- 27 Eylül 2018
- 5.406
- 11.121
- 198
Anladım canım, ne güzel ya inşallah yengeme de türk birileri denk gelir.. Eşleri doğuma alıyorlar mı acaba abim çok istiyordu tercüme edebilmek yengemin yanında olmak için. Soracaklardı ama sordular mı haberim yokEvet ultrason sayılı ama benim sigortam tammış sanırım eşimin işinden dolayı.Her ay bakılıyor.Evet doktor değiştirmek zor çünkü kolay kolay randevu da bulamıyorsun diğer doktorlara.Hiç endişe etmesin ben biraz çat pat ingilizceyle hallediyorum basit yerlerde.Ama inan her yerde bir türk bulunuyor.hemşire ebe illaki bi tane türk denk geliyor.O yüzden korkmasın.Ben mesela hastaneye doğum için kaydımı yaptırdım kaydımı yapan bile türktü.Umarım doğumda da bir tane denk gelir.
Evet alıyorlar.Hele bi de dil bilmediğini söylerse enişte bey kesin alırlar.Çünkü benim tercümana bile izin verdiler.O konuştu dil bilmiyor ben tercüme edeyim dedi tamam dediler.Allah iyi insanlarla iyi doktorlarla karşılaştırsın.Anladım canım, ne güzel ya inşallah yengeme de türk birileri denk gelir.. Eşleri doğuma alıyorlar mı acaba abim çok istiyordu tercüme edebilmek yengemin yanında olmak için. Soracaklardı ama sordular mı haberim yok
Ben bu ara buradaki konulardan ziyade doğum yaklaştıkça bana akıl veren çevreme uyuz olmaya başladım her kafadan bir ses çıkıyor.Kizlar herkes cok alingan bu aralar heralde hormonlardan. Lutfen gerginlik yasamayalm son gunlerimizde kimsenin dogumunu kacirmayalim
Aklın yolu bir arkdaşımBak şu konudan hajli şöyle düşün; sen normal yapmış ayaklanmıssin, sezeryan yapmış kötü deneyimli olanları duymuş Allah korusun diyorsun
Ben ve benim gibi zorunlu ya da bı sebeple keyfi olmayan ama çok da zorunlu sayılmayacak sebeplerle sezeryan olanlar da aynı şekilde doğum öncesi yapılan işlemlerden ya da normal doğum sırası ve sonrasında yaşanacak olumsuz durumlardan korkup ya da felaket hikayeleri dinlemiş olup iyi ki sezeryan olmuşum diyebilir
Burda önemli olan normal ya da sezeryan birinin diğerinden daha üstün olmadığı, benim kızım bı değer bile sarılık olmadan şimdiye kadar saecde alt taraf enfeksiyonu dışında hastalık olmadan 2 buçuk yasima geldi, normal doğum elbette adı üstünde yüzyıllardır süregelen bı doğum şekli ona sağlıksız diyemem ama sütün gelmesi, çocuğun bağışıklık kazanması hastalık sıklığının doğum şekli ile alakası yok
Lütfen Ama lütfen burda belki normali isteyip zorunlu sezeryan olacaklar için, normal içinde kalanlar için, sezeryan olup nasıl olacak ya bende iyileşemezsem kolaylıkla diye düşünenler için yucelestirmeyelim normali
Oo harika ya inşallah bir sorun çıkmaz abim de girer bu habere çok sevindim.Evet alıyorlar.Hele bi de dil bilmediğini söylerse enişte bey kesin alırlar.Çünkü benim tercümana bile izin verdiler.O konuştu dil bilmiyor ben tercüme edeyim dedi tamam dediler.Allah iyi insanlarla iyi doktorlarla karşılaştırsın.
