Canım benim belki arkadaş kötü niyetli demedi ama her genelleme gibi yanlış ifade olduŞahsen ben şu ilk yazdıklarını aklımdan atamıyorum sezaryen hakkında söylenilen olumsuz şeyleri. Normal çok istememe rağmen belki de sezaryen olmak zorunda kalacağım. Bebeğime en sağlıklı kavuşma yolu neyse olsun tabiki ama korkuyla doğuma girmek çok başka olacak benim için o yüzden mesela hiç araştırıp okumak istemiyorum fakat bir şekilde karşıma çıkıyor. 2 yengem var benim biri çok fenadır felaket tellalı gibi birşey. Daha dün söyledi ay bebeğin inşallah döner de normal olur süt falan geç geliyor bebek sarılık oluyor diye sıraladı gitti gelde delirme biliyorum aslında burda da defalarca konuştuk alakası yok sütle falan diye ama işte böyle söylenmesi çok etkiliyoro 2 çocuğunu da normal doğurdu diğer yengem ilkini normal doğurdu 2. De normal olacak kısmetse ama ilk çocuğunu 3 gün emziremedi normal olmasına rağmen süt hemen inmedi. Gerçekten belli olmuyor bu işler. Kötü şeyleri konuşmak kimseye yaramıyor aklımıza yer ediyor. Rabbim herkese kolay sağlıklı doğum nasip etsin
İnşallah canım inan ben sürekli olumlama yapıyorum kendime birçok yerde okuduğuma göre süt beyinle üretilirmiş önce olacağına inanmam lazım ki inanıyorum. Tabiki her anne adayı gibi ben de endişe ediyorum ama çözümsüz dert değil ki herkes ister emzirmek. 3 kardeşim ben ve en küçükleri benim annem ahilerimi normal doğurmuş beni sezaryen. Sütü de gayet gelmiş. 3 doğumu 3 ayrı hikaye. Demem o ki birinin normal ya da sezaryen doğumu zor geçti diye bizim de geçecek diye birşey yok biz iyi düşünelim iyi olsun. Böyle söylüyorum ama biri de olumsuz birşey söylerse hemen modumu düşürüyorumCanım süt konusunda şöyle düşün ve rahatla Rabbim bütün bebekler için böyle bir rızık koymuş anne memesine. Senin güzel yavrunu neden mahrum etsin ki. Birinci gün değilse iki değilse üç ama eni sonu gelecek inşallah
Vallaha her zaman sinir olurum ben sormadan fikrini söyleneBen bu ara buradaki konulardan ziyade doğum yaklaştıkça bana akıl veren çevreme uyuz olmaya başladım her kafadan bir ses çıkıyor.daha 2 3 aylık bebekleri olan arkadaşlarım 10 çocuk büyütmüş edası ile fikir veriyor benden önce doğurdular diye her dediklerini yapmak zorunda mıyım. Ben birşey sormadan anlatılmasını hiç sevmiyorum. Dediğin gibi ya iyice alıngan olduk ya da tahammül sınırımız artık doldu.
Diyecek çok şey varda uzatmak istemiyorum benim.niyetim belli .neyse sağlıkla kavuşur herkes yavrucuguna inşallah.gerisi boş.
Ben de en çok dişci ve kadın doğum koltuğundan korkardım bu hayatta neyden korktuysam burnumun dibinde bittiCanım benim belki arkadaş kötü niyetli demedi ama her genelleme gibi yanlış ifade oldu
Yemin ediyorum bak ben 34 yaşında anne oldum çatı muayenesi ne alttan bakma ne o zaman öğrendim, spinal sezeryani doğumdan bı gün önce kk da okudum
Evet çevremde herkes normali ya da sezeryani farklı yorumladı ikisinden de korktum mu tabiki ama yaşadım biliyorum ben ditetseydim normal diye kendimi kasmaktan bebeğime zarar verirdim
Ve lütfen en yakınınız dahi olsa kötü senaryolara kulak tıkayin covid en güncel örnek aynı yaştaki biri olurken diğeri baş ağrısı ile atlatıyor , bünye farkı vücut farkı bu tıpkı yaşı küçük olanlara daha doğurgan bakılıp büyük kadınlara çocuğu zor olur genellemesi gibi burda döllenme şeklinin de bu efsaneye uymadığınn hepimiz farkındayız
Sözün özü içimizden Can çıkıyor kolay mı olacak acı da korku da stres de ama çok güzel olacak her şey hepimiz için
Kız gözümde canlandıDoğumdan 3 gün filan geçmişti annem bir yandan arkdaşım bi yandan sütün gelmedi mi hala fşaln deyip soruyorlar acıyan gözlerle bana bakıyorlardı benim gözlerimde hüzün kucagımda süt pompası3 gün sonra elimdeki süt pompalarıyla havai fişek yaptım sütüm yook yook yookk bi cinnete baktı meğer sütüm varmış hemşire bi sıktı gösterdi
Ağzı olan maalesef konuşuyoBunlar daha iyi günlerin
Hamileliğin keyfini çıkar bol bol uyu yakında uyuyamazsın
Mama verme meme ver, meme verme mama ver vs vs
Dimi kim sever ki sürekli etrafında fikir veren kişileri.Vallaha her zaman sinir olurum ben sormadan fikrini söyleneçok normal bişey bence
Sinir bozucu doğumdan falan değil onlardan korkuyorum benDimi kim sever ki sürekli etrafında fikir veren kişileri.
