2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ya ev işlerini nasıl hallediyosunuz? İnanın iki çamaşır atıyorum makineye hemen ağrı giriyo kasıklarıma, аkıntım oluyo sonra hemen biraz iş yapınca.daha 9.haftanın başındayım kafamı zor kaldırıyorum ne olcak böyle bilmem

Bana kayınvalidem geldi yardıma eşim ikisi hallediyo çok şükür bende yardım ediyomda genelde yatiyom

Benim de annem geldi cok sukur bayramdan once eylule kadar bende, herseyi o yapiyor suanda, o gidince ben napicam bilmiyorum. Pandemi sebebiyle temizlikci de alamiyoruz

2. Hamileliğim kızım 4 yaşında. Ailem Ankara’da. Eşimin ailesiyle yakınız ama yardım etmezler. Öncekinde de yardım etmekten ziyade hizmet beklediler. İlk hamileliğimde yemek temizlik işlerini sorun etmedik 2 kişiydik idare ettik. Şimdi kızımdan dolayı 2 günde 1 yemek yapıyorum. Yemek yapmadığım gün temizlik yapıyorum. Eşim kızımızı parka çıkardığında ortalığı toparlıyorum hep. İş birikince çok daha zor oluyor.

Benim de annem geldi cok sukur bayramdan once eylule kadar bende, herseyi o yapiyor suanda, o gidince ben napicam bilmiyorum. Pandemi sebebiyle temizlikci de alamiyoruz
Ne mutlu canım. Allah anneciğine uzun ömürler versin. Ben annemi kaybettim. Sürekli yaptığından herşeyimle eşim ilgileniyor, çok yoruluyor yalnız başına . Anneler çok kıymetli.asıl şimdi anlıyor insan yokluğunu. Böyle zamanlarda insanın çook ihtiyacı oluyor annesine.allahım sağlık versin tüm annelere

Bana da yardımcı olan kimse yok. Birde çalışıyorum. işyerinde bile hamile olduğumu öğrendiklerinden beridir daha çok üstüme gelmeye başladılar sağolsunlar. Evde eşim hiçbir şeye yardımcı olmaz. 2 senelik evliyiz .çamaşırlarını kirli çamaşır sepetinin içine değil kenarına atar, onu bile öğretemedim.. bişey yap dediğimde de ortalık daha da kötü olur . bende ona sinirleneceğime kendim yapar otururum diye düşünüyorum. maalesef annesinin hiçbir şey öğretmediğine sonradan öğretilmiyor.Ailesi hamileymişsin hayırlı olsun, sağlıkla kucağına al bile demedi. bu insanlardan zaten birşey bekleyemem.Ama güne gelip devran döner o zaman anlarlar. Annemlerde köyde tarla bahçe işlerini bırakıp gelemiyorlar. çok doluymuşum ya ben

Allah yardımcınız olsun Benim ilk gebeliğim ağrılar ya da akıntılar normaldir illaki ama biraz yorulunca bile olunca insan pinpirik yapıyor ister istemez korkuyor iş yapmaya çekiniyor. Bizim aileler il dışında gelme ihtimalleri de yok, eşim elinden geldiğince yapıyor sağolsun her şeyi ama tabi o da bir yere kadar,ben de bi yandan çalışıyorum iş yerim de yoğun.. Amaan zormuş yani kızlar.. Ama olsun çok şükür yine de, allahın iZniyle atlatıcaz sağlıkla kucağımıza alıcaz bebişlerimizi

Bizde ailemle de esimin ailesi ilede ayni sehirdeyiz ama 2tarafla da haftada 1zor görüşüyoruz.O da 2saat ancak yani.Bende aynı durumdayım.Isin tuhaf tarafı kendimi ilk hamileligimdeki kadar ağır bile hissetmiyorum.Asiri zorlamayacak herşeyi yapıyorum.Yemek de mecburen yapıyorum evde de bi çocuk var napalim.

Benim annem çalışıyor o yüzden gelemiyor, kayınvalidem de yurtdışında allah var kadın yine de dedi geleyim kızım istersen diye ama ben kıyamadım.

