2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Guzel haberlerini aliyoruz ya super tetanos icin bu haftalar uygun ama doktoruna sor belki koronadan dlayi riske atma gitme diyebilir de. Gebelikte iki doz oluyor ucuncu dozu da dogum sonrasna geliyor ve bes sene koruyormus. Vitaminlerde de hemoglobin 11 in altinda ise icinde demir de olan bi takviye basliyorlar. Hamile kiyafetine gelince normal bedenin neyse onu al buyugunu degil.

normacım istersen e-nabızdan sağlık ocağını ailem hekimini falan değiştirebiliyorsun, varsa yakınınızda başka sağlık ocağı değiştir bence.

25. Haftaya kadar hiç kilo almayacaksın diyen doktorlar da yeni bişi deniyor bence .
Tabii 3 -4 kilo almış olanlar böyle devam etsin kendilerini tebrik ederim ama ben 1.70 boyla 58 kilo olduğumda safinaz diye çağırıyorlardı. Psikolojimle oynadılar sonra kilo aldim .
Şaka bir yana herkesin kendi bünyesi kemik ağırlığı fln çok farklı. Ben şimdiye kadar 15 kilodan daha az alan 1 kişi duydum o da doğuma gittiği gün bile kusuyormuştu öyle söyledi. Ortalama 20 kilo max. 45 kilo alan var. Tırnaklarım kırılmaya başladı şu an 1 gün kalsiyum 1 gün demir hapına başladım. 20. Haftada annenin depoları boşalmış oluyormuş. Desteklemek gerekiyor. Bebişlerimiz de sağlıklı olsun gerisi insanin aklına hiç gelmiyor hakikaten.

İnşallah güzel haberlerle ilerlersin sonuna kadar
Kan değerlerini sen zaten takip ediyormuşsun, sanırım sağlıkçıydın, bir sorun olsa anlarsın ona göre doktorla görüşürsün.
Aşı için de genelde 20.haftada çağırıyorlar ilk doz için, o zaman zaten ikinci dozun tarihini de verirler.
Ben sadece kan ilacı kullanıyorum, onun dışında aldığım ekstra vitamin yok.
Tsh için de ilaç kullanıyorum.
Kilo da bence en son problem hiç canını sıkma

Ya kızlar ben dışarıya çıkarken bile çoğu zaman sütyen takmıyorum ya mont var diye
Küçük memişli olmanın faydası.
Çok güzel ya valla kıskanıyorum küçük memişlileri
Ben kendimi bildim bileli hep büyük hatta kocaman
Lisedeyken allahım sabah uyandığımda küçülmüş olsunlar der yatardım
45 kiloyken bile nerdeyse 90 bedendi, karikatür gibi incecik bel incecik vücut kocaman memeler
Her zaman özel toparlayıcı sütyenler kullanmak zorunda kaldım, hiç öyle süslü seksi sütyenlerim olmadı

Çok teşekkür ederim. Ben zaten hastanede çalıştığım için korona riskinin tam ortasındayım. Hemoglobin düşük çıkınca demire başladık ama o da kabız yapıyor hiç içmek istemiyorum

İnşallah çok teşekkür ederim. O zaman sağlık ocağından haber bekliycem. Kiloyu hiç problem yapmadığım için azıcık korkuyorum aslında doktora gidince ben seni böyle bırakmamıştım deyip kızacak diye yoksa benim açımdan hiç sorun yok

Saglikocagi bize 500 metreyse hastane 100 km

İnşallah güzel haberlerle gelirsin canım
Aynı sorun şu sıralar bende de var, akşam koltukta uyukluyorum, yatağa geçince de sabaha karşı zorla dalıyorum.
Dün iki saatlik uykuyla akşam ettim, bugün yine başım ağrıyor.

ya kiminin vücudu kilo almaya müsait olmuyor..
ben öyle değilim ama, yediğim hemen yansıyor tartıya. o yüzden çok takmamaya çalışıyorum artık.
Ben de öyle hemen alıyorum ama hamilelikte hiç takmıyorum, doğumdan sonra emzirirken, uykusuz kaldıkça falan gidecek bunlar.
Emzirme olayı da tamamen bitince bakarız artık çaresine

