- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #21.761
Çok uzun süre kullanılmıyor ya 6 aydan az kullanılacak eşyalar bana gereksiz geliyor nedense sonra kaldıracak yer de bulamıyorsun zaten bebeğin çok fazla ıvır zıvır eşyası oluyor eğer puset ya da anakucağı gibi bişey alacaksan bence bunlara hiç gerek yok canım ben beşik almıştım doğmadan onu bile hiç kullanmadımGünaydın herkesebu takımlar gerekli oluyor mu almayı düşünen var mı? sürekli karşıma çıkmaya başladı
Onu ben de ablama sordum ilk doğduğunda normal 5 li standart hastane çıkışı giydirip ertesi gün fotoğraf çekildiğinde isimlilerden giydirmiştim dediHastane çıkışı yaptırıyoruz ya onlu nakışlı falan isimli, hemşireye bebeğe giydirmesi için ondan mı veriyoruz yoksa geçici bir alt üst verip sonra mı onludan giydiriyoruz
Hemşireye ver bence canım ilk görüşte öyle görsün herkes o an çok başka oluyorHastane çıkışı yaptırıyoruz ya onlu nakışlı falan isimli, hemşireye bebeğe giydirmesi için ondan mı veriyoruz yoksa geçici bir alt üst verip sonra mı onludan giydiriyoruz
Puset ana kucağı falan alıcam. Yani çok gerekli gibi gelmedi bana da buÇok uzun süre kullanılmıyor ya 6 aydan az kullanılacak eşyalar bana gereksiz geliyor nedense sonra kaldıracak yer de bulamıyorsun zaten bebeğin çok fazla ıvır zıvır eşyası oluyor eğer puset ya da anakucağı gibi bişey alacaksan bence bunlara hiç gerek yok canım ben beşik almıştım doğmadan onu bile hiç kullanmadım
Ben emzirme yastığını hiç kullanamadım, ama kullananlar sevenler var. Babynesti ilk aylar çok kullandım. Yanımda yatırmak istediğim zaman babyneste koyup yatırdım böylece çocuğun üzerine çıkarım ezerim korkum olmadı. Ama yatakta eşimle arama koyamadım çok yer kaplıyor o yüzden genelde gündüz kullandımGünaydın herkesebu takımlar gerekli oluyor mu almayı düşünen var mı? sürekli karşıma çıkmaya başladı
Ben güzel takımını foto çekiminde giydirdim ama yine cici bici bi takım almıştım hemşireye vermek için. Zaten ilk gece bi kaka yaptı çorabına kadar batırdıHastane çıkışı yaptırıyoruz ya onlu nakışlı falan isimli, hemşireye bebeğe giydirmesi için ondan mı veriyoruz yoksa geçici bir alt üst verip sonra mı onludan giydiriyoruz
Bence de, çevrenizde bebeği büyümüş olan varsa onlardan ödünç alın. Bana arkadaşım verdi işte 4 ay filan kullandım yıkayıp geri verdim. Yoksa evde bi sürü ıvır zıvır yer kaplıyorÇok uzun süre kullanılmıyor ya 6 aydan az kullanılacak eşyalar bana gereksiz geliyor nedense sonra kaldıracak yer de bulamıyorsun zaten bebeğin çok fazla ıvır zıvır eşyası oluyor eğer puset ya da anakucağı gibi bişey alacaksan bence bunlara hiç gerek yok canım ben beşik almıştım doğmadan onu bile hiç kullanmadım
Erkek kıyafetleri genelde unisex gibi oluyor kıza da uyuyor. Benim de kızım var, erkek yeğenimin küçülenlerinden güzelleri aldım kıza da uyacak gibi olanları ev içinde, gece yatarken vs giydirdim hep. Bizde durum tam tersi kızım vardı şimdi oğlan olacak işte o zor çünkü hep pembeli, çiçekli, kalpli oğlana zor olurValla kızlar sanki zaman geçmiyor ya bı an önce doğurasim var :) oğlum vardı aimdi kızım olacak inşallah onun küçüklük kıyafetleri ile dolu bazanin altı onları ne yapicam hiç bilmiyorum. Alınması gereken şeyleri alsam mı almasam mi kararsızım ya siz neler yapıyorsunuz? Neler aldınız neler alacaksınız
