2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bu ilacin bebege ve size bir zararı yoktur umarım. Doktordan doktora çok fark var maalesef.. beni de meshur diye gittiğim bir doçent doktor çok büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştı. Bu isler gerçekten şans işi... Böyle böyle tecrübe kazanıp her doktora güvenememiz gerektiğini öğreniyoruz işte

Göster bence kuzum varisten de olabilir kan hacmi arttığı için damarlara baskı yapıyormuş. Duştan sonra soğuk su ile bacaklarını yıka öyle çık, hem sünnet hemde damarları büzer soğuk su tansiyon düşmesini önler.

Haklısın canım sanki kendileri doğuruyor bebeği bütün acıyı zahmeti çeken biziz, normal belki biraz daha öncesinde zahmetlidir hani beklemek açılma olması vs. Ama yani bende abartılı buluyorum çoğu hastanenin fiyatını. Ben şehir hastanesinde doğum yaptım kendi isteğimle eşim özele gidebiliriz demesine rağmen. Yani güven vermedi bana, ki buradaki şehir hast. Den çok memnun kaldım ebeler hemşireler, doktorum. Sonrasında bakım, temizlik, konfor 5 yıldızdı yani. Allah razı olsun hepsinden. Çoook büyük paralar vermeye gerek yok.

Kızlar yazdıklarınızı okuyorum ama fırsat bulup yazamıyorum pek yoğunluktan.
Kasık ağrıları konuşulmuş . Ben de iki hafta önce başladı. İstisnasiz her gün ağrıyor. Ve baya rahatsız ediyor . Yürümekte, yatakta dönmekte çok zorlanıyorum. Kızımda da çok daha fenasını yaşadığım için alışkınım diyebilirim.
Sizde de baş dönmesi, baygınlık geçirecekmiş gibi his oluyor mu? Tiroit hapı be demir kullanıyorum onlar mi yapıyor, yolsa aniden şeker , tansiyon da yükselme düşme mi oluyor bilmiyorum ama çok fena bir durum.
Kg almaya gelince, hamile kalmadan önce kg verme sürecine girmiştim , bu verme ilk iki ay (çok olmada da) falan devam etti. ama şu son günlerde kg almamak için cebelleşiyorum ama engel olamayacağım sanırım. Kızımda 56 dan 53 e düşmüş sonra 70 -71 kg la doğuma gitmiştim. Bu aylarda dikkat etmenizi tavsiye ederim kızlar. Çünkü son ay hafta da 1 kg alabiliyorsunuz, bende öyle oldu.
Maşallah çılgınlar gibi alışveriş yapıyorsunuz Benim ikinci bebek olunca ve muhtemelen cinsiyetleri de aynı olunca kıyafet ihtiyacımız bile pek yok diyebilirim.
Bebeği telsizi ilk aylarda çok işe yarıyor. Çünkü size her an bebek ağlıyormuş gibi geliyor, annelik işte kulağınızda hep bebek sesi. Psikopata bağlamamak için telsiz önemli. O uyurken banyoya falan alıyordum, uyanırsa hemen çıkıyordum.
Kamera yi da işe dönüp, kızıma bakıcı tutunca almıştım . Motorola nın bir modeli . Ses ve hareket algısı çok iyi. Okulda fırsat buldukça açıp bakıyordum neler yapıyorlar diye.
Kızımın eşyalarını zamanla, ihtiyaç duydukça aldık biz. Bebek arabasını e bebekten joie marka almıştık. 4 yaşını dolduracak hala biniyor kızım, biz de bu sayede rahatça gezebiliyoruz. 1.5 yaşında oda aldık. Yatağını bazalı almadığıma pişmanım . çocuk çabuk büyüyor ve küçülen kıyafetleri, eşyalarını kaldırmak için ekstra yer lazım oluyor.
Beim tecrübelerim de böyle.Her zaman yazamayınca uzun oldu kızlar, Kusura bakmayın artık☺

Geçmiş olsun kuzu, kafein falan tüketiyorsan bırak, uzak dur biraz, çikolata kahve gibi şeyler tüketme Bi müddet. Bir daha olursa da Bi git ya da danış bence seni çok şiddetli rahatsız ettiyse.

Kızlar nasılsınız herkese iyi haftasonları diliyorum keyifli sağlıklı geçsin

Epey sayfa birikmiş, okuyayım da bir şey kaçırmayayım dedim de gözümün feri söndü
İki gündür yaklaşık 50 sayfa okudum roman okusam biterdi şimdiye

Cinsiyet öğrenenler olmuş, herkes hayırlı uğurlu olsun inşallah sağlıkla gelsin kuzucuklar

Herkes iyidir inşallah, öpüyorum hepinizi

Sakıncası yoksa hangi markayı kullanıyorsunuz? Benim teknoloji ile aram pek iyi olamadığı için hiç merak uyandırmamıştı bu bileklikler bende ama araştırmakta fayda var

Benimkinin gorselini atiyorum baya da uygun telefon aplikasyonu da var oradan da takip edebiliyorsunuz onu da paylasiyorum, anlik saatten de bakabiliryosunuz

