• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Bizde emekliyoruz 1saniye durmayan bı bebeğim var peşinde çok yoruluyorum. Her şeye tutunup ayağa kalkıyor. Henüz sıralamiyor. Bu ara akşamları gezmeye gittiğimiz için geç yatıp 8-9arasi kalkıyor 2uykuya gectiik artık. 2gundur ek gıda ile aramız pek iyi değil genellikle değişik şeyler yemeyi seviyor kıyma nerdeyse her gün vermeye çalışıyorum çorbaları ilik suyuyla yapıyorum. Bide 8.ayda domates ve yumurta beyazı deneyecegim
Geç yatıp 8 9 da kalkması bile çok güzel.ben geç de yatırsam 5.30da uyanıyor.güneşi hiç sevmiyor 🥴 aynen benim kızda değişik şeyler seviyor her gün farklı yapmaya çalışıyorum.ilik suyunu kendiniz mi yaptınız?
Önce kıymayı çorbalara kat dedi dr çiğden atmiyom az kavurup atiyom lezzetli oluyor...köfteyi bize yaptığımız gbi yaptım soğan ekmek içi maydonoz ve az karabiber...yanında yoğurt yedirdim..balığa daha gecmedik

Şaşırdım cnm ...başka marka denedin mi .kaynatmadan...erikli gbi
Bugün deniyim canım sağol 💕
Bir de bebeğim asla su içmiyor.
Sürekli mamalı limonlu pekmezli yani aromalı içiriyorum suyu. Suyun tadını unutacak çocuk diye korkuyorum. Her türlü bardağı pipeti alıştırma ürününü denedik reddediyor 🥹 meme reddinden sonra su reddi yaşıyoruz 💆🏻‍♀️ Var mı tavsiye?
Sık sık vermeyi çalışın.az da içse sık içtiği için yeter.yarım saatte bir ya da saatte bir gibi..bir süre mamalı aromalı su vermeyin.öyle bir seçenek olduğunu unutsun
Bu saatte delirdim. Bir saattir saga donuyo emiyo sola dönüyor emiyo bi turlu dalamadi dön dur habire dönüyor çıldırdım enson eşimi uyandırdım..sonuç tekrar ben uyutuyorum durmadı onda gene.
Çok sinir bozucu bir gece
bizim de bazı geceler öyle geçiyor.sinirim bozulsa da eşimi kaldırmıyorum çünkü o daha çok uykusunu kaçırıyor yine uğraşan ben oluyorum 🤷🏻‍♀️ Bu gece de öyleydi memeyle uyumak istiyor ama bir o yana bir bu yana dönüp durdu.sıcaktan mı acaba bilemedim ki

Yumurta haşlaması annesi gibi sevmiyor ama bugün kayısı kıvamında yapıyım belki yer dedim daha çok öğürdü zorla yedirdim valla..artık uzun süre haşlama vermem.yoğurt peynir yemeye başlayınca karıştırıp bir şekilde veririm 🤷🏻‍♀️ Domates kalmamış alınca tavada biraz pişirip vermeyi denicem çeşit olsun

Eklentiler

• 487D2451-1A4C-404E-B66F-EED22E3EF3E2.webp
    487D2451-1A4C-404E-B66F-EED22E3EF3E2.webp
    32,6 KB · Görüntüleme: 68
Dört marka ve arıtma hepsini denedik maalesef
Çok şaşırdım gercekten Dr ne diyor
Eline nası veriyosunuz yaa benim her seyi agzına soka kızım eline yemek verince öyle bakıyo illa ben yedircem öyle istiyo :KK43: kaşık veriyorum yoğurt koyuyorum önüne kaşığı ters çevirip dişini kaşıyo yogurdu da avcuna alıp bacaklarına sürüyo 😂😂😂😂 mecbur kendım yediriyorum bikaç kez denedim olmadııı dört gözle kendi yiyeceği zamanı bekliyorum
Aynen bende veremedim
Geç yatıp 8 9 da kalkması bile çok güzel.ben geç de yatırsam 5.30da uyanıyor.güneşi hiç sevmiyor 🥴 aynen benim kızda değişik şeyler seviyor her gün farklı yapmaya çalışıyorum.ilik suyunu kendiniz mi yaptınız?

