- 29 Nisan 2020
- 2.192
- 2.410
- 83
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #28.461
Benim de hamile kaldığımda şekerim sınırın üstündeymiş. Daha sonra baktırdığımda düşmüştü. Bence önemli hele ki bi yükselme varsa daha da önemli. Yaptırmanın bi zararı olduğunu düşünmüyorum çok fazla etkileyecek bir şey de değil açıkçası. Bence doktorunu dinle onun yönlendirmesi önemliVe artı olarak ilk hamile kaldigimda tuhaf bi şekilde açlık şekerim sınırdaydi sınırın bi tık üstuydu sonra biraz dikkat edince düştü evde seker aletimde var sürekli ölçüyorum açlikta toklukta normal çıkıyor şükür. Annemde şeker oldugu için dedi doktor ama bende pek yaptırmak istemiyorum
Bende yaptırmicam valla. Arkadaşımın gebelikte şekeri çıktı ama belliydi yani kızın 5 aylık karnı 9 aylık gibiydi. Çok su toplamıştı çok suyu vardı bebeğin bişeylerin ters gittiği belliydi zaten. Çok şülür ben ne zaman gitsem ne zaman kan versem herşey normali işaret ediyor e zaten ailemde de yok şeker. Onun ailesinde vardı. Niye yaptırayım ki? Ondan bende düşünmüyorum şuan. Doktorum çok ısrar etse de yaptırır mıyım bilemiyorumAbartılıyorsa aç karnına kendisi içsin o glikozu ozaman..zararlı olduguna dair yayınlar var.benim doktorlarımda şeker yüklemesi yapcaz dediler ben alternatifim varmı diye sorunca üsteleyünce söylediler.
5 parmağının 5 ini de açmış emiyordu diyeyim sen anla ne kadar keyifli olduğunu:)))günaydıın, güzel sonuçlar alan herkese geçmiş olsuuun (Susmuyorr , Birefebirece , bibalprensesi ni gördüm, kaçırdıklarım varsa onlara da ) bugün gidecek olanlara da bebekleri izlerken iyi eğlenceler :)
anladığım kadarıyla böyle detaylı izlemek de çok zevkli, özellikle doktor bir sorun yok diyorsa ve siz adamın kaşından gözünden film çekmiyorsanız
canım çocuğun beslenmesi veya sütünün yaramasıyla alakalı mesela benim eltimin çocuğu 5.5-6 aylık 8 kg çocuk9-10 kg a ne zaman ulaşırlar acaba 3,5 kg doğsa 9 ayda 10 kilo mu olur hiç bilmiyorum
Sizdiniz heralde isim konusunu çözebildiniz micanım çocuğun beslenmesi veya sütünün yaramasıyla alakalı mesela benim eltimin çocuğu 5.5-6 aylık 8 kg çocuk
Anladım, sende de benim tetanoz olayımın benzeri var. İçine sinmiyorsa yaptırma tabi. Peki ne kadar süre vereceksin kanı? Tek sefer yeterli oluyor mu? Çikolata bana çok mantıklı gelmişti ya neden ki?Altrnatif derken , ben ilk gebeliğimde evde parmaktan ölçen şeker aleti ile,1 hafta boyunca açlık tokluk şekerimi ölçtüm.doktora rapor verdim.oda gayet normal değerler oldugunu şeker yüklemesine gerek olmadığını söyledi.busefer şeker ölçüm cihazı yerine sabah hastanede açken kan vericem birde kahvaltıdan sonra.ona göre değerlendirme yapılacak.kan vermek daha zor gelen şeker yüklemesini tercih edebilir.ben kardeşimde kötü bir duruma şahit oldugum için şeker yüklemesinden aşırı korkuyordum doktorlarımda bu şekildede olabileceğini söylediler.bir sorunda çıkmadı.(çikolata olayıda baya komik geldi :)
30 gün üzerinden hesaplayıp günlük olarak yazmış aynı şey değil mi işte, biz yuvarlayıp söylüyoruzGünaydınnnnn ❤
Aşağıda gebelik haftasına göre kaç aylık olduğumuzu paylaşıyorum, 4 haftalıkken 1 aylık değiliz aslında ya da 16 haftalıkken 4 aylık değiliz
Eki Görüntüle 2746783
Ben bi yerde bide şey okumuştum, mesela benim sat 29 temmuz, her ayın 29 unda 1 ay atıyor. Yani şu an hala 5 aylık hamile değilim30 gün üzerinden hesaplayıp günlük olarak yazmış aynı şey değil mi işte, biz yuvarlayıp söylüyoruz
Yaptırma diyeceğim de vebale de girmek istemiyorum canım, kendin karar ver. Doktoruna güveniyorsan birlikte karar verin çünkü bazen oluyor hiç birşey olmasa da çıkabilir. Bebişe zarar. Ben bişey demedim
Aslında 5.ayın içinde olduğumuz için 5 ay diye yuvarlayıp söylüyoruzBen bi yerde bide şey okumuştum, mesela benim sat 29 temmuz, her ayın 29 unda 1 ay atıyor. Yani şu an hala 5 aylık hamile değilimben muhasebeci olduğum için sanırım meslek hastalığı gibi düşün herşeyi tam söylemek istiyorum. 5 aylık olmama 5 gün kaldı ve ben hala 5 aylık hamileyim diyemiyorum
Tabii ki biliyorum neden 5 ay diye yuvarlandığınıAslında 5.ayın içinde olduğumuz için 5 ay diye yuvarlayıp söylüyoruz
Kuzum benimde aklımda hazır su içiyoruz ama hep pet şişe musluk suyunda koku var gibime geliyo önceden içerdim smdi kaldim böyle bide kozmetik ürünler kullaniyomusnz kızlar fondöten ruj vs ben hamile olduğumdan beri 3-4 kez kullandmKizlar gunaydin az once haberlerde gordum italyada bir arastirmada bebegin plesantasinda mikroplastik bulunmus..dusunebiliyormusunuz cok irkildim kullanilan kimyasal,kozmetik ve plastik turevlerinin canli yapisinin icine kadar girebilmesi endise verici gercekten.ben gebelikte kozmetik hic kullanmiyorum,kimyasal yerine tamamiyle organik urunler kullanmaya calisiyorum hos yediklerimiz ne kadar dogal o ayri mesele.ben en cok bu damacana ve plastik su tuketimlerine takik vaziyetteyim su anda.bu plastik sise icindeki analizlerde mikroplastik de bulunmustu ee haliyle onu tuketigimizde bebegin plasentasina ulasmamasi imkansiz cesmeden su icilmiyor. Bulundugum yer yaylalara yakin yagmur yokken dolduruyoruz su ama varken mecburen market sulari tuketiyoruz acaba cam damacana mi alinsa daha saglikli bilemedim kafamda deli sorular.siz nasil su tuketiyorsunuz merak ettim yazarsaniz sevinirim.bu yaziyi bilhassa yazdim ki hani biraz daha dikkatli olalim diye.opuyorum hepinizi
En güzeli hafta hafta söylemek aslında ama herkes anlamıyor onu daTabii ki biliyorum neden 5 ay diye yuvarlandığını
biraz hareket gelsin dedim topiğe..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?