2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286

Amin canım allah muhtaç etmesin.
Ben hastanede yattığım süreçlerde zaten bitirdim her şeyi kaynanamla ilgili.
Beş yıllık evliyiz daha bir kez kızım dememiştir. Ben de artık ne anne diyorum ne elini öpüyorum, uzaktan bir merhaba hoşçakal bu kadar

ben de böyle sinirli bi cevap alacakmışım gibi geldiği için rahat rahat herşeyi soramıyorum özel hastane olmasına rağmen böyle. adam sürekli o kadar yoğun ki bi an patlayacak gibime geliyor:) aslında bakınca sakin biri sadece az konuşuyor

Gidince sinirleneceksin cogu seyi diyemeyecek yutacaksin ustune neden bu kadar yuttum cevap vermedim diye ayrica bi de buna sinirleneceksin.

Gelmeyin muhabbeti yapacaklarını hiç zannetmiyorum kadın gelmeyin diye kırk takla atmış resmen baksana
İşte ben de ona şaşırdım her telefonda çocuk göremeden büyüdü diyordu özledim diyordu, bugün ne diye böyle konuştu anlamdım ama var bir derdi bakalım gidince dökülecek mi
Onun esas amacı kışı bende ya da eltimde geçirip doğalgaz faturasından kurtulmaktı ama üniversiteler kapanınca çocuklar Eve geldi planları bozuldu, biz de haklı olarak hamileyiz çocukluyuz ve eltim de ben de kapalıyız, iki tane kocaman kayınlarımın yanında rahat edemeyeceğimiz için gelmelerini istemedik. Kaynanam tek de olsa üç günden fazlasını zaten çekemem.

En son gittiğimizde de peşimize takılıp gelme planı yapmış hiç bize soran yok, eşim de anne bak sedanın halini görüyorsun gelince yemekleri işleri sen yaparsın dedi kaynanam da iş yapacaksam niye gelcem dedi gelmedi, ondan beri de tavırlı galiba. Hiç de umrumda değil

Ayni bende oyleyim, soru sormadan pek konusmuyor bende baya konusuyorum mecbur bir seyler diyor aslinda bende sinirlenip ayni reaksiyonda cevap verirdim, genetik olup olmadigini siz soyliceksiniz o yuzden burdayiz ve bunu daha sakin dille dile getirmeniz lazim karsinizda kaygili bir anne adayi var vs derdim ama bu bebek beni yumusatiyor

Hihievet diyip gecin korona cosmus tum ulkeler kapanmis kisitlamalar artmis neyin gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz lafini edebilir kibahane cok gecerli bir sebep bence.
İşte korona böyle yayılıyor, kaynanam gibiler biz temiziz eminiz evden çıkmıyoruz diyorlar, bizim gibiler de aman ağzı kapansın bir gece kalalım diyor gidiyor
Aman allah korusun zaten bu tahlilden sonra gitmek zorunda kalmicaz inşallah

Herkes oturacağı minderi vaktiyle serecek ya. Dogumumda yanımdaydı. Hastanede annem de olmasına rağmen kaldı. Evimde kaldı. Her gittiğimde et yiyemiyorum diye herkese etli sarma yaptıysa bana ayrıca etsiz sardı. Herkese kıymalı börek yaptıysa bana peynirli yaptı. Kendi kayinvalidesine de hâlâ her konuda yardımcı. Bakar eder. Allah razı olsun. İnsan yasliliginda saygı hürmet görmek istiyorsa vaktiyle yapacak. Ben kendi kayinvalidemin mesela çok iyi şeyleri hak ettigini düşünüyorum. Kendisine de dedim. Allah muhtaç etmesin ama olurda yardıma ihtiyacın olursa ben sana bakicam dedim.

