- 5 Ekim 2019
- 804
- 851
- 23
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #22.461
amin canım aminn çok haklısın aslında benim yapım gereği hep susar alttan alırım kimseyi kırmayım diye çabalarım işte keşke çirkef her lafına bir cevap veren biri olsaydım belki değerim o zamn bilinirdi ama benim eşimi de hep bastırarak büyütmüşler oda annesine babasına asla ses çıkaramaz adamın karşısında dün hem konuşup hem ağlıyorum anne sende söyleme böyle şeyler bile diyemedi ama eltimle kaynıma asla bi kelime edemez çünkü kaynım izin vermez ama benim eşten kaybediyorum aslındaSon sayfayi yeni okudum da benim de icim kaldirmadi soylediklerini senin adina da cok uzuldumbence sizin iliskinizde sen cok sessiz kalmissin ve senin yaninda bu sekilde soyleyebilme hakkini vermissin gibi duruyor. Hamile kadin uzulmez ve bunlar birinin yuzune de soylenilmez. Bir de gercekten cocugu onunla yalniz birakma hic normal degil soyledikleri de
Kendini yalniz hissetme ama aranizdaki seviyeyi tekrar kurmalisin bence, butun esler maalesef ki annesine cok duskun ama bu sekilde davranma hakkini tanimamalisin. Allah sana sabir versin
Yarın doğunca senden çok sahiplenirler canım. Hem kız çocuk berekettir benim ilk oğlan oldu benim 2 erkek kardeşim var eşim 3 erkek kardeşler kız kardeşim yok acaba kızım da mı olmayacak diye düşünüyordum Allah ım ikinciye nasip edecek inşallah. Erkekler alır başını gider her durumda ne varsa kız çocukta var benceya hiç sorma sevincimi kursağımda bıraktı kadın ya akşam onlara gittim kayınpederin yanında da ağladım annem böyle diyor diye adam da kızım ard niyetle söylememiştir yanlış anlama diyor bu da karşıma geçmiş ağlıyor ben ne dedim ki diyerek o an boğasım geldi
şu an yemek yapamıyorum yiyemiyorum evde diye hergün akşam işten çıkınca mecbur gidiyorum canım yoksa evde aç kalıyorum yatsın kalksın çocuğa dua etsin yoksa hele ki şu durumda hiç gitmezdimHelal olsun canım sen de bebişin de iyi ol da burda ztn hepimiz kardeş gibi olduk birimizn derdine hepimiz üzülüyoruz çevreye aileye anlatamadığımız şeyleri buraya yazıyoruz. Ama sen içine atma yazık bebisine salla gitsi ağrım var de halim yok de gitme bı sure kocan gitsin bırak bende bıraktım hergun gidiyo ben görmüyorum en azından hiç canını sıkma
Hmm o zaman kesin artniyet evet. Sen de şey yap herkesin içinde “aa anne geçen sen şöyle dedin ya aklıma ne geldi” diye başlayan cümleler kur foyasını hep çıkar ortaya ki sana bi daha böyle densiz konuşamasın. Bundan sonraki haftalar çok önemli 17-18 den sonra iyice hissedip anlıyolar üzgün müyüz değilmiyiz. Eşim okuduğu kitaptan öğrenmiş o söyledi. Hatta dün doğduğun ev kaderindir i izliyodum izleme şunu çocuğumun moralini bozma diyo banayok canım yalandan ağlıyor benim kayınpedere söyleyeceğimi düşünmüyordu kendini haklı çıkarmak için hep böyle yapar çünkü ard niyetli olmasa ben tekken söylemez eşim ve kayınpederin yanında da söylerdi ama ne tesadüftür ki onların olmadığı yerlerde söylüyor hep sonra dün kocana mı söyledin hemen diyor bende oğlun aradı bende ağlıyordum öyle anlattım dedim bişe demedi bu ard niyet değilde nedir sence
