- 21 Temmuz 2010
- 2.149
- 2.734
- 333
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #26.361
Evet kasları güçlendirmek için doktor bana da kegel önermişti ama gebelikte uygulanması uygun mudur onu bilmiyorum canım.
Vajinal doğum olmazsa kaslar fazla zorlanmaz diye düşünüyorum.
Benim doğumum hem zor oldu hem sonrasında böbrek rahatsızlığım da eklenince uzun bir süre çişimi tutamadım, geldiğini hissetmemle altıma kaçırmam bir oluyordu.
O dönem sürekli bebek bezi kullanmıştım
Ben beşiği meltem mobilyadan aldım. Anne yanı da oluyor 3 kademesi var en alta çekildiğinde 4 yaşa kadar kullanılıyormuş. Beşiği oda oda gezdirmeyi düşünmediğimden ahşap tercih ettim. Yattıgı yer odasında hep sabit olsun ve orayı benimsesin düşüncesi daha mantıklı geldi ama bulundugumuz odaya çekip uyudugunda yanında olmak da mantıklı geldi şu an
Kadın olmak hayatın her aşamasında zor benceKadin olmak ne zormus yabende bir kere gulerken bir kere de hapsirirken oldu birer damla. Gulerken iyice kendimi sıkıyorum artik ozellikle sabahlari insallah devami gelmez cok rahatsiz edici bir seymis
Bir yandan kucağımda çocuk uyuturken mesajı eksik göndermişimBen de bugün sağlık ocağına gittim, tetanoz aşısı için.
İlk gebeliğimde yaptırmıştım ama beş doza tamamlamamıştım.
Şimdi bir doz yapıldı, kalan son doz için de bir yıl sonrasına gün verdi.
Merak edenler için aşı kartımı paylaşıyorum.
Td1- td2 ilk gebeliğimde yapıldı
Td3 doğumdan iki ay sonra yapıldı
Td4 geçtiğimiz Haziran’da yapılacaktı ama ben gitmedim, onu bugün yaptılar.
Td5 bir yıl sonra yapılacak
Kadın olmak hayatın her aşamasında zor bence
Ama kalıcı hasarlar olmadığı sürece çözümü var allahtan.
Devamı gelebilir canım ilerleyen haftalarda baskı artacak
Evet açılıp kapanabilen çok iyi oluyor. Benimkinin saklama çantası bile varAyni besigi aldik galibaaben besigin o cekilen kismina buyuyene kadar fazlaliklarini koyarim diye dusundum. Yorgan, yastik, fazla bezler cok guzel bir saklama alani ben bir tanede acilip kapanan anne yani istiyorum yukaridakilerden. Ama daha uygun fiyatlisini da alabilirim, belki kayinvalidem alabilirmis ne alirsa artik hem anne yani olur hem de bir yere kalmaya gittigimizde yazliga vs onu yanimizda goturmus oluruz diye dusundum
Seninki daha fonksiyonlu bişeydi sanırım yanlış hatırlamıyorsam, benimki normal düz beşikAyni besigi aldik galibaaben besigin o cekilen kismina buyuyene kadar fazlaliklarini koyarim diye dusundum. Yorgan, yastik, fazla bezler cok guzel bir saklama alani ben bir tanede acilip kapanan anne yani istiyorum yukaridakilerden. Ama daha uygun fiyatlisini da alabilirim, belki kayinvalidem alabilirmis ne alirsa artik hem anne yani olur hem de bir yere kalmaya gittigimizde yazliga vs onu yanimizda goturmus oluruz diye dusundum
bizim ailelerimiz uzakta, onların yanına gittiğimizde beşiği de götürmek gerekecek, o yüzden ben ilk etapta portatif bir şey tercih etmek istiyorum. bir de mesela ben yatak odasında uyurken eşim salona yanına alabilsin bebeği beşikle, kendimi de düşündümBen beşiği meltem mobilyadan aldım. Anne yanı da oluyor 3 kademesi var en alta çekildiğinde 4 yaşa kadar kullanılıyormuş. Beşiği oda oda gezdirmeyi düşünmediğimden ahşap tercih ettim. Yattıgı yer odasında hep sabit olsun ve orayı benimsesin düşüncesi daha mantıklı geldi ama bulundugumuz odaya çekip uyudugunda yanında olmak da mantıklı geldi şu an
Seninki daha fonksiyonlu bişeydi sanırım yanlış hatırlamıyorsam, benimki normal düz beşikyatak odasına yatak yanına alınabiliyor, tekerlekli, kapılardan falan rahat geçiyormuş. Zaten bebek odasıyla yatak odası karşılıklı olacak ordan geçiririm fotoğraftaki benim aldıgım.