Bugün deniyim canım sağol 💕

Sık sık vermeyi çalışın.az da içse sık içtiği için yeter.yarım saatte bir ya da saatte bir gibi..bir süre mamalı aromalı su vermeyin.öyle bir seçenek olduğunu unutsun

bizim de bazı geceler öyle geçiyor.sinirim bozulsa da eşimi kaldırmıyorum çünkü o daha çok uykusunu kaçırıyor yine uğraşan ben oluyorum 🤷🏻‍♀️ Bu gece de öyleydi memeyle uyumak istiyor ama bir o yana bir bu yana dönüp durdu.sıcaktan mı acaba bilemedim ki
Bir o yana bir bu yana aynen delirdim sonunda
Yumurta haşlaması annesi gibi sevmiyor ama bugün kayısı kıvamında yapıyım belki yer dedim daha çok öğürdü zorla yedirdim valla..artık uzun süre haşlama vermem.yoğurt peynir yemeye başlayınca karıştırıp bir şekilde veririm 🤷🏻‍♀️ Domates kalmamış alınca tavada biraz pişirip vermeyi denicem çeşit olsun
Salatalığı nasıl veriyorsun

Evet canım kendim yaptım. İlikli kemiği 1saat suda beklettim içindeki kanı çıktı daha sonra düdüklü tencerede 6saat filan kaynattim. Karton bardaklara doldurup buzluğa attım ama normal tencerede 12-13 saat kaynatirsan çok daha iyi olur. Suyu bardaklara koymadan önce süz cnku içinde küçük kemikler oluyor

Evet canım kendim yaptım. İlikli kemiği 1saat suda beklettim içindeki kanı çıktı daha sonra düdüklü tencerede 6saat filan kaynattim. Karton bardaklara doldurup buzluğa attım ama normal tencerede 12-13 saat kaynatirsan çok daha iyi olur. Suyu bardaklara koymadan önce süz cnku içinde küçük kemikler oluyor
Neden bu kadar saat kaynatiliyor. Ne bileyim düdüklüde iki saat yeterli olmaz mı..olmazsa neden olmaz

Çok şaşırdım gercekten Dr ne diyor

Aynen bende veremedim

Bir o yana bir bu yana aynen delirdim sonunda

Salatalığı nasıl veriyorsun
Eline direk kemirsin diye veriyorum.içini koparıp az az yiyor. ama izleyerek vermek lazım bazen büyük lokma koparabiliyor hemen ağzından alıyorum
bu tarif çok iyi oldu sağol canım böyle yapayım 🍀

Neden bu kadar saat kaynatiliyor. Ne bileyim düdüklüde iki saat yeterli olmaz mı..olmazsa neden olmaz
Amaç kemikteki mineralleri suya geçirmek, kaynatmak değil aslında. düdüklü tencere bile olmuyor orjinalinde..2 saatte yaparsanız istenilen jelleşme olmaz .asıl yararlı olan jel halinde olması. normal tencerede en kısık ateşte minimum 8 saat kalması gerekiyor. Amaç minerallerin yüksek ısıda tahrip olmadan suya geçerek suyu jel haline getirmesi.bu da en az 8 saatte oluyor. Ben 12 saat ateşte bekletiyorum mesela yaparken.