Bunlar daha iyi günlerinBen bu ara buradaki konulardan ziyade doğum yaklaştıkça bana akıl veren çevreme uyuz olmaya başladım her kafadan bir ses çıkıyor.daha 2 3 aylık bebekleri olan arkadaşlarım 10 çocuk büyütmüş edası ile fikir veriyor benden önce doğurdular diye her dediklerini yapmak zorunda mıyım. Ben birşey sormadan anlatılmasını hiç sevmiyorum. Dediğin gibi ya iyice alıngan olduk ya da tahammül sınırımız artık doldu.
Bak şu konudan hajli şöyle düşün; sen normal yapmış ayaklanmıssin, sezeryan yapmış kötü deneyimli olanları duymuş Allah korusun diyorsun
Ben ve benim gibi zorunlu ya da bı sebeple keyfi olmayan ama çok da zorunlu sayılmayacak sebeplerle sezeryan olanlar da aynı şekilde doğum öncesi yapılan işlemlerden ya da normal doğum sırası ve sonrasında yaşanacak olumsuz durumlardan korkup ya da felaket hikayeleri dinlemiş olup iyi ki sezeryan olmuşum diyebilir
Burda önemli olan normal ya da sezeryan birinin diğerinden daha üstün olmadığı, benim kızım bı değer bile sarılık olmadan şimdiye kadar saecde alt taraf enfeksiyonu dışında hastalık olmadan 2 buçuk yasima geldi, normal doğum elbette adı üstünde yüzyıllardır süregelen bı doğum şekli ona sağlıksız diyemem ama sütün gelmesi, çocuğun bağışıklık kazanması hastalık sıklığının doğum şekli ile alakası yok
Lütfen Ama lütfen burda belki normali isteyip zorunlu sezeryan olacaklar için, normal içinde kalanlar için, sezeryan olup nasıl olacak ya bende iyileşemezsem kolaylıkla diye düşünenler için yucelestirmeyelim normali
Bunu ne için yazdığını daha şimdi okuyorum ya aradaki konuşmaları kaçırmışım.Kizlar herkes cok alingan bu aralar heralde hormonlardan. Lutfen gerginlik yasamayalm son gunlerimizde kimsenin dogumunu kacirmayalim
Bol bol uyu yakında uyuyamazsın lafı beni çileden çıkarttıBunlar daha iyi günlerin
Hamileliğin keyfini çıkar bol bol uyu yakında uyuyamazsın
Mama verme meme ver, meme verme mama ver vs vs
Doğumdan sonra sütün var mı diye soranlara ‘ napıcan emecen mi ‘’ diyoruz hep birlikte o zamanBen bu ara buradaki konulardan ziyade doğum yaklaştıkça bana akıl veren çevreme uyuz olmaya başladım her kafadan bir ses çıkıyor.daha 2 3 aylık bebekleri olan arkadaşlarım 10 çocuk büyütmüş edası ile fikir veriyor benden önce doğurdular diye her dediklerini yapmak zorunda mıyım. Ben birşey sormadan anlatılmasını hiç sevmiyorum. Dediğin gibi ya iyice alıngan olduk ya da tahammül sınırımız artık doldu.
Doğumdan 3 gün filan geçmişti annem bir yandan arkdaşım bi yandan sütün gelmedi mi hala fşaln deyip soruyorlar acıyan gözlerle bana bakıyorlardı benim gözlerimde hüzün kucagımda süt pompasıBunu ne için yazdığını daha şimdi okuyorum ya aradaki konuşmaları kaçırmışım.
Ben bir yanlış anlaşılma sezdim birbirinizi kırmayın lütfen arkadaşlar
Bol bol uyu yakında uyuyamazsın lafı beni çileden çıkarttıya ben zaten bunların olacağını biliyorum uykusuz kalacağım bebeğim belki saatlerce ağlayacak belki sınırlarımı zorlayacak bebek işte bu olacak yani hiçbirimiz kolay büyümedik eminim ki. Akıl hocalığı yapmakla gerçekten işe yarar fikir vermek arasında çok fark var. Sanki mememden süt gelse yok inatla mama vereceğim diyeceğim insanlar alem. Sütüm olur emziririm olmazsa mama veririm aç mı kalsın çocuğum kime ne ya. Şimdiden bilendim yakında olacak muhabbetler yüzünden
Birde ‘ hamileliğin tadını çıkar ‘ var . Bunu söyleyen herkesin ağzına kürekler dalasım varBunu ne için yazdığını daha şimdi okuyorum ya aradaki konuşmaları kaçırmışım.
