- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #21.041
Bu ilacin bebege ve size bir zararı yoktur umarım. Doktordan doktora çok fark var maalesef.. beni de meshur diye gittiğim bir doçent doktor çok büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştı. Bu isler gerçekten şans işi... Böyle böyle tecrübe kazanıp her doktora güvenememiz gerektiğini öğreniyoruz işteBenim de tansiyonum genelde düşüktür belki onun da etkisi olabilir haklısınız. Ben de eve tansiyon aleti aldım, sabah akşam ölçüyorum. Vücudum ecopirine alıştığı için bırakırsam sorun olabilirmiş. zaten başlatması hataydı çünkü kan pıhtılaşma sorunum vs yoktu tamamen kafasına göre başlattı, benim de biraz acemiliğime denk geldi. Sonra gittiğim başka doktorlar hep çok gereksiz olduğunu söyledi.
Göster bence kuzum varisten de olabilir kan hacmi arttığı için damarlara baskı yapıyormuş. Duştan sonra soğuk su ile bacaklarını yıka öyle çık, hem sünnet hemde damarları büzer soğuk su tansiyon düşmesini önler.Kızlar benim bacaklarımda varisler oldu nu durumu zaten bekliyordum gebelikte oluyormuş ama iki bacağımın birkaç yerinde morarma da var gebeliğe bağlı değil sanırım çünkü daha önce de sıkıntılı bir dönemimde yaşadım bacaklarım morarıyordu sizce doktora görünmeli miyim?
Haklısın canım sanki kendileri doğuruyor bebeği bütün acıyı zahmeti çeken biziz, normal belki biraz daha öncesinde zahmetlidir hani beklemek açılma olması vs. Ama yani bende abartılı buluyorum çoğu hastanenin fiyatını. Ben şehir hastanesinde doğum yaptım kendi isteğimle eşim özele gidebiliriz demesine rağmen. Yani güven vermedi bana, ki buradaki şehir hast. Den çok memnun kaldım ebeler hemşireler, doktorum. Sonrasında bakım, temizlik, konfor 5 yıldızdı yani. Allah razı olsun hepsinden. Çoook büyük paralar vermeye gerek yok.Ya kızlar benim ilk doğumuma 2017 de normal olarak 1000 lira vermiştik esenler avicenna hastanesinde şimdi çekmeköy çamlık tıp merkezine gidiyorum tıp merkezi olduğu için doğum yapılmıyormuş orada değiştirmeyi düşünüyordum sonra doktorun yaptığı bi jestten dolayı değiştirmekten vazgeçtim en son gittiğimde sordum doğum vakti gelince ne yapıyorsunuz diye çamlıca erdem hastanesiyle anlaşmam var dedi istersen 2500 tl civarı bi rakam söyledi normal doğum için. Bana ideal geldi sancaktepe özel bölge hastanesine sordum doğum fiyatı orası da 2000 dedi. Burda bahsedilen fiyatlar çok yüksek geliyor bana herkesin kendi bütçesi ama iyi araştırın derim hemen hemen bütün doktorlar aynı şeyleri yapıyor zaten
Geçmiş olsun kuzu, nane limon ve azcık çay kaşığı ucuyla zencefil at içine bal da karıştır. Direncini çok yükseltir, inşallah çabuk atlatırsın.Geçmiş olsun canım
Geçmiş olsun kuzu, kafein falan tüketiyorsan bırak, uzak dur biraz, çikolata kahve gibi şeyler tüketme Bi müddet. Bir daha olursa da Bi git ya da danış bence seni çok şiddetli rahatsız ettiyse.Kizlar sizde kalp çarpıntısı oluyor mu hic? Bugun hayatımda ilk defa boylesine kuvvetli bir çarpıntı yasadim. Adı çarpıntı mı bilmiyorum ama sanki yukarıdan aşağıya bırakılmışım gibi kalbim ağzıma geldi gitti ve tekrarında iki defa daha aynısi oldu ama daha düşük siddette.. cok korkuttu bu durum sizce doktora gitmeli miyim
Sakıncası yoksa hangi markayı kullanıyorsunuz? Benim teknoloji ile aram pek iyi olamadığı için hiç merak uyandırmamıştı bu bileklikler bende ama araştırmakta fayda var
Bende birinciden telsiz almadığıma çok pişman olmuştum, bulunca 2. De aldım hemen gerçekten büyük kolaylık. 15 aylık kızıma oda yapmayı düşünüyorum bende, inşallah fikirlerini dikkate alayım ve bazalı bişey alayımKızlar yazdıklarınızı okuyorum ama fırsat bulup yazamıyorum pek yoğunluktan.