Ya görüşme bence çok gitme, benim de görümcem böyle ben görüşmüyorum aramıyorum sormuyorum da yani. Kadının amacı yeryüzündeki herkesi demoralize etmek. Kıskanılan insanlara böyle yaparlar sen hiç takma, ye iç keyfine bak kilonu da alırsan al diyetsyen mi yok güzellik salonu mu yok sanki. Bu kadar basit düşünmeyin diye cevabını ver salla.geçiştir sürekli, peygamber efendimiz ne demiş kız çocuğu olan kadın bereketlidir , varmı bundan güzeli. Ben mesela görümceme gülüyorum süreklikesinlikle ben buçuk yıllık geliniyim eltim 1 buçuk yıllık oldu onu kabbullendiler ama beni hala kabullenemediler sanki öyle hissediyorum bide zaten eltim evlenir evlenmez hamile kadı oğlu oldu bir torunun erkek işte biri de kız olsun buna sevinmem gerekirken beni böyle demorize etti üstüne geçenlerde falan sen şimdi yayılırsın kanın popon falan diyor kadın direk psikolojik yıkmaya çalışıyor ya
çok haklısın canım şimdi pek mesafeyi beceremiyoruz malesef ama inşallah çocuk doğsun böyle sık gidip gelmiycem o zaman diğer torununu sevsinlerSürekli demorilize eden insanlardan uzak durmakta fayda var canım. Eşim ailesine düşkün diyorsan, gidip geleceğiniz zaman iyi hissetmediğini ayrıca pandemi olduğunu dile getir seyrek gitmeye çalışın. Yine de gitme durumunda kalırsan konuşmaların tavrın mesafeli olsun. Eşin çok bağlı olabilir ama sen öyle olmak zorunda hissetme kesinlikle.
Bana karşı yapılan beni üzecek kasıtlı bi tavırda, gittiğimiz zaman her halimden belli ederim. Normalde kayınvalidemle mutfakta vakit geçiriyorsam tavırlı olduğumda eşimle salonda otururum etliye sütlüye karışmam, anlarlar. Üzerime gelip affettirmeye çalışırlar. Çalışmazlarsa da umrumda olmazdı. Mesafe için bahanem olur.
Uzun oldu, lütfen kendini üzme. Evliliğin ilk zamanları çok takıyordum, şuan eşimle iyiysem kendi ailemle yaşadığım sorun bile çok etkilemiyor..
Valla çok kavga ettik kuzum ama değişen bisy olmadı bende bıraktım artk ne hâlleri varsa görsünlerŞu her gün gitme olayını anlamıyorum ya
Hey Allahım ya , annesine düşkün olması normal olabilir ama bundan sonra annesinden daha önemli birşeye sahip olacak kızına.ama bişey diyimmi yüzde 90 kızı doğunda değişecek bu durumlar.inşallah böyle kadına sevdirmeyeceksin ya o bunu hakediyor işte eşim annesine çok düşkün olmasa ayaklarım yere daha iyi basar her lafı da söylerim ama benimki annesine çok düşkün bana annesi hakkında laf ettirmez dün eşime de ayrı sinirlendim doğru düzgün bu zamana kadar karnımı sevip konuşmadı bugün küsüm diye ilk defa sabah kızım diye sevmeye kalkıyor
inşallah öyle olur inan o günleri rabbim göstersin bana diye çok dua ediyorumSen merak etme böyle konuşan insanlar sonra allah tarafından o beğenmedikleri insanların eline düşer. İnşallah öyle de olur. Kızın en hayırlı evlat torun olsun da beklesin kapısının çalmasını torununun gelmesini. Ben böyle yapanların laflarını yediklerini çok gördüm
Cahillikten öte birşey bu.Normalde saçma tavırlarını hiç cevapsız bırakmam. Ama o an öyle bi şok oldum ki :) kendi annemlerin 6 torunu var. Erkek kız ayrımını hiç hissetmedim hepsinin yeri ayrıdır. Bunların tepkisi beni şok etti.
dipnot: kayınpederim de hamile olduğumu öğrendikten sonra hep erkek isimleri öneriyordu. Sanki kız olma ihtimali yok Veya isim konusunu onlara bırakacağım.
