2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Teşekkür ederim canım medicabilde ki Nihat Gök hakkında bilgim var mı acaba
Medicabil hakkında hiç bir fikrim yok hayat hastanesi fiyat olarak ta doktor olarak ta aklıma yattığı için direk oraya gittim doğum katıda çok temiz ve personeli baya ilgili arkadaşım ve eltim doğumlarını orada yaptı

Evet canım alt komşumuzun kızı onda doğum yapmıştı. İyi mi kötü mü bilmiyorum ama normal doğumcu olduğunu biliyorum

Tamam canimm aklim da o yorumlarini okumustum bende genelde normal yaptiriyormus sanirim, detaylidan sonra bir gidiyim

ShinSeGi canım ben ranza da karar kıldım :)) ne enfes modeller var öyle insan baktıkça kayboluyor. Ama ben altı kolay temizlenir hafif ve az yer kaplayan demir modellerden bakicam. Ayrı ayrı yatak olduğunda da çok sade duruyorlar bence. İki oğlum ya da iki kızım olsaydı konsept birşey dusunedebilirdim ama şimdi beyaz bembeyaz bir oda yapacağım. Gardroplari 10 gün önce gelmişti. Aplikleri halısı store perdesi "küçük prens" temaliydi. Bir de onları degistiricem tamam kafamda her şeyi netlestirdim. İki sene sonra yeniden yatakti bazaydi bunların telaşına düşmek istemiyorum. Ranza iyidir mis gibi biz de ranza da büyüdük

Kizlar sizde kalp çarpıntısı oluyor mu hic? Bugun hayatımda ilk defa boylesine kuvvetli bir çarpıntı yasadim. Adı çarpıntı mı bilmiyorum ama sanki yukarıdan aşağıya bırakılmışım gibi kalbim ağzıma geldi gitti ve tekrarında iki defa daha aynısi oldu ama daha düşük siddette.. cok korkuttu bu durum sizce doktora gitmeli miyim

Tansiyonunu olctun mu kac cikti? Nabiz kac cikiyor?

Tansiyon aletimiz yok. Olmaması çok büyük hataymış bugün anladım normalde düşüktür tansiyonum en fazla 9 -6 olur, normalde 7-5 civarında belki de bu yüzden

Sol göğüs ucum bugün çok acıyor batıyor gibi. Sütyen dar mi geldi acaba diyorum anlayamadım

Ooo harika. Ben de hem kıza hem erkeğe gidecek renkler seçeceğim. Mint yeşili, veya toz sarı gibi. Ya ranza hiç aklımda yoktu ama eşim fikir verdi ranza olsa oynamaya da daha çok alan kalır oda da diye mantıklı geldi. Üstelik şimdi ne kadar güzel modeller var. Allah nasip ederse 11-12 sene aynı odada yatarlar herhalde sonra mecbur odaları ayırırız o zaman da genç odası alırız artık. Benim çocuk odası olacak odamda çok ıvır zıvır vardı, şimdi kilere raf dolap vs yaptırıp onları oraya alıcam önce o oda boşalsın ocak şubat gibi de odayı yaparız inşallah.

Evet kesinlikle bende öyle düşündüm. Coook uzun zaman aynı odada yatacaklar dediğin gibi oynamaya daha çok yer kalır. Bende mobilyaları beyaz yapıp nevresimlerle filan renklendiririm diye düşündüm. Ya da dediğin gibi halıyla perdeyi ortak bir renk de secebiliriz.
Sağlıkla huzurla mutlu günlerini görelim inşallah

Bende çarpıntı hep var. Önceki gebeliğimde de vardı. Ama doktoruna mutlaka söyle altta yatan bir sebep var mı diye bakılır. Ben hem dahiliyeye hem kardolojiye gittim hiç bişey çıkmadı. Bazılarının kalbine hamilelik daha ağır geliyor sanırım. Tabi başka sebeplerde olabilir tekrarlarsa baktırmakta yarar var.

Kızlar birşey sorucam ranza dan bahsetmişsiniz ama kaç yaşında yatabilecekler ki ranza da ? ben 4 er yaşına dek beşikte yatırmayı düşünüyorum sahsen korkuyorum düşerler diye çok deli yatıyorlar çünkü bi bakıyom bu baştalar bi bakıyom o basta :)

Ben montessori tarzı bişey yaptırmayı düşünüyorum onlarda hem korkuluk var hem de daha alçak. Kızım çok deli yatmıyor çok şükür. Etrafına yastık koyup bizim yatakta yatırdığım zaman bile dönse de yastığa deyince orda kalıyor uyanınca da kendisi inip geliyor. Ama kardeşi nasıl olacak bilmiyorum kardeşi 2 buçuk yaşına kadar beşikte yatar kızımda ranzanın alt katında sonra kızım üst kata geçer kardeşi alt tarafta yatar diye düşünüyorum o zaman kızımda 4 yaş civarı olur

İki katta da korkuluk olacak. Üst kata yatırmak için en az 4 yaşı bende beklemeyi düşünüyorum canım. Bakarız çocukların durumlarına o gün geldiğinde yaramayacak gibiyse ayrı ayrı yataklar halinde kullanırız

Benim kız 6 yaşında ama ben bile cesaret edemem ranzaya çok deli yatiyor dört yaşından beri montessori yatakta yatıyor onda bile ayaklar korkulukların üstünde bile bulduğum oluyor kenarlarında örgü koruyucu var onlar olmazsa gece kafasını çarpıp ağlayarak uyanıyor şöyle yattığı yerden kalkan çocuklara çok özeniyorum hala tulum kullanıyor gece yatarken üstünde oldum olası hiç battaniye yorgan tutmadi eşimde öyle hep uyandığımda üstünü orterim kızımın tipi gibi huyuda babasına çekmiş

Bendekiler ikiz olduğu için direk kendime göre düşünüyorum :) bnm canavarlar 16 aylık şuan eminim atlarlar o korkuluklardan çünkü cekyatlarin başına çıkıp çıkıp atliyorlar yere ben de öyle korkuluklu ranza düşünüyorum ama 4 yasa gelince

Yerim onu ben desene bnm kızların geleceği de öyle olacak ne üstlerini örtebiliyorum nede yerlerinde rahat uyuyorlar bazen çok gülüyorum yastıklarının üstüne yan uzanmış cenin pozisyonunda dibe sıkışmış buluyorum çocuğum o ayakları uzatsanız ya daracık yere sıkışıyorsunuz çocuk işte :)

Ben de çok oluyor özellikle hareket halindeyken. Geçen gün annemden eve yürüyeyim dedim biraz da tempolu yürüdüm sanırım, saate bildirim geldi nabzım 165 e çıkmış. Zaten hemen farkediyorum nefes almakta zorlanıyorum öyle olunca. Ben ecopirin kullanıyorum biraz buna bağlıyorum. belki senin de kullandığın ilaç falan varsa etkileyebilir. Doktora gittiğimde soracağım ben de. gereksiz şekilde başlattı kan sulandırıcıya şimdi bırakamazmışım da 32. Haftaya kadar

Anladım canım işte herkes kendine göre çocuğuna göre bir yol belirliyor benimki uyurken sakin Allah'tan uyanıkken keşfetmeyi çok sevse de odasını ayiracagimda alt katta yatar zaten bir iki sene diğer bebeğim de iki yaşına geldiğinde artık ya altlı üstlü ya da yan yana yatırırim yataklarda. O gün gelince duruma göre bakarız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…