2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim de hamile kaldığımda şekerim sınırın üstündeymiş. Daha sonra baktırdığımda düşmüştü. Bence önemli hele ki bi yükselme varsa daha da önemli. Yaptırmanın bi zararı olduğunu düşünmüyorum çok fazla etkileyecek bir şey de değil açıkçası. Bence doktorunu dinle onun yönlendirmesi önemli

Abartılıyorsa aç karnına kendisi içsin o glikozu ozaman..zararlı olduguna dair yayınlar var.benim doktorlarımda şeker yüklemesi yapcaz dediler ben alternatifim varmı diye sorunca üsteleyünce söylediler.
Bende yaptırmicam valla. Arkadaşımın gebelikte şekeri çıktı ama belliydi yani kızın 5 aylık karnı 9 aylık gibiydi. Çok su toplamıştı çok suyu vardı bebeğin bişeylerin ters gittiği belliydi zaten. Çok şülür ben ne zaman gitsem ne zaman kan versem herşey normali işaret ediyor e zaten ailemde de yok şeker. Onun ailesinde vardı. Niye yaptırayım ki? Ondan bende düşünmüyorum şuan. Doktorum çok ısrar etse de yaptırır mıyım bilemiyorum

günaydıın, güzel sonuçlar alan herkese geçmiş olsuuun ( Susmuyorr , Birefebirece , bibalprensesi ni gördüm, kaçırdıklarım varsa onlara da ) bugün gidecek olanlara da bebekleri izlerken iyi eğlenceler :)

anladığım kadarıyla böyle detaylı izlemek de çok zevkli, özellikle doktor bir sorun yok diyorsa ve siz adamın kaşından gözünden film çekmiyorsanız

günaydın kızlar. ben deli gibi tuzlu şeylere abanıyorum. canım hiç tatlı istemiyor. daha karnım bile yok çıkmadı. 4 buçuk aylığım. şeker yüklemesi düşünmüyorum. ailede öykü önemli iri bebek riski varsa önemli. kendinizi kontrol edin. kendinize göre hareket edin bence.

Şeker yüklemesinin alternatifleri var . Bende ilkinde üç aylık genel şekere bakılıp doktorum çok rahat bir şekilde tamam sorun yok demişti ama ben sonra evde on gün kadar kendim açlık tokluk ölçtüm için iyice rahat etsin diye. Bunda da öyle yapicam kan tahlillerinde iki defa açlık şekerine bir kere tokluk sekerimebakildi yine herşey gayet normal ama o haftalar gelince yine evde ölçüm yapicam. Ben normalde tatlıyı şekeri çok tukete
5 parmağının 5 ini de açmış emiyordu diyeyim sen anla ne kadar keyifli olduğunu:)))

Anladım, sende de benim tetanoz olayımın benzeri var. İçine sinmiyorsa yaptırma tabi. Peki ne kadar süre vereceksin kanı? Tek sefer yeterli oluyor mu? Çikolata bana çok mantıklı gelmişti ya neden ki? 50 gr civarı glikoz içiyorlar şeker yüklemede yanlış bilmiyorsam. 1 paket sütlü kare çikolatada da aşağı yukarı o kadar glikoz var. Tabi aynı sürede kana karışmaz belki ama daha gerçekçi bi test bence. Benim ailemde şeker hastalığı var, 3 aylıkken açlık kan şekerim alt sınırın altında çıkmıştı ama yine de yaptıracağım sanırım bilmiyorum henüz.

30 gün üzerinden hesaplayıp günlük olarak yazmış aynı şey değil mi işte, biz yuvarlayıp söylüyoruz

30 gün üzerinden hesaplayıp günlük olarak yazmış aynı şey değil mi işte, biz yuvarlayıp söylüyoruz
Ben bi yerde bide şey okumuştum, mesela benim sat 29 temmuz, her ayın 29 unda 1 ay atıyor. Yani şu an hala 5 aylık hamile değilim ben muhasebeci olduğum için sanırım meslek hastalığı gibi düşün herşeyi tam söylemek istiyorum. 5 aylık olmama 5 gün kaldı ve ben hala 5 aylık hamileyim diyemiyorum

Kizlar gunaydin az once haberlerde gordum italyada bir arastirmada bebegin plesantasinda mikroplastik bulunmus..dusunebiliyormusunuz cok irkildim kullanilan kimyasal,kozmetik ve plastik turevlerinin canli yapisinin icine kadar girebilmesi endise verici gercekten.ben gebelikte kozmetik hic kullanmiyorum,kimyasal yerine tamamiyle organik urunler kullanmaya calisiyorum hos yediklerimiz ne kadar dogal o ayri mesele.ben en cok bu damacana ve plastik su tuketimlerine takik vaziyetteyim su anda.bu plastik sise icindeki analizlerde mikroplastik de bulunmustu ee haliyle onu tuketigimizde bebegin plasentasina ulasmamasi imkansiz cesmeden su icilmiyor. Bulundugum yer yaylalara yakin yagmur yokken dolduruyoruz su ama varken mecburen market sulari tuketiyoruz acaba cam damacana mi alinsa daha saglikli bilemedim kafamda deli sorular.siz nasil su tuketiyorsunuz merak ettim yazarsaniz sevinirim.bu yaziyi bilhassa yazdim ki hani biraz daha dikkatli olalim diye.opuyorum hepinizi

Aslında 5.ayın içinde olduğumuz için 5 ay diye yuvarlayıp söylüyoruz

Kuzum benimde aklımda hazır su içiyoruz ama hep pet şişe musluk suyunda koku var gibime geliyo önceden içerdim smdi kaldim böyle bide kozmetik ürünler kullaniyomusnz kızlar fondöten ruj vs ben hamile olduğumdan beri 3-4 kez kullandm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…