2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Canım benim belki arkadaş kötü niyetli demedi ama her genelleme gibi yanlış ifade oldu

Yemin ediyorum bak ben 34 yaşında anne oldum çatı muayenesi ne alttan bakma ne o zaman öğrendim, spinal sezeryani doğumdan bı gün önce kk da okudum

Evet çevremde herkes normali ya da sezeryani farklı yorumladı ikisinden de korktum mu tabiki ama yaşadım biliyorum ben ditetseydim normal diye kendimi kasmaktan bebeğime zarar verirdim

Ve lütfen en yakınınız dahi olsa kötü senaryolara kulak tıkayin covid en güncel örnek aynı yaştaki biri olurken diğeri baş ağrısı ile atlatıyor , bünye farkı vücut farkı bu tıpkı yaşı küçük olanlara daha doğurgan bakılıp büyük kadınlara çocuğu zor olur genellemesi gibi burda döllenme şeklinin de bu efsaneye uymadığınn hepimiz farkındayız

Sözün özü içimizden Can çıkıyor kolay mı olacak acı da korku da stres de ama çok güzel olacak her şey hepimiz için

İnşallah canım inan ben sürekli olumlama yapıyorum kendime birçok yerde okuduğuma göre süt beyinle üretilirmiş önce olacağına inanmam lazım ki inanıyorum. Tabiki her anne adayı gibi ben de endişe ediyorum ama çözümsüz dert değil ki herkes ister emzirmek. 3 kardeşim ben ve en küçükleri benim annem ahilerimi normal doğurmuş beni sezaryen. Sütü de gayet gelmiş. 3 doğumu 3 ayrı hikaye. Demem o ki birinin normal ya da sezaryen doğumu zor geçti diye bizim de geçecek diye birşey yok biz iyi düşünelim iyi olsun. Böyle söylüyorum ama biri de olumsuz birşey söylerse hemen modumu düşürüyorum Rabbim herşeyin en hayırlısını versin. Bebislerimiz bir şekilde doğacak ve çok zorlu bir doğum olsa da o acılar kalıcı olmayacak.. Herşeyin hayırlısı olsun inşallah ❤

Vallaha her zaman sinir olurum ben sormadan fikrini söylene çok normal bişey bence

Diyecek çok şey varda uzatmak istemiyorum benim.niyetim belli .neyse sağlıkla kavuşur herkes yavrucuguna inşallah.gerisi boş.

Hala polemik yaratmak konusunda ısrarcı gibisin ama banim yeni bitti farkettiysen seni de anlayarak yorum yaptım niyet konusunda ama yapacak bir şey yok

GENELLEMELER YANLIŞTIR . GENELLEME YAPAN HERKESİ ŞAŞIRTACAK İSTİSNALAR HER ZAMAN VARDIR

Kabul et "normal doğumda bı haftada iyileşiyosun " cümlesinin altında sezeryanda geç iyileşiyosun algısını oluşturdugunun farkındasin ama kendini yanlış ifadeden dolayı daha yumuşak anlatmak varken agresiflesiyorsun

HERKESİN HAYRINA OLSUN TÜM DOĞUMLAR VE HERKES NASIL DOGURURSA DOĞURSUN KOLAY İYİLEŞSİN ALLAH HER ŞEKİLDE NORMAL DE YAPANİN BİN KAT YARDIMCISI OLSUN AMELİYAT DEĞİL AMA O DA GÖBEĞE YASTIK KOYUP ÇIKARTMAK KADAR KOLAY DEĞİL.

Ben de en çok dişci ve kadın doğum koltuğundan korkardım bu hayatta neyden korktuysam burnumun dibinde bitti Dişlerime tel taktırdım sayısız dişçi kontrolü ve tüp bebek tedavisi yine aynı şekilde sayısız kadın doğum kontrolü. Sezaryen de böyle bir korkuydu benim için şimdi de o da kapıda duruyor.

Babam 64 yaşında ve covidi çok çok ağır atlattı 1 aya yakın bir zamandır entübe edildi onun yaşında çevremizdeki kişilerin vefat haberini aldıkça umudumuz tükeniyordu derken kurtuldu
E yaşı küçük olanlar doğurgan oluyorsa biz neden tüp bebek yaptırdık ben 25 eşim 29 yaşında..
Çok haklısın bu yüzden.

Ben de herşeyin güzel olacağına inanıyorum yaşadıklarım gözümün önüne gelince sadece bebeğime odaklaniyorum kavuşma anına.. Allah o ana hepimizi sağ sağlim ulaştırsın

Kız gözümde canlandı

Yanlış ifadeler olunca yanlış anlaşılıyor. Neyse boşver özetle herkes hayırlı sağlıklı doğumlar ile kavuşsun yavrusuna

Ben kendimi bıraktım akışına başıma ne gelirse kabulum ya doğum şekli olarak kucağıma sağ salim alayım başka bişey istemiyorum ben hep panik Bi insandım hep ay nasıl olacak bilmem ne ama bi dinginlik geldi bana ya hiç takmıyorum da korkmuyorum da o olacağına varacak zaten bi sorun olmazsa normal olursa da sezeryan ooh bebişim gelsin de kucağıma herkezin bedeni hikayesi acı eşiği farklı bebeği de farklı robot değiliz ki aynı şeyler yaşansın herkezin hikayesi kendine özel olacak hatta ikinci doğumum da birinciye benzemeyecek boşuna korkmaya gerek yok hiç belkide ummadığımız kadar güzel ve rahat geçecek ama kendimizi üzdüğümüzle kalıcazz

valla bu kez gayet güzel empati kurarak da anlattım Ama arkadas ısrarla yanlış düşünüp talihsiz ifadeden dolayı kendini anlatmak varken sert yaptı oysa bikac kez de alıntı -cevap yapmıştık kendisiyle ortada normal /sezeryan konusu bile yokken geriye dönük okudum o benim başka birine yurtdışındaki doğum prosedürlerini yazdığım iletiye normal/sezeryan kıyası yapmış

Benim taktığım aslında doğum şekli değil genel olarak bana yapılacak her işlemden korkuyorum yani minik bir operasyon bile olsa şuan aynı korku olurdu içimde bu sadece sezaryen için geçerli değil. Tabiki öyle az önce de yazmıştım annemin 3 doğumu birbirinden farklı hikayeler kötüsü de var iyisi de o yüzden yaşamadan bilemeyiz doğum kimseyle kıyaslanmayacak bir olay dediğin gibi önceki doğumunla bile.

Kırıcı bişey dediğimizi sanmıyorum.
Yok canım çekip gidecek bişey olmadı
İnşallah çok güzel geçer canım benim Allah kolaylığını verir insallah doğumda da iyi merhametli bilgili insanlara çatarsın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…