Ben bir yanlış anlaşılma sezdim birbirinizi kırmayın lütfen arkadaşlar
Bol bol uyu yakında uyuyamazsın lafı beni çileden çıkarttıya ben zaten bunların olacağını biliyorum uykusuz kalacağım bebeğim belki saatlerce ağlayacak belki sınırlarımı zorlayacak bebek işte bu olacak yani hiçbirimiz kolay büyümedik eminim ki. Akıl hocalığı yapmakla gerçekten işe yarar fikir vermek arasında çok fark var. Sanki mememden süt gelse yok inatla mama vereceğim diyeceğim insanlar alem. Sütüm olur emziririm olmazsa mama veririm aç mı kalsın çocuğum kime ne ya. Şimdiden bilendim yakında olacak muhabbetler yüzünden
Tuttum bu lafıDoğumdan sonra sütün var mı diye soranlara ‘ napıcan emecen mi ‘’ diyoruz hep birlikte o zamansanırım en çok duyacağımız soru . Birde kendi doğum hikayeleri, valla annem bile başladı ne desem kendiyle kıyaslamaya, başkalarını düşünmek bile istemiyorum .allah sabır versin hepimize
Yanlış ifade etmiş düşüncenin farklı algılanmasina sebep olmuş olabilirsinBak cnm doğum sekli nasıl olursa olsun her zaman ilk temennim sağlık sağlıkla yavrularımızı kucagimiza almak.
Ben sezeryan çok kötü bişey normal harika diye bişey demedim.sadece sezeryan olacaklara 2kat güç kuvvet temmennisinde bulundum sonuçta bı ameliyat toparlanma kişiden kişiye değişmekle beraber genel olarakk daha vakit alabiliyor .. Konu farklı yerlere çekiliyor... Yapmayın lütfen !
Bir insan hep mi güzel konuşurYanlış ifade etmiş düşüncenin farklı algılanmasina sebep olmuş olabilirsin
Normal doğumun gözünü seveyim ...
Cümlesinden İlk kez doğum yapacak ve artık normali beklemesine rağmen zorunlu sezeryan yapacak genç arkadaşlar ne düşünür biliyor musun
* Ameliyat ya kötü geçerse
*Ya iyileşmem Zaman alırsa ( yanında annesi yardımcısı olmayacaklar var)
* Sütüm gelmezse ( şehir efsanesi var ya sezeryanda vanaların kapandığına dair)
* Ya bağışıklığı zayıf olursa ( külliyen yalan)
Vs vb duyar kasmiyorum ama bana göre alttan elle muayenede , kesilip dikiş atılması da ameliyat ile eş değer olduğundan yine de Allah normal doğuranlarin yardımcısı olsun demem çünkü bu kez de
Onu da dikişsiz sancısiz pıt diye dogurarak tecrübe edenler yooo normal de gayet kolay deyip haklı olarak normali savunmaya geçer
Kaos yaratacak bı durum yok doğumlarin artık çok yaklaştığı şu dönemde bence doğum şekillerinin artışını eksisini konuşmayalım da güzel hazırlıkların kavuşmalarin heyecanını yaşayalım
Ay güldürdün beniDoğumdan 3 gün filan geçmişti annem bir yandan arkdaşım bi yandan sütün gelmedi mi hala fşaln deyip soruyorlar acıyan gözlerle bana bakıyorlardı benim gözlerimde hüzün kucagımda süt pompası3 gün sonra elimdeki süt pompalarıyla havai fişek yaptım sütüm yook yook yookk bi cinnete baktı meğer sütüm varmış hemşire bi sıktı gösterdi
Cidden sinir basıyor şunları konuşurken bile. Keşke herkes fikrini içinde saklasaBirde ‘ hamileliğin tadını çıkar ‘ var . Bunu söyleyen herkesin ağzına kürekler dalasım var
Amin canım inşallah.Ay güldürdün beniAma o anlar kim bilir ne stresli geçmiştir senin için. İnşallah bu defa böyle şeylere maruz kalmazsın, kalmayız.