Kasık ağrıları konuşulmuş . Ben de iki hafta önce başladı. İstisnasiz her gün ağrıyor. Ve baya rahatsız ediyor . Yürümekte, yatakta dönmekte çok zorlanıyorum. Kızımda da çok daha fenasını yaşadığım için alışkınım diyebilirim.
Sizde de baş dönmesi, baygınlık geçirecekmiş gibi his oluyor mu? Tiroit hapı be demir kullanıyorum onlar mi yapıyor, yolsa aniden şeker , tansiyon da yükselme düşme mi oluyor bilmiyorum ama çok fena bir durum.
Kg almaya gelince, hamile kalmadan önce kg verme sürecine girmiştim , bu verme ilk iki ay (çok olmada da) falan devam etti. ama şu son günlerde kg almamak için cebelleşiyorum ama engel olamayacağım sanırım. Kızımda 56 dan 53 e düşmüş sonra 70 -71 kg la doğuma gitmiştim. Bu aylarda dikkat etmenizi tavsiye ederim kızlar. Çünkü son ay hafta da 1 kg alabiliyorsunuz, bende öyle oldu.
Maşallah çılgınlar gibi alışveriş yapıyorsunuzBenim ikinci bebek olunca ve muhtemelen cinsiyetleri de aynı olunca kıyafet ihtiyacımız bile pek yok diyebilirim.
Bebeği telsizi ilk aylarda çok işe yarıyor. Çünkü size her an bebek ağlıyormuş gibi geliyor, annelik işte kulağınızda hep bebek sesi. Psikopata bağlamamak için telsiz önemli. O uyurken banyoya falan alıyordum, uyanırsa hemen çıkıyordum.
Kamera yi da işe dönüp, kızıma bakıcı tutunca almıştım . Motorola nın bir modeli . Ses ve hareket algısı çok iyi. Okulda fırsat buldukça açıp bakıyordum neler yapıyorlar diye.
Kızımın eşyalarını zamanla, ihtiyaç duydukça aldık biz. Bebek arabasını e bebekten joie marka almıştık. 4 yaşını dolduracak hala biniyor kızım, biz de bu sayede rahatça gezebiliyoruz. 1.5 yaşında oda aldık. Yatağını bazalı almadığıma pişmanım . çocuk çabuk büyüyor ve küçülen kıyafetleri, eşyalarını kaldırmak için ekstra yer lazım oluyor.
Beim tecrübelerim de böyle.Her zaman yazamayınca uzun oldu kızlar, Kusura bakmayın artık☺
Bencede değiştir canım, tamam onlarda insan zor kolay değil onlarında bir hayatı var. Ama bizim içinde bu dönem çok önemli yani heleki normal doğum istiyorsan doktor çok önemli ebe önemli, gelsin bir minnoş kız daha
Ufff 32 miii ya ben neden böyle yaptım bilmiyorum pek ilaç içmem güvendim bari bunu kullanayım dedim çok pişmanım şuanda, noluyormuş ki bırakıncaBen de çok oluyor özellikle hareket halindeyken. Geçen gün annemden eve yürüyeyim dedim biraz da tempolu yürüdüm sanırım, saate bildirim geldi nabzım 165 e çıkmış. Zaten hemen farkediyorum nefes almakta zorlanıyorum öyle olunca. Ben ecopirin kullanıyorum biraz buna bağlıyorum. belki senin de kullandığın ilaç falan varsa etkileyebilir. Doktora gittiğimde soracağım ben de. gereksiz şekilde başlattı kan sulandırıcıya şimdi bırakamazmışım da 32. Haftaya kadar
Gerekli durumlarda tabi ki verilebilir ama benim kullanmam için hiç bir sebep yoktu 3 ay dolunca da bıraktırır diyordum ama artık yapacak bir şey yok. 32. Haftada bıraktırmasının sebebi de her hangi bir erken doğum vs olursa kanamayı durduramıyorlarmış o yüzden 32 de bırakıcam. Sen ne kadar süredir kullanıyorsun ben başından beri kullandığım için bırakamıyormuşum.Bana da ecopirin verdi doktorum ya, tansiyonum genellikle düşüktür benimde şimdi okuyunca şok oldum, kesenin etrafındaki kanlanmayı arttırmak için demişti ne yapayım şimdi ben. E nasıl bırakmak gerekiyormuş kuzu
Bırakınca kan akışı yavaşlarsa sorun olabilir vücut şu an bu akış hızına uyum sağladı diyor doktor.Ufff 32 miii ya ben neden böyle yaptım bilmiyorum pek ilaç içmem güvendim bari bunu kullanayım dedim çok pişmanım şuanda, noluyormuş ki bırakıncaAllahım yaaa
Zaten 2 sene içinde bile isteye kendi rızanla hamile kalmak için çıldırmış olmak lazım benceSağlıkla büyütsün
Aynı problem bende de var. Tüp bebek benim hep kullanıyodum sözde bırakacaktık 3aydan sonra şuan coraspine devam. Sizinkiyle aynı mı bilmiyorum ama benimde çarpıntım çok ama bu haftalarda kalp alışmaya çalıştıgı içinde olabiliyomuş. Çok rahatsız ederse kardiyolojiye git dedi bana dr. Ayrıntılı ultrasonda perinatologa tekrar sorucam coraspine gerek var mı diye. Çünkü kan pıhtılaşması var mı yok mu bilmiyorum tamamen tüp bebek oldugundan önlem amaçlı verildiGerekli durumlarda tabi ki verilebilir ama benim kullanmam için hiç bir sebep yoktu 3 ay dolunca da bıraktırır diyordum ama artık yapacak bir şey yok. 32. Haftada bıraktırmasının sebebi de her hangi bir erken doğum vs olursa kanamayı durduramıyorlarmış o yüzden 32 de bırakıcam. Sen ne kadar süredir kullanıyorsun ben başından beri kullandığım için bırakamıyormuşum.
