- 26 Eylül 2014
- 4.536
- 9.919
- 358
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #22.061
Çıtayı biraz daha yükselteyim mi
Benimki önceki gebeliğimde suni sancı alıp da sonuç olmayınca akşamları beni dinlendirdikleei bir gece bana doğum gününü kutlatmıştı. Ayyy sirkencubin biliyor musun benim de bugün dogum günümdü diye. Ben de kafam bulanık öyle mi anne iyi seneler demiştim.
Anladım bacım. Dedim ya biliyorum öyle tipleri. Dünyalar onun olsa doymaz mutlu olmaz tatmin olmaz huzur bulmaz vermez. Onların cezaları kendileri. Kendi kalpleri. Gereksiz asılan suratın bile hesabı var mahşerde kaldı ki böyle emek sömürüsü. Onların kalpleri mühürlendi dediği gibi ayette.
Bizde de mesela şöyle birşey oldu. Eşimin iki dedesi de müftü. Kitapları falan var alım insanlar. Biri rahmetli oldu. Çok saygın bir aileler ve haliyle herkes kapalı. Huyları da güzel genel mana da. Kulturluler de. Ama ben açığım. Ama çok muhafazakar bir insanım. Yani inançlarımi değerlerimi.muhafaza ederimtabi onlar bunu bilmiyorlardı beni tanımıyorlar dış gorunusume göre aslında pek istemediler beni. Nasil bişey çıkacak bundan acaba diye baktılar ben bunu hep hissettim. Gelinligimin ilk modeli aslında sırtı tamamen açık kolsuz bir modeldi. Durumu bir kokladım onu giyersem sahiden üzerimde nefret toplayabilirim. O sırtı yarıya kadar kapattirdim. Kollara tuller eklettim. Falan filan. İnatlasmadan ben buyum demeden onlara yaklaşmaya çalıştım. Baktım onlar da bana yaklasmaya calisiyorlar. Saçımın rengini konuşuyorlar makyajimin güzel olduğunu falan söylüyorlar. Bir orta yol bulduk her görüşmede. Ben gittikçe daha dikkat ettim onlar daha dikkat etti derken başta aşırı önyargıyla yaklaştıkları kız baktılar ki göründüğü gibi değilmiş. Zaman içinde bir sevgi ve saygı ortamı oluştu. Tabi bu iki tarafın gayretiyle oldu. Seninkine ne kadar ugrasirsan uğraş beyhude. Ama anlaşılabilir bir yanı da yok değil. Eş kaybedip yalnız çocuk büyütmek de ağır bir imtihan.
Benim en büyük şansım eşimle her şeyi açık konuşabilmem. Kaynanama söyleyemediğim bir şey olsa bile karşımda varmış gibi eşimle konuşuyorum
O da dinliyor dinliyor sarılıyor seni anlıyorum çok haklısın diyor, ben seni anlıyorum başka şeyleri dert etme lütfen diyor işte ben de o anlık sakinleşiyorum azıcık
Teşekkür ederim canım
Şuursuz olduğu kesin. Kaybettiğim benim çocuğumsa aslında onun da torunuydu. Kaç kez yüzüne vurdum beeni çok kırdığını üzdüğünü söyledim hep geçmişi sil at unut dedi de bir kez olsun özür dilemedi. En son yeter ya dedim insan bi özür dilerim afedersin öyle demek istemedim kötü niyetim yoktu bi şeyler söyler ne kadar bencilce şu davranışın bile dedim. Ağzından cımbızla aldım özür dilerim sözünü.Hangi kafayı yaşıyorlar ya gerçekten merak ediyorum
Doğurman falan umrunda değil ayrıca doğum da ne şartlarda haberi yok muydu evladını kaybettiğinden, bu kadar mı vicdan yoksunu, aklım almıyor
Ona az da olsa bir sey diyince daha iyi hissettiriyor, anliyorsa tabii bir de bir sure mesafe oluyor ben o mesafeyi de severimmesela bizim evde mutfakta bana yardim etmesini istemem, ben hallederim sen oglunla sohbet et derim. Ben gidince de esimle kendi tabagimi toplar otururum o da zaten oyle bir beklentiye girmez.
Benim terligimi kullansa mesela, anne sen bunlari eve gotur abdest aldin islandi zaten ben daha giyemem bunlari yenisini alir esim derim. Ama bunlar tabi hep anlayana
Ona az da olsa bir sey diyince daha iyi hissettiriyor, anliyorsa tabii bir de bir sure mesafe oluyor ben o mesafeyi de severimmesela bizim evde mutfakta bana yardim etmesini istemem, ben hallederim sen oglunla sohbet et derim. Ben gidince de esimle kendi tabagimi toplar otururum o da zaten oyle bir beklentiye girmez.