Evet canım, ama bazı hastanelerin kendi fotoğrafçısı oluyor belki onlar çalışmaya devam eder. Ya da en kötü ihtimal kendiniz çekersiniz. Bizim pro makine vardı onu götürdük fotoğraçıdan ayrı onunla da çektik, telefonlarla da çektik gayet güzel bir sürü foto oldu. Doğum esnasında da hemşireler çekti telefonla, sabah çok erken olduğu için fotoğrafçı yoktu doğumda
Doğru diyorsun aslında, ilk kızımda bendemr tane pijama takımıyla tamamlamıştım doğum süreciniMayıs ayında sıcak havalarda doğum yaptım ama ne annem ne de doktorum gecelik giymeme izin vermediler. Bağırsakların düğümlenir dedi annem. Doktorum kan kaybettin gazlanman usutmen sancilanman hiç biri olmaz şu aşamada annen haklı dedi. Yani baya kalın kalın don giydirdiler. 40 im çıkana kadar da ezkaza üşütme olmasın dikislere zarar gelmesin diye soğuk bişey yiyemedim icemedim. Yiyip içme mevzuuna da kayınvalidem izin vermedi. Anne içim yanıyor azcik serin bı su ver bari dedim. Acıyan gözlerle baktı yavrum olmaz zamanı değil daha dediAyaklarda patik. Üst yine giyilmiş vaziyette artısı olduysa bir gece bile gaz sancısı çekmedim yavrumda çok sakin bı bebekti diyeceğim o ki şahsi tecrübem gecelikler falan fotoğraf çekimi dışında pek giyilmiyor. Sezaryen kerli ferli bir ameliyat çünkü. 7 kat kesi 7 kat dikiş. Korumak korunmak gerekiyor.
Benim bebeğin üşüme hormonu yok şu havada gece atlet pijamayı zor giydiriyorum üzerini hiç örtmez zaten bi de dışarı çıkmak istiyor benden mi çıktı diye şüphe ediyorum çok üşüyen biriyimdün işten geldim çırılçıplak geziyor evin içinde napcam bilmiyorum
Gözün aydın canım maşallah bide ayağını mi emiyo sıpaKimse bana niye kilo alıyosun demesin daha, bizim dana 210 gr olmuş19 cm de boyu var maşallah. Cinsiyetinde bir değişiklik yok hala %99 kız parmaklarını, gözlerini, burnunu gördük. Ayağını emmeye çalışıyor kaldırıp şapşal
Doktor D vitamini yazdı, ona başlayacağım. Coraspirini sordum, gereksiz kullanımı bebeğin eşini yaşlandırıyor. Kayıp geçmişin, pıhtılaşma sorunun vs yoksa kullanma dedi. Akıntımdan bahsettim, idrar tahlili istedi. Sonucuna göre fitil ve bebeğe hiçbir zararı olmayan ve antibiyotik olmayan bir toz vereceğini söyledi.
Corona pozitif olma durumunda doğumu söyledim. Doğurtucam napıcam dediSabah haberlerde gördüm pozitif bir kadın hastane hastane gezmiş, kimse kabul etmemiş. Vicdansızlık dedi. Sonuçta ben yemin ettim, gerekli tedbirleri alır doğuma gireriz dedi. Pandemi hastanesi ayrımı kalmadı artık bütün hastaneler pandemi hastanesi, kabul etmeyen vicdansızdır dedi. Burda öyle bir şey olmaz dedi. İnşallah gerek kalmaz tabi.
3 hafta sonra bir perinatologdan ayrıntılı organ taraması randevusu almamı istedi. Kendisi bakmıyormuş. Benim de daha önceki araştırmalarımdan beğendiğim ve gitmek istediğim bir perinatolog vardı, ona gideceğim inşallah. Şimdilik bu kadar.bireylulmasali den de güzel haberler alırız umarım.
Maşallah ne güzel. Ben geçen hafta hep kilo yapıcı şeyler yedim ve kilo olarak geri döndüGünaydın
17+6 dan bildiriyorum, haneme totalde +2.3 kg yazmışım. şuan ki durumumdan çok memnunum, allah bozmasın, azar azar gitmeyi nasip etsin, amin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?