2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Anladım canım, ne güzel ya inşallah yengeme de türk birileri denk gelir.. Eşleri doğuma alıyorlar mı acaba abim çok istiyordu tercüme edebilmek yengemin yanında olmak için. Soracaklardı ama sordular mı haberim yok

Evet alıyorlar.Hele bi de dil bilmediğini söylerse enişte bey kesin alırlar.Çünkü benim tercümana bile izin verdiler.O konuştu dil bilmiyor ben tercüme edeyim dedi tamam dediler.Allah iyi insanlarla iyi doktorlarla karşılaştırsın.

Kizlar herkes cok alingan bu aralar heralde hormonlardan. Lutfen gerginlik yasamayalm son gunlerimizde kimsenin dogumunu kacirmayalim
Ben bu ara buradaki konulardan ziyade doğum yaklaştıkça bana akıl veren çevreme uyuz olmaya başladım her kafadan bir ses çıkıyor. daha 2 3 aylık bebekleri olan arkadaşlarım 10 çocuk büyütmüş edası ile fikir veriyor benden önce doğurdular diye her dediklerini yapmak zorunda mıyım. Ben birşey sormadan anlatılmasını hiç sevmiyorum. Dediğin gibi ya iyice alıngan olduk ya da tahammül sınırımız artık doldu.

Aklın yolu bir arkdaşım ben de bunu demeye çalıştım yoksa ben sezeryan nasıl bişey biliyorum bizzat yaşadım sadece ilk kez doğum yapacak üstüne de sezeryan olacak olan kişiler için bunları okumak iyi gelmez demek istedim. Kimse burda gerginlik yaratmaya çalışmıyor aksine ilk defa birine lütfen böyle yazmayın diye mesaj attım yedi sekiz aydır bu topikte.

Oo harika ya inşallah bir sorun çıkmaz abim de girer bu habere çok sevindim.❤ Amiin Allah hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin sana ve hepimize inşallah

Çabuk iyileşmede doğumla alakası yok hatta aynı kişinin 2 farklı hamileliği de değişir Benim ilkinde hep diyorum ye iç yat hiçbir şey yoktu bulantinin b sini yaşamadım ve ikisinde de cinsiyet aynı bunda varisler kalın kalın, şeker çıktı daha hamile olduğum kesinleşmeden bulantım başlamıştı hala kusuyorum

Belki bunda bı haftada ayağa kalkicam öbürunde sadece 3 gün yattım sadece gülerken karnım ağrıdı bikac gün o kadar
Normal yapan İsviçre'deki arkadasa 40 a yakın dikiş atıldı ve kız bı ay boyunca altını batikon - fön makinesi tutup yan yan oturmaya çalışarak geçirdi

Her doğum kişiye özeldir sonrası da öncesi de ...

Bunlar daha iyi günlerin
Hamileliğin keyfini çıkar bol bol uyu yakında uyuyamazsın
Mama verme meme ver, meme verme mama ver vs vs

Bak cnm doğum sekli nasıl olursa olsun her zaman ilk temennim sağlık sağlıkla yavrularımızı kucagimiza almak.
Ben sezeryan çok kötü bişey normal harika diye bişey demedim.sadece sezeryan olacaklara 2kat güç kuvvet temmennisinde bulundum sonuçta bı ameliyat toparlanma kişiden kişiye değişmekle beraber genel olarakk daha vakit alabiliyor ..
Konu farklı yerlere çekiliyor... Yapmayın lütfen !

Kizlar herkes cok alingan bu aralar heralde hormonlardan. Lutfen gerginlik yasamayalm son gunlerimizde kimsenin dogumunu kacirmayalim
Bunu ne için yazdığını daha şimdi okuyorum ya aradaki konuşmaları kaçırmışım.

Ben bir yanlış anlaşılma sezdim birbirinizi kırmayın lütfen arkadaşlar
Bunlar daha iyi günlerin
Hamileliğin keyfini çıkar bol bol uyu yakında uyuyamazsın
Mama verme meme ver, meme verme mama ver vs vs
Bol bol uyu yakında uyuyamazsın lafı beni çileden çıkarttı ya ben zaten bunların olacağını biliyorum uykusuz kalacağım bebeğim belki saatlerce ağlayacak belki sınırlarımı zorlayacak bebek işte bu olacak yani hiçbirimiz kolay büyümedik eminim ki. Akıl hocalığı yapmakla gerçekten işe yarar fikir vermek arasında çok fark var. Sanki mememden süt gelse yok inatla mama vereceğim diyeceğim insanlar alem. Sütüm olur emziririm olmazsa mama veririm aç mı kalsın çocuğum kime ne ya. Şimdiden bilendim yakında olacak muhabbetler yüzünden