Benim terligimi kullansa mesela, anne sen bunlari eve gotur abdest aldin islandi zaten ben daha giyemem bunlari yenisini alir esim derim. Ama bunlar tabi hep anlayana
İşte gel de bunları unut... ömürlük küsmelik olay.Şuursuz olduğu kesin. Kaybettiğim benim çocuğumsa aslında onun da torunuydu. Kaç kez yüzüne vurdum beeni çok kırdığını üzdüğünü söyledim hep geçmişi sil at unut dedi de bir kez olsun özür dilemedi. En son yeter ya dedim insan bi özür dilerim afedersin öyle demek istemedim kötü niyetim yoktu bi şeyler söyler ne kadar bencilce şu davranışın bile dedim. Ağzından cımbızla aldım özür dilerim sözünü.
Ah canım aslında çok iyi biliyor onu giymeyeceğimi. Ben şimdi bile giderken kendi ev terliğimi yanımda götürüyorum. Yazları orda uzun kaldığımız dönemlerde banyo havlum lifim banyo terliğim ev terliğim her şeyimi ayrı koyar kaldırırdım, bunu çok iyi biliyor.
Hatta dışarı çıkarken de terliğimi odaya kaldırırdım kimse giymesin diye ama düşüncesizlik kafanın basmaması böyle bir şey.
Hastanede o terliği bana kasıtlı giydi diyemem, düşüncesizliğindrn yaptı ama hep böyle düşüncesiz.
Bir şeyi bin kez anlat yine gider kendi bildiğini yapar
kızlar merhaba son konuşmalarınızla ilgisiz olacak ama bir sorum var sata göre 15+3 ultrasona göre 17+5teyim sizde de farklılık var mı böyle kafama takılıyor doktorumda hiç sevmiyor konuşmayı açıklama yapmayı belki soran bilen hamişler vardır :)
Bizim öncesinde hiç bir sorunumuz olmamıştı aksine çevrem arkadaşlarım ilişkimizi çok begenirler örnek görürlerdi. Hani öncesinde sorunlu durumlarımız olsa derim ki bu kadın iyi değil kötüydü ne bekliyorsun şu anİşte gel de bunları unut... ömürlük küsmelik olay.
Benim her zaman ifade ettiğim bir düşüncem vardır “bazı hareketlerin niyetine bakılmaz, o hareketin zaten kendisi kötüdür”
Siz de tam bunu yaşamışsınız
Maşallahhh canım darısı başıma çok korkuyorum ama kasık ağrılarım da var bakalm ne dicek doktor hanımÜzülmeyin lütfen benim durumumla aynıydınız sanırım canm, ben bugün gittim ve plesantanın daha da yukarı çıktığını söyledi ve çok sevindim, oysa içim içimi yiyordu sürekli kanamam olacak gibi geliyordu, sizinde düzelecek zamanla inşallah yeterki kendinizi yormayın
Malesef yok haftaya varGünaydın kızlarrrrrvar mı bugün doktor kontrolü olan umarım güzel geçer
Benim ilk hamileliğim ama ben hareketlerni hissetmeye başladım eminim bağırsak veya gaz olmadığına ara sıra oluyor ve fiske atar gibi karnıma öyle bi hisHortlayan bı bulantiyla günaydıııınn :) çıkardım rahatladım şimdi kahvaltıdan bildiriyorum
Bebeğimin kiz olduğuna emin gibiyim hissedecegim diye göbeğim çatlıyor oğlum hep kıpır kıpırdı. Galiba hep uyuyor
Evet olabilir tabi. Bende ikisi arasında fark olduğunu gözlemliyorumBenim ilk hamileliğim ama ben hareketlerni hissetmeye başladım eminim bağırsak veya gaz olmadığına ara sıra oluyor ve fiske atar gibi karnıma öyle bi his
Kalkar kalkmaz bulanmiyorsa acaba acikiyorsun da farketmiyor musun?.çünkü bu sabah bulantısı yataktan fırlayıp banyoya koşmak şeklinde oluyor genelde.Günaydınn. Bizim kontrolümüz 20.sinde ve iple çekiyorum. Bir an önce karnımın büyüdüğünü bebeğin sağlıklı olduğunu bilmek istiyorum. Şuana kadar bi sıkıntımız yok ana keşke mini ultrasonlar olsa telefona taksak telefondan bakabilaek kendimiz diyorum bazen. Benim gibi olan var mı? Karnımı yoklayıp duruyorum. Paikolojik oldu sanırım. Bir de sabah kalkınca midesi hemen değil ama 1 saat sonra bulananlar var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?