- Konu Sahibi DusunceBulutu
-
- #16.921
Evet, dediğim gibi birçok faktöre bağlı bu izne ayrılmaya karar verme konusu. Benim işim şu an ders dönemi başlamadığı için masa başı. Ama işyerim çok uzakta. Bir tane arabamız var. Eşim evden çalıştığı günler benle geliyor boş bir sınıfta duruyor. Çünkü ben her gün kendim sürdüğüm zaman arabayı, kasılmalarım artıyor. Zaten geçen haftalarda kanamam oldu 10 gün raporluydum bu hafta işbaşı yaptım. miyomlarım var ve günde 3 kez progestan alıyorum gebeliğin başından beri kasılmalardan ötürü. Servis kullanayım desem servisler ana baba günü... Yani işe gidip gelmem sürekli bir aksiyon. Öte yandan 2 hafta sonra ders seçimleri ve ardından dersler başlıyor okul da ana baba günü olacak, iş yüküm aniden kat kat artacak. Ben aşı oldum tek doz ama yani her bakımdan işe gidip gelmem bir tantana. Kendi adıma durum böyle. Gerçekten keşke daha çok iznimiz olsa ama yine buna şükür. Maddi durumundan ötürü 6 aylık ücretsiz iznini kullanamayıp 3 aylık bebeğini bırakıp işe başlamak zorunda olanlar da var. Ben de çalışan bir annenin çocuğuyum, çok erken kreşe başladım. İster çalışsın ister çalışmasın önemli olan bebişlerin mutlu bir anne ile büyümesiMesleginin ne olduguna bagli bu. Anne avm de calisiyordur butun gun ayakta haliyle 32 ye kadar zor dayanir gun sayar izne cikar. Ama masa basi yada bedensel olarak daha rahat bir isi olan kisiler zaten calismaya devam ediyor. İkinci kez anne olacagim o zamanda calismiyordum fakat calisip 32.haftada izne ayrilsaydim cok pisman olurdum. Keske izin imkaniniz daha cok olsa..
Amin insallahEvet, dediğim gibi birçok faktöre bağlı bu izne ayrılmaya karar verme konusu. Benim işim şu an ders dönemi başlamadığı için masa başı. Ama işyerim çok uzakta. Bir tane arabamız var. Eşim evden çalıştığı günler benle geliyor boş bir sınıfta duruyor. Çünkü ben her gün kendim sürdüğüm zaman arabayı, kasılmalarım artıyor. Zaten geçen haftalarda kanamam oldu 10 gün raporluydum bu hafta işbaşı yaptım. miyomlarım var ve günde 3 kez progestan alıyorum gebeliğin başından beri kasılmalardan ötürü. Servis kullanayım desem servisler ana baba günü... Yani işe gidip gelmem sürekli bir aksiyon. Öte yandan 2 hafta sonra ders seçimleri ve ardından dersler başlıyor okul da ana baba günü olacak, iş yüküm aniden kat kat artacak. Ben aşı oldum tek doz ama yani her bakımdan işe gidip gelmem bir tantana. Kendi adıma durum böyle. Gerçekten keşke daha çok iznimiz olsa ama yine buna şükür. Maddi durumundan ötürü 6 aylık ücretsiz iznini kullanamayıp 3 aylık bebeğini bırakıp işe başlamak zorunda olanlar da var. Ben de çalışan bir annenin çocuğuyum, çok erken kreşe başladım. İster çalışsın ister çalışmasın önemli olan bebişlerin mutlu bir anne ile büyümesiİnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alıp büyütelim
Al benden de o kadar... Oturup 2 günde bitireceğim yazılarım haftalardır elimde sürünüyor...Kızlar bir bıkkınlık var bende de. Eskiden bir oturuşta en az iki sayfa yazı yazardım akademik çalışmalar için. Şimdi yarım sayfa yarım sayfa yazıyorum.Sürekli uzanasım geliyor. Evden çalışmama rağmen yetişemiyorum gibi geliyor. Ah o atom karınca günlerim
Ben de zayıf bir hamileyim kendime pek almadım, hala 36 beden, belden lastikli uzun elbiselerimi giyebiliyorum öyle söyleyim ama bebek iri ve tombul. Şeker de yok tarama yapıldı. Ben uzun bir bebekmişim, eşim de tombul bebekmiş. Yapısal sanırım. Çünkü ben de kendimi bildim bileli nasıl besleniyorsam öyle besleniyorum hatta ilk 4 ay nerdeyse hiçbir şey yiyemedim.Vallaa maşallah :) beslenmene felan dikkat etmedin mi peki
Yoksa tosuncuk olmaz öyle kolay kolay
Amin insallahyakin zamanda kanama yasamissin senin durum suan daha farkli doktorun ne diyor ?
