2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286

Hangi kafayı yaşıyorlar ya gerçekten merak ediyorum
Doğurman falan umrunda değil ayrıca doğum da ne şartlarda haberi yok muydu evladını kaybettiğinden, bu kadar mı vicdan yoksunu, aklım almıyor

Ne güzel karşılıklı anlayışla her şey yolunu bulmuş canım. Benim kaynanam çarşaflı, ben kapalı olduğum halde giyimimi eleştirecek oldu da eşim de karıma kimse laf söyleyemez dedi öyle susturdu.

Eş kaybetme durumu da gerçekten zor ama kaynanam hep böyleymiş. Eşim anlatıyor babası işten geldiğinde bile evde yemek olmazmış, kaç kez babam kızdı kavga etti ama değişmedi annem hep böyle tembeldi bencildi dedi.
Biz okuldan gelirdik evde yemek yok, annem sohbete gitmiş, başımızın çaresine bakardık diyor. Böyle böyle yemek yapmayı öğrenmiş eşim.
Kaynanam da kocasını kaybedince herkes yardım ettikçe sadece almaya alışmış daha da bencilleşmiş.

Ona az da olsa bir sey diyince daha iyi hissettiriyor, anliyorsa tabii bir de bir sure mesafe oluyor ben o mesafeyi de severim mesela bizim evde mutfakta bana yardim etmesini istemem, ben hallederim sen oglunla sohbet et derim. Ben gidince de esimle kendi tabagimi toplar otururum o da zaten oyle bir beklentiye girmez.

Benim terligimi kullansa mesela, anne sen bunlari eve gotur abdest aldin islandi zaten ben daha giyemem bunlari yenisini alir esim derim. Ama bunlar tabi hep anlayana

Hangi kafayı yaşıyorlar ya gerçekten merak ediyorum
Doğurman falan umrunda değil ayrıca doğum da ne şartlarda haberi yok muydu evladını kaybettiğinden, bu kadar mı vicdan yoksunu, aklım almıyor
Şuursuz olduğu kesin. Kaybettiğim benim çocuğumsa aslında onun da torunuydu. Kaç kez yüzüne vurdum beeni çok kırdığını üzdüğünü söyledim hep geçmişi sil at unut dedi de bir kez olsun özür dilemedi. En son yeter ya dedim insan bi özür dilerim afedersin öyle demek istemedim kötü niyetim yoktu bi şeyler söyler ne kadar bencilce şu davranışın bile dedim. Ağzından cımbızla aldım özür dilerim sözünü.

Ah canım aslında çok iyi biliyor onu giymeyeceğimi. Ben şimdi bile giderken kendi ev terliğimi yanımda götürüyorum. Yazları orda uzun kaldığımız dönemlerde banyo havlum lifim banyo terliğim ev terliğim her şeyimi ayrı koyar kaldırırdım, bunu çok iyi biliyor.
Hatta dışarı çıkarken de terliğimi odaya kaldırırdım kimse giymesin diye ama düşüncesizlik kafanın basmaması böyle bir şey.
Hastanede o terliği bana kasıtlı giydi diyemem, düşüncesizliğindrn yaptı ama hep böyle düşüncesiz.
Bir şeyi bin kez anlat yine gider kendi bildiğini yapar

İşte gel de bunları unut... ömürlük küsmelik olay.
Benim her zaman ifade ettiğim bir düşüncem vardır “bazı hareketlerin niyetine bakılmaz, o hareketin zaten kendisi kötüdür”
Siz de tam bunu yaşamışsınız

Umursamaz anlayissiz ve cahil ne yazik ki degistirmeye calisma olmaz belli ki ne kadar az gorusursen o kadar kâr kalir

Benim ki de bana ev babeti tasir beraber bir yere ev oturmasina gidilcekse hatta kendine topuklu bile tasiyabilir

Benim devletteki doktor sat hiç sormuyor, bizim için ölçümler önemli dedi.
Özeldeki doktor da 24.haftadan sonra karakteristik özellikleri netleşir şu an ilerde ya da geride olması çok önemli değil dedi.

Bizim öncesinde hiç bir sorunumuz olmamıştı aksine çevrem arkadaşlarım ilişkimizi çok begenirler örnek görürlerdi. Hani öncesinde sorunlu durumlarımız olsa derim ki bu kadın iyi değil kötüydü ne bekliyorsun şu an kendi adıma çok büyük dersler çıkardım.

Maşallahhh canım darısı başıma çok korkuyorum ama kasık ağrılarım da var bakalm ne dicek doktor hanım

Benim ilk hamileliğim ama ben hareketlerni hissetmeye başladım eminim bağırsak veya gaz olmadığına ara sıra oluyor ve fiske atar gibi karnıma öyle bi his

DuDulalala canım aşıyla ilgili bildiğim şey grip nezle gibi hastalıklarin aşısının yalan olduğu. 100 kere de grip olsan vücut antikor uretmedigi için bağışıklık olmaz. Bağışıklık olmadığı içinde aşısı mümkün değil deniyor.
Ben geçen yıl koronadan önce oğlum daha 6-7 aylikken bu influenza yi ilk defa duymuştum. İki yaş altı bebeklerde ölüm riski var diye çocuk doktorlarının paylaşımlarından. Çok geçmedi arkadasimin bebeği baya kötü günler geçirdiler epey hastanede kaldılar. Galiba bunun tek yolu aşırı dikkat etmek. Ben bir buçuk yaş aşılarını da yaptırmadım. Market dönüşü birşey sormak için sağlık ocağına ugradigimda hem doktorumuzun hem ebemizin korona olduğunu öğrendim epey korktum diğer çalışanlarda da vardır diye goturmedim oğlanı. İmza verdim yaptirmayacagim diye. Yani bilemedim sanki herkes enfekte gibi korkuyorum.

Günaydınn. Bizim kontrolümüz 20.sinde ve iple çekiyorum. Bir an önce karnımın büyüdüğünü bebeğin sağlıklı olduğunu bilmek istiyorum. Şuana kadar bi sıkıntımız yok ana keşke mini ultrasonlar olsa telefona taksak telefondan bakabilaek kendimiz diyorum bazen. Benim gibi olan var mı? Karnımı yoklayıp duruyorum. Paikolojik oldu sanırım. Bir de sabah kalkınca midesi hemen değil ama 1 saat sonra bulananlar var mı?

Benim ilk hamileliğim ama ben hareketlerni hissetmeye başladım eminim bağırsak veya gaz olmadığına ara sıra oluyor ve fiske atar gibi karnıma öyle bi his
Evet olabilir tabi. Bende ikisi arasında fark olduğunu gözlemliyorum bulantı neymiş kusmak neymiş aserme neymiş gördüm. Kusmanın şiddetinden kanama yaşamak neymiş onu da gördüm. İnşallah bundan sonrası rahat geçer. Ben son aylardan daha çok korkuyorum.

Kalkar kalkmaz bulanmiyorsa acaba acikiyorsun da farketmiyor musun?.çünkü bu sabah bulantısı yataktan fırlayıp banyoya koşmak şeklinde oluyor genelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…