Oyy kıyamam ya.Bi de hormonların etkisi tabi.Insan daha hassas oluyor.Sen bebeği al kucağına bak kimseyi düşünmeye fırsatın oluyormu.

12 hafta tamamlandıktan sonra düşük riski ortadan kalkacak, lekelenmeler vs azalacak. Sonraki 3-6 ay daha rahat olucaz. Son ay özellikle zorluyor. Bebek doğduğunda hamilelik ne güzelmiş demiştim ki zor bir hamileliğim olmuştu. Bebekle iş yapmak yemek vs çok daha zor oluyor. İnşallah mışıl mışıl uyuyan gaz sancısı olmayan uslu bebeklerimiz olur.

Iki aileye de 5 saatlik mesafede oturuyoruz. Bizde herseyi eşimle hallediyoruz evlendigimizden beri bu böyle üstelik kanama alanım mevcut düşük tehlikem var. Ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk. Herşey dört dörtlük olmak zorunda değil zaten bu süreçte yapabildiğimiz kadar

Bana da cinsiyet tahmini yapabilir misiniz ? Çok merak ediyorum. Hep hayal ediyorum. Dün gece rüyamda kızımız olacak diyordum herkese

kız gibi sanki ☺

benim iki çocuğum olmasına rağmen aynı senin gibi düşünüyorum. Plansız süpriz bir gebelik oldu tam rahata erdim dediğim zaman. Çok fazla düşününce içim daralıyor sonradan üzüleceğim biliyorum bu düşüncelerime ama zor geliyor.
İkili testi ben yaptıracağım bence yapılmalı dr ne öneriyorsa

Bende kızlarda çok okuyup araştırmıştım. Maalesef kitaplarda yazanlar gerçek hayatta hiç işe yaramıyor. İç güdülerin olayı yönetiyor zaten. Ben büyüklerimi pek dinlemedim ilkleri büyütürken internet ve kitaplar falan yüzünden ama bunu öyle büyütmeyeceğim. Tecrübe herşeyden daha önemli. Zaten kitaplarda vs yazanlar hep bakıcısı olan yada çalışan anneler için çocukla sabahtan akşama zaman geçirince evdeki hesap çarşıya uymuyor. Sıkma kendini en doğrusunu zaten iç güdüsel yapacaksın. Ama ben bu ara bwl beslenmeyi çözmeye çalışıyorum. Kızlarda yapmadım bunda da yapamam gibi geliyor ama elimden geldiğince deneyeceğim.

Bebek olduktan sonra çok düzenli her zaman tertemiz ev olmuyor malesef. Zaten bir süre sonra insan alışıyor düzensizliğe. Bebeğin şahsına ait eşyası sizin kişisel eşyalarınızdan daha fazla oluyor. Hele 1 yaş civarı yürümeye başlayınca tamamen düzeni o belirliyor

Ahh canim benim basin sagolsun cok uzuldum ben istanbulda yasiyorum annem ankarada ama hamile oldugumu soyleyince atlayip geldiler.. Annenin mekani cennet olsun, Allah yasayan annelerimizi de basimizdan eksik etmesin

benim en büyük dertlerimden biri o ben düzen temizlik ile mutluyum dağınıklık pislik beni hasta ediyor resmen kızların küçüklüğünde de kendimi çok paraladım düzenli tutacağım diye ikizler olduğu halde. Bakalım bunda ne yapacağım. Biraz rahat olabilsem. Ev pislenecek dağılacak diye komşunun çocuklarını bile istemiyorum eve çok kötü bir huy. Sonradan oldum ama bu kadar.

Ahh canim benim sen yuregini ferah tut, bu dunya etme bulma dunyasi eden ettigini bulmadan gitmez.. ama keske esine ogretebilseymissin de yardim etseymis sana.. hayat musterek ikimizde calisiyoruz, ev islerini de ortak yapmak lazim.. ama bunlari dusunerek uzulme sakin sen suanda.. bebisi de uzme..

Hakli olabilirsin canim ama yine de icim rahat etsin istiyorum, ben bileyim yine zaten ne yapmak istiyorsam onu yapacagim:) ben de calisiyorum ve buyuk ihtimal yasal iznim sonrasi da ise donucem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…