2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Maşallah kuzuya tabi sana da yahu sen geçen gecenin bir vakti yarım ekmek yiyorum dememiş miydin o sendin dimi sanırım ne kadar kasmazsak o kadar iyi oluyor bu kilo konusu

Gözün Aydın canım

Moralini sakin bozma Birtanem
Güzel düşün canını sıkıp bebiside üzme..
Insaalah bir sıkıntı olmaz rabbim hakkımızda en hayırlı olani bilir sağlıcakla kavuşursun bebeginize..
Çok teşekkürler Suan sancı cekıyorum adet gibi sanırım fazla sıktım kendımı inşallah boşa moralımızı bozmuştur yarın randevu ıcın arayacağım detaylıya gitmek için bırde sabah genetik tıp a gideceğim

Maşallah kuzuya tabi sana da yahu sen geçen gecenin bir vakti yarım ekmek yiyorum dememiş miydin o sendin dimi sanırım ne kadar kasmazsak o kadar iyi oluyor bu kilo konusu
Evet ama hani çocuk varya demek ki yakiyoruz ilkinde 16 kilo almıştım cunku boşluktanmis demek ki evet ya o gerçek bak ne kadar takmazsan o kadar rahat gidiyor taksam eminim daha çok alırdım

Kesinlikle sana katılıyorum 2 senedir o kupluatletten kullanıyorum çok rahat emzirirken de günlük kullanımdada çok rahat

Abartılıyorsa aç karnına kendisi içsin o glikozu ozaman..zararlı olduguna dair yayınlar var.benim doktorlarımda şeker yüklemesi yapcaz dediler ben alternatifim varmı diye sorunca üsteleyünce söylediler.
Haklisin.. keske daha munis bir doktor secmis olsaydim. Bu kadina bisey deyince onun bilgisini sorguladigimi dusunuyo uslubu sertlesiyo. En nefret ettigim en gerildigim sey.. bakalim bi caresine bakicam su seker yuklemesi olayinin.

Canım sende mi ismini değiştirdin benim gibi tanıyamadım

Alternatifi neymiş canım? Benim ilk gittiğim doktor çikolata ile yapıyorum demişti.
Altrnatif derken , ben ilk gebeliğimde evde parmaktan ölçen şeker aleti ile,1 hafta boyunca açlık tokluk şekerimi ölçtüm.doktora rapor verdim.oda gayet normal değerler oldugunu şeker yüklemesine gerek olmadığını söyledi.busefer şeker ölçüm cihazı yerine sabah hastanede açken kan vericem birde kahvaltıdan sonra.ona göre değerlendirme yapılacak.kan vermek daha zor gelen şeker yüklemesini tercih edebilir.ben kardeşimde kötü bir duruma şahit oldugum için şeker yüklemesinden aşırı korkuyordum doktorlarımda bu şekildede olabileceğini söylediler.bir sorunda çıkmadı.(çikolata olayıda baya komik geldi :)

Bana hiç bakilmadi kuzum ya napsam sağlık ocağına ki gitsem sadece ilk hamilelik döneminde baktılar o kadr
Aslında doktorun bakıyorsa tekrar riske girmene gerek yok kuzu ben gitmiyorum şuan doktora, bir de aşı için önemli tabi. Bi git istersen sor canım. Onların senin peşine düşmesi lazım aslında

Annemde babamda seker yok. Bende de yok. Asiri kilo alimi yok. Bebegin kilosu dun gittigimde 342 gr.mis suyu normal dedi doktor. Yaptirmasam daha memnun olurum aslinda
Yaptırma diyeceğim de vebale de girmek istemiyorum canım, kendin karar ver. Doktoruna güveniyorsan birlikte karar verin çünkü bazen oluyor hiç birşey olmasa da çıkabilir. Bebişe zarar. Ben bişey demedim

Ya evet ben de kesin göstermeyecek diye gittim. Nitekim göstermedi de. bizim stresimizden etkileniyorlarmış, ondan büzüldü herhalde kuzum.
Bugün annemlerde kaldım haliyle sohbet muhabbet derken eski mesajları hiç okuyamamistim şimdi biraz bakiyim dedim de seninde gözün aydın kuzum sende gitmişsin :))

Ve artı olarak ilk hamile kaldigimda tuhaf bi şekilde açlık şekerim sınırdaydi sınırın bi tık üstuydu sonra biraz dikkat edince düştü evde seker aletimde var sürekli ölçüyorum açlikta toklukta normal çıkıyor şükür. Annemde şeker oldugu için dedi doktor ama bende pek yaptırmak istemiyorum

Ben de hep aşağıda hissediyorum zaten daha rahmimiz da aşağıda. Bu erken doğum riskini göstermiyor. Bebekler o kadar sık yer değiştiriyor ki bu haftalarda çünkü daha aslında yerleri vücutlarına göre geniş. Doktor kafası sağda dedi kafasına bakmak için probu sağa koydu hemen o arada kafasını sol tarafa geçirmiş. Nasıl bu kadar hızlı hareket ediyor anlamadım hiç. Yani şu dönemde bebeğin nerede olduğunun bir önemi yok çünkü anlık

Herkesin şeker yükleme konusunda kafasının karışık olduğunun farkındayım. Birazcık açıklamak istedim. Eğer zaten hiç şeker yemiyorsanız (ekmek, hamurişi de buna dahil) zaten hamilelik boyunca vücudun almayacağı bir şeyi alıyor olacaksınız. O zaman yaptırmak istemiyorum zararlı diyebilirsiniz. Ama doğruya doğru hangimiz şekersiz, karbonhidratsız besleniyoruz ki. Aslında o sırada verilen şeker 2 dilim baklavaya eşit. Yani şeker yükleme zararlı yaptırmam deyip baklava ya da çikolata, ekmek falan yiyorsanız o testi yaptırmamanızın hiçbir anlamı kalmıyor. O yüzden bizim gibi beslenen toplumlarda -tabi doktorunuz aksini söylemediği sürece- şeker yükleme testinin yapılmasının hiç bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Mesela benim annemin hamileliğindeki şeker yükleme testinde diyabetinin olduğu anlaşıldı ve gebeliği boyunca insülin iğnesi vurulmak zorunda kaldı. Ya da 45 kilo hamile kalan bir arkadaşım şeker yükleme testinde anlaşılan hamilelik diyabeti nedeniyle gebeliği boyunca diyet yapmak zorunda kaldı. Böyle öyküler varken ben bu riski almak istemiyorum açıkcası ama tabi yine de herkesin kendi kararı.

Sizdeki su sabirdan bende istiyorum gece 11 - 12 de aklima dustuyse hamur isi tatli Allah ne verdiyse artik yapip goturuyorum pek iyiye gitmiyor vaziyet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…