Sagol cnm bakacagim.ya sutyeni cikarmak da korkutmaya basladi beni yercekimine maruz kalirmiyim diye endiseler artti.cup lari genisletmek lazim artik galiba
Ben en bol şekilde kullanıyorum ama akşam artık o bile rahatsız ediyor çıkarıyorum
Benimkiler zaten yerçekimini keşfedeli baya oldu

Saglikocagi bize 500 metreyse hastane 100 km
O zaman sen doktorunla görüş önce, çünkü bazı doktorlar sağlık ocağının ölçümlerini kabul etmiyor.
Aslında sen nerde yaptırmak istiyorsan diğer tarafa sadece sonuç götürmeyi teklif et.
Tamam şeker yüklemesi yaptırmak gerekiyor ama bir sorun yoksa iki ayrı yerde yaptırmak da anlamsız olur.

Kaç kilo aldın ki boşver
Doktor da en fazla “bundan sonra kontrollü git” der sen de tamam der geçersin

Bununda dezavantajı kilo alınca hemen üst taraf ince alt taraf kalın duruyor. Hepsi ayrı dert yani

Kendi doktorum soyledi su su tarihlerde saglikocaginda kan idrar tahlili ve seker yuklemesi yaptirip kendisine geldigimde getirmemi

Bende sendenim 55 le başladım 62 çıktım an itibariyle

Yoksa sen o kilo alan 3 kişiden biri misin şaka Bi yana kuzum olabilir ya herkes farklı ben almak istiyorum hatta daha ziyade bebeğimin almasını istiyorum özellikle ama, yememe rağmen alamıyorum kilo verilir alınır yaa, inan 1. Hamileliğimde 68 le hamile kalmıştım 75 buçukla bitti ama ben çok yıprandım kilo alamadım, bebeğim ufak doğdu, ilk aylar çok çıkardım kilo verdim. Almak daha iyi geliyor bana

Arkadaşım tabiki kendi kararın ama bu şeker yüklemesinin alternatifi var,yani durduk yerde neden şeker yükleyelim vucudumuza yani gerekli değilki.ben riskli gebelik uzmanına gidiyorum,normal kadın doğum uzmanımada gidiyorum,24.haftada açlık kanşekerime kandan bakcaklar birde kahvaltıdan sonra bakcaklar...eğer anormal bir durum çıkarsa ona göre gidişata bakılcak.ilk gebeliğimdede aynı şekilde yapıldı.herşey normalse şeker yüklemesi yapmak çok anlamsız.doktoruna alternatifin varmı sorabilirsin.gebelik şekeri yüksekliği belirtisi,kilo alımı hem anne hem bebek normal dışı kilo alımı olur ve bebeğin amniyonsıvısında azalma yada artma görülür.bilgin olsun tabiki en doğru kararı sen be doktorun verirsiniz.

Ya öyle hamurişi nerdeyse hiç yemem, ayda bir falan, ekmeğimi de yiyeceğim zaman kendim yapıyorum, dışarıdan almayız, bir çikokata da fırlatmaz bence, ya da 2-3 kaşık nutella, bilmem ki, benim çikolatayla aramda aşk var mesela, herhangi bir sağlık sorunu görülmediği sürece bırakmam gibi

Hah ya ağzın bal yesin, 3 ay şekerli şeye bakamadım bile, makarna, pilav, çorbaya yumulduk iyi ihtimalle, azıcık da yiyelim

Canım ben tam anlamadım sorun gördüğü için mi sizi başka yere yönlendirdi, daha iyi bir cihazdan bakılması için mi
Bir de bunlrı söyleyen perinatolog mu
İnşallah güzel haberlerle gelirsin
Sıkma canını bak daha ne dediği bile anlaşılmıyor doktorun.
Eminim hiçbir sorun yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…