O an hemen doktora koşmuştuk, bakıldı ama bir sorun görmedi doktor. O Gece biraz daha geldi birkaç damla ama kesildi sonra. Kontrolde de herşey yolundaydı çok şükür, işe başlayabilirsiniz dedi. Kanamadan önce karaciğer enzimlerim yüksek çıktığı için progestana biraz ara vermiştik, kanam olunca Progestana devam dedi. Çok şükür iyiyim ama epey korktuk son trimesterda kanama pek duymamıştım çünkü.Amin insallahyakin zamanda kanama yasamissin senin durum suan daha farkli doktorun ne diyor ?
Benimde polip ve mantardan dolayi oldu kanama o zaman seninde bebekten bagimsiz miyomdan dolayi kanama. Saglikla kucagimiza alalim insallahO an hemen doktora koşmuştuk, bakıldı ama bir sorun görmedi doktor. O Gece biraz daha geldi birkaç damla ama kesildi sonra. Kontrolde de herşey yolundaydı çok şükür, işe başlayabilirsiniz dedi. Kanamadan önce karaciğer enzimlerim yüksek çıktığı için progestana biraz ara vermiştik, kanam olunca Progestana devam dedi. Çok şükür iyiyim ama epey korktuk son trimesterda kanama pek duymamıştım çünkü.
Konuşunca insan rahatlıyor :) bizimkide bu hafta bir hafta geride çıktı bakalım bir ay sonraya kapatacak mı arayı.gerçi doktor kibar bir kız olur iri olmaz dedi tosuncuk da olmayıversinler napalımAynen öyle.Bakalım sağlık sıkıntısı olmasında o beni korkuttu.İçim rahatladı sizler takılmamak gerektiğini söyleyince.
Sleepy natural aldım ben bezi de ıslak mendili de bakalım inşallah pişik sorunu olmaz başlara prima da düşündüm ama bundan da çok memnun kalanlar olmuş bari deneyeyim dedimGünaydın kızlar,bebek bezine karar verdiniz mi? Sleepy ya da Molfix düşünüyordum bir arkadaşım e bebek bezinden memnunmus. Karar veremedim sizler arastirdiniz mi
Emerse gerek yok diyorlar ama her ihtimale karşı ben 1 tane aldım kolik biberon gaz yapmayandan tommee tippee markaKızlar acemiliğimden soruyorum .Bu biberon ilk etapta yeterli mi tek başına yorumları çok güzel hava kaçmıyormuş filan .Fikirlerinizi bekliyorum
Amiin. Miyomlarla ilgili olabilir aynen ya da benim de mantarım var o da olabilirBenimde polip ve mantardan dolayi oldu kanama o zaman seninde bebekten bagimsiz miyomdan dolayi kanama. Saglikla kucagimiza alalim insallah
Merhaba canım,bence kasılma olsaydı anlardın.Şöyle söylim benim karnım bayağ sanki taş gibiydi göbeğimi tümden öyle hissediyordum nefes almakta bile zorluk çekiyordum.Dr.magnezyum verdi rahatladım günde 2 ye çıkardık ilacı. Bi de sabah ve geceleri karnımın toplanıp gerildiğini hissediyordum.Ve günde 10 defa bu haftalarda olması normalmiş burada arkadaşlarda yazmıştı.Streste tetikler söylim ama stres yapma bunun için.Kızlar herkese merhaba bişey sormak istiorum.Bilen biri bana kasılmayi anlatsın nolur.Anlar miyim,nasıl bişey,acı ağrı var mı,varsa nerelerde olur?30.haftam dolmak üzere bebeği resmen sağ tarafıma baskı yapar şekilde hissediorum.Toplanma desem öle de deil çünkü sağ tarafıma yasliyken solumda da başka hareketlerini hissediorum.Agrim,sancım yok ama kasılma var da ben mi anlayamıyorum acaba diorum.Kilom yok,diyabetim yok,hicbi kronik hastalığım yok.Allaha şükür bı sağlık sorunu da yaşamadım.Olsa bı sorun anlar mıydım?Nolur kizlar kasılmayi anlatın bana
Sleepy ben oğlumda kullandım, yeni çıkmıştı ve çok uygundu hatta. Memnunduk hele ki kilot bezi harika hem çok pratik hemde hiç sızdırmazdı.Benim ilk aylardan sonra kilot bez aklımda çok pratikti numaraları var mı bilmiyorum ama bakıcam.Sleepy natural aldım ben bezi de ıslak mendili de bakalım inşallah pişik sorunu olmaz başlara prima da düşündüm ama bundan da çok memnun kalanlar olmuş bari deneyeyim dedim
Emerse gerek yok diyorlar ama her ihtimale karşı ben 1 tane aldım kolik biberon gaz yapmayandan tommee tippee marka
Canım çok teşekkür ederim zaman ayırıp cevap yazdığın içinMerhaba canım,bence kasılma olsaydı anlardın.Şöyle söylim benim karnım bayağ sanki taş gibiydi göbeğimi tümden öyle hissediyordum nefes almakta bile zorluk çekiyordum.Dr.magnezyum verdi rahatladım günde 2 ye çıkardık ilacı. Bi de sabah ve geceleri karnımın toplanıp gerildiğini hissediyordum.Ve günde 10 defa bu haftalarda olması normalmiş burada arkadaşlarda yazmıştı.Streste tetikler söylim ama stres yapma bunun için.
