- 22 Temmuz 2020
- 6.532
- 10.965
- 248
- 33
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #28.481
Kizlar gunaydin az once haberlerde gordum italyada bir arastirmada bebegin plesantasinda mikroplastik bulunmus..dusunebiliyormusunuz cok irkildim kullanilan kimyasal,kozmetik ve plastik turevlerinin canli yapisinin icine kadar girebilmesi endise verici gercekten.ben gebelikte kozmetik hic kullanmiyorum,kimyasal yerine tamamiyle organik urunler kullanmaya calisiyorum hos yediklerimiz ne kadar dogal o ayri mesele.ben en cok bu damacana ve plastik su tuketimlerine takik vaziyetteyim su anda.bu plastik sise icindeki analizlerde mikroplastik de bulunmustu ee haliyle onu tuketigimizde bebegin plasentasina ulasmamasi imkansiz cesmeden su icilmiyor. Bulundugum yer yaylalara yakin yagmur yokken dolduruyoruz su ama varken mecburen market sulari tuketiyoruz acaba cam damacana mi alinsa daha saglikli bilemedim kafamda deli sorular.siz nasil su tuketiyorsunuz merak ettim yazarsaniz sevinirim.bu yaziyi bilhassa yazdim ki hani biraz daha dikkatli olalim diye.opuyorum hepinizi
Biz yaklaşık 2 yıldır arıtma kullanıyoruz canım. Damacanalardan ben de tiksiniyorum. Çok şükür kurtulduk onlardan.Kizlar gunaydin az once haberlerde gordum italyada bir arastirmada bebegin plesantasinda mikroplastik bulunmus..dusunebiliyormusunuz cok irkildim kullanilan kimyasal,kozmetik ve plastik turevlerinin canli yapisinin icine kadar girebilmesi endise verici gercekten.ben gebelikte kozmetik hic kullanmiyorum,kimyasal yerine tamamiyle organik urunler kullanmaya calisiyorum hos yediklerimiz ne kadar dogal o ayri mesele.ben en cok bu damacana ve plastik su tuketimlerine takik vaziyetteyim su anda.bu plastik sise icindeki analizlerde mikroplastik de bulunmustu ee haliyle onu tuketigimizde bebegin plasentasina ulasmamasi imkansiz cesmeden su icilmiyor. Bulundugum yer yaylalara yakin yagmur yokken dolduruyoruz su ama varken mecburen market sulari tuketiyoruz acaba cam damacana mi alinsa daha saglikli bilemedim kafamda deli sorular.siz nasil su tuketiyorsunuz merak ettim yazarsaniz sevinirim.bu yaziyi bilhassa yazdim ki hani biraz daha dikkatli olalim diye.opuyorum hepinizi
En güzeli hafta hafta söylemek aslında ama herkes anlamıyor onu damesela 20 haftalığım diyorum. Yani kaç ay oluyor diye soruyorlar
Kizlar gunaydin az once haberlerde gordum italyada bir arastirmada bebegin plesantasinda mikroplastik bulunmus..dusunebiliyormusunuz cok irkildim kullanilan kimyasal,kozmetik ve plastik turevlerinin canli yapisinin icine kadar girebilmesi endise verici gercekten.ben gebelikte kozmetik hic kullanmiyorum,kimyasal yerine tamamiyle organik urunler kullanmaya calisiyorum hos yediklerimiz ne kadar dogal o ayri mesele.ben en cok bu damacana ve plastik su tuketimlerine takik vaziyetteyim su anda.bu plastik sise icindeki analizlerde mikroplastik de bulunmustu ee haliyle onu tuketigimizde bebegin plasentasina ulasmamasi imkansiz cesmeden su icilmiyor. Bulundugum yer yaylalara yakin yagmur yokken dolduruyoruz su ama varken mecburen market sulari tuketiyoruz acaba cam damacana mi alinsa daha saglikli bilemedim kafamda deli sorular.siz nasil su tuketiyorsunuz merak ettim yazarsaniz sevinirim.bu yaziyi bilhassa yazdim ki hani biraz daha dikkatli olalim diye.opuyorum hepinizi
Suyu çeşmeden alabilmek gibi bi imkanımız yok maalesef.. 1.5 litrelik pet şişelerden alıyoruz eve, muhakkak zararı vardır.. makyaj yapmıyorum, hamileliği öğrendiğimden beri sanırım max 3 kez yaptım.. ama günlük kullandığım nemlendiricileri falan değiştirmedim, eskisi gibi devam ediyorum.Kuzum benimde aklımda hazır su içiyoruz ama hep pet şişe musluk suyunda koku var gibime geliyo önceden içerdim smdi kaldim böyle bide kozmetik ürünler kullaniyomusnz kızlar fondöten ruj vs ben hamile olduğumdan beri 3-4 kez kullandm
Aynen en güzeli hafta hafta söylemekBende hafta hafta soyluyorum onlar kendi aya ceviriyor5 ay diyince bes ay doluyomu bitiyor mu yok gun mu aldin vs vs bir seyler diyorlar bende nisan sonundan itibaren bekliyoruz en gec 17 mayis diyorum susuyorlar
Ohoo benim yumurtlama tarihim bile belli değil adetlerim düzensiz olduğu için. Allah bilir kaç günlükBen bi yerde bide şey okumuştum, mesela benim sat 29 temmuz, her ayın 29 unda 1 ay atıyor. Yani şu an hala 5 aylık hamile değilimben muhasebeci olduğum için sanırım meslek hastalığı gibi düşün herşeyi tam söylemek istiyorum. 5 aylık olmama 5 gün kaldı ve ben hala 5 aylık hamileyim diyemiyorum
Fondöten hayatımda bir tek nişanımda ve düğünümde kullandım sanırım. Hamilelikte de birkaç kez eyeliner. Zaten maske taktığımız için rujlara elveda demiştikKuzum benimde aklımda hazır su içiyoruz ama hep pet şişe musluk suyunda koku var gibime geliyo önceden içerdim smdi kaldim böyle bide kozmetik ürünler kullaniyomusnz kızlar fondöten ruj vs ben hamile olduğumdan beri 3-4 kez kullandm
Plasentada bulunan mikroplastik haberi eski bir haber. Bilimsel bir dergide okumuştum bunu. Tekrar gündeme mi gelmiş?
