- 26 Eylül 2014
- 4.536
- 9.919
- 358
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #22.041
Bu nasıl bir kadın Allah'ım. Yaşlılığıni da düşünmüyor heralde. Kimin eline bakicak gerizekalı. İnsan bu günleri unutur mu ? Tam kanser bir tip. Bizimkiler şehir dışında kayinvalidem bin kere sorar yavrum canının çektiği bisey varsa söyle bak elinin çocuğuyla yapamazsin bana vicdan yaptırma der hep. Allah'ım muhtaç etmesin de tam böyle kanser yani.
ben de böyle sinirli bi cevap alacakmışım gibi geldiği için rahat rahat herşeyi soramıyorum özel hastane olmasına rağmen böyle. adam sürekli o kadar yoğun ki bi an patlayacak gibime geliyor:) aslında bakınca sakin biri sadece az konuşuyorRica ederim, bizim dogum dahil sigorta 1 agustosta basladigi icin kendimiz biraz strese girip sormustuk2 hafta onden gitse sigortadan yararlanamicak miyiz gibi, doktorda sinirlenerek bu genetik yahu demisti eski sonuclarima bakti adet tarihin dogru vs vs demisti
Gidince sinirleneceksin cogu seyi diyemeyecek yutacaksin ustune neden bu kadar yuttum cevap vermedim diye ayrica bi de buna sinirleneceksin.Aynen öyle bir kadın çok doğru
Hep alan olmaya alışmış hiç verici olmamış. Her zaman kendi dertleri önemli bizimkileri önemsemez sormaz bile zaten.
En güzeli yok sayıp enerjisini üstüme çekmemek
İşte ben de ona şaşırdım her telefonda çocuk göremeden büyüdü diyordu özledim diyordu, bugün ne diye böyle konuştu anlamdım ama var bir derdi bakalım gidince dökülecek miGelmeyin muhabbeti yapacaklarını hiç zannetmiyorumkadın gelmeyin diye kırk takla atmış resmen baksana
ben de böyle sinirli bi cevap alacakmışım gibi geldiği için rahat rahat herşeyi soramıyorum özel hastane olmasına rağmen böyle. adam sürekli o kadar yoğun ki bi an patlayacak gibime geliyor:) aslında bakınca sakin biri sadece az konuşuyor
İşte korona böyle yayılıyor, kaynanam gibiler biz temiziz eminiz evden çıkmıyoruz diyorlar, bizim gibiler de aman ağzı kapansın bir gece kalalım diyor gidiyorHihievet diyip gecin korona cosmus tum ulkeler kapanmis kisitlamalar artmis neyin gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz lafini edebilir kibahane cok gecerli bir sebep bence.
Herkes oturacağı minderi vaktiyle serecek ya. Dogumumda yanımdaydı. Hastanede annem de olmasına rağmen kaldı. Evimde kaldı. Her gittiğimde et yiyemiyorum diye herkese etli sarma yaptıysa bana ayrıca etsiz sardı. Herkese kıymalı börek yaptıysa bana peynirli yaptı. Kendi kayinvalidesine de hâlâ her konuda yardımcı. Bakar eder. Allah razı olsun. İnsan yasliliginda saygı hürmet görmek istiyorsa vaktiyle yapacak. Ben kendi kayinvalidemin mesela çok iyi şeyleri hak ettigini düşünüyorum. Kendisine de dedim. Allah muhtaç etmesin ama olurda yardıma ihtiyacın olursa ben sana bakicam dedim.Amin canım allah muhtaç etmesin.
Ben hastanede yattığım süreçlerde zaten bitirdim her şeyi kaynanamla ilgili.
Beş yıllık evliyiz daha bir kez kızım dememiştir. Ben de artık ne anne diyorum ne elini öpüyorum, uzaktan bir merhaba hoşçakal bu kadar
Benimde öyle sata göre 17+3 ultrasona göre 18+6 ama bir sorun yok diyor doktorumkızlar merhaba son konuşmalarınızla ilgisiz olacak ama bir sorum var sata göre 15+3 ultrasona göre 17+5teyim sizde de farklılık var mı böyle kafama takılıyor doktorumda hiç sevmiyor konuşmayı açıklama yapmayı belki soran bilen hamişler vardır :)
Genel senaryo hep böyle olur dimiGidince sinirleneceksin cogu seyi diyemeyecek yutacaksin ustune neden bu kadar yuttum cevap vermedim diye ayrica bi de buna sinirleneceksin.
