- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #28.261
Guzel haberlerini aliyoruz ya superNasılsınız kızlar? 19. haftamdayım çok şükür daha iyiyim hala tüm kontrollerim yapılmadı ama moralim daha iyi artık. Bebeğimi de hissediyorum bu da moral oluyor bana. Ben oldukça riskli bir olayla başladığım için herkes bebeğe yoğunlaştı ve benimle ilgili olan ufak şeylere kimse dikkat etmedi ben de sormadım hiç. Kimse kan değerlerime bile bakmıyor ben kendim baktırıyorum arada. İlaçlara geçen hafta başladım o zamana kadar kimse sormadı. Mesela sürekli kilo alıyorum ama normal sınırlarda mı bilmiyorum. Ya da sağlık acağında aşı ne zaman kaç doz yapılıyor gibi. Bunlarla ilgili bilgi verebilir misiniz?
Bir de bu hamilelik kıyafetlerinin bedenini neye göre alcaz benim çok kafam karışık
normacım istersen e-nabızdan sağlık ocağını ailem hekimini falan değiştirebiliyorsun, varsa yakınınızda başka sağlık ocağı değiştir bence.Ya bir giyinip geldi ameliyata girecek sandimbu ne ask ya
25 hafta miisasirmis galiba o doktor valla ben de dert etmiyorum zaten dogru duzgun yeni yeni yemeye baslayabildim ayy alirsak alalim tabiki alicaz kilo
Hemsire hemsire degil yedi bela husnubu arada kendi doktorum ocagin sonunda seker yukleme testi yaptirmami soyledi saglikocaginda. Olacaklardan cok korkuyorum
İnşallah güzel haberlerle ilerlersin sonuna kadarNasılsınız kızlar? 19. haftamdayım çok şükür daha iyiyim hala tüm kontrollerim yapılmadı ama moralim daha iyi artık. Bebeğimi de hissediyorum bu da moral oluyor bana. Ben oldukça riskli bir olayla başladığım için herkes bebeğe yoğunlaştı ve benimle ilgili olan ufak şeylere kimse dikkat etmedi ben de sormadım hiç. Kimse kan değerlerime bile bakmıyor ben kendim baktırıyorum arada. İlaçlara geçen hafta başladım o zamana kadar kimse sormadı. Mesela sürekli kilo alıyorum ama normal sınırlarda mı bilmiyorum. Ya da sağlık acağında aşı ne zaman kaç doz yapılıyor gibi. Bunlarla ilgili bilgi verebilir misiniz?
Bir de bu hamilelik kıyafetlerinin bedenini neye göre alcaz benim çok kafam karışık
Çok güzel ya valla kıskanıyorum küçük memişlileriYa kızlar ben dışarıya çıkarken bile çoğu zaman sütyen takmıyorum ya mont var diye
Küçük memişli olmanın faydası.
Çok teşekkür ederim. Ben zaten hastanede çalıştığım için korona riskinin tam ortasındayım. Hemoglobin düşük çıkınca demire başladık ama o da kabız yapıyor hiç içmek istemiyorumGuzel haberlerini aliyoruz ya supertetanos icin bu haftalar uygun ama doktoruna sor belki koronadan dlayi riske atma gitme diyebilir de. Gebelikte iki doz oluyor ucuncu dozu da dogum sonrasna geliyor ve bes sene koruyormus. Vitaminlerde de hemoglobin 11 in altinda ise icinde demir de olan bi takviye basliyorlar. Hamile kiyafetine gelince normal bedenin neyse onu al buyugunu degil.
İnşallah çok teşekkür ederim. O zaman sağlık ocağından haber bekliycem. Kiloyu hiç problem yapmadığım için azıcık korkuyorum aslındaİnşallah güzel haberlerle ilerlersin sonuna kadar
Kan değerlerini sen zaten takip ediyormuşsun, sanırım sağlıkçıydın, bir sorun olsa anlarsın ona göre doktorla görüşürsün.
Aşı için de genelde 20.haftada çağırıyorlar ilk doz için, o zaman zaten ikinci dozun tarihini de verirler.