Benimde öyle sata göre 17+3 ultrasona göre 18+6 ama bir sorun yok diyor doktorum

Gidince sinirleneceksin cogu seyi diyemeyecek yutacaksin ustune neden bu kadar yuttum cevap vermedim diye ayrica bi de buna sinirleneceksin.
Genel senaryo hep böyle olur dimi
Artık konuşuyorum eskisi gibi aman kırmayım üzmeyim yok. Herkes nasıl aklına geleni söylüyorsa ben de söylicem bundan sonra. Eşime de dedim bundan sonra konuşcam haberin olsun sonra bana niye böyle dedin deme. O da haklısın demekten başka bir şey diyemiyor çünkü savunacak bir tarafı yok

Maşallah canım allah bozmasın
Yani bana özel sarma sarmasa da olur, yok saymasın yeter ama artık hiç önemli değil.
Doğum yaptığımda hastaneye bir saatliğine ziyarete geldi, onda da benim terliğimi giyip gidip lavaboda abdest aldı hiç bana sormadan Namazını evde kılsa olmayacak sanki.
Ya neler neler inan anlatsam her birine ayrı ayrı yok artık dersiniz.
Aşırı bencil düşüncesiz cahil yobaz yani daha ne desem az kalır.

Üzülmeyin lütfen benim durumumla aynıydınız sanırım canm, ben bugün gittim ve plesantanın daha da yukarı çıktığını söyledi ve çok sevindim, oysa içim içimi yiyordu sürekli kanamam olacak gibi geliyordu, sizinde düzelecek zamanla inşallah yeterki kendinizi yormayın

Eşim de hep söylüyor konuşuyor ama takan yok canım
Mesela kaç kez söyledi seda eti yemekte çorbada sevmez diye ama her seferinde azıcık koydum diyip yapıyor ben de yemiyorum eşim kızıyor değişen bir şey yok.

Bizimki burdan yemek yapıp götürsem eline sağlık bile demez kaldı ki onun bana yemek yapması vermesi büyük olay dünyanın sonu falan derim

Eşim allahtan bana hiç karışmaz, ben de onu üzmeyecek derecede konuşurum her gittiğimde illa bir şeyler söylerim

Hatta bir gün şu benim nankör elti kayinvalidenle kavga etmiş daha ben evlenmeden olmuş bu olay. Kocasını cekistiriyormus kayinvalideme. O da demiş ki tamam derdini anlat da küfür etme böyle benim çocuğuma zoruma gidiyor sende hatalisin. Elti de demiş yetistirememissin kızında yok bakalım yasliliginda napacaksin. Bu olayı bana anlatırken ağlıyordu. O zaman dedim. Kız ben varım ben sana bakarım diye
Bilirim o tipleri. Ama konu sen değilsin emin ol. Kendi evladınin hatrını saymayan gelini mi takar . Böyle gelmiş böyle gidecek demek ki. Ya da sen gerçekten çok.buyuk bir fedakarlik örneği gösterip onu değiştirme gayretine gireceksin. Ya basaracaksin ya basaramayacaksin. Ama sende kuyruk acısı onda evlat acısı olduğu sürece iyileşmez dediği gibi hikayede bu da epey zor görünüyor.

Sen yine dusuncelerini saygi cercevesinde soyle dile getir ona burdaki herkes hem fikirdir. Mesafe kac km ? Eger git gel 350-400 km nin uzerinde degilse bu hafta git tsh icin kan ver haftaya da daha makul bir saatte ozeldeki doktoruna git sonucunu goster. Tamamen kv ne evine çocuğunun onun bakımına muhtaçmışsın gibi düşünmemelisin bence. Her aile içindeki dinamikler farklıdır sen daha iyi bilirsin tabi. Ama bu anlattıklarına göre asla yaklaşılacak insan değiller.

Üç sene her yaz en az bir ay kaldık, o süreçte kahvaltı yemek pasta alışveriş çay kahve bayram misafir ne varsa hepsini yaptım hepsinin sorumluluğunu aldım, dediğin gibi belki değiştiririm dedim, yazık kadın genç yaşta kocasını kaybetmiş gün görmemiş mutlu olsun dedim, eşimle her çıktığımızda onu da aldık yemeğe götürdük, dışarda ne yesek aynısını eve de getirdik ama sonuç ne oldu, merhametin vazifen olur derler ya aynen öyle oldu Canım.
Ne eline sağlık dedi ne allah razı olsun dedi ne bir kez olsun elini cebine attı.
Yani ben kaynanamın değişmeyeceğini çok net gördüm.
Son yaşadıklarım da artık tuzu biberi oldu. Son iki yıldır aşırı mesafeliyim.
Bu memlekete tayin gelmemizin tek güzel yanı artık kaynanamda uzun uzun alma dönemi kapandı.

