2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
maşallah senin danaya anası
benim kız en son 10 gün önce 178 gr dı ve 14 cmdi, merak ediyorum şimdi durumunu ama daha kontrole 2 hafta var.

Bizim hastanenin var fotocusu sezeryands çekiyor ama normal doğumdan sonra çekiyormu bilmuiorum albüm falan da veriyorlar olmadı doğuma yakın bi zaman sorarım

Maşallah ne güzel. Ben geçen hafta hep kilo yapıcı şeyler yedim ve kilo olarak geri döndü ben de 16+6 dayım 2.700 kg aldım. Hedefim 6-7 kilo bitirmekti ama zor olacak gibi karantinalar yüzünden
6-7 kg çok az değil mi? ben 12-13 kgya razıyım.

kilo yapıcı şeyler yiyince hemen tartıya yansıyor ama 1 hafta dikkat et, eksi olarak geri döner.

maşallah senin danaya anası
benim kız en son 10 gün önce 178 gr dı ve 14 cmdi, merak ediyorum şimdi durumunu ama daha kontrole 2 hafta var.
Baya az kilo almışsın bence, acaba ben kaç oldum korkuyorum valla doktora gitmeye o açıdan. Çünkü hamurişi pilav makarna yemeye devam ediyorum . Ha ama şöyle birşey eskiden yediğim gibi yiyorum ekstra kilo yapıyomu acaba hamilelik yedikçe onu bilmiyorum

Oyy masallah ultrasona sigdi mi fotograflarda, yoksa bu basi bu kolu filan diye mi gosterdi bana sey demisti cunku bir dahaki geldiginde boyle butun ultrason fotografi goremiceksin bebek buyudugu icin ayri ayri gostericem demisti

Bizim hastanenin var fotocusu sezeryands çekiyor ama normal doğumdan sonra çekiyormu bilmuiorum albüm falan da veriyorlar olmadı doğuma yakın bi zaman sorarım
Evet doğuma yakın sormak lazım. Ben taburcu olacağım gün istedim foto çekimini. Sezeryanda ilk gün insan çok kötü oluyor kendini toparlayamıyor

Günaydın
17+6 dan bildiriyorum, haneme totalde +2.3 kg yazmışım. şuan ki durumumdan çok memnunum, allah bozmasın, azar azar gitmeyi nasip etsin, amin.

Masallah evde tartiliyorsunuz dimi, sabah ve ciplak mi tartilsam hastanede botla kazakla cok cikiyor insan ya her gittigimde de yaziyor kilomu sisteme moralim bozuluyor

ben önceden yemiyordum pilav makarna, işte şimdi yersem hemen artı olarak dönüyor maalesef. senin bünyen alışıksa ekstra bi kilo yapmaz bence. benim eskiden günlük kalori alımım çok azdı, bide spor yapıyordum, şimdi tam tersi oldu, yürüyüşle falan dengelemeye çalışıyorum, bide pilav makarnadan hala uzak duruyorum, ekmeği sadece kahvaltıda yemeye çalışıyorum. yoğurt, süt bunları her gün tüketmeye özen gösteriyorum. ama balık hala yemiyorum mesela.

6-7 kg çok az değil mi? ben 12-13 kgya razıyım.

kilo yapıcı şeyler yiyince hemen tartıya yansıyor ama 1 hafta dikkat et, eksi olarak geri döner.
Ya ben zaten yaklaşık 10 kg fazlalıkları başladım. 2019 ağustosta doğum yaptım emzirme döneminde aldığım kiloları vermemiştim daha ondan hedefi düşük tuttum. İlk gebelikte de 9 kilo aldım ama ben 3 hafta erken doğum yaptım tabi 3 hafta daha dursam 12 kg olurdu herhalde

Masallah evde tartiliyorsunuz dimi, sabah ve ciplak mi tartilsam hastanede botla kazakla cok cikiyor insan ya her gittigimde de yaziyor kilomu sisteme moralim bozuluyor
Evet en mantıklısı ben her sabah wc den soran pijamalarımı çıkarıp tartılıyorum en sağlıklı ölçüm o. Yoksa kıyafet, karın tokluğu vs çok etkiliyor

ben hem evde tartılıyorum, hem de diyetisyende tartılıyorum. diyetisyendeki tartı evdekiyle aynı ölçüyü veriyor genelde.
ama hastanede tartılmayı sevmiyorum ve dikkate de almıyorum, benim kendi tartım ve diyetisyenin tartısı önemli.
yeni uyanmış, çıplak, çiş yapmış ve su bile içmemiş halimle tartılıyorum evde. doğru tartı budur zaten.

Maşallah kocaman olmuş ayağı ağza almaya çalışmak ne ya

Balık bende yiyemiyorum yoğurt yumurta yiyorum. Tuzsuz olunca tansiyonum düşüyor, başım dönüyo mecbur tuz ekliyorum mesela ama bi yandan mudonun meşhur 400ml bardağıyla sürekli su içiyorum. Ben aslında eski düzenimdeki gibi yiyorum şuan ama aralığada girdiysek artık ben dikkat edeyim şişmeyeyim bacaklarım kollarım sırtım aynı kilo almadım gibi ben karından kilo alıyorum totodan falan. Artık dikkat etmem lazım benim de . Bakalım doktorcum derse ki dikkat et ooo çok almışsın o zaman ben daha çık dikkat ederim

Bugün ben de kızımın benden çıktısıyla ilgili ciddi şüpheye düştüm. Ankara nın ayazında balkona çıkmış oturuyor, ayakta çorap bile yok . Biz içerde donuyoruz, balkon açık olunca. Gece de üstünü örtmez, uykudayken sessizce örterim anında örtüyü tekmeler, atar üstünden. Ben de kızım da kışın doğduk, ben yaza, güneşe bayılırım kızım da soğuğu seviyor, rahatlatıcı annee diyor. Ocakta 4 ünü dolduracak inşallah

Oyy masallah ultrasona sigdi mi fotograflarda, yoksa bu basi bu kolu filan diye mi gosterdi bana sey demisti cunku bir dahaki geldiginde boyle butun ultrason fotografi goremiceksin bebek buyudugu icin ayri ayri gostericem demisti
Ayrı ayrı gösterdi evet. Göbüşünü ölçtük bir tek o haftasıyla uyumlu

ben tuzsuz yemiyorum, normalde nasılsa o şekilde devam ediyorum.. hamur işi yediğim zaman şişiyorum sadece, onu dışında şişmiyorum.
ileri aylarımız için şimdiden dikkat etmemiz lazım bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…