Mantar normal dogumdan once tedabi edilmeliymis. İlk dogumumda da digumdan once oyle demisti doktorAmiin. Miyomlarla ilgili olabilir aynen ya da benim de mantarım var o da olabilir
Çalışabilir raporu alıp senelik izin kullanılırsa izinde olunan haftalar doğum sonrasına devretmiyormus kamuda
Bende öyle yapacaktım ama devretmiyor denildi fiili çalışma isteniyormus
33a oluyor benim kadrom. Özellikle sordum özlük işlerine dekanlığa kullanabilirsin yıllık izin hakkin doğum sonrasına da devredilir o süre dedikleri için hiç kullanmadım yıllık iznimi 20 gün duruyor yaniMerhabalar, evet alttaki arkadaşım da yazmış ama çalışır raporu aldıktan sonra izin kullanılırsa aktarmıyor size kalan o ücretli izni doğum sonrasına. Ya da çalışır raporunuz geçerliği mi yitiriyor öyle birşeyler. Siz kaça tabi iseniz iyice bi bakın yanlış bişey demiş olmayım
Küçük paket alıp deneyin eğer pişik olmuyorsa o marka ile devam edersinizGünaydın kızlar,bebek bezine karar verdiniz mi? Sleepy ya da Molfix düşünüyordum bir arkadaşım e bebek bezinden memnunmus. Karar veremedim sizler arastirdiniz mi
Bende zayıf bir hamileyim yeni kıyafette almadım bitek pantolon aldım mecburAl benden de o kadar... Oturup 2 günde bitireceğim yazılarım haftalardır elimde sürünüyor...
Ben de zayıf bir hamileyim kendime pek almadım, hala 36 beden, belden lastikli uzun elbiselerimi giyebiliyorum öyle söyleyim ama bebek iri ve tombul. Şeker de yok tarama yapıldı. Ben uzun bir bebekmişim, eşim de tombul bebekmiş. Yapısal sanırım. Çünkü ben de kendimi bildim bileli nasıl besleniyorsam öyle besleniyorum hatta ilk 4 ay nerdeyse hiçbir şey yiyemedim.
Cnm benim ikinci gebeligim hala kasılma nedir tam bilmem...cok kasma cok dusunme zaten anormal birseyler olsa inan bana anlarsın....benimde bir tarafı sert oluyor bazen çok sessiz oluyor bazen aşırı hareketli bazen taş gibi....bunlar hep normal....yanlis giden birseyler olduğunda anlarız....hareketli ve sertler bu haftalarda cok normal...hic sıkıntı tapmaKızlar herkese merhaba bişey sormak istiorum.Bilen biri bana kasılmayi anlatsın nolur.Anlar miyim,nasıl bişey,acı ağrı var mı,varsa nerelerde olur?30.haftam dolmak üzere bebeği resmen sağ tarafıma baskı yapar şekilde hissediorum.Toplanma desem öle de deil çünkü sağ tarafıma yasliyken solumda da başka hareketlerini hissediorum.Agrim,sancım yok ama kasılma var da ben mi anlayamıyorum acaba diorum.Kilom yok,diyabetim yok,hicbi kronik hastalığım yok.Allaha şükür bı sağlık sorunu da yaşamadım.Olsa bı sorun anlar mıydım?Nolur kizlar kasılmayi anlatın bana
Canım bi kaç gün önce kasılmadan dolayı doktora gitmiş biri olarak söylüyorum..Kızlar herkese merhaba bişey sormak istiorum.Bilen biri bana kasılmayi anlatsın nolur.Anlar miyim,nasıl bişey,acı ağrı var mı,varsa nerelerde olur?30.haftam dolmak üzere bebeği resmen sağ tarafıma baskı yapar şekilde hissediorum.Toplanma desem öle de deil çünkü sağ tarafıma yasliyken solumda da başka hareketlerini hissediorum.Agrim,sancım yok ama kasılma var da ben mi anlayamıyorum acaba diorum.Kilom yok,diyabetim yok,hicbi kronik hastalığım yok.Allaha şükür bı sağlık sorunu da yaşamadım.Olsa bı sorun anlar mıydım?Nolur kizlar kasılmayi anlatın bana
Daha önceki çocuğumda kullandım çok güzeldi ama şu an fiyatı yüksek ben onu hiç almayacağım. Hele yeni doğduklarında çok sık değiştiriyoruz.Prima premium care alan yokmu hiç kızlar bebek bezinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?