Amaan gülüp geçiyorum ben. Tek kelimeyle cahillik..
amin canım aminn çok haklısın aslında benim yapım gereği hep susar alttan alırım kimseyi kırmayım diye çabalarım işte keşke çirkef her lafına bir cevap veren biri olsaydım belki değerim o zamn bilinirdi ama benim eşimi de hep bastırarak büyütmüşler oda annesine babasına asla ses çıkaramaz adamın karşısında dün hem konuşup hem ağlıyorum anne sende söyleme böyle şeyler bile diyemedi ama eltimle kaynıma asla bi kelime edemez çünkü kaynım izin vermez ama benim eşten kaybediyorum aslında
Aynen öyle sadece kendini ve bebeğini düşünValla çok kavga ettik kuzum ama değişen bisy olmadı bende bıraktım artk ne hâlleri varsa görsünler
kesinlikle annemin de 3 erkek 1 kız olarak ben varım şimdi anneme sorsam oğulların mı ben mi diye 3 oğluma bedelsin kesşke 2 3 tane daha kızım olsaydı diyor işte yaşamayan bilemez kayınvalidemin iki oğlu var daha erkeğe doyamamış kadın yaYarın doğunca senden çok sahiplenirler canım. Hem kız çocuk berekettir benim ilk oğlan oldu benim 2 erkek kardeşim var eşim 3 erkek kardeşler kız kardeşim yok acaba kızım da mı olmayacak diye düşünüyordum Allah ım ikinciye nasip edecek inşallah. Erkekler alır başını gider her durumda ne varsa kız çocukta var bence
Devamını okuyamadım,çok sinirlendim bu düşüncede olan insanlara ben çocuğumu göstermezdim.Net!inanki çok zoruma gitti canım geçen gün yanımda eltimin oğlunu severken amcayın kızı olacakmış oğlum kenarda sıkıştırırsın kız olupta ne olacaksa bak bide oğlanın başını belaya sokacak falan diye küçücük bebeği bile severken bana laf sokuyo dün de böyle yapınca artık dayanamayıp ağladım akşama kadar
Yaaa benimkiler de kız istiyordu kızlarının üç erkeği var çocuk demeye bin şahit yaramazlıkta bıkmışlar, görümceemde o yaramazlıklsrını örtmek için iq testine sokmadan üstün zekalı olduklarını iddia ederek ört bas etmeye çalışıyoNormalde saçma tavırlarını hiç cevapsız bırakmam. Ama o an öyle bi şok oldum ki :) kendi annemlerin 6 torunu var. Erkek kız ayrımını hiç hissetmedim hepsinin yeri ayrıdır. Bunların tepkisi beni şok etti.
dipnot: kayınpederim de hamile olduğumu öğrendikten sonra hep erkek isimleri öneriyordu. Sanki kız olma ihtimali yok Veya isim konusunu onlara bırakacağım.
Amaan gülüp geçiyorum ben. Tek kelimeyle cahillik..
çok sağol canım benim ne güzel eşinin destek olması çok hoş keşke benimki de biraz öyle olsa benimki sadece terlik giy diyor başka bişe yok odun adam görür o doğsun kızım baban seni istemiyordu diycem :)Hmm o zaman kesin artniyet evet. Sen de şey yap herkesin içinde “aa anne geçen sen şöyle dedin ya aklıma ne geldi” diye başlayan cümleler kur foyasını hep çıkar ortaya ki sana bi daha böyle densiz konuşamasın. Bundan sonraki haftalar çok önemli 17-18 den sonra iyice hissedip anlıyolar üzgün müyüz değilmiyiz. Eşim okuduğu kitaptan öğrenmiş o söyledi. Hatta dün doğduğun ev kaderindir i izliyodum izleme şunu çocuğumun moralini bozma diyo banaSen de Üzme kendini hem kendin hem bebiş için.