Amaç kemikteki mineralleri suya geçirmek, kaynatmak değil aslında. düdüklü tencere bile olmuyor orjinalinde..2 saatte yaparsanız istenilen jelleşme olmaz .asıl yararlı olan jel halinde olması. normal tencerede en kısık ateşte minimum 8 saat kalması gerekiyor. Amaç minerallerin yüksek ısıda tahrip olmadan suya geçerek suyu jel haline getirmesi.bu da en az 8 saatte oluyor. Ben 12 saat ateşte bekletiyorum mesela yaparken.
Su ekliyormusun ara sira suyu bitmiyor mu yoksa 12 saat sonunda ne kaliyor ki

Su ekliyormusun ara sira suyu bitmiyor mu yoksa 12 saat sonunda ne kaliyor ki
Kemikler ve su Önce kaynıyor harlı ateşte kaynamaya başlar başlamaz en küçük ocağın en kısık ayarına alıp tencerenin kapağını kapatıyorsun. (Ateş söndü sönecek kadar az oluyor)Kapak kapalı olunca su gitmiyor ve birde Ateş çok kısık olduğundan kaynama olmuyor, en fazla 2 parmak eksiliyor suyu. 24 saat yapmışmışım bile var 😂 ama artık 12 saat yapıyorum .

Kemikler ve su Önce kaynıyor harlı ateşte kaynamaya başlar başlamaz en küçük ocağın en kısık ayarına alıp tencerenin kapağını kapatıyorsun. (Ateş söndü sönecek kadar az oluyor)Kapak kapalı olunca su gitmiyor ve birde Ateş çok kısık olduğundan kaynama olmuyor, en fazla 2 parmak eksiliyor suyu. 24 saat yapmışmışım bile var 😂 ama artık 12 saat yapıyorum .

8 saat, 11-12 saatleri şok içinde okurken 24 saati gördüm kalakaldım. Valla bravo :KK9:

Kimseden ses yok.bizdeki gelişmeleri yazayım güneşin doğuşuyla uyanmaya devam ediyoruz 🙈 neyseki bir iki saat sonra uyuyor da ben de uyuyabiliyorum.eşim bu hafta gececi yanımda yatırıyorum rahat oluyor baya.odadan odaya emekleyerek peşimde dolanıyor hiçbir iş yapamıyorum.gün içinde de uyuduğunda sesten uyanır diye bir şey yapamıyorum.ne olcak böyle bilmem 🤷🏻‍♀️ Regl de olmaya başladım keşke bir sene daha olmasaydım 🙈
Bugün pırasalı sebze çorbası yaptım.biraz et suyu,çeyrek pırasa,çeyrek soğan,çeyrek kabak,çeyrek patates,yarım havuç.pişmeye yakın azıcık irmik ve maydonoz.blenderdan geçirip biraz pütürlü bıraktım.en son bir yemek kaşığına yakın zeytinyağ.Bu arada hala iki öğün veriyorum artık 3 öğün vermem lazım galiba? domates vermeye ne zaman başlamalıyız?sabah ilk kez menemen verdim yemedi
Bizdeki gelişmeler de şuan 3 ten beri ayaktayız emmek te istemiyo galiba üst dişler zorluyo sallayıp uyutuyorum yerine koyunca dönüp dönüp uyanıyo ve bu uyumadığı geceleri de misafir geleceği güne denk getirmesi çok manidar 🤦‍♀️ gün boyu o uyurken ancak doğru düzgün iş yapabiliyorum uyanınca yedir içir derken iş yapmaya kalksam peşime dolanıyo idare edebildiğim kadar ediyorum
Kuzu kıyma aldık biz de 1 kaşık şeklinde ayarlayıp dolaba attım yemeklerine ekliyorum her gün olmasa da 2 günde 1 yediriyorum ve 3 öğün yiyo artık doymuyo domatesi de 2 gün yemeğine az doğradım pişmiş şekilde yedirdim sıkıntı olmadı