Bende 3 hafta önce başladım canım daha yani çok olmadı, bir danışayımda bırakayım o zaman ya başka bir doktora gideyim fikir alayım napim. Sebep yokken vermeleri yani gerçekten kötü yaaGerekli durumlarda tabi ki verilebilir ama benim kullanmam için hiç bir sebep yoktu 3 ay dolunca da bıraktırır diyordum ama artık yapacak bir şey yok. 32. Haftada bıraktırmasının sebebi de her hangi bir erken doğum vs olursa kanamayı durduramıyorlarmış o yüzden 32 de bırakıcam. Sen ne kadar süredir kullanıyorsun ben başından beri kullandığım için bırakamıyormuşum.
Bu uyku süresini göstermesi çok güzelmiş derin uykuyu bile hesaplıyorBenimkinin gorselini atiyorum baya da uyguntelefon aplikasyonu da var oradan da takip edebiliyorsunuz onu da paylasiyorum, anlik saatten de bakabiliryosunuz
Benim de ilk hamileliğimde kalbi durduğu için bunda önlem amaçlı verdi ama biz genetik test yaptırmıştık. kromozom fazlalığından dolayı kalbi durmuş yani bende bir pıhtılaşma yok, ilkinde sorun yaşadığım için doktorun verdiği ilaçlara sorgusuz başladım şimdi pişman oldum bırakamayacağımı duyunca. Normalde başım ağrısa bile ilaç kullanmayan bi insanım.. çarpıntının da fazla olmasına sebep oluyor bence çünkü benim 165 e çıkmıştı bi kere. normalde 75 civarıdır hep. tabi ki hareket halinde biraz fazlalaşıyor ama bu kadar hiç olmamıştı.Aynı problem bende de var. Tüp bebek benim hep kullanıyodum sözde bırakacaktık 3aydan sonra şuan coraspine devam. Sizinkiyle aynı mı bilmiyorum ama benimde çarpıntım çok ama bu haftalarda kalp alışmaya çalıştıgı içinde olabiliyomuş. Çok rahatsız ederse kardiyolojiye git dedi bana dr. Ayrıntılı ultrasonda perinatologa tekrar sorucam coraspine gerek var mı diye. Çünkü kan pıhtılaşması var mı yok mu bilmiyorum tamamen tüp bebek oldugundan önlem amaçlı verildi
Canım sen doktoruna danış tabi ki.. hatta başka doktora da danışabilirsin ben öyle yaptım. gerçekten gerekli bir durum vardır o zaman zararını düşünmemek gerekir. Çünkü gerekli olduğu durumlar da çok kan sulandırıcının..Bende 3 hafta önce başladım canım daha yani çok olmadı, bir danışayımda bırakayım o zaman ya başka bir doktora gideyim fikir alayım napim. Sebep yokken vermeleri yani gerçekten kötü yaa
Kesinlikle, geçen hamileliğimde ne kadar saçma sapan rahatsızlık varsa çıkmıştı bende, binde bir görülen gebelik kolestazı bile çıktı7 aralıkta randevum var o zamana kadar tekrarlamazsa beklemek istiyorum çünkü hastaneler virüs yuvası haline gelmişsize de geçmiş olsun. Bebişler bünyemizi alt üst ediyor sanırım buna alışmak gerekecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?