2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Ben çalışır alicam ama calismiycam ALLAH müdürümden razı olsun...normalde zaten bir yıl ücretsiz izin alacagim

Bu mesajınızı yeni görüyorum, doktora göründünüz mü? Benim kontrol olsun diye verdiğim tam kan sonuçlarımda karaciğer enzimlerim yüksek çıktı doktor gastroya yönlendirdi. Kaşıntın var mı diye sordu ilk olarak doktor. Benim kaşıntım yoktu ama bu kaşıntı önemli birşeymiş ben de yaşayarak öğrendim. Sizi korkutmak değil maksadım yanlış anlamayın sadece tedbir. Mutlaka ama mutlaka bir iç hastalıkları uzmanına görünün. Muhtemelen karaciğer enzimlerine ve açlık safra asitlerine bakacaktır. Bu kaşıntının peşine düşün çünkü gebelik sarılığı denen birşey var mutlaka tespit edilmesi ve ona göre hareket edilmesi gerek takip vs açısından.
Kızlar acemiliğimden soruyorum .Bu biberon ilk etapta yeterli mi tek başına yorumları çok güzel hava kaçmıyormuş filan .Fikirlerinizi bekliyorum

Ben de üniversitede araştırma görevlisiyim. Tam 32. haftamın dolduğu hafta ders seçmeleri başlıyor yani okul çok kalabalıklaşacak. Bir yanım çalışır raporu al bi bak diyor bir yanım da işte uzatma artık evinde dinlen işlerini tamamla diyor. Çünkü bir yandan da tez yazıyorum ekim başında teslim etmem gerekiyor. Hem iş hem hamilelik hem tez hem ev işleri... Bilemiyorum. Bebişi karşılarken de bu işlerimi yola sokmam gerek. En azından hakkım gelmişken iş yerindeki yükümlülüklerimden azat edilmiş olsam süper olur gibi Kafamda deli sorular Eşim hiç anlamıyor zaten bu kadar düşüncek ne var diyor ama bu doğrudan beni etkileyecek bir durum, onun etkisiyle karar vermek istemiyorum.

Ben çalışır alicam ama calismiycam ALLAH müdürümden razı olsun...normalde zaten bir yıl ücretsiz izin alacagim
Aa süpermiş valla gerçekten Allah razı olsun o kişiden ne kadar güzel bir kolaylık sağlamış size çok mutlu oldum adınıza.

Bence boya kiloya çok takılma canım. Hemşirenin patavatsızlığı. Ama doktorunda böyle bir muamele yaptıysa bilemiyorum

Bu arada benimde kilosu fazla çıktı ya 32+1 2180 halbuki ben hiç kilo almadım beklemiyodum böyle bir şey. Öyle çok kilo yapacak bir şeyde yemedim. Galiba genetik ya. Eşim iri doğmuş bende öyle çocukta öyle oluyor sanırım

Ben çalışamaz alıp izne ayrılıcam salı günü.İlk dönemi doğum iznim kapatıyor ikinci dönem ve sonraki senede ücretsiz izin alıp 2 sene bebeğime kendim bakıcam inşallah nasipse Ben öğretmenim ,aşıda olmadım riske atamazdım kendimi çalışarak okul ortamında ,tabi bu benim düşüncem çalışan arkadaşlarada saygım var .Allah hepimizi korusun

Bence boya kiloya çok takılma canım. Hemşirenin patavatsızlığı. Ama doktorunda böyle bir muamele yaptıysa bilemiyorum
Maalesef canım Dr.dan çok kötü bir muamele gördüm.Hatta yazmadığım tuhaf tuhaflaflarda cabası neyse biz önümüze bakacaz.Takılmıyorum zaten kilosu iyiydi maşallah ultrason kağıdından gördüm.Varsın uzun olmasın sağlıklı olsunda önemli olan bu zaten.