Senin aldığının yan tarafı açılmıyor mu yani yatakla birleşmiyor mu ki?aa sitelerinde yoktu bundan, ya da ben mi körüm göremiyorum :)
tam aradığım şey, şu yanı açılma mevzusunu bi türlü bulamıyorum
Çiş kaçar gaz kaçar hepsi olurKesinlikle katiliyorumStokta bir suru ped var olmadi onlari takicam artik, kimse hamileyken cis kacirildigindan bahsetmemisti bana
Senin aldığının yan tarafı açılmıyor mu yani yatakla birleşmiyor mu ki?
Sitede de vardı aslında hatta ben ilk orada görmüştüm. Meltem mağazası hepsiburada üzerinden de satıyor modeli meltem mondo beşik. Biz mağazadan aldık bayaa bir de indirim yaptılaraa sitelerinde yoktu bundan, ya da ben mi körüm göremiyorum :)
tam aradığım şey, şu yanı açılma mevzusunu bi türlü bulamıyorum
Aa anladım şimdi korkuluğu aşağı inenlerden tercih etmek istiyorsun. Meltem mobilyanın sayfasında da vardı aslında bi bak istersenaçılıyoor, ben odası için de böyle 3-4 yaşına kadar onu götürecek ahşap düz bi beşik arıyorum - hani şu ikea'nın en basic modeli gibi.
ama o tip beşiklerin de yanı bu paylaşılan gibi aşağı inmiyor genelde. bi yaştan sonra istiyorsan yan tarafı komple sökebiliyorsun ama ben bebeği alıp koyarken uyanmasın diye yan tarafı inebilsin istiyorum - bir tanıdğım aman alırsan öyle al birazcık büyüyünce uyandırmadan içine kadar eğilmek çok zor oluyor demişti :)
bizim ailelerimiz uzakta, onların yanına gittiğimizde beşiği de götürmek gerekecek, o yüzden ben ilk etapta portatif bir şey tercih etmek istiyorum. bir de mesela ben yatak odasında uyurken eşim salona yanına alabilsin bebeği beşikle, kendimi de düşündüm
4 aylıktan sonra ne yaptınız?Kesinlikle bu çok iyi oluyor.
Biz sırayla uyurduk, bebek de kim bakıyorsa beşiğiyle onun yanında dururdu.
Tekerlekli küçük bir sepet beşiğimiz var, biz 4 aylık olana kadar kullandık, odalar arası çok rahat geziyordu.
meltem mondo beşik
Aa anladım şimdi korkuluğu aşağı inenlerden tercih etmek istiyorsun. Meltem mobilyanın sayfasında da vardı aslında bi bak istersen
Evet hem o açıdan rahat oluyor çünkü en alt seviyeye alındıgında baya bir derinde oluyor hem de yatak yanına uygun olduğundan ekstradan bi beşik almayacagım için bana bu çok iyi geldi.açılıyoor, ben odası için de böyle 3-4 yaşına kadar onu götürecek ahşap düz bi beşik arıyorum - hani şu ikea'nın en basic modeli gibi.
ama o tip beşiklerin de yanı bu paylaşılan gibi aşağı inmiyor genelde. bi yaştan sonra istiyorsan yan tarafı komple sökebiliyorsun ama ben bebeği alıp koyarken uyanmasın diye yan tarafı inebilsin istiyorum - bir tanıdğım aman alırsan öyle al birazcık büyüyünce uyandırmadan içine kadar eğilmek çok zor oluyor demişti :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?