Cidden sinir basıyor şunları konuşurken bile. Keşke herkes fikrini içinde saklasabugünleri çok ararsın diye devam ediyor o cümle..
Şahsen ben şu ilk yazdıklarını aklımdan atamıyorum sezaryen hakkında söylenilen olumsuz şeyleri. Normal çok istememe rağmen belki de sezaryen olmak zorunda kalacağım. Bebeğime en sağlıklı kavuşma yolu neyse olsun tabiki ama korkuyla doğuma girmek çok başka olacak benim için o yüzden mesela hiç araştırıp okumak istemiyorum fakat bir şekilde karşıma çıkıyor. 2 yengem var benim biri çok fenadır felaket tellalı gibi birşey. Daha dün söyledi ay bebeğin inşallah döner de normal olur süt falan geç geliyor bebek sarılık oluyor diye sıraladı gitti gelde delirme biliyorum aslında burda da defalarca konuştuk alakası yok sütle falan diye ama işte böyle söylenmesi çok etkiliyorYanlış ifade etmiş düşüncenin farklı algılanmasina sebep olmuş olabilirsin
Cümlesinden İlk kez doğum yapacak ve artık normali beklemesine rağmen zorunlu sezeryan yapacak genç arkadaşlar ne düşünür biliyor musun
Vs vb duyar kasmiyorum ama bana göre alttan elle muayenede , kesilip dikiş atılması da ameliyat ile eş değer olduğundan yine de Allah normal doğuranlarin yardımcısı olsun demem çünkü bu kez de
Onu da dikişsiz sancısiz pıt diye dogurarak tecrübe edenler yooo normal de gayet kolay deyip haklı olarak normali savunmaya geçer
Kaos yaratacak bı durum yok doğumlarin artık çok yaklaştığı şu dönemde bence doğum şekillerinin artışını eksisini konuşmayalım da güzel hazırlıkların kavuşmalarin heyecanını yaşayalım
Yanlış ifade etmiş düşüncenin farklı algılanmasina sebep olmuş olabilirsin
Canım süt konusunda şöyle düşün ve rahatla Rabbim bütün bebekler için böyle bir rızık koymuş anne memesine. Senin güzel yavrunu neden mahrum etsin ki. Birinci gün değilse iki değilse üç ama eni sonu gelecek inşallahŞahsen ben şu ilk yazdıklarını aklımdan atamıyorum sezaryen hakkında söylenilen olumsuz şeyleri. Normal çok istememe rağmen belki de sezaryen olmak zorunda kalacağım. Bebeğime en sağlıklı kavuşma yolu neyse olsun tabiki ama korkuyla doğuma girmek çok başka olacak benim için o yüzden mesela hiç araştırıp okumak istemiyorum fakat bir şekilde karşıma çıkıyor. 2 yengem var benim biri çok fenadır felaket tellalı gibi birşey. Daha dün söyledi ay bebeğin inşallah döner de normal olur süt falan geç geliyor bebek sarılık oluyor diye sıraladı gitti gelde delirme biliyorum aslında burda da defalarca konuştuk alakası yok sütle falan diye ama işte böyle söylenmesi çok etkiliyoro 2 çocuğunu da normal doğurdu diğer yengem ilkini normal doğurdu 2. De normal olacak kısmetse ama ilk çocuğunu 3 gün emziremedi normal olmasına rağmen süt hemen inmedi. Gerçekten belli olmuyor bu işler. Kötü şeyleri konuşmak kimseye yaramıyor aklımıza yer ediyor. Rabbim herkese kolay sağlıklı doğum nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?