Bana kayınvalidem geldi yardıma eşim ikisi hallediyo çok şükür bende yardım ediyomda genelde yatiyomKızlar ya ev işlerini nasıl hallediyosunuz? İnanın iki çamaşır atıyorum makineye hemen ağrı giriyo kasıklarıma, аkıntım oluyo sonra hemen biraz iş yapınca.daha 9.haftanın başındayım kafamı zor kaldırıyorum ne olcak böyle bilmem
Benim de annem geldi cok sukur bayramdan once eylule kadar bende, herseyi o yapiyor suanda, o gidince ben napicam bilmiyorum. Pandemi sebebiyle temizlikci de alamiyoruzKızlar ya ev işlerini nasıl hallediyosunuz? İnanın iki çamaşır atıyorum makineye hemen ağrı giriyo kasıklarıma, аkıntım oluyo sonra hemen biraz iş yapınca.daha 9.haftanın başındayım kafamı zor kaldırıyorum ne olcak böyle bilmem
2. Hamileliğim kızım 4 yaşında. Ailem Ankara’da. Eşimin ailesiyle yakınız ama yardım etmezler. Öncekinde de yardım etmekten ziyade hizmet beklediler. İlk hamileliğimde yemek temizlik işlerini sorun etmedik 2 kişiydik idare ettik. Şimdi kızımdan dolayı 2 günde 1 yemek yapıyorum. Yemek yapmadığım gün temizlik yapıyorum. Eşim kızımızı parka çıkardığında ortalığı toparlıyorum hep. İş birikince çok daha zor oluyor.Kızlar ya ev işlerini nasıl hallediyosunuz? İnanın iki çamaşır atıyorum makineye hemen ağrı giriyo kasıklarıma, аkıntım oluyo sonra hemen biraz iş yapınca.daha 9.haftanın başındayım kafamı zor kaldırıyorum ne olcak böyle bilmem
Ne mutlu canım. Allah anneciğine uzun ömürler versin. Ben annemi kaybettim. Sürekli yaptığından herşeyimle eşim ilgileniyor, çok yoruluyor yalnız başına . Anneler çok kıymetli.asıl şimdi anlıyor insan yokluğunu. Böyle zamanlarda insanın çook ihtiyacı oluyor annesine.allahım sağlık versin tüm annelereBenim de annem geldi cok sukur bayramdan once eylule kadar bende, herseyi o yapiyor suanda, o gidince ben napicam bilmiyorum. Pandemi sebebiyle temizlikci de alamiyoruz
Bana da yardımcı olan kimse yok. Birde çalışıyorum. işyerinde bile hamile olduğumu öğrendiklerinden beridir daha çok üstüme gelmeye başladılar sağolsunlar. Evde eşim hiçbir şeye yardımcı olmaz. 2 senelik evliyiz .çamaşırlarını kirli çamaşır sepetinin içine değil kenarına atar, onu bile öğretemedim.. bişey yap dediğimde de ortalık daha da kötü olur . bende ona sinirleneceğime kendim yapar otururum diye düşünüyorum. maalesef annesinin hiçbir şey öğretmediğine sonradan öğretilmiyor.Ailesi hamileymişsin hayırlı olsun, sağlıkla kucağına al bile demedi. bu insanlardan zaten birşey bekleyemem.Ama güne gelip devran döner o zaman anlarlar. Annemlerde köyde tarla bahçe işlerini bırakıp gelemiyorlar. çok doluymuşum ya ben2. Hamileliğim kızım 4 yaşında. Ailem Ankara’da. Eşimin ailesiyle yakınız ama yardım etmezler. Öncekinde de yardım etmekten ziyade hizmet beklediler. İlk hamileliğimde yemek temizlik işlerini sorun etmedik 2 kişiydik idare ettik. Şimdi kızımdan dolayı 2 günde 1 yemek yapıyorum. Yemek yapmadığım gün temizlik yapıyorum. Eşim kızımızı parka çıkardığında ortalığı toparlıyorum hep. İş birikince çok daha zor oluyor.
Bizde ailemle de esimin ailesi ilede ayni sehirdeyiz ama 2tarafla da haftada 1zor görüşüyoruz.O da 2saat ancak yani.Bende aynı durumdayım.Isin tuhaf tarafı kendimi ilk hamileligimdeki kadar ağır bile hissetmiyorum.Asiri zorlamayacak herşeyi yapıyorum.Yemek de mecburen yapıyorum evde de bi çocuk var napalim.2. Hamileliğim kızım 4 yaşında. Ailem Ankara’da. Eşimin ailesiyle yakınız ama yardım etmezler. Öncekinde de yardım etmekten ziyade hizmet beklediler. İlk hamileliğimde yemek temizlik işlerini sorun etmedik 2 kişiydik idare ettik. Şimdi kızımdan dolayı 2 günde 1 yemek yapıyorum. Yemek yapmadığım gün temizlik yapıyorum. Eşim kızımızı parka çıkardığında ortalığı toparlıyorum hep. İş birikince çok daha zor oluyor.