8 saat, 11-12 saatleri şok içinde okurken 24 saati gördüm kalakaldım. Valla bravo :KK9:
Şöyle düşünün bir kek yapıyorsunuz. Tarifi 50 dk fırında pişmesi lazım diyor ama siz 15 dk da çıkarıyorsunuz 😂.. 40 dk. Da çıkarsanız biraz aç pişmiş olsada yine güzel olur ama 15-20 dkda o kek olmaz 😎.. kemik suyu yapmakda benzer , eğer kemikteki mineraller suya geçsin istiyorsanız enaz 8 saat kısık ateşte kalmalı (24 saatte tamamen kemik suyunuz oluyor ama bende bekleyemiyorum artık o kadar ).. 2-3 saat kaynatmayla olan sularda yine yararlı ama istenen mineral olmuyor suyun içinde .. ve asıl yararlı olan jelleşmede olmuyor. Ben kendi hesabımda paylaşmıştım kemik suyu yapımımı. 24 saatten sonra 1 gece dolapta bekleyince böyle jel oluyor o su .

Eklentiler

• 415A18DE-8713-462C-84CF-F4017ECDA14E.webp
    415A18DE-8713-462C-84CF-F4017ECDA14E.webp
    19 KB · Görüntüleme: 53
Bizdeki gelişmeler de şuan 3 ten beri ayaktayız emmek te istemiyo galiba üst dişler zorluyo sallayıp uyutuyorum yerine koyunca dönüp dönüp uyanıyo ve bu uyumadığı geceleri de misafir geleceği güne denk getirmesi çok manidar 🤦‍♀️ gün boyu o uyurken ancak doğru düzgün iş yapabiliyorum uyanınca yedir içir derken iş yapmaya kalksam peşime dolanıyo idare edebildiğim kadar ediyorum
Kuzu kıyma aldık biz de 1 kaşık şeklinde ayarlayıp dolaba attım yemeklerine ekliyorum her gün olmasa da 2 günde 1 yediriyorum ve 3 öğün yiyo artık doymuyo domatesi de 2 gün yemeğine az doğradım pişmiş şekilde yedirdim sıkıntı olmadı
Dişlerde şişlik mi var nerden anladın? Misafir iyi kabul ediyorsun ben uyuyamasam gelmeyin derdim..
ben de dün kuzu kıyma aldım bir kaşık şeklinde ayırıp attım buzluya.yarasın bebişlerimize 🤲🏻
Şöyle düşünün bir kek yapıyorsunuz. Tarifi 50 dk fırında pişmesi lazım diyor ama siz 15 dk da çıkarıyorsunuz 😂.. 40 dk. Da çıkarsanız biraz aç pişmiş olsada yine güzel olur ama 15-20 dkda o kek olmaz 😎.. kemik suyu yapmakda benzer , eğer kemikteki mineraller suya geçsin istiyorsanız enaz 8 saat kısık ateşte kalmalı (24 saatte tamamen kemik suyunuz oluyor ama bende bekleyemiyorum artık o kadar ).. 2-3 saat kaynatmayla olan sularda yine yararlı ama istenen mineral olmuyor suyun içinde .. ve asıl yararlı olan jelleşmede olmuyor. Ben kendi hesabımda paylaşmıştım kemik suyu yapımımı. 24 saatten sonra 1 gece dolapta bekleyince böyle jel oluyor o su .
Evet başka tariflerde de bu şekilde gördüm eline sağlık yarasın minnoşa 😘

Bu gece 2den sonra hiç uyumadı bir yeri ağrıyor gibiydi. Uykusuzluktan başım çok fena ağrıyor.dün akşam ilk kez kuzu kıymadan köfte yapıp yedirmiştim.acaba makineden geçerken dana kıyma mı karıştı.o mu dokundu ki bilemedim

Ay cok korkarim gece Allah korusun 😧

Aslında 10-12 saat yeterli diyorlar.sabahtan yapıcam akşama kadar kaynasın.yoksa eşim gece ocakta bir şey bırakmaz 🙈 ben de korkabilirim 🙈
Ayenn esimde imkansiz birakmaz ki bende cidden uyuyamam. Ben buyugunde bir kez kaynatmistim ama vallahi kisacik benim kemiklerin suyu bitiyordu dedim kapat mutlubulut ne kaldi geriye 😬 bir daha denemedim

Back
X