Doğumdan sonra sütün var mı diye soranlara ‘ napıcan emecen mi ‘’ diyoruz hep birlikte o zaman sanırım en çok duyacağımız soru . Birde kendi doğum hikayeleri, valla annem bile başladı ne desem kendiyle kıyaslamaya, başkalarını düşünmek bile istemiyorum .allah sabır versin hepimize

Doğumdan 3 gün filan geçmişti annem bir yandan arkdaşım bi yandan sütün gelmedi mi hala fşaln deyip soruyorlar acıyan gözlerle bana bakıyorlardı benim gözlerimde hüzün kucagımda süt pompası 3 gün sonra elimdeki süt pompalarıyla havai fişek yaptım sütüm yook yook yookk bi cinnete baktı meğer sütüm varmış hemşire bi sıktı gösterdi

Birde ‘ hamileliğin tadını çıkar ‘ var . Bunu söyleyen herkesin ağzına kürekler dalasım var

Tuttum bu lafı hayır benim sütümün olup olmadığını bilmek insanların hayatına ne katacak bu bilginin onlar için önemi ne he pardon bilecekler ki falanca kişinin de sütü yokmuş yazık diye konuşacaklar millete laf olsun

Yanlış ifade etmiş düşüncenin farklı algılanmasina sebep olmuş olabilirsin
Normal doğumun gözünü seveyim ...
Cümlesinden İlk kez doğum yapacak ve artık normali beklemesine rağmen zorunlu sezeryan yapacak genç arkadaşlar ne düşünür biliyor musun
* Ameliyat ya kötü geçerse
*Ya iyileşmem Zaman alırsa ( yanında annesi yardımcısı olmayacaklar var)
* Sütüm gelmezse ( şehir efsanesi var ya sezeryanda vanaların kapandığına dair)
* Ya bağışıklığı zayıf olursa ( külliyen yalan)
Vs vb duyar kasmiyorum ama bana göre alttan elle muayenede , kesilip dikiş atılması da ameliyat ile eş değer olduğundan yine de Allah normal doğuranlarin yardımcısı olsun demem çünkü bu kez de

Onu da dikişsiz sancısiz pıt diye dogurarak tecrübe edenler yooo normal de gayet kolay deyip haklı olarak normali savunmaya geçer

Kaos yaratacak bı durum yok doğumlarin artık çok yaklaştığı şu dönemde bence doğum şekillerinin artışını eksisini konuşmayalım da güzel hazırlıkların kavuşmalarin heyecanını yaşayalım

Bir insan hep mi güzel konuşur

Ay güldürdün beni Ama o anlar kim bilir ne stresli geçmiştir senin için. İnşallah bu defa böyle şeylere maruz kalmazsın, kalmayız.
Birde ‘ hamileliğin tadını çıkar ‘ var . Bunu söyleyen herkesin ağzına kürekler dalasım var
Cidden sinir basıyor şunları konuşurken bile. Keşke herkes fikrini içinde saklasa bugünleri çok ararsın diye devam ediyor o cümle..

Amin canım inşallah.

Şahsen ben şu ilk yazdıklarını aklımdan atamıyorum sezaryen hakkında söylenilen olumsuz şeyleri. Normal çok istememe rağmen belki de sezaryen olmak zorunda kalacağım. Bebeğime en sağlıklı kavuşma yolu neyse olsun tabiki ama korkuyla doğuma girmek çok başka olacak benim için o yüzden mesela hiç araştırıp okumak istemiyorum fakat bir şekilde karşıma çıkıyor. 2 yengem var benim biri çok fenadır felaket tellalı gibi birşey. Daha dün söyledi ay bebeğin inşallah döner de normal olur süt falan geç geliyor bebek sarılık oluyor diye sıraladı gitti gelde delirme biliyorum aslında burda da defalarca konuştuk alakası yok sütle falan diye ama işte böyle söylenmesi çok etkiliyor o 2 çocuğunu da normal doğurdu diğer yengem ilkini normal doğurdu 2. De normal olacak kısmetse ama ilk çocuğunu 3 gün emziremedi normal olmasına rağmen süt hemen inmedi. Gerçekten belli olmuyor bu işler. Kötü şeyleri konuşmak kimseye yaramıyor aklımıza yer ediyor. Rabbim herkese kolay sağlıklı doğum nasip etsin

Diyecek çok şey varda uzatmak istemiyorum benim.niyetim belli .neyse sağlıkla kavuşur herkes yavrucuguna inşallah.gerisi boş.

Canım süt konusunda şöyle düşün ve rahatla Rabbim bütün bebekler için böyle bir rızık koymuş anne memesine. Senin güzel yavrunu neden mahrum etsin ki. Birinci gün değilse iki değilse üç ama eni sonu gelecek inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…