Aminn. Ben de çok zor karar verdim ama geçen hafta oldum aşı. İlk başta çalışmalar hiç yoktu ama zaman geçtikçe çalışma sonuçları gelmeye başladıkça gebelerdeki, artık olayım dedim ama yaşadığınız tereddütü çok iyi anlıyorum. Rabbim hepimizi korusun. Ben özel üniversitede akademisyen olduğum için 1 sene değil 6 ay ücretsiz izin hakkım var. 32. haftadan itibaren başlatabildiğim de 4 ay ücretli iznim var. Ne güzel 2 sene kendinizin bakabilecek olması, tadını çıkarın bol bol

Teşekkür ederim
Bence de en güzeli...ben en fazla bir sene kullanabileceğim...sonrası bakici nasip olursa inşallah

Mesleginin ne olduguna bagli bu. Anne avm de calisiyordur butun gun ayakta haliyle 32 ye kadar zor dayanir gun sayar izne cikar. Ama masa basi yada bedensel olarak daha rahat bir isi olan kisiler zaten calismaya devam ediyor. İkinci kez anne olacagim o zamanda calismiyordum fakat calisip 32.haftada izne ayrilsaydim cok pisman olurdum. Keske izin imkaniniz daha cok olsa..

Ben 2 doz oldum tetenozu..
İlk doğumum 7 yıl önceydi..

Normalde eylül itibariyle biz yemeye başlardık ama bu sene pek düşünmüyoruz. Şu müsilaj olayından sonra

Hoşgellldinnnn
Bana hiç yapmadılar canm zamanın geçmiş dedi sistemde 30 hafta görünüyorum
3 yıl önce yapmışız zaten gerek yok dedi ASM . Doktoruma yazdım tamam dedi

Ben öğretmenim canım şimdi çalışsam aktaracağım 5 haftanın 2 haftası 15tatile denk geliyor o yüzden maskeli hamile çalışmak zor geldi ilk dönemi kapatmak için Şubat tatiline kadar rapor almak daha mantıklı geliyor her türlü bebek 3aylikken göreve başlamış oluyorum

Aaa ne güzel oldu bakın bunu yazmanız, ben nedense hep ücretli izinden hemen sonra ücretsiz izin alırım gibi düşünmüştüm. Halbuki benim de ücretli iznimin bitmesi hemen hemen sömestra denk geliyor. Ücretsiz iznimi başlatmadan önce rapor veya senelik izin kullanabilirim. Bu yılın izninden 7 günüm de aktaracak çünkü kullanmadım kaldı. Çok teşekkür ederim süper bi fikir oldu bu bana.

Merhaba sizi hatırlıyorum bende araştırma görevlisiyim üniversitede yarın çalışabilir alicam ama 20 gu n iznim olduğu için iki hafta calısıcam sadece sonra yıllık iznimi alicam kızımda 37. Haftaya kadar calismistim ama şimdi hem pandemi hem asi olmadım kurum pcr istiyor haftada iki kez yapamam yani

Çalışabilir raporu alıp senelik izin kullanılırsa izinde olunan haftalar doğum sonrasına devretmiyormus kamuda
Bende öyle yapacaktım ama devretmiyor denildi fiili çalışma isteniyormus

Ben 24. Haftada idari izne ayrılacağım zaman kurumum zaten 32 de çalışabilir raporu veremezsin demişti. Ben de dün çalışamaz raporu aldım ki kurum izin verse bile çalışmazdım çünkü aşı olmadım hastalık riskini göze alamam bu aşamada.

Kızlar herkese merhaba bişey sormak istiorum.Bilen biri bana kasılmayi anlatsın nolur.Anlar miyim,nasıl bişey,acı ağrı var mı,varsa nerelerde olur?30.haftam dolmak üzere bebeği resmen sağ tarafıma baskı yapar şekilde hissediorum.Toplanma desem öle de deil çünkü sağ tarafıma yasliyken solumda da başka hareketlerini hissediorum.Agrim,sancım yok ama kasılma var da ben mi anlayamıyorum acaba diorum.Kilom yok,diyabetim yok,hicbi kronik hastalığım yok.Allaha şükür bı sağlık sorunu da yaşamadım.Olsa bı sorun anlar mıydım?Nolur kizlar kasılmayi anlatın bana

Günaydın kızlar,bebek bezine karar verdiniz mi? Sleepy ya da Molfix düşünüyordum bir arkadaşım e bebek bezinden memnunmus. Karar veremedim sizler arastirdiniz mi
Bebek bezini bebeğin cildi seçer :) Bebek bezi üretimi yapan bir firmada çalıştım, oradaki uzmanlar da benzer şeyler söylüyordu. Kimisininki en pahalı bezde pişik olurken en ucuz market markasında sıkıntı yaşamıyormuş.

O nedenle minimum kimyasal içeren bir marka/modelden küçük paket alıp deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…