2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ya benim doktor da aslında her gün 2 bardak süt 1 kase yoğurt ve peynir yiyeceksin diyor. Düşününce 1 kg süt ürünü yapıyor
Bana da her gün 2 kase yoğurt ve 2 bardak süt dedi ama ben bunları 1 e indirdim o kadar öğüne günün her saati bişeyler yemiş olmak gerekiyor ben yetişemiyorum. zaten 1 de zar zor kahvaltı yapıyorum ama mesela akşam yemeğinden sonra bir şey yemeyince sabaha kadar bebek aç kalmış oluyor bi de ben çok geç kahvaltı yapıyorum işte uzun süre aç kalmasının zararı olur mu ondan endişeliyim doktora unutmazsam sorucam.

Bende aynı senin gibiyim kahvaltı sevmediğim için hiç iştahım olmuyor. Uzun süre aç kalıyorum. Ara öğünde süt ve yoğurt tüketmeye çalışıyorum ama her zaman o da olmuyor.

O zaman benim bebis 2 500 filan dogar bende hic oyle beslenmiyorum ki bi sali gidiyim de doktora o kadar merak ediyorum ki kac gram oldu ona gore kendimi zorlicam ya da boyle devam edicem

Bencede oyle dedim aksamlari bir kase yiyorum olmaz yetersiz diyo bebegin kemik kas gelisimi icin önemli yiyemezsen ayran yap su gibi ic dedi o nasil olacaksa
Vaalla ben günde 2 kase yoğurt 1 bardak süt içiyorum buna göre 600 ml alabiliyorum ama peynirin de süt ürünü old. Düşünürsek max 750 ml ye çıkıyorumdur Daha da yiyemem ama.

O zaman benim bebis 2 500 filan dogar bende hic oyle beslenmiyorum ki bi sali gidiyim de doktora o kadar merak ediyorum ki kac gram oldu ona gore kendimi zorlicam ya da boyle devam edicem
Zorlama kendini. Ben Oğlumda da böyleydim 4kg doğdu. Onda yumurtamı 2 tane yiyordum günlük sadece. O da bir fark yapmaz bence.

Uzun süre aç kalma konusunda benim de endişelerim oluyor bebeğe etkisi oluyor mu diye. Çok aç uyanıyorum aslında biraz geç yiyince kendimi kötü hissediyorum. Hemen süt falan içmeye çalışıyorum

Masallah zaten yumurtaya zorlayamam da sute kasara yogurda zorlayabilirim en fazla
Süt ve süt ürünleri ile pek aram yok benim de ama yiyorum çok isteyerek olmasa da bir yumurta bir dilim beyaz peynir öğlen de bir kase yoğurt yiyorum. Bazen de sabah bir bardak süt içiyorum istemeyerek

Şimdiye kadar benim de iyi gitti canım dikkat etmememe rağmen, kilosu hep iyi çok şükür zaten gelişim asıl bundan sonra başlıyor hatta önceki doktorum bana asıl 25. Haftadan sonra demişti. Tabi ki öyle beslenmenin oluru yok bence de yani mümkün değil ama en azından protein, kalsiyum alımını falan düzene sokmakta fayda var

Uzun süre aç kalma konusunda benim de endişelerim oluyor bebeğe etkisi oluyor mu diye. Çok aç uyanıyorum aslında biraz geç yiyince kendimi kötü hissediyorum. Hemen süt falan içmeye çalışıyorum
Benim de en çok endişe duyduğum bu yoksa günün diğer saatlerinde yiyorum iştahım da iyidir ama akşamdan sabah kahvaltı yapana kadar 15 saat falan geçiyor uzun süre aç bırakmanın iyi olmadığını da okuyorum hep hatta siz acıkmasanız da bebek acıkıyor diye okumuştum. İnşallah bir sorun olmaz ben yarın doktora yazıp sormayı düşünüyorum.

Annenin açlığa maruz kalmasının şizofreni tarzı hastalıkların oluşmasına neden olan genlerin bozulmasina neden olduğu düşünülmektedir. Aynı böyle bir cümle okudum iki gün evvel. Hamileyken aç kalmamak lazım bende öğün atlamamaya çalışıcam bazen dur oglum uyusun öyle dur şunu da yapiyim öyle dur yemek yapiyim öylederken geciktiriyorum bende.

Sorunca buraya da yazar mısın ben de çok merak ediyorum. Bebeğin gelişimini etkiliyor diye okumuştum ben de

Biz disardan yemek ve abur cuburu kessek bizim bebislere yeter bir ona dikkat etmeye calisiyorum artik bu hafta daha hic disardan yemedim

Baya ciddi sonuçları varmış öyleyse ben de şunu yapıcam gece yatmama yakın bişeyler atıştırıp en azından süreyi biraz kısaltsam sabah da uyandığım gibi kahvaltı yapmaya zorlasam biraz düzene sokarım

Süt ve süt ürünleri ile pek aram yok benim de ama yiyorum çok isteyerek olmasa da bir yumurta bir dilim beyaz peynir öğlen de bir