Eklentiler

• SmartSelect_20201128-121416_Chrome.webp
    14,1 KB · Görüntüleme: 53
  • SmartSelect_20201128-121530_Mi Fit.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 51
  • SmartSelect_20201128-121520_Mi Fit.webp
    7,2 KB · Görüntüleme: 57
Bende birinciden telsiz almadığıma çok pişman olmuştum, bulunca 2. De aldım hemen gerçekten büyük kolaylık. 15 aylık kızıma oda yapmayı düşünüyorum bende, inşallah fikirlerini dikkate alayım ve bazalı bişey alayım , benimde cinsiyet aynı olunca geçen ayırdım baktım inan hiçbirşey almaya gerek yokmuş arada zamanda çok olmayınca tertemiz duruyor doğuma yakın yıkar hazırlarım inşallah park yatağı vardı kızımın onun üst bölmesini kızımda kullanmamıştım şimdi kurup kullansam mı diyorum. Sen ne yapacaksın var mı anne yanı. Yoksa alacak mısın, ne gibi bir çözüm düşündün

Eveet kesinlikle katiliyorum. Detayli ultrason icin ona ihtiyacim var ama sonra degistiricem kesinlikle

Ufff 32 miii ya ben neden böyle yaptım bilmiyorum pek ilaç içmem güvendim bari bunu kullanayım dedim çok pişmanım şuanda, noluyormuş ki bırakınca Allahım yaaa

Gerekli durumlarda tabi ki verilebilir ama benim kullanmam için hiç bir sebep yoktu 3 ay dolunca da bıraktırır diyordum ama artık yapacak bir şey yok. 32. Haftada bıraktırmasının sebebi de her hangi bir erken doğum vs olursa kanamayı durduramıyorlarmış o yüzden 32 de bırakıcam. Sen ne kadar süredir kullanıyorsun ben başından beri kullandığım için bırakamıyormuşum.

Zaten 2 sene içinde bile isteye kendi rızanla hamile kalmak için çıldırmış olmak lazım bence Sağlıkla büyütsün

50 sayfa okudum ama bu mesajı alıntılamadan geçemedim
Niye kız biz çıldırdık mı

Biz tamamen kendi isteğimizle yaptık ama kimse inanmıyor kaza mı oldu diyorlar

Aynı problem bende de var. Tüp bebek benim hep kullanıyodum sözde bırakacaktık 3aydan sonra şuan coraspine devam. Sizinkiyle aynı mı bilmiyorum ama benimde çarpıntım çok ama bu haftalarda kalp alışmaya çalıştıgı içinde olabiliyomuş. Çok rahatsız ederse kardiyolojiye git dedi bana dr. Ayrıntılı ultrasonda perinatologa tekrar sorucam coraspine gerek var mı diye. Çünkü kan pıhtılaşması var mı yok mu bilmiyorum tamamen tüp bebek oldugundan önlem amaçlı verildi

Bende 3 hafta önce başladım canım daha yani çok olmadı, bir danışayımda bırakayım o zaman ya başka bir doktora gideyim fikir alayım napim. Sebep yokken vermeleri yani gerçekten kötü yaa

Benimkinin gorselini atiyorum baya da uygun telefon aplikasyonu da var oradan da takip edebiliyorsunuz onu da paylasiyorum, anlik saatten de bakabiliryosunuz
Bu uyku süresini göstermesi çok güzelmiş derin uykuyu bile hesaplıyor ben iwatch kullanıyorum ama uyku süresini göstermiyor ya hatta şimdi biraz kurcaladım ben mi görememiştim diye ama yok olmaması çok saçma bi çok saatte var sanırım şu an bu özellik.

Benim de ilk hamileliğimde kalbi durduğu için bunda önlem amaçlı verdi ama biz genetik test yaptırmıştık. kromozom fazlalığından dolayı kalbi durmuş yani bende bir pıhtılaşma yok, ilkinde sorun yaşadığım için doktorun verdiği ilaçlara sorgusuz başladım şimdi pişman oldum bırakamayacağımı duyunca. Normalde başım ağrısa bile ilaç kullanmayan bi insanım.. çarpıntının da fazla olmasına sebep oluyor bence çünkü benim 165 e çıkmıştı bi kere. normalde 75 civarıdır hep. tabi ki hareket halinde biraz fazlalaşıyor ama bu kadar hiç olmamıştı.

Bende 3 hafta önce başladım canım daha yani çok olmadı, bir danışayımda bırakayım o zaman ya başka bir doktora gideyim fikir alayım napim. Sebep yokken vermeleri yani gerçekten kötü yaa
Canım sen doktoruna danış tabi ki.. hatta başka doktora da danışabilirsin ben öyle yaptım. gerçekten gerekli bir durum vardır o zaman zararını düşünmemek gerekir. Çünkü gerekli olduğu durumlar da çok kan sulandırıcının..

7 aralıkta randevum var o zamana kadar tekrarlamazsa beklemek istiyorum çünkü hastaneler virüs yuvası haline gelmiş size de geçmiş olsun. Bebişler bünyemizi alt üst ediyor sanırım buna alışmak gerekecek
Kesinlikle, geçen hamileliğimde ne kadar saçma sapan rahatsızlık varsa çıkmıştı bende, binde bir görülen gebelik kolestazı bile çıktı sanki vücudum isyan ediyordu ama bi doğurdum ertesi gün herşey normale döndü bi anda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…