Zor haklisin bende saygisizlik derecesinde konusamam da tavirlar boyleyse icimde patlar bir sey soyleyemesem. Soyleyemedigim seyleri ruyamda goruyordum eskiden kendime bunlari dert etmek istemem

Allah sabir versin ne diyelim, laftan da anlayan biri degil is yapmamak icin sizde kalmayi bile dusunen bencilin teki

Yok mesafe o kadar değil de işte hem eşim öyle sürekli izin alamaz hem de aylardır gitmedik en azından bir gece kalalım dediği için onu üzmek istemiyorum.
Çünkü gerçekten eşim ben ne istesem ne desem yapıyor, her zaman beni idare ediyor, ben de onu kırmak istemedim.
Zaten bu son olacak, hamileliğim ve pandemi en büyük ve geçerli savunmamız.

Dediğin gibi yanlarına yaklaşılmaz, ne kadar uzak o kadar iyi

Çıtayı biraz daha yükselteyim mi
Benimki önceki gebeliğimde suni sancı alıp da sonuç olmayınca akşamları beni dinlendirdikleei bir gece bana doğum gününü kutlatmıştı. Ayyy sirkencubin biliyor musun benim de bugün dogum günümdü diye. Ben de kafam bulanık öyle mi anne iyi seneler demiştim.

Benim en büyük şansım eşimle her şeyi açık konuşabilmem. Kaynanama söyleyemediğim bir şey olsa bile karşımda varmış gibi eşimle konuşuyorum
O da dinliyor dinliyor sarılıyor seni anlıyorum çok haklısın diyor, ben seni anlıyorum başka şeyleri dert etme lütfen diyor işte ben de o anlık sakinleşiyorum azıcık
Teşekkür ederim canım

Anladım bacım. Dedim ya biliyorum öyle tipleri. Dünyalar onun olsa doymaz mutlu olmaz tatmin olmaz huzur bulmaz vermez. Onların cezaları kendileri. Kendi kalpleri. Gereksiz asılan suratın bile hesabı var mahşerde kaldı ki böyle emek sömürüsü. Onların kalpleri mühürlendi dediği gibi ayette.
Bizde de mesela şöyle birşey oldu. Eşimin iki dedesi de müftü. Kitapları falan var alım insanlar. Biri rahmetli oldu. Çok saygın bir aileler ve haliyle herkes kapalı. Huyları da güzel genel mana da. Kulturluler de. Ama ben açığım. Ama çok muhafazakar bir insanım. Yani inançlarımi değerlerimi.muhafaza ederim tabi onlar bunu bilmiyorlardı beni tanımıyorlar dış gorunusume göre aslında pek istemediler beni. Nasil bişey çıkacak bundan acaba diye baktılar ben bunu hep hissettim. Gelinligimin ilk modeli aslında sırtı tamamen açık kolsuz bir modeldi. Durumu bir kokladım onu giyersem sahiden üzerimde nefret toplayabilirim. O sırtı yarıya kadar kapattirdim. Kollara tuller eklettim. Falan filan. İnatlasmadan ben buyum demeden onlara yaklaşmaya çalıştım. Baktım onlar da bana yaklasmaya calisiyorlar. Saçımın rengini konuşuyorlar makyajimin güzel olduğunu falan söylüyorlar. Bir orta yol bulduk her görüşmede. Ben gittikçe daha dikkat ettim onlar daha dikkat etti derken başta aşırı önyargıyla yaklaştıkları kız baktılar ki göründüğü gibi değilmiş. Zaman içinde bir sevgi ve saygı ortamı oluştu. Tabi bu iki tarafın gayretiyle oldu. Seninkine ne kadar ugrasirsan uğraş beyhude. Ama anlaşılabilir bir yanı da yok değil. Eş kaybedip yalnız çocuk büyütmek de ağır bir imtihan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…