların nedenlerini merak ettiğim için sordum. İşe neyle nasıl gidildiğine kadar bile herşey bir dert bu pandemi sürecinde çalışan hamileler için. Yoksa tabi ki bebekle ne kadar çok zaman geçirilse o kadar iyi. Sorunlar yaşadım ama riskli bir durumum yok şu an çok şükür.
Ne zaman izne ayrılacağıma henüz karar vermedim ama bebeğe ve evde olmaya psikolojik olarak hazırlanmak da güzel olabilir. Sadece bebekle 1 ay daha fazla vakit geçirmeye odaklanıyorum bazen ama işin bu yönü de var. Herşeyimi haldır huldur yapıyorum. Soluklanmaya ve bi durup kendimi psikolojik olarak da hazırlamaya ihtiyaç hissediyorum zaman zaman.
Bana hiç yapmadılar canm zamanın geçmiş dedi sistemde 30 hafta görünüyorumBen 2 doz oldum tetenozu..
İlk doğumum 7 yıl önceydi..
Normalde eylül itibariyle biz yemeye başlardık ama bu sene pek düşünmüyoruz. Şu müsilaj olayından sonra
Hoşgellldinnnn
Ben öğretmenim canım şimdi çalışsam aktaracağım 5 haftanın 2 haftası 15tatile denk geliyor o yüzden maskeli hamile çalışmak zor geldi ilk dönemi kapatmak için Şubat tatiline kadar rapor almak daha mantıklı geliyor her türlü bebek 3aylikken göreve başlamış oluyorumMerhabalar arkadaşlar,
Aaa ne güzel oldu bakın bunu yazmanız, ben nedense hep ücretli izinden hemen sonra ücretsiz izin alırım gibi düşünmüştüm. Halbuki benim de ücretli iznimin bitmesi hemen hemen sömestra denk geliyor. Ücretsiz iznimi başlatmadan önce rapor veya senelik izin kullanabilirim. Bu yılın izninden 7 günüm de aktaracak çünkü kullanmadım kaldı. Çok teşekkür ederim süper bi fikir oldu bu bana.Ben öğretmenim canım şimdi çalışsam aktaracağım 5 haftanın 2 haftası 15tatile denk geliyor o yüzden maskeli hamile çalışmak zor geldi ilk dönemi kapatmak için Şubat tatiline kadar rapor almak daha mantıklı geliyor her türlü bebek 3aylikken göreve başlamış oluyorum
Merhaba sizi hatırlıyorum bende araştırma görevlisiyim üniversitede yarın çalışabilir alicam ama 20 gu n iznim olduğu için iki hafta calısıcam sadece sonra yıllık iznimi alicam kızımda 37. Haftaya kadar calismistim ama şimdi hem pandemi hem asi olmadım kurum pcr istiyor haftada iki kez yapamam yaniBu mesajınızı yeni görüyorum, doktora göründünüz mü? Benim kontrol olsun diye verdiğim tam kan sonuçlarımda karaciğer enzimlerim yüksek çıktı doktor gastroya yönlendirdi. Kaşıntın var mı diye sordu ilk olarak doktor. Benim kaşıntım yoktu ama bu kaşıntı önemli birşeymiş ben de yaşayarak öğrendim. Sizi korkutmak değil maksadım yanlış anlamayın sadece tedbir. Mutlaka ama mutlaka bir iç hastalıkları uzmanına görünün. Muhtemelen karaciğer enzimlerine ve açlık safra asitlerine bakacaktır. Bu kaşıntının peşine düşün çünkü gebelik sarılığı denen birşey var mutlaka tespit edilmesi ve ona göre hareket edilmesi gerek takip vs açısından.
Kızlar acemiliğimden soruyorum .Bu biberon ilk etapta yeterli mi tek başına yorumları çok güzel hava kaçmıyormuş filan .Fikirlerinizi bekliyorum
Ben de üniversitede araştırma görevlisiyim. Tam 32. haftamın dolduğu hafta ders seçmeleri başlıyor yani okul çok kalabalıklaşacak. Bir yanım çalışır raporu al bi bak diyor bir yanım da işte uzatma artık evinde dinlen işlerini tamamla diyor. Çünkü bir yandan da tez yazıyorum ekim başında teslim etmem gerekiyor. Hem iş hem hamilelik hem tez hem ev işleri... Bilemiyorum. Bebişi karşılarken de bu işlerimi yola sokmam gerek. En azından hakkım gelmişken iş yerindeki yükümlülüklerimden azat edilmiş olsam süper olur gibiKafamda deli sorular Eşim hiç anlamıyor zaten bu kadar düşüncek ne var diyor ama bu doğrudan beni etkileyecek bir durum, onun etkisiyle karar vermek istemiyorum.
Aa süpermiş valla gerçekten Allah razı olsun o kişiden ne kadar güzel bir kolaylık sağlamış size çok mutlu oldum adınıza.
Çalışabilir raporu alıp senelik izin kullanılırsa izinde olunan haftalar doğum sonrasına devretmiyormus kamudaMerhaba sizi hatırlıyorum bende araştırma görevlisiyim üniversitede yarın çalışabilir alicam ama 20 gu n iznim olduğu için iki hafta calısıcam sadece sonra yıllık iznimi alicam kızımda 37. Haftaya kadar calismistim ama şimdi hem pandemi hem asi olmadım kurum pcr istiyor haftada iki kez yapamam yani
Ben 24. Haftada idari izne ayrılacağım zaman kurumum zaten 32 de çalışabilir raporu veremezsin demişti. Ben de dün çalışamaz raporu aldım ki kurum izin verse bile çalışmazdım çünkü aşı olmadım hastalık riskini göze alamam bu aşamada.Merhabalar arkadaşlar,
Bebek bezini bebeğin cildi seçer :) Bebek bezi üretimi yapan bir firmada çalıştım, oradaki uzmanlar da benzer şeyler söylüyordu. Kimisininki en pahalı bezde pişik olurken en ucuz market markasında sıkıntı yaşamıyormuş.Günaydın kızlar,bebek bezine karar verdiniz mi? Sleepy ya da Molfix düşünüyordum bir arkadaşım e bebek bezinden memnunmus. Karar veremedim sizler arastirdiniz mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?