Herkes oturacağı minderi vaktiyle serecek ya. Dogumumda yanımdaydı. Hastanede annem de olmasına rağmen kaldı. Evimde kaldı. Her gittiğimde et yiyemiyorum diye herkese etli sarma yaptıysa bana ayrıca etsiz sardı. Herkese kıymalı börek yaptıysa bana peynirli yaptı. Kendi kayinvalidesine de hâlâ her konuda yardımcı. Bakar eder. Allah razı olsun. İnsan yasliliginda saygı hürmet görmek istiyorsa vaktiyle yapacak. Ben kendi kayinvalidemin mesela çok iyi şeyleri hak ettigini düşünüyorum. Kendisine de dedim. Allah muhtaç etmesin ama olurda yardıma ihtiyacın olursa ben sana bakicam dedim.
Üzülmeyin lütfen benim durumumla aynıydınız sanırım canm, ben bugün gittim ve plesantanın daha da yukarı çıktığını söyledi ve çok sevindim, oysa içim içimi yiyordu sürekli kanamam olacak gibi geliyordu, sizinde düzelecek zamanla inşallah yeterki kendinizi yormayınBende smdi uzandigim yerde ağlıyorum bebişim sağlıklı olcak mı riskli dönem gecicek mi kucağıma alabilecek miym diye aman nasıl bı hormon bu sürekli salya sümükama hep duamdasiniz nolur diyorum buradaki hiç bı anne üzülmesin bebisine kavuşsun bende kavusym sağlıklı olsunlar şu pandmei bitsin Allah hepimizin yardımcısı olsun canım
Eşim de hep söylüyor konuşuyor ama takan yok canımHahao zaman anne gunluk yakma bedelini biz oderdik bunu dert ediyorsan cocugu hasta edicegine acsaydin sunu derdim
Benim ki ilgi alaka konusunda cok iyi hakkini yiyemem ama mesela sevmedigim yemek yapilmissa cansu bunu yemez ki bilmiyor musun der esim, kendisi annesini bozariki uc cesit sey de yapmaz eve de gonderdigi icin bizimle bir suru sey yapar o konuda merhametlidir.
Kendini tutma, esinle de kotu olma tabii de igneleyici bir kac bir sey soyle icinde kalmasin. Sahsen ben oyleyim
Bilirim o tipleri. Ama konu sen değilsin emin ol. Kendi evladınin hatrını saymayan gelini mi takar . Böyle gelmiş böyle gidecek demek ki. Ya da sen gerçekten çok.buyuk bir fedakarlik örneği gösterip onu değiştirme gayretine gireceksin. Ya basaracaksin ya basaramayacaksin. Ama sende kuyruk acısı onda evlat acısı olduğu sürece iyileşmez dediği gibi hikayede bu da epey zor görünüyor.Maşallah canım allah bozmasın
Yani bana özel sarma sarmasa da olur, yok saymasın yeter ama artık hiç önemli değil.
Doğum yaptığımda hastaneye bir saatliğine ziyarete geldi, onda da benim terliğimi giyip gidip lavaboda abdest aldı hiç bana sormadanNamazını evde kılsa olmayacak sanki.
Ya neler neler inan anlatsam her birine ayrı ayrı yok artık dersiniz.
Aşırı bencil düşüncesiz cahil yobaz yani daha ne desem az kalır.
Sen yine dusuncelerini saygi cercevesinde soyle dile getir ona burdaki herkes hem fikirdir. Mesafe kac km ? Eger git gel 350-400 km nin uzerinde degilse bu hafta git tsh icin kan ver haftaya da daha makul bir saatte ozeldeki doktoruna git sonucunu goster. Tamamen kv ne evine çocuğunun onun bakımına muhtaçmışsın gibi düşünmemelisin bence. Her aile içindeki dinamikler farklıdır sen daha iyi bilirsin tabi. Ama bu anlattıklarına göre asla yaklaşılacak insan değiller.Genel senaryo hep böyle olur dimi
Artık konuşuyorum eskisi gibi aman kırmayım üzmeyim yok. Herkes nasıl aklına geleni söylüyorsa ben de söylicem bundan sonra. Eşime de dedim bundan sonra konuşcam haberin olsun sonra bana niye böyle dedin deme. O da haklısın demekten başka bir şey diyemiyor çünkü savunacak bir tarafı yok
Üç sene her yaz en az bir ay kaldık, o süreçte kahvaltı yemek pasta alışveriş çay kahve bayram misafir ne varsa hepsini yaptım hepsinin sorumluluğunu aldım, dediğin gibi belki değiştiririm dedim, yazık kadın genç yaşta kocasını kaybetmiş gün görmemiş mutlu olsun dedim, eşimle her çıktığımızda onu da aldık yemeğe götürdük, dışarda ne yesek aynısını eve de getirdik ama sonuç ne oldu, merhametin vazifen olur derler ya aynen öyle oldu Canım.Hatta bir gün şu benim nankör elti kayinvalidenle kavga etmiş daha ben evlenmeden olmuş bu olay. Kocasını cekistiriyormus kayinvalideme. O da demiş ki tamam derdini anlat da küfür etme böyle benim çocuğuma zoruma gidiyor sende hatalisin. Elti de demiş yetistirememissin kızında yok bakalım yasliliginda napacaksin. Bu olayı ba
Bilirim o tipleri. Ama konu sen değilsin emin ol. Kendi evladınin hayrını saymayan gelini mi takar . Böyle gelmiş böyle gidecek demek ki. Ya da sen gerçekten çok.buyuk bir fedakarlik örneği gösterip onu değiştirme gayretine gireceksin. Ya basaracaksin ya basaramayacaksin. Ama sende kuyruk acısı onda evlat acısı olduğu sürece iyileşmez dediği gibi hikayede bu da epey zor görünüyor.