Oyy kıyamam ya.Bi de hormonların etkisi tabi.Insan daha hassas oluyor.Sen bebeği al kucağına bak kimseyi düşünmeye fırsatın oluyormu.Bana da yardımcı olan kimse yok. Birde çalışıyorum. işyerinde bile hamile olduğumu öğrendiklerinden beridir daha çok üstüme gelmeye başladılar sağolsunlar. Evde eşim hiçbir şeye yardımcı olmaz. 2 senelik evliyiz .çamaşırlarını kirli çamaşır sepetinin içine değil kenarına atar, onu bile öğretemedim.. bişey yap dediğimde de ortalık daha da kötü olur . bende ona sinirleneceğime kendim yapar otururum diye düşünüyorum. maalesef annesinin hiçbir şey öğretmediğine sonradan öğretilmiyor.Ailesi hamileymişsin hayırlı olsun, sağlıkla kucağına al bile demedi. bu insanlardan zaten birşey bekleyemem.Ama güne gelip devran döner o zaman anlarlar. Annemlerde köyde tarla bahçe işlerini bırakıp gelemiyorlar. çok doluymuşum ya ben
Sagol tatlmGeçmiş olsun canım inşallah sıkıntı olmaz
Insallah degerlerin iyidir cnm sagolBen de yarin ya da onumuzdeki hafta kan vericem kontrol amacli bakalim dedi doktorum, gecmis olsun sana da
Bana da cinsiyet tahmini yapabilir misiniz ? Çok merak ediyorum. Hep hayal ediyorum. Dün gece rüyamda kızımız olacak diyordum herkese
Kızlar merhabalaaar,
Kendimi bir çocuk sorumluluğu alacak kadar büyük hissetmiyorum, kim uğraşacak ya çocukla, hayatımı henüz bitirmek istemiyorum, hem zaten korona var ne olacağımız belli değil, bu Dünyaya çocuk mu getirilir diye lololo yaparken Haziranda bir baktım hamileyim.
O kadar plansız ve sürpriz oldu ki adetim 10 gün gecikmesine rağmen “sıcaktandır yeeeeaaaa” falan diyordum. Aşırı yabancıyım bu konulara bu topikte sizi darlamaya geldim
İlk sorum da şu, sizce ikili test yaptırmalı mıyım? Çevremdekiler hiçbir şey olmasa bile mutlaka kötü bir şey söylüyorlar, sonra hiçbir şey çıkmıyor boşuna hamileliğini zehir etme diyorlar. Sizin fikriniz ne?
Arkadaslar iyi geceler, bu benim ilk gebeligim ve bu ara bebeklere dair, hamilelik surecine dair kitaplar vidyolar arastiriyorum. Bebek yetistirmek bana hep onem verilmesi gereken bir konu gibi geliyor bu sebeple biraz kendimi gelistirmem lazim, okudugunuz, izlediginiz, cevrenizden gordugunuz ve cok iyi yorum olan onerebileceginiz kitap, hesap ya da kisi (instagram hesabi, YouTube hesabi vb.) varsa yazabilir misiniz? Simdiden tesekkur ederim❤
Ahh canim benim basin sagolsun cok uzuldumNe mutlu canım. Allah anneciğine uzun ömürler versin. Ben annemi kaybettim. Sürekli yaptığından herşeyimle eşim ilgileniyor, çok yoruluyor yalnız başına . Anneler çok kıymetli.asıl şimdi anlıyor insan yokluğunu. Böyle zamanlarda insanın çook ihtiyacı oluyor annesine.allahım sağlık versin tüm annelere
Bebek olduktan sonra çok düzenli her zaman tertemiz ev olmuyor malesef. Zaten bir süre sonra insan alışıyor düzensizliğe. Bebeğin şahsına ait eşyası sizin kişisel eşyalarınızdan daha fazla oluyor. Hele 1 yaş civarı yürümeye başlayıncatamamen düzeni o belirliyor
Ahh canim benimBana da yardımcı olan kimse yok. Birde çalışıyorum. işyerinde bile hamile olduğumu öğrendiklerinden beridir daha çok üstüme gelmeye başladılar sağolsunlar. Evde eşim hiçbir şeye yardımcı olmaz. 2 senelik evliyiz .çamaşırlarını kirli çamaşır sepetinin içine değil kenarına atar, onu bile öğretemedim.. bişey yap dediğimde de ortalık daha da kötü olur . bende ona sinirleneceğime kendim yapar otururum diye düşünüyorum. maalesef annesinin hiçbir şey öğretmediğine sonradan öğretilmiyor.Ailesi hamileymişsin hayırlı olsun, sağlıkla kucağına al bile demedi. bu insanlardan zaten birşey bekleyemem.Ama güne gelip devran döner o zaman anlarlar. Annemlerde köyde tarla bahçe işlerini bırakıp gelemiyorlar. çok doluymuşum ya ben
Hakli olabilirsin canim ama yine de icim rahat etsin istiyorum, ben bileyim yine zaten ne yapmak istiyorsam onu yapacagim:) ben de calisiyorum ve buyuk ihtimal yasal iznim sonrasi da ise donucem...kız gibi sanki ☺
benim iki çocuğum olmasına rağmen aynı senin gibi düşünüyorum. Plansız süpriz bir gebelik oldu tam rahata erdim dediğim zaman. Çok fazla düşününce içim daralıyor sonradan üzüleceğim biliyorum bu düşüncelerime ama zor geliyor.
İkili testi ben yaptıracağım bence yapılmalı dr ne öneriyorsa
Bende kızlarda çok okuyup araştırmıştım. Maalesef kitaplarda yazanlar gerçek hayatta hiç işe yaramıyor. İç güdülerin olayı yönetiyor zaten. Ben büyüklerimi pek dinlemedim ilkleri büyütürken internet ve kitaplar falan yüzünden ama bunu öyle büyütmeyeceğim. Tecrübe herşeyden daha önemli. Zaten kitaplarda vs yazanlar hep bakıcısı olan yada çalışan anneler için çocukla sabahtan akşama zaman geçirince evdeki hesap çarşıya uymuyor. Sıkma kendini en doğrusunu zaten iç güdüsel yapacaksın. Ama ben bu ara bwl beslenmeyi çözmeye çalışıyorum. Kızlarda yapmadım bunda da yapamam gibi geliyor ama elimden geldiğince deneyeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?