Ben sadece kan ilacı kullanıyorum, onun dışında aldığım ekstra vitamin yok.
Tsh için de ilaç kullanıyorum.
Kilo da bence en son problem hiç canını sıkma
Saglikocagi bize 500 metreyse hastane 100 kmMaşallah sağlık ocağı her şeyi takip ediyor ya aslında güzel bir şey hastane kalabalığına girmeden halletmiş olacaksın ama yaptırmak istemiyorsan doktorunun önerisiyle hastanede yaptıracağını ve onlara sadece sonuçları getireceğini söyle kabul ederler.
Sadece bi tane var bulundugumuz yerdenormacım istersen e-nabızdan sağlık ocağını ailem hekimini falan değiştirebiliyorsun, varsa yakınınızda başka sağlık ocağı değiştir bence.
İnşallah güzel haberlerle gelirsin canımSelam kizlar. 3 günde 3 saat uyumadım galiba bu uykuya daldıktan sonra uyanıp sabahlamalar beni bitirdi çok bitkin hissediyorum. Sabah sağlık ocağı çağırdı kan ve idrar tahlili için. Aşı yapalım mı varmış gerçi aşın dedi yok dedim zaten günler zor geçiyor yapmayalım. Bugün 3. Buçuk da da perinatolog randevum var heyecanliyim. Yarın sabah 10:30 da da diş hekimine randevum var hepsi birden aradan çıksın sorunsuz inşallah.
Ben de öyle hemen alıyorum ama hamilelikte hiç takmıyorum, doğumdan sonra emzirirken, uykusuz kaldıkça falan gidecek bunlar.ya kiminin vücudu kilo almaya müsait olmuyor..
ben öyle değilim ama, yediğim hemen yansıyor tartıya. o yüzden çok takmamaya çalışıyorum artık.
Ben en bol şekilde kullanıyorum ama akşam artık o bile rahatsız ediyor çıkarıyorumSagol cnm bakacagim.ya sutyeni cikarmak da korkutmaya basladi beni yercekimine maruz kalirmiyim diye endiseler artti.cup lari genisletmek lazim artik galiba
O zaman sen doktorunla görüş önce, çünkü bazı doktorlar sağlık ocağının ölçümlerini kabul etmiyor.Saglikocagi bize 500 metreyse hastane 100 km
Ya bir giyinip geldi ameliyata girecek sandimbu ne ask ya
Kaç kilo aldın ki boşverÇok teşekkür ederim. Ben zaten hastanede çalıştığım için korona riskinin tam ortasındayım. Hemoglobin düşük çıkınca demire başladık ama o da kabız yapıyor hiç içmek istemiyorum
İnşallah çok teşekkür ederim. O zaman sağlık ocağından haber bekliycem. Kiloyu hiç problem yapmadığım için azıcık korkuyorum aslındadoktora gidince ben seni böyle bırakmamıştım deyip kızacak diye yoksa benim açımdan hiç sorun yok
Bununda dezavantajı kilo alınca hemen üst taraf ince alt taraf kalın duruyor. Hepsi ayrı dert yaniÇok güzel ya valla kıskanıyorum küçük memişlileri
Ben kendimi bildim bileli hep büyük hatta kocaman
Lisedeyken allahım sabah uyandığımda küçülmüş olsunlar der yatardım
45 kiloyken bile nerdeyse 90 bedendi, karikatür gibi incecik bel incecik vücut kocaman memeler
Her zaman özel toparlayıcı sütyenler kullanmak zorunda kaldım, hiç öyle süslü seksi sütyenlerim olmadı
Kendi doktorum soyledi su su tarihlerde saglikocaginda kan idrar tahlili ve seker yuklemesi yaptirip kendisine geldigimde getirmemiO zaman sen doktorunla görüş önce, çünkü bazı doktorlar sağlık ocağının ölçümlerini kabul etmiyor.
Aslında sen nerde yaptırmak istiyorsan diğer tarafa sadece sonuç götürmeyi teklif et.
Tamam şeker yüklemesi yaptırmak gerekiyor ama bir sorun yoksa iki ayrı yerde yaptırmak da anlamsız olur.
