2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hahaha gerçekten mesajım tam ulaşmış :) Doktorumun nöbetinin son günüydü ve başka doktor nöbetine denk gelmemek için o güne kadar doğmuş olsun istiyordum :) zaten 40+5 ti yani iyi kaldı içeride :)
Benim ikinci olmasına ve iyi tecrübelerime rağmen olumsuz hiçbir şeye bakmıyorum. Ne kadar az stres o kadar rahat bir gebelik ve doğum.
Bugün komşum kahveye geldi. Biraz sıkıntılarını anlattı, üzüldüm ben de ve gerçekten kramplar girmeye başladı. Biz yaşamasak bile anne olarak aşırı empatik olduğumuz için en ufak hikaye bile etkiliyor gerçekten.

İki grupta da gazsız kolik olmayan bebek yok farkettiniz mi?Bu günümüz bebekleri neden böyle acaba.Bir tane rahat olan görmedim.
Sağlıksız beslenmekten bence. Ve gebelikteki gerginlik diye düşünüyorum. Yani illa sorun olması değil, kaygılı pimpirikli annelerin bebeklerinin özellikle daha gazlı olduğunu gözlemliyorum son zamanlarda.
Benim birinci de bulantılarım çoktu, hamileliğin ilk 6 ayı kustum bu durumu aşırı stres yapıyordum vs, bebeğim inanılmaz gazlı doğdu. Bunda da aynı olacak büyük ihtimalle. 6 ay kustum ama en azından ilki kadar stres yapmadım. Bakalım ne çıkacak

Evet ben de öyle düşünmeye başladım yok moralim bozulmadı bu duruma kendimi hazırladım ama bi yandan da düşünıüyorum sebep ne olabilir acaba diye.Biz 6 kerdeşiz annemden hiç şikayet duymadım eskiden bi de daha zormuş herşey.Yediklerimiz de yol açıyor olabilir tabiki.Mesela bu kolik olayını da son yıllarda duymaya başladım önceden bildiğim duyduğum birşey değildi.Bebeklerimiz sağlıklı olsun da gerisi gelir geçer inşallah

Moral bozmayın. Genelde olumsuz deneyimler daha çok paylaşılıyor. Bence onunla alakalı.

en iyisini yapıyorsunuz, aslında bu dönemde hamile kadına kimsenin dertlerini dökmemesi lazım.gereksiz negatif enerji yükleniyor..burda bile bazen yazılan negatif yorumlar yada anılar olumsuz etkileyebiliyor..ama maşallah annelerin çoğu bilinçli
Moral bozmayın. Genelde olumsuz deneyimler daha çok paylaşılıyor. Bence onunla alakalı.
evet biraz da nazar değmesin diye kimse çocuğum cuk cuk emiyor, misler gibi uyuyor, gaz mı o da ne gibi olumlu tarafları paylaşmıyor tabi doğum sonrası olumsuz deneyimler de paylaşılacak, zira çoğumuz ilk kez anne oluyoruz, tecrübeli insanlardan fikir almak önemli..

Kızlar kontrolden çıktık. Çok şükür yolunda herşey. 3150gr 51cm olmuş minnoşum nst de önemsiz minik sancı çıktı yine 30larda. önemsemedi doktor. Yüzünü azıcık gösterdi sonunda, sudan dudaklar burun şişmiş
Hayırlısı olsun canım, sağ salim kucağına al inşallah grubumuzun ilk bebeği olacak kısmetse
Kızlar Zeynepim 3kilo olmuş boyu da 49 cm maşallah gelişimi iyi dedi, nstde yine sancı yok bekliyoruz bakalım sağlıkla gelmesini
Maşallah canım çok iyi minnoşlar sağlıkla gelsinler artık zamanları geldiğinde

Canım çiteleyip sabunlu haliyle 1-2 saat bırakıyordum ben. Çitelemekle zaten hemen çıkmıyordu sabunlu halde bekleyince leke çıkmış oluyordu
Sabaha kadar koslalı çamaşırsulu suda beklettim, makineye atıp makinede de deterjanlı bir şekilde durdurup saatlerce öyle beklettim bazılarındsn lekeler gitti ama bazıları aynı kaldı.

Sağol canım hepimizinki sağlıkla gelsin inşallah seninki de baya iyi gelişmiş maşallah boylu poslu olacak sanırım

Sabaha kadar koslalı çamaşırsulu suda beklettim, makineye atıp makinede de deterjanlı bir şekilde durdurup saatlerce öyle beklettim bazılarındsn lekeler gitti ama bazıları aynı kaldı.
içine giydirirsin kuzum çift kat olarak. evde kullanırsın kendini yıpratma artık
gampili canım dualarım seninle inşallah sağlıkla kavuşacaksın bebişine
Kontroller de güzel maşAllah. Çok sıkıntılı durumlar yok inşallah hep böyle devam eder

Aynen tam denk geldi masallah minnoş kocaman olmuş bizimkilerin burnu umarim dedigin gibi ödemdir sudan sismistir sezaryen için tam gün vermiş miydi?
Dudakta tombik, ödem olduğunu düşünüyorum, umarım öyledir büyüyor kuzular bugün 12 mart dedi ama ben o kadar ümitli değilim, çünkü kanalı bulmuş bu kız dedi. Kafası iyice aşağılarda artık

Enfeksiyon çıkmadi.bende sadece kanala girdi çok aşağıda çocuk neden sezeryan dediki başka.doktoe görüşüde al istersen
Ben bel fıtığı ameliyatı geçirdim ve cikolata kisti var bağırsaklardaki yapisiklik sebebiyle sezeryan önerildi
Kızlar Zeynepim 3kilo olmuş boyu da 49 cm maşallah gelişimi iyi dedi, nstde yine sancı yok bekliyoruz bakalım sağlıkla gelmesini
Masallah canım bende yarın gidicem
Bende tam göndere bastım sen yazmışsın kuzum
Gozunaydin canım

Ay hadi bakalım heyecanlı zamanlara geldik artik sağlıkla kavuşalım inşallah ❤❤

Sağol canım hepimizinki sağlıkla gelsin inşallah seninki de baya iyi gelişmiş maşallah boylu poslu olacak sanırım
Amin canım ben minyonum ama babası iri ve uzun, birde dayısı aşırı uzun. Onlara çekerse uzun tombik olur. Bana çekerse standartlarda kalır sağlıklı olsun yeter

İki grupta da gazsız kolik olmayan bebek yok farkettiniz mi?Bu günümüz bebekleri neden böyle acaba.Bir tane rahat olan görmedim.
Aynen iki grupta da herkesin sıkıntısı ya sarılık ya gaz. İlkinde çok çektim kolikten lohusalığımda iyi geçmemişti zaten. İnşallah bunda öyle olmaz kendime pozitif olumlama yapıyorum hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…