HahahBen bi yerde bide şey okumuştum, mesela benim sat 29 temmuz, her ayın 29 unda 1 ay atıyor. Yani şu an hala 5 aylık hamile değilimben muhasebeci olduğum için sanırım meslek hastalığı gibi düşün herşeyi tam söylemek istiyorum. 5 aylık olmama 5 gün kaldı ve ben hala 5 aylık hamileyim diyemiyorum
Cnm ben makyaji seviyorum ama hamileligimde yapmiyorum.kadinlar omru hayatinda 3 kg ruj yiyorlarmisKuzum benimde aklımda hazır su içiyoruz ama hep pet şişe musluk suyunda koku var gibime geliyo önceden içerdim smdi kaldim böyle bide kozmetik ürünler kullaniyomusnz kızlar fondöten ruj vs ben hamile olduğumdan beri 3-4 kez kullandm
Icindeki paramatreleri yokmeyen bir aritma sistemi ise en guzeli bencedeBende dun gordum bu haberigetir de bpa siz damacana cam sisede damacana su satiliyordu biz eskiden onu kullaniyorduk. Bu eve tasininca aritma makinesi hediye aldi babam bize, onlarda kullaniyor simdilik sadece filtre degisikligi yaptiriyoruz bu da ne kadar saglikli bilmiyorum ama memnunuz
Hele ki o damacanalar tam mikrop yuvasiBiz yaklaşık 2 yıldır arıtma kullanıyoruz canım. Damacanalardan ben de tiksiniyorum. Çok şükür kurtulduk onlardan.
Ben eskisini bilmiyorum az once haberlerde gordum.tabi eskiden de yapilacak arastirmalar illaki vardir.Plasentada bulunan mikroplastik haberi eski bir haber. Bilimsel bir dergide okumuştum bunu. Tekrar gündeme mi gelmiş?
Icindeki paramatreleri yokmeyen bir aritma sistemi ise en guzeli bencede
Gayet mantıklı zatenAnladım, sende de benim tetanoz olayımın benzeri var. İçine sinmiyorsa yaptırma tabi. Peki ne kadar süre vereceksin kanı? Tek sefer yeterli oluyor mu? Çikolata bana çok mantıklı gelmişti ya neden ki?50 gr civarı glikoz içiyorlar şeker yüklemede yanlış bilmiyorsam. 1 paket sütlü kare çikolatada da aşağı yukarı o kadar glikoz var. Tabi aynı sürede kana karışmaz belki ama daha gerçekçi bi test bence. Benim ailemde şeker hastalığı var, 3 aylıkken açlık kan şekerim alt sınırın altında çıkmıştı ama yine de yaptıracağım sanırım bilmiyorum henüz.
Yeni tanisanlar icin bu maskeler kotu oldu maskenin altindan ne cikacak Allah bilirFondöten hayatımda bir tek nişanımda ve düğünümde kullandım sanırım. Hamilelikte de birkaç kez eyeliner. Zaten maske taktığımız için rujlara elveda demiştik
Fondöten hayatımda bir tek nişanımda ve düğünümde kullandım sanırım. Hamilelikte de birkaç kez eyeliner. Zaten maske taktığımız için rujlara elveda demiştik
Haklisnz kızlar bende bı eyleynr cekiym bari ruj bencede çok sakıncalı en azından hamilelik döneminde surmemeye dikkat ediyorum ama fondöten sürüyordum ya yüzüm pütür pütür olmuş sankiCnm ben makyaji seviyorum ama hamileligimde yapmiyorum.kadinlar omru hayatinda 3 kg ruj yiyorlarmishamilelikte fondoten ve ruj ozellikle kullanilmamali bence.
Bilimsel gercekligi varsa haberin eski olmasinin bir onemi yok cnm dikkat edecegiz kulanacagimiz herseyeEvet evet dun sozcu ve haberturk de gordum ikisi de vermis manset olarak. Demek eskiymis
bayadir asagida bakalm haftaya gidince aynimi ins kisa zamanda doner dikislermde agri yapiyorBen de hep aşağıda hissediyorum zaten daha rahmimiz da aşağıda. Bu erken doğum riskini göstermiyor. Bebekler o kadar sık yer değiştiriyor ki bu haftalarda çünkü daha aslında yerleri vücutlarına göre geniş. Doktor kafası sağda dedi kafasına bakmak için probu sağa koydu hemen o arada kafasını sol tarafa geçirmiş. Nasıl bu kadar hızlı hareket ediyor anlamadım hiç. Yani şu dönemde bebeğin nerede olduğunun bir önemi yok çünkü anlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?