Yakında onların ağzınıAğzı olan maalesef konuşuyo
Dua ederken kendime ve sizlere sürekli sabır diliyorumSinir bozucu doğumdan falan değil onlardan korkuyorum ben
Yanlış ifadeler olunca yanlış anlaşılıyor. Neyse boşver özetle herkes hayırlı sağlıklı doğumlar ile kavuşsun yavrusunaHala polemik yaratmak konusunda ısrarcı gibisin ama banim yeni bitti farkettiysen seni de anlayarak yorum yaptım niyet konusunda ama yapacak bir şey yok
GENELLEMELER YANLIŞTIR . GENELLEME YAPAN HERKESİ ŞAŞIRTACAK İSTİSNALAR HER ZAMAN VARDIR
Kabul et "normal doğumda bı haftada iyileşiyosun " cümlesinin altında sezeryanda geç iyileşiyosun algısını oluşturdugunun farkındasin ama kendini yanlış ifadeden dolayı daha yumuşak anlatmak varken agresiflesiyorsun
HERKESİN HAYRINA OLSUN TÜM DOĞUMLAR VE HERKES NASIL DOGURURSA DOĞURSUN KOLAY İYİLEŞSİN ALLAH HER ŞEKİLDE NORMAL DE YAPANİN BİN KAT YARDIMCISI OLSUN AMELİYAT DEĞİL AMA O DA GÖBEĞE YASTIK KOYUP ÇIKARTMAK KADAR KOLAY DEĞİL.
Ben kendimi bıraktım akışına başıma ne gelirse kabulum ya doğum şekli olarak kucağıma sağ salim alayım başka bişey istemiyorum ben hep panik Bi insandım hep ay nasıl olacak bilmem ne ama bi dinginlik geldi bana ya hiç takmıyorum da korkmuyorum da o olacağına varacak zaten bi sorun olmazsa normal olursa da sezeryan ooh bebişim gelsin de kucağıma herkezin bedeni hikayesi acı eşiği farklı bebeği de farklı robot değiliz ki aynı şeyler yaşansın herkezin hikayesi kendine özel olacak hatta ikinci doğumum da birinciye benzemeyecek boşuna korkmaya gerek yok hiç belkide ummadığımız kadar güzel ve rahat geçecek ama kendimizi üzdüğümüzle kalıcazzBen de en çok dişci ve kadın doğum koltuğundan korkardım bu hayatta neyden korktuysam burnumun dibinde bittiDişlerime tel taktırdım sayısız dişçi kontrolü ve tüp bebek tedavisi yine aynı şekilde sayısız kadın doğum kontrolü. Sezaryen de böyle bir korkuydu benim için şimdi de o da kapıda duruyor.
Babam 64 yaşında ve covidi çok çok ağır atlattı 1 aya yakın bir zamandır entübe edildi onun yaşında çevremizdeki kişilerin vefat haberini aldıkça umudumuz tükeniyordu derken kurtuldu
E yaşı küçük olanlar doğurgan oluyorsa biz neden tüp bebek yaptırdık ben 25 eşim 29 yaşında..
Çok haklısın bu yüzden.
Ben de herşeyin güzel olacağına inanıyorum yaşadıklarım gözümün önüne gelince sadece bebeğime odaklaniyorum kavuşma anına.. Allah o ana hepimizi sağ sağlim ulaştırsın
Aminn canım aminnnDua ederken kendime ve sizlere sürekli sabır diliyorumEn çok ona ihtiyacımız olacak
Bende şaşırdım bilmiyorum kiÜyelik iptali diyor arkadaş nereye gitti ki bir anda
Kırıcı bişey dediğimizi sanmıyorum.Üyelik iptali diyor arkadaş nereye gitti ki bir anda
Benim taktığım aslında doğum şekli değil genel olarak bana yapılacak her işlemden korkuyorumBen kendimi bıraktım akışına başıma ne gelirse kabulum ya doğum şekli olarak kucağıma sağ salim alayım başka bişey istemiyorum ben hep panik Bi insandım hep ay nasıl olacak bilmem ne ama bi dinginlik geldi bana ya hiç takmıyorum da korkmuyorum da o olacağına varacak zaten bi sorun olmazsa normal olursa da sezeryan ooh bebişim gelsin de kucağıma herkezin bedeni hikayesi acı eşiği farklı bebeği de farklı robot değiliz ki aynı şeyler yaşansın herkezin hikayesi kendine özel olacak hatta ikinci doğumum da birinciye benzemeyecek boşuna korkmaya gerek yok hiç belkide ummadığımız kadar güzel ve rahat geçecek ama kendimizi üzdüğümüzle kalıcazz
Yok canım çekip gidecek bişey olmadıKırıcı bişey dediğimizi sanmıyorum.
İnşallah çok güzel geçer canım benim Allah kolaylığını verir insallah doğumda da iyi merhametli bilgili insanlara çatarsın inşallahBenim taktığım aslında doğum şekli değil genel olarak bana yapılacak her işlemden korkuyorumyani minik bir operasyon bile olsa şuan aynı korku olurdu içimde bu sadece sezaryen için geçerli değil. Tabiki öyle az önce de yazmıştım annemin 3 doğumu birbirinden farklı hikayeler kötüsü de var iyisi de o yüzden yaşamadan bilemeyiz doğum kimseyle kıyaslanmayacak bir olay dediğin gibi önceki doğumunla bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?