- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #21.981
büyümesiyle alakalıysa iyi bari:) ne biliyim şu gebelik hesaplama araçlarında hep aynı sonuç çıkıyor ultrason çıktısında farklı. doktorum onu bile söylemiyor yaa seninki yine haftasıyla uyumlu diyormuş..Bu konuyla ilgili doktordan duyduğum, 'haftasıyla uyumlu' kelimesi oluyor. 9. Haftada falan ise ultrasonda 8 gibi görünüyordu, doktor haftasını yakalar zamanla demişti. Seninde öyle olabilir, ama 2 hafta fark pek duymamıştım daha önce şaşırdım, maşallah hızlı evladın :)
Kaynanam kendi çocuklarını bile düşünmeyen bir kadın.Sende bazen kendi saflığımı görüyorum karşı taraf senin için kılını kıpırdatmazken sen elinle bir şeyler yapıp götürmeyi düşünüyorsunOnların bizim çocuklarımızı fln önemsediklerini düşünmüyorum asla. İnsan torunum ne ister gelinim hamile ne ister demez mi hiç. Yarım ağızla da olsa sorar. Aman allah ellerine düşürmesin, onları da bize muhtaç etmesin.
TeşekkürlerGüle güle kullanın böyle sade modelleri çok seviyorum ben de. Meltem mobilyaya bakmıştım ama hiç indirim yoktu burdakinde. İki tane sallanabilen hem de ön kısmı hareketli beşik gördüm ikisi arasında kararsız kaldım. Oval olan 70x110 diğeri 60x120.. ahşap kalitesi, sağlamlığı çok güzel mağazada inceledim ama modele karar veremiyorum
Bi ihtimal de regl düzenlimiydi senin? 28 gün mü mesela? Belki sat hesabın oyüzden yanlış çıkıyordur. Yada bir önceki regl esnasında yumurtan çoktan olgunlaşmştır da döllenmiştir. Aklıma gelen ihtimaller bunlar. Tabi doktordan duyman daha mantıklı aslınıbüyümesiyle alakalıysa iyi bari:) ne biliyim şu gebelik hesaplama araçlarında hep aynı sonuç çıkıyor ultrason çıktısında farklı. doktorum onu bile söylemiyor yaa seninki yine haftasıyla uyumlu diyormuş..
Canım benim yaaaKızlar ya bugün çok duygusal bir gün geçirdim sabah kendi doktorumdan çıkınca annem aradı ağlıyordum üstüne annem ağladı teselli etti bir şey çıkmayacak görürsün dedi sonra eşimi aradım durumdan söz ettim koşa koşa yanıma geldi perinatolog her şey yolunda deyince eşimle birbirimize baktık renkli ultrasonda yüzünü gösterince eşim çocuk gibi hüngür hüngür ağlamaya başladı o ağlayınca ben yine ağladım ah annelik,hormonlar,duygusallık...Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın
Daha çocuğu bırakıp hastaneye gideceğimizi söylemedik, ona ne kadar surat yapacak bakalım.Allah akıl fikir versin demekten başka bisy gelmiyo içimden insan torunu için evladı için nasl böyle umursamaz davranır ev soğukmus bı günde yandır doğalgazı ölür müsün yani Allah'ım sinir oluyorum böyle şeylere ya cidden Allah kimseye muhtaç etmesin şeytan diyo herşeyi yüzüne söyle pat diye ama işte eşinin ailesi sonuçta üzülme kuzum bı günlük bisy sen kızın için katlan snra eşinle gezersinz çıkıp evinize gelirsiniz dogurmakla anne olunmuyor malesf Allah yardımcın olsun
Amin canım hep öyle dua ettim biliyor musun?Allah kimseyi evladıyla sınamasın hastaneden çıkınca öylece kalakaldım ben şimdi ne yapıcam dedim yolun ortasında durdum ağladım.Şimdi annemin kıymetini daha iyi anlıyorum..Canım benim yaaaçok şükür ki her şey yolunda. Allah kimseyi evladıyla sınamasın