Bende sendenimYaa maşallah bu grupta kimse çok kilo almıyor herkes fit anacım bu ne böyle
Ben dün 60 kilo çıktım53 kiloyla başlamıştım
Herkesin minnoş göbüşleri var
Bende ne bel oyuntusu kaldı ne de incelik, dümdüz eşit oldu her yerim, bacaklarım kalınlaştı popom büyüdü
Yoksa sen o kilo alan 3 kişiden biri misinYaa maşallah bu grupta kimse çok kilo almıyor herkes fit anacım bu ne böyle
Ben dün 60 kilo çıktım53 kiloyla başlamıştım
Herkesin minnoş göbüşleri var
Bende ne bel oyuntusu kaldı ne de incelik, dümdüz eşit oldu her yerim, bacaklarım kalınlaştı popom büyüdü
Arkadaşım tabiki kendi kararın ama bu şeker yüklemesinin alternatifi var,yani durduk yerde neden şeker yükleyelim vucudumuza yani gerekli değilki.ben riskli gebelik uzmanına gidiyorum,normal kadın doğum uzmanımada gidiyorum,24.haftada açlık kanşekerime kandan bakcaklar birde kahvaltıdan sonra bakcaklar...eğer anormal bir durum çıkarsa ona göre gidişata bakılcak.ilk gebeliğimdede aynı şekilde yapıldı.herşey normalse şeker yüklemesi yapmak çok anlamsız.doktoruna alternatifin varmı sorabilirsin.gebelik şekeri yüksekliği belirtisi,kilo alımı hem anne hem bebek normal dışı kilo alımı olur ve bebeğin amniyonsıvısında azalma yada artma görülür.bilgin olsun tabiki en doğru kararı sen be doktorun verirsiniz.Ya bir giyinip geldi ameliyata girecek sandimbu ne ask ya
25 hafta miisasirmis galiba o doktor valla ben de dert etmiyorum zaten dogru duzgun yeni yeni yemeye baslayabildim ayy alirsak alalim tabiki alicaz kilo
Hemsire hemsire degil yedi bela husnubu arada kendi doktorum ocagin sonunda seker yukleme testi yaptirmami soyledi saglikocaginda. Olacaklardan cok korkuyorum
Ya öyle hamurişi nerdeyse hiç yemem, ayda bir falan, ekmeğimi de yiyeceğim zaman kendim yapıyorum, dışarıdan almayız, bir çikokata da fırlatmaz bence, ya da 2-3 kaşık nutella, bilmem ki, benim çikolatayla aramda aşk var mesela, herhangi bir sağlık sorunu görülmediği sürece bırakmam gibiBazı doktorlar şeker değerini fırlatmamak için dikkat etmek gerektiğini söylüyor. Zaten tamamen bırakmak mümkün değil ama bazı karbonhidratlı ve şekerli ürünleri yerken abartmamaya çalış diyor benim doktorum. Zaten benim de çok aram yok tatlı ile o yüzden pek sorun yaşamıyorum
Hah ya ağzın bal yesin, 3 ay şekerli şeye bakamadım bile, makarna, pilav, çorbaya yumulduk iyi ihtimalle, azıcık da yiyelimCikolata biskuvi vs kesinlikle yemiycekmisimya allaskina hamileliginde cikolata biskuvi yememis bir insan olabilir mi? Ya zaten ben 4 aya yakin bunlarin hicbirini yiyemedim bulantilarimdan. Daha yeni bu ay yemissem bir tablet cikolatayi bulmaz yani toplamda. Bence bunlar klasik sozler saglikocaginda herkese soylenen.
Canım ben tam anlamadım sorun gördüğü için mi sizi başka yere yönlendirdi, daha iyi bir cihazdan bakılması için miGenetik tıp olayı yıktı zaten beni yarım ağız konuşuyor bı baksınlar duruma göre karar verın dedi kendı özel doktorumuza sorduk kesın bısey görememiş demekki ondan gidin demiştir demiş eşime bakalım özele gideceğiz 22. Hafta demiş kendı doktorumuz ama ben 22. Haftaya kadar ne durumda olurum bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?