2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Tetanoz aşısının belli bir zamanı yokmuş. Ben olmak istemediğim için baya bir araştırdım. 😁 Doktorlarla hemşirelerle konuştum. Genelde min. 16 haftayı tamamlamayı bekliyorlarmış çünkü erken hafta kayıplarından anneler aşıya suç bulabiliyormuş. Sonrasında ise normalde tek doz aşı doğum için yeterliymiş çünkü 1 sene koruyuculuğu var. Ama eğer daha önce aşı olmadıysan bazı sağlık ocakları 3 bazıları 5 dozu tamamlamak istiyor o sebeple aralıklarla çağıracakları için daha erken çağırıyor 20. Hafta gibi. Ben tereddütlerimi söylediğimde 24. Haftada tek doz olabilirsin çok endişe ediyorsan dediler. Öyle yapacağım.
Bana da bugun ilk dozu yaptilar. 1 ay sonraya 2. Dozu yapacaklar. Ona da gidicem. Dogumdan sonraki 3. ayda da 3. doz oluyormus. Ve devaminda da 5 e tamamliyolarmis. Tabiki o kadar yaptirmiycam😳 ikinci doza da gidicem tamam.

Tetanoz aşısının belli bir zamanı yokmuş. Ben olmak istemediğim için baya bir araştırdım. 😁 Doktorlarla hemşirelerle konuştum. Genelde min. 16 haftayı tamamlamayı bekliyorlarmış çünkü erken hafta kayıplarından anneler aşıya suç bulabiliyormuş. Sonrasında ise normalde tek doz aşı doğum için yeterliymiş çünkü 1 sene koruyuculuğu var. Ama eğer daha önce aşı olmadıysan bazı sağlık ocakları 3 bazıları 5 dozu tamamlamak istiyor o sebeple aralıklarla çağıracakları için daha erken çağırıyor 20. Hafta gibi. Ben tereddütlerimi söylediğimde 24. Haftada tek doz olabilirsin çok endişe ediyorsan dediler. Öyle yapacağım.
Teşekkür ederim canım bilgi verdigin için

Kızlar kasık ağrısı neden olur ya?magnezyum eksikliğinden olabilir mi yoksa üşüttüm mü bilmiyorum ama kasıklarım çok ağrıyor 🙄
Magnezyum dan olabilir ama sürekli oluyorsa kuzu. Karnının alt tarafını kasacak çok birşey yapıp yorulduysan olabilir ev süpürdüysen sildiysen. Aşırı sıkışınca oluyor kuzu bende, ya da çok ayakta kaldıysan. Ne çok sebep var 😅 geçmiş olsun cağnııım

Haklisin ama bende ilk defa 65 i filan gordum esimle ilk tanistigimizda 48 kiloydum o iki kizin arasinda daglar kadar fark var😁 inaniyorum vericez ama insan daha once deneyimlemedigi sey icin hep kaygili olur ya suan oyleyim kac kilo alicam vericem mi nasil olcak vs vs 😁
Aslında her zaman da alınmıyor kuzu hep alınır diye aklımıza kazınmış bende lohusalık pijama takımımı büyük almıştım sırf bu yüzden ve şimdi çok pişmanım l almıştım keşke m alsaymışım hala m yim hala m ☺️😂

Mustela nın çatlak kremini sürüyorum da bilmiyorum çatlayacak sa çatlıyor zayen her seferın de hayırlısı kremle yagla olacak iş değil bence

Bizim hemsire asi icin degil de gebelik izlenimi icin bakmak istedigini soyledi. Kendisi baya israrci😬 en sonunda sizi kirmamak icin tamam diyorum dedim🤡🤡

Peki bugun nasilsiniz? Asi yapilan kolunuz nasil?
Aşı yapılan kolumda hafif bir ağrı oldu ama çok zorlamadı.
Sadece kızımla oyun oynarken çarptıkça belirgin şekilde ağrıdı.
Bir de o tarafa pek yatamadım.

Benim de yanaklarim kilo aliyor direk 😁 esim bir sey demiyorda ben eski hallerimi gorunce ah ah diyorum 😁 insan evlenince gercekten kilo aliyor bir de simdi pandemi spor yok hareket yok cok fena😁
Geçen hafta üniversite arkadaşım mezuniyet fotoğraflarımızı attı, vay be dedim 😀 onları görünce yaşlandığımı hissettim 🙈
Eşime diyorum, o zaman görsen aşık olur muydun bana, o diyor ki sen o zaman yokmuşsun ki 😂😂

İki haftadır kilom stabil geçen ay nerdeyse 10 günde bir-bir kilo alıyordum,kendime beslenme düzeni oluşturdum sanırım onun etkisi oldu malum pandemiden dolayı yürüyüş yapamıyorum ee evde de yapılacak çok iş olmuyor 😅
Düzenli beslenmek gerçekten fark ediyor.
Evde de iş olmasa bile koridorda adımla biraz 😄
Bizim salon kocaman ve hala eşya yok, orda müzik açıp kızımla dans ediyoruz, ben odanın içine dönüp duruyorum baya hareket oluyor 😄

Evet ya tanımını yapamıyordum,dolu dolu hissediyorum ben de hemen sıcak su torbası koydum iyi geldi ☺️
İyi gelmesine sevindim canım, ayakları sıcak tutmak gerek.
İlk gebeliğimde sıcak su torbası benim organım gibiydi resmen yapışık yaşıyorduk 😀
Geçmiş olsun :)

Kimyon, körü, yeni bahar gibi baharatlar bulantımın olduğu dönemlerde çok rahatsız etti midemi 2 gün süren mide yanmalarım oldu. Şimdi de kullanmaya korkuyorum o baharatları😰
Bulantılı dönemlerde rahatsız eden şeylere ben de henüz dönüş yapamadım, anlıyorum seni.
Doğumdan sonra tekrar denersin, şimdi zorlama, zaten mideler yanmaya bahane arıyor son zamanlarda 😀

Aşı yapılan kolumda hafif bir ağrı oldu ama çok zorlamadı.
Sadece kızımla oyun oynarken çarptıkça belirgin şekilde ağrıdı.
Bir de o tarafa pek yatamadım.
Günaydın geçmiş olsun öncelikle birşey soracağım sizinde ikinci bebeğinizdi benimde ikinci ama aşıyı bana Şubat'ta yapacağını söyledi ebe tek doz olarak ilkinde yapıldığı için ama bu ara herkes aşı oluyor kafam karıştı neden Şubat dedi ki🤔

Geçen hafta üniversite arkadaşım mezuniyet fotoğraflarımızı attı, vay be dedim 😀 onları görünce yaşlandığımı hissettim 🙈
Eşime diyorum, o zaman görsen aşık olur muydun bana, o diyor ki sen o zaman yokmuşsun ki 😂😂

Haha😁 biz lisansta ayni okuldan mezunmusuz ama ben o zaman onu gormemistim 3 donem ustumdu bir de farkli bolum😁 keske gorseymisim o zamandan yakasina yapisirdim😁

Back
X