2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bende Bu konuda kararsızım

neysol canim sen hastaneye gitmiştin bu hafta, doğum ücreti değişmiş mi muayene ücretleri falan ne kadar? Bende önümüzdeki hafta gidicem kontrol icin

Yaa ben de daha yeni öğrendim daha önce araştırmadım hatta çevremdekiler böyle yaptığı için olanı bu gibi gelmişti. Görümcem eşi pdrci zamanında onlar da böyle yaptı diye hatırlıyorum bakalım bi araştırayım bende o zmn.. Evet yeni Bi hediye hele de ilgisini çeken bişeye doğumdan önce alınsa da 2-3 gün düşmez ellerinden olabilir tabi.. Ama doğumdan sonra da bnm oğlum 3 yaşında kardeşin getirdi aldı desek gerçekçi değil ama o onu ne kadar sorgular ya da arasındaki bağı yumuşatmak için böyle bişey söylemek masumane değil mi diye de düşünmedim değil şimdi . Bu arada kendine alınan hediyelerin kimden geldiğini bilir ve mutlu olur bunu dedem aldı bunu dayım aldı vs hep söyler ben bu konuyu Bi araştırayım en iyisi.. Ahh bilmem mi hastane de olacağız ama aklımızda onda Allah kolaylık versin hepimize

Yaa ne güzel kendisi seçmiş bile bende bunu düşünmedim Bi kaç kıyafet oyuncak olabilir dediğin gibi öyle köşeye çekilip bakmasını düşündüm de istemem herhalde en azından anlayana kadar canım

Ben kardeşim getirdi demiyorum ona zaten inanmaz, hamile olduğumu söyleyince de ufak bir şey almıştım artık abi olacaksın kutlaması gibi:) Şimdi de kardeşi doğmuş olacak abi hediyesi diyorum. Kendim de annelik hediyesi istiyorum banane

Kızlar ben de okuduğum kadarıyla söyliyim kardeşinden hediye geldi demek doğru değilmiş çocuklar buna inanmazmış zaten başka sebepleri de vardı da unuttum şimdi

Ben yaptırmayacağım kapı süsü de odası için yaptırsam onu götürürüm belki fotoğraf çekmek için ama kimse gelemeyecek düşünmüyorum o yüzden ilk doğum gününde olabilir belki düşündüğüm şeyi o zaman yaptırırım

Eğer isminizdeki şehirse hemşehriyiz sarma mantı içli köfte sulu köfte börek poğaça kurabiye yapıp atayım 2 şer poşet

Bende Bu konuda kararsızım

Aynen bende belki kendi odasının kapısına asmalık bişey alırım onu hastanedede kullanabilirim.

Aranızda İstanbul central hospitala giden orada doğum yapacak var mı

Ebeveynin doğal olmayan davranışları kıskançlığa sebep olur. Örneğin kardeşi dünyaya gelen bir çocuğun annesi hastaneden gelirken yanında bir hediye ile gelir ve “Bunu sana kardeşin hediye olarak getirdi” derse, çocuk bir bebeğin hediye alıp getiremeyeceğini bilecek yaşta ise, bu duruma şaşırır. Doğal iletişimin kaybolduğu böylesi bir anda çocuk kendi başına neler geleceğinin kaygısını duymaya başlar. Anne-babaya güveni sarsılır..
Bir diğer konu hediye mevzusu… Yeni doğan kardeşin “hediye” getirmesi bir çok ailenin tercih ettiği bir yöntem olmakla birlikte çocuklarda kafa karışıklığına sebep olan bir seçimdir. Özellikle henüz soyut düşünme becerisi gelişmeyen bir çocuk için “Kendi yemeğini yiyemeyen, tuvalete bile gidemeyen bir bebek nasıl oluyor da hediye getirebiliyor?” sorusunu doğuracaktır. Bu durum özellikle küçük yaştaki çocuklar için kafa karıştırıcı ve ikilemde bırakan bir durum olmakla birlikte gerçeklik payı olmadığı için anne-baba-çocuk güven ilişkisini sarsıcı niteliktedir. Bu nedenle değişime hazır olması için sabırla beklemek ve şayet planlanabiliyorsa aşamalı şekilde değişime alıştırmak daha uygun olacaktır.
T Tgcee_123 canım biraz baktım bunları okudum çocuğun anlayabilmesiyle ilgili de sanırım en iyisi riske atmamak güven sarsmamak hediyeden vazgeçmedim bakalım nasıl vereceğim

Bir de Birkaç parça kıyafet, küçük oyuncak falan aldım seveceği, hani kardeşine hediye gelince ona gelmezse çıkartıp vereceğim. çocuklar sonuçta kim hediyeyi sevmez ki
çok mantıklı bence de, mahsun kalmasın minik kuzu. Neyse ki evin ikinci ve son çocuğuydum yoksa ben de acayip kıskanırdım kardeşimi, önlem almak şart :))

Ne kadar güzel ifade edilmiş. Benim ilk çocuğum olacak ama yine de bu "doğal iletişim" meselesi üzerine düşünmek ve okumak gerekiyor. Genel olarak bebek ve çocukla güven ilişkisi kurmak açısından çok önemli.
Bence de kardeşin getirdi demeden büyüğe hediye vermek mümkün. En azından bir kenarda bırakılmışlık duygusu yaratmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…