O kadar zorluktan sonra böyle güzel şeyler duymak nasıl iyi gelmiştir çoook sevindim. Gerçekten çok mutlu oldum. Umarım tüm aşamalar böyle güzel haberlerle geçerMerhaba kızlar herkese. Belki hatırlayanınız vardır çok zorlu süreçlerden geçtim. Serüvenim ense kalınlığı artışıyla başladı. Burun kemiği küçüklüğü, bağırsakta parlaklık artışıyla katmerlendi diyebilirim. 12. haftama yakın bir zamanda iğneyle karnıma girip plasentadan biyopsi alındı. Devamlı artan ense kalınlığım en son oldukça riskli bir değer olan 4.1 mm olarak ölçüldü. Haftalardır cvs yani biyopsi sonucumun çıkmasını bir yandan da sürekli artan ense kalınlığının endişesini yaşıyordum. Cuma günü tek eksiğim olan kanamam da olunca acılarda tavan yaptığımı düşündüm. Koşa koşa doktora gittim doktor probu koydu ve şaşkın şaşkın baktı. Ne oldu dedim ya yaşamıyor mu artık bi o kaldı çünkü yaşamadığım acı. Baktım hareket ediyor bi oh çektim. Detaylı ultrason gibi 1 saate yakın baktı kalbinden beynine kadar. Şu an hiçbir sorun göremiyorum önceki halini bilmesem bu çocuk normal derim dedi. Ense kalınlığı azalmış, burnu oluşmuş (hala küçük ama olsun) bağırsaklar düzelmiş. Beyni kalbi herşeyi normal görünüyor dedi. O gün hamileliğin başından beri ilk defa güzel bişi duydum ve bu sefer mutluluktan ağladım. Yaşadığımı hissettim ben haftalardır yaşamıyormuşum dedim. Biyopsi sonucun çıkmadan bişi demek için erken bekleyelim dedi de doktorum. Dün biyopsi sonucum da çıktı herşey normal dediler. Ben dün ilk defa hamileliğimi hissettim kızlar, ilk defa elimi karnıma götürüp iyi olacaksın bebeğim beraber başarcaz dedim. Daha sürecim bitti mi hayır. Kendimi Mario oyunundaki bıyıklı adam gibi hissediyorum. Her aşamada evet diyorum bu bölümü de geçtik. Önümde zamanında yapılan (daha 16. haftadayım) ayrıntılı usg ve fetal eko var. Onları geçince oyun bitecek ve prensesi kurtarcam. Evet bir kızım olacak aylardır ilk defa mutluyum ve yüzüm gülüyor
Canım benim inan nazlı hilal olmasa hiç umrumda olmaz, sabah erkenden yola çıkarım tahlilleri de arabada beklerim işimi halleder gelirim ama işte çocuk perişan olmasın diye katlanıcam.Her şeyi geçtim de insan torununu da mı düşünmez ya canım sen boş ver ne dediğini gidin çok da umursama en azından nazlı Hilal için idare et canını sıkma lütfen
Eşin için de çok zordur canım kendi çocuklarını düşünmeyen insan maalesef kayınvaliden umarım ileride bu bencilliği Yüzünden pişman olmazCanım benim inan nazlı hilal olmasa hiç umrumda olmaz, sabah erkenden yola çıkarım tahlilleri de arabada beklerim işimi halleder gelirim ama işte çocuk perişan olmasın diye katlanıcam.
Yoksa eşim de hiç istemiyor, iki hafta önce mesela yine kontrole gittik, o zaman haber bile vermedik işlerimizi halledip döndük.
Avm kaynanamların evine yürüme mesafesi, avm ye gittik yemeği aldık arabada yedik düşün yani o kadar bıkmış eşim de.