Annemin babamın beş torunu var beşi de kız Allah nasip ederse benim kızım 6.torun olacak şimdiden çok heyecanlılar Allah sizin çocuklarınızla bize cennetin kapısını açtı derler hep sağ olsunlar her konuda maddi manevi çocuklarının,torunlarının yanlarındalar.Cinsiyet konusunda ayırım yapan insanların yüzüne cahilliklerini bağırmak istiyorum cinsiyeti belirleyen erkektir açın biraz okuyun diyeYaaa benimkiler de kız istiyordu kızlarının üç erkeği var çocuk demeye bin şahit yaramazlıkta bıkmışlar, görümceemde o yaramazlıklsrını örtmek için iq testine sokmadan üstün zekalı olduklarını iddia ederek ört bas etmeye çalışıyoay yazarken gülüyorum üni mezunu kadının yaptığı cahilliğe bak neyse. Bende haber verdim erkek diye falan tabi bunlar buruk sevindiler ama kötü niyetten değil yani . Ben ona da kıl oldum hafiften biz erkek istiyoduk ilk çocuğumuz zaten sıkıntı olmaz dedim seneye de kızı yaparım kızımda olur dedim. İşte ya olmazsa falan diyo bende böyle kıllık yapmasalar böyle iddialı cevaplar vermem ama hakediyolar yani o an mors olmayı. Bende dedimki kızlarla ilişkisi iyi olmayan insanlara zaten allah iyiki kız evlat vermemiş, benim çok şükür iyi eminim olur dedim olmasa da yine sorun yok ben ve eşimin kararı ve mutluluğu önemli gerisi hallolur dedim alışırlar sonra sustu ve bir daha konuyu açmadı haksız çünkü biliyo o da.
Amaaaaaaaaaan çok da umrumda ben veriyorum lafımı geri kocamla dönüyorum eve banane yani onun ne istediğiiiAnnemin babamın beş torunu var beşi de kız Allah nasip ederse benim kızım 6.torun olacak şimdiden çok heyecanlılar Allah sizin çocuklarınızla bize cennetin kapısını açtı derler hep sağ olsunlar her konuda maddi manevi çocuklarının,torunlarının yanlarındalar.Cinsiyet konusunda ayırım yapan insanların yüzüne cahilliklerini bağırmak istiyorum cinsiyeti belirleyen erkektir açın biraz okuyun diye
:) aynen keşke görümcem olsaydı bende pek sallamazdım ama kayınvalide olunca biraz zor oluyorYa görüşme bence çok gitme, benim de görümcem böyle ben görüşmüyorum aramıyorum sormuyorum da yani. Kadının amacı yeryüzündeki herkesi demoralize etmek. Kıskanılan insanlara böyle yaparlar sen hiç takma, ye iç keyfine bak kilonu da alırsan al diyetsyen mi yok güzellik salonu mu yok sanki. Bu kadar basit düşünmeyin diye cevabını ver salla.geçiştir sürekli, peygamber efendimiz ne demiş kız çocuğu olan kadın bereketlidir , varmı bundan güzeli. Ben mesela görümceme gülüyorum süreklitakasım gelmiyor böyle seninkiler gibi saçmalıyo sürekli bende gülüyorum aynen diyorum kesin sezeryan olur ben nasıl doğurucam haklısın diyip güldüm geçtim ki hamile değildim düşün bana diyoki sen kesin sezeryan yaparsın. O normal doğurmuştu iki çocuğunu al bak üçüncüyü sezeryanla doğurdu sanki sezeryanla doğurunca noluyo salak işte napcan yani salla
Kıskanıyo oğlunu senden ondan yapıyordur sallaaaa:) aynen keşke görümcem olsaydı bende pek sallamazdım ama kayınvalide olunca biraz zor oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?