Ebeveynin doğal olmayan davranışları kıskançlığa sebep olur. Örneğin kardeşi dünyaya gelen bir çocuğun annesi hastaneden gelirken yanında bir hediye ile gelir ve “Bunu sana kardeşin hediye olarak getirdi” derse, çocuk bir bebeğin hediye alıp getiremeyeceğini bilecek yaşta ise, bu duruma şaşırır. Doğal iletişimin kaybolduğu böylesi bir anda çocuk kendi başına neler geleceğinin kaygısını duymaya başlar. Anne-babaya güveni sarsılır..
Bir diğer konu hediye mevzusu… Yeni doğan kardeşin “hediye” getirmesi bir çok ailenin tercih ettiği bir yöntem olmakla birlikte çocuklarda kafa karışıklığına sebep olan bir seçimdir. Özellikle henüz soyut düşünme becerisi gelişmeyen bir çocuk için “Kendi yemeğini yiyemeyen, tuvalete bile gidemeyen bir bebek nasıl oluyor da hediye getirebiliyor?” sorusunu doğuracaktır. Bu durum özellikle küçük yaştaki çocuklar için kafa karıştırıcı ve ikilemde bırakan bir durum olmakla birlikte gerçeklik payı olmadığı için anne-baba-çocuk güven ilişkisini sarsıcı niteliktedir. Bu nedenle değişime hazır olması için sabırla beklemek ve şayet planlanabiliyorsa aşamalı şekilde değişime alıştırmak daha uygun olacaktır.
T
Tgcee_123
canım biraz baktım bunları okudum çocuğun anlayabilmesiyle ilgili de sanırım en iyisi riske atmamak güven sarsmamak hediyeden vazgeçmedim bakalım nasıl vereceğim