Eşim de hep söylüyor konuşuyor ama takan yok canım
Mesela kaç kez söyledi seda eti yemekte çorbada sevmez diye ama her seferinde azıcık koydum diyip yapıyor ben de yemiyorum eşim kızıyor değişen bir şey yok.
Bizimki burdan yemek yapıp götürsem eline sağlık bile demez kaldı ki onun bana yemek yapması vermesi büyük olay dünyanın sonu falan derim
Eşim allahtan bana hiç karışmaz, ben de onu üzmeyecek derecede konuşurum her gittiğimde illa bir şeyler söylerim
Yok mesafe o kadar değil de işte hem eşim öyle sürekli izin alamaz hem de aylardır gitmedik en azından bir gece kalalım dediği için onu üzmek istemiyorum.Sen yine dusuncelerini saygi cercevesinde soyle dile getir ona burdaki herkes hem fikirdir. Mesafe kac km ? Eger git gel 350-400 km nin uzerinde degilse bu hafta git tsh icin kan ver haftaya da daha makul bir saatte ozeldeki doktoruna git sonucunu goster. Tamamen kv ne evine çocuğunun onun bakımına muhtaçmışsın gibi düşünmemelisin bence. Her aile içindeki dinamikler farklıdır sen daha iyi bilirsin tabi. Ama bu anlattıklarına göre asla yaklaşılacak insan değiller.
Çıtayı biraz daha yükselteyim miMaşallah canım allah bozmasın
Yani bana özel sarma sarmasa da olur, yok saymasın yeter ama artık hiç önemli değil.
Doğum yaptığımda hastaneye bir saatliğine ziyarete geldi, onda da benim terliğimi giyip gidip lavaboda abdest aldı hiç bana sormadanNamazını evde kılsa olmayacak sanki.
Ya neler neler inan anlatsam her birine ayrı ayrı yok artık dersiniz.
Aşırı bencil düşüncesiz cahil yobaz yani daha ne desem az kalır.
Zor haklisinbende saygisizlik derecesinde konusamam da tavirlar boyleyse icimde patlar bir sey soyleyemesem. Soyleyemedigim seyleri ruyamda goruyordum eskiden kendime bunlari dert etmek istemem
Allah sabir versin ne diyelim, laftan da anlayan biri degil is yapmamak icin sizde kalmayi bile dusunen bencilin teki
Anladım bacım. Dedim ya biliyorum öyle tipleri. Dünyalar onun olsa doymaz mutlu olmaz tatmin olmaz huzur bulmaz vermez. Onların cezaları kendileri. Kendi kalpleri. Gereksiz asılan suratın bile hesabı var mahşerde kaldı ki böyle emek sömürüsü. Onların kalpleri mühürlendi dediği gibi ayette.Üç sene her yaz en az bir ay kaldık, o süreçte kahvaltı yemek pasta alışveriş çay kahve bayram misafir ne varsa hepsini yaptım hepsinin sorumluluğunu aldım, dediğin gibi belki değiştiririm dedim, yazık kadın genç yaşta kocasını kaybetmiş gün görmemiş mutlu olsun dedim, eşimle her çıktığımızda onu da aldık yemeğe götürdük, dışarda ne yesek aynısını eve de getirdik ama sonuç ne oldu, merhametin vazifen olur derler ya aynen öyle oldu Canım.
Ne eline sağlık dedi ne allah razı olsun dedi ne bir kez olsun elini cebine attı.
Yani ben kaynanamın değişmeyeceğini çok net gördüm.
Son yaşadıklarım da artık tuzu biberi oldu. Son iki yıldır aşırı mesafeliyim.
Bu memlekete tayin gelmemizin tek güzel yanı artık kaynanamda uzun uzun alma dönemi kapandı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?