Sen sıkma canını kuzum mecbur bakmaya hergun baksa napcakti çoğu anneanne babaanne bakıyo torununa bı günlük idare etsin işte eş olunca arada mecburen insan kendini frenliyo sizin sağlığınız yerinde olsun da gerisi boş hepimizde var aynı dertler napalmDaha çocuğu bırakıp hastaneye gideceğimizi söylemedik, ona ne kadar surat yapacak bakalım.
Ben aslında kibarca saygısızlık yapmadan alttan alttan söyleyeceğimi söylerim ama artık daha sert çıkışlar yapmak istiyorum tutamıyorum kendimi.
Eşimin hatrı olmasa hiç susmam da işte arada eşim var o çok üzülüyor.
Kaynanamın tek derdi, gezsin hep ona hizmet edilsin kendi kimseye bir şey yapmasın.
Teşekkür ederim canım
Bugün aynı konuşma eşimle benim aramda geçti. Telefonda fln konuşuyorlar duygu nasıl demedi bile bir kere... bende bugün annenler cinsiyeti fln biliyorlar mı dedim ; hayır sormadılar diye cevap verdi eşim. Sadece gülüyorum artık inan. Hayatımda yoklarmış gibi davranıyorum... ne arıyorum ne soruyorum eski duygu yok artık. Ben buradaki arkadaşlarımı; sizleri onlardan daha yakın buluyorum kendime inanki...Kaynanam kendi çocuklarını bile düşünmeyen bir kadın.
Bugün çok üzüldüm ağladım, eşim de üzüldü ama adam ne yapsın.
“Annem böyle işte, bizi bile düşünmedi senle ilgisi yok üzülme lütfen” dedi ama işte insanın zoruna gidiyor.
Evlendiğim ilk yıllar kendi anneme yapmadığım hizmeti yaptım, insan bir kere eline sağlık demez mi demedi...
çünkü ona göre ben gelinim ve hepsini yapmak zorundayım.
Şimdi de bir bardak bile kaldırmıyorum gittiğimde.
O kadar görüntülü konuşuyorlar da bir kere bile bizi sormuyor -eltimle haftalarımız yakın-
Kendi evlatlarına bir bencil bir kadın
Canım benim ya cidden insana insan lazım boşa söylenmemiş bu söz. Dilim lâl oldu valla ne desem az kalcak gibiBu mesaj kaynana şikayeti içerir, okumak istemeyenler direkt geçebilirler
Cuma günü araştırma hastanesinde endokrin bölümünde tsh için kan vermem gerekiyor, aç karnına sabah ilk randevuda hemen gitmem gerek. Hastane il merkezinde, yaklaşık bir saat 15 dakika kadar yol gidiyoruz, bu nedenle evden sabahın köründe çıkmamız gerek ki yetişelim. Sabahları hava eksi derecelerde oluyor, arabanın içi buz gibi, ben hastanedeyken de çocuk arabada perişan oluyor diye bir gün önce gidip kaynanamda kalmaya karar verdik. O çocuğa bakar biz de hemen hastaneye gider geliriz diye plan yaptık.
Bugün eşim kaynanamı aradı, Cuma seda hanımın kontrolü var, Perşembe gelip sizde kalmayı düşünüyoruz müsait misiniz dedi, kaynanam durdu durdu sonra da “ehh ne yapalım müsait değilsek de olcaz artık mecbur” dedi... ben de konuşmaları duyuyorum. Eşim de “hayırdır başka misafirlerin mi var” dedi. Kaynanam yine bi durdu sonra yine aynı keyifsiz ses tonuyla “yok da ev soğuk üşüyoruz ona göre haberiniz olsun” dedi. Sizin için kombi açamam mı demek istedi anlamadım, tabi biz gidersek açmadığı odayı da açmak zorunda. Zaten hastayım halim yok falan diyerek de bir sürü şey sıraladı her zamanki gibi.
