2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Oğlum da ilk alışverişi ayrıntılı usg den sonra yapmıştım 24. Hafta gibi büyük paket olan hastane çıkışı bide 5li hastane çıkışı almıştım..1 nohut battaniye 2 müslin örtü..3lü zıbın almıştım 2 tane de alt üst takım..bunların hepsini yenidoğan yani 0 ay almıştım..Ne olur ne olmaz evde hazır olsun diye..35 de anladık ki bebiş minnoş zayıf gidiyor 0-3 ay bedenlerden alışverişimi tamamladım 36 da yıkadım 37 de hastane çantamı hazırladım gerçekten 2800 minik bir bebek di 1 paket 1 Numara bez kullandık kimi bebek iri tombik oluyor mesela 0 ay yenidoğan dediğimiz bedeni hiç giymiyor 4 kilo üstü doğan bebişler doktor da ileri haftalar da yönlendirir zaten

Yenidoğan ve 6 aya kadar ki kıyafetleri hep organik ve 100 de 100 pamuk aldım..bel yapılarına dikkat ettim

Canım sadece sırtın kaşınıyor değil mi bacaklarda falan bir şey yok?

Alerjiye benziyo sanki hem kaşıntı hem döküntü, farklı bişiler mi yedin bu aralar acaba? Devam ederse bir iki gün daha cildiyeye git istersen.

Döküntü olur diye biliyorum hamilelik de ama kırmızı kırmızı daxolmuş brşki tahlil isteye bilirler içini ferah tut mevsim geçişleri olur böyle şeyler ç. Umarım ciddi bişey yoktur canım

teşekkür ederim arkadaşlar <3
tabii ki bu panik arkadaşınız o mesajı attıktan sonra fıtır fıtır kaşınmaya ve kabarmaya devam edince koştur koştur hastaneye gitti.
teacher26 ben de normalden ferklı olarak biraz baharatlı cips yedim dün ama onu söylemek aklıma gelmedi o an :)

cildiye multivitaminden olur genelde böyle şeyler, ilaç döküntüsünden olur ama bazen safra ve tiroid de etkileyebilir deyip biiir sürü kan tahlili istedi. o arada doktorum da "cildiyeye sormak lazım bu deri ile ilgili bir duruma benziyor" diye mesaj atmış zaten, Spring05 nun dediği doğru yani, direkt cildiye ile konuşmak gerekiyormuş böyle durumlarda.

benim doktorum benden doğru dürüst hiç kan tahlili istemiyor. taaa daha keseyi görmeye giderken aile sağlık hekimliğinden götürdüğüm genel kan taraması hariç hiçbir şey istemedi yani. ama ben böyle biraz nane molla insanım, ondan bundan sonra her randevuda olmasa da ara ara bakmasını isteyeceğim

Bakalım ne çılavak sonuçlar inşallah geçici bi durumdur. Baharatlı şeylere benim de bazen abanasım geliyor ama zor tutuyorum kendimi
Bana da en son 8. Haftada kan idrar tahlili yapmıştı. 16 hafta kontrolümde belki tahlil yapar fln diye saçım çok dökülüyor baksak mı fln dedim ama yemedi hormonal değişimlerden saç dökülmesi olabilir bu süreçte dedi Benin rutinimdir 6 ayda bi kanıma baktırırım normalde. Bi dahaki gidişte dicem artık bi bakalım diye, inşallah bişey demez işine karışıyom diye İnsan evham yapıyor kana arada bakılsa iyi olur dediğin gibi.

Mehmet Bey birini önerdi bana, kartını verdi. Hastaneye gelen 600’e bakıyormuş. Ama benim sigortam var. Dışarda baktırırsam ödemek zorunda kalıcam. O yüzden kararsız kaldım.

Mehmet Bey birini önerdi bana, kartını verdi. Hastaneye gelen 600’e bakıyormuş. Ama benim sigortam var. Dışarda baktırırsam ödemek zorunda kalıcam. O yüzden kararsız kaldım.
Dışarıda da baktırsan sigorta ödüyor diye biliyorum. Bende özel sigorta ile baktıracağım. Mehmet beyin önerdiği kim?

Dışarıda da baktırsan sigorta ödüyor diye biliyorum. Bende özel sigorta ile baktıracağım. Mehmet beyin önerdiği kim?
Yok benimkinin kapsamı sadece anlaşmalı kurumlar için. Ödemiyor o sebeple. Cenk Gezer’i önerdi.

Bana çok tahlil yaptı, herşeye baktı teker teker sağlık ocağında isterseniz tüm tahlilleri yaptırmayı isteyin sonra sonuçları doktora götürün en azından yorumlasın içiniz rahatlar

Geçmiş olsun canım, umarım önemli bir şey çıkmaz

aynı şekilde bizim de ilişkimiz ben her seferinde "benim tiroidlerim ehem... hep oynar öhöm... aslında bi baksak ahem..." modundayım, o da bakılmış işte problem yok, 24. hafta gibi tekrar bi bakarız deyip geçiştiriyordu

Brnim doktorumda aksine 15 haftalık gittiğimde uzun zaman olmuş bi kan testi yaptıralım dedi. Tiroid falan baktırdım.neyse ki bişey çıkmadı. Bir de yıllardır dökülen saçlatım hanile kaldıktan sobra dökülmüyor çok seviniyorum

Bende henüz bir sıkıntı olmuyor canım. 1 hafta öncesine kadar her gün işe gidip geliyordum, artık eve geçtik.

Geçmiş olsuun. bende bazen egzama tarzı kuruluktan öyle döküntüler olabiliyor aynı şekilde kaşıntılı ve kırmızı pul pul oluyor. Kışın özellikle.. bol su ve iyi bir nemlendirici öneriyor genelde doktor başka da bir şey yapmıyorlar. Kan tahlilinde umarım bir sorun çıkmaz o zaman bu şekilde biraz önüne geçmeye çalışırsın. Hamilelikte de cilt ekstra bi kuruyor sanırım, benim öyle oldu

Geçmiş olsun. Benim 1 ay kadar önce bacaklarımda olmuştu, kaşıntı ve kırmızı renkli minik minik yaralar. Doktorum yeni kullanmaya başladığın ürün yada ilaç varsa yan etkisi olabilir demişti. Gerçekten de bir cilt ürünüm vardı ondan sürmüştüm yüzüme baktım tarihi geçmiş. Kullanmayı bırakınca geçti.

kızlar canım çok sıkkın dün hastaneye gittik kızımız olacakmış çok sevindim sonra hastaneden çıktım kayınvalidem haber bekliyordu onu aradım kızmış anne dedi gönülsüz gönülsüz iyi hayırlısı olsun dedi ben erkek olur sanıyordum neyse dedi sonra ilk çocuğun erkek olsaydı iyiydi dedi bende o da aynı kızda aynı ne farkeder ikisi de benim için evlat dedim hem bana arkadaş olur dedim kadın oğlum napacak dedi bende ne demek napacak anne onunda kızı oluyor dedim sonra bi şekilde kapattık telefonu sonra işe geçene kadar ağladım iş yerinde akşama kadar ağladım hala etkisinden kurtulamıyorum çok zoruma gitti ayrıca benim ilk çocuğum düşükle sonuçlandı 2 buçuk yıldır çocuk için uğraşıyoruz be kadın sanki bilmiyormuş gibi konuşmaları çok zoruma gitti ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…