Eşim de konuyu değiştirmek için “ee bize ne yemek yapacaksın” dedi, kaynanam aynı ses tonu aynı umursamaz tavırla “ne yapayım ki” dedi. Buranın meşhur bir çorbası var “arabaşı” ben hiç sevmiyorum, bir de bu çorbayı yaptıklarında başka yemek yapılmaz hepsi ekmeğe hamura dayanır çorba içer.
Eşim de “nazlı Hilal’e ne yapacaksın babannesi” dedi kaynanam da hiç heyecan mutluluk falan yok aynı tonda devam... yine eveledi geveledi. Eşim bu kez “Seda hanıma ne yapacaksın kız hamile” dedi kaynanam da hepinize ayrı yemek mi yapıcam dedi
Derdimiz ayrı yemek değil de çorbanın yanına da yemeksiz olmaz yani.
Eşim de “sarma yap canı çekiyor” dedi, kaynanam da “ooo sarma hiç yapamam halim yok hastayım ben” dedi.
Biz evlendiğimizden beri hasta zaten, aslında bir şeyi yok doktor da dedi yediklerine dikkat et yürüyüş yap yeter diye ama kaynanam aşırı tembel bir kadın evde çocuklarına bile yemeği zor yapar...
Ben çok sinirlendim, allah muhtaç etmesin dedim eşime. Kızımın perişan olmayacağını bilsem hiç gitmem arabada yatarım aç kalırım yine gitmem de işte peşimizde küçük çocuk var...
Ben de ne kadar safım, burdan pasta yapıp götüreyim, yolda bozulmayacak dökülmeyecek yemeklerden yapıp götüreyim diye plan yapıyordum, maksat muhabbetle yiyelim çocuklar da mutlu olsunlar. Hastane dönüşü de gözleme simit falan alırız, öğleden sonra da dışardan sevdikleri bir yemeği alırız mutlu olsunlar diye düşünmüştüm ama bu konuşmadan sonra kendimi resmen saf gördüm, sinirden oturdum ağladım, akşama kadar yanaklarım alev alev yandı sinirden.
Belki çok klasik olacak ama inan aklım hep sendeydi. Sormak istedim ama sürecin zaten zorlu belki üzerim diye çekindim yazamadım.Merhaba kızlar herkese. Belki hatırlayanınız vardır çok zorlu süreçlerden geçtim. Serüvenim ense kalınlığı artışıyla başladı. Burun kemiği küçüklüğü, bağırsakta parlaklık artışıyla katmerlendi diyebilirim. 12. haftama yakın bir zamanda iğneyle karnıma girip plasentadan biyopsi alındı. Devamlı artan ense kalınlığım en son oldukça riskli bir değer olan 4.1 mm olarak ölçüldü. Haftalardır cvs yani biyopsi sonucumun çıkmasını bir yandan da sürekli artan ense kalınlığının endişesini yaşıyordum. Cuma günü tek eksiğim olan kanamam da olunca acılarda tavan yaptığımı düşündüm. Koşa koşa doktora gittim doktor probu koydu ve şaşkın şaşkın baktı. Ne oldu dedim ya yaşamıyor mu artık bi o kaldı çünkü yaşamadığım acı. Baktım hareket ediyor bi oh çektim. Detaylı ultrason gibi 1 saate yakın baktı kalbinden beynine kadar. Şu an hiçbir sorun göremiyorum önceki halini bilmesem bu çocuk normal derim dedi. Ense kalınlığı azalmış, burnu oluşmuş (hala küçük ama olsun) bağırsaklar düzelmiş. Beyni kalbi herşeyi normal görünüyor dedi. O gün hamileliğin başından beri ilk defa güzel bişi duydum ve bu sefer mutluluktan ağladım. Yaşadığımı hissettim ben haftalardır yaşamıyormuşum dedim. Biyopsi sonucun çıkmadan bişi demek için erken bekleyelim dedi de doktorum. Dün biyopsi sonucum da çıktı herşey normal dediler. Ben dün ilk defa hamileliğimi hissettim kızlar, ilk defa elimi karnıma götürüp iyi olacaksın bebeğim beraber başarcaz dedim. Daha sürecim bitti mi hayır. Kendimi Mario oyunundaki bıyıklı adam gibi hissediyorum. Her aşamada evet diyorum bu bölümü de geçtik. Önümde zamanında yapılan (daha 16. haftadayım) ayrıntılı usg ve fetal eko var. Onları geçince oyun bitecek ve prensesi kurtarcam. Evet bir kızım olacak aylardır ilk defa mutluyum ve yüzüm gülüyor
evet düzenliydi ama bu gebelik hesaplayıcılarda döngü süresini sormuyor son adetin başlangıç tarihini giriyorum benimki 15 ağustostu 15+3 diyor bi kaç farklı sitede sorguladım sonuç hep aynı, neyse endişe edecek bir durum değildir diye umuyorum:) teşekkür ederim ilgin için:))Bi ihtimal de regl düzenlimiydi senin? 28 gün mü mesela? Belki sat hesabın oyüzden yanlış çıkıyordur. Yada bir önceki regl esnasında yumurtan çoktan olgunlaşmştır da döllenmiştir. Aklıma gelen ihtimaller bunlar. Tabi doktordan duyman daha mantıklı aslını
Çok sevindim ve o süreci okur Ken çok duygulu okudum şükür sonuçları güzel çıkmış valla çok sevindim saglıklı evlat hepimiz dogurmak k dileğiyle.. Rabbim korusun ve kucagımıza, saglıklı bir şekilde almak nasip etsinMerhaba kızlar herkese. Belki hatırlayanınız vardır çok zorlu süreçlerden geçtim. Serüvenim ense kalınlığı artışıyla başladı. Burun kemiği küçüklüğü, bağırsakta parlaklık artışıyla katmerlendi diyebilirim. 12. haftama yakın bir zamanda iğneyle karnıma girip plasentadan biyopsi alındı. Devamlı artan ense kalınlığım en son oldukça riskli bir değer olan 4.1 mm olarak ölçüldü. Haftalardır cvs yani biyopsi sonucumun çıkmasını bir yandan da sürekli artan ense kalınlığının endişesini yaşıyordum. Cuma günü tek eksiğim olan kanamam da olunca acılarda tavan yaptığımı düşündüm. Koşa koşa doktora gittim doktor probu koydu ve şaşkın şaşkın baktı. Ne oldu dedim ya yaşamıyor mu artık bi o kaldı çünkü yaşamadığım acı. Baktım hareket ediyor bi oh çektim. Detaylı ultrason gibi 1 saate yakın baktı kalbinden beynine kadar. Şu an hiçbir sorun göremiyorum önceki halini bilmesem bu çocuk normal derim dedi. Ense kalınlığı azalmış, burnu oluşmuş (hala küçük ama olsun) bağırsaklar düzelmiş. Beyni kalbi herşeyi normal görünüyor dedi. O gün hamileliğin başından beri ilk defa güzel bişi duydum ve bu sefer mutluluktan ağladım. Yaşadığımı hissettim ben haftalardır yaşamıyormuşum dedim. Biyopsi sonucun çıkmadan bişi demek için erken bekleyelim dedi de doktorum. Dün biyopsi sonucum da çıktı herşey normal dediler. Ben dün ilk defa hamileliğimi hissettim kızlar, ilk defa elimi karnıma götürüp iyi olacaksın bebeğim beraber başarcaz dedim. Daha sürecim bitti mi hayır. Kendimi Mario oyunundaki bıyıklı adam gibi hissediyorum. Her aşamada evet diyorum bu bölümü de geçtik. Önümde zamanında yapılan (daha 16. haftadayım) ayrıntılı usg ve fetal eko var. Onları geçince oyun bitecek ve prensesi kurtarcam. Evet bir kızım olacak aylardır ilk defa mutluyum ve yüzüm gülüyor
Bende smdi uzandigim yerde ağlıyorum bebişim sağlıklı olcak mı riskli dönem gecicek mi kucağıma alabilecek miym diye aman nasıl bı hormon bu sürekli salya sümükKızlar ya bugün çok duygusal bir gün geçirdim sabah kendi doktorumdan çıkınca annem aradı ağlıyordum üstüne annem ağladı teselli etti bir şey çıkmayacak görürsün dedi sonra eşimi aradım durumdan söz ettim koşa koşa yanıma geldi perinatolog her şey yolunda deyince eşimle birbirimize baktık renkli ultrasonda yüzünü gösterince eşim çocuk gibi hüngür hüngür ağlamaya başladı o ağlayınca ben yine ağladım ah annelik,hormonlar,duygusallık...Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın
Aslında renkler aynı da sanırım farklı ışık olduğu için öyle çıkmış fotoğrafta. Mağazada aynıydı renkleri. bir de o üstündeki tülleri, yatağı falan hangisini alırsam istemeyeceğim zaten.. ancak takımlara şöyle bi baktım gittiğimde, 15 bine bile bebek odası takımı vardıTeşekkürlerilk attığın daha minimal ve daha sade duruyor ama ikincisi renk olarak daha güzel bence
Mucize bebek o. Gokkusagi bebegin hayatiniza o kadar guzel gelecek ki. Bununla gelmis gecmis olsun. Bundan sonra hep guzel haberler veresin. Derin bi oh cektim arkadasim.Merhaba kızlar herkese. Belki hatırlayanınız vardır çok zorlu süreçlerden geçtim. Serüvenim ense kalınlığı artışıyla başladı. Burun kemiği küçüklüğü, bağırsakta parlaklık artışıyla katmerlendi diyebilirim. 12. haftama yakın bir zamanda iğneyle karnıma girip plasentadan biyopsi alındı. Devamlı artan ense kalınlığım en son oldukça riskli bir değer olan 4.1 mm olarak ölçüldü. Haftalardır cvs yani biyopsi sonucumun çıkmasını bir yandan da sürekli artan ense kalınlığının endişesini yaşıyordum. Cuma günü tek eksiğim olan kanamam da olunca acılarda tavan yaptığımı düşündüm. Koşa koşa doktora gittim doktor probu koydu ve şaşkın şaşkın baktı. Ne oldu dedim ya yaşamıyor mu artık bi o kaldı çünkü yaşamadığım acı. Baktım hareket ediyor bi oh çektim. Detaylı ultrason gibi 1 saate yakın baktı kalbinden beynine kadar. Şu an hiçbir sorun göremiyorum önceki halini bilmesem bu çocuk normal derim dedi. Ense kalınlığı azalmış, burnu oluşmuş (hala küçük ama olsun) bağırsaklar düzelmiş. Beyni kalbi herşeyi normal görünüyor dedi. O gün hamileliğin başından beri ilk defa güzel bişi duydum ve bu sefer mutluluktan ağladım. Yaşadığımı hissettim ben haftalardır yaşamıyormuşum dedim. Biyopsi sonucun çıkmadan bişi demek için erken bekleyelim dedi de doktorum. Dün biyopsi sonucum da çıktı herşey normal dediler. Ben dün ilk defa hamileliğimi hissettim kızlar, ilk defa elimi karnıma götürüp iyi olacaksın bebeğim beraber başarcaz dedim. Daha sürecim bitti mi hayır. Kendimi Mario oyunundaki bıyıklı adam gibi hissediyorum. Her aşamada evet diyorum bu bölümü de geçtik. Önümde zamanında yapılan (daha 16. haftadayım) ayrıntılı usg ve fetal eko var. Onları geçince oyun bitecek ve prensesi kurtarcam. Evet bir kızım olacak aylardır ilk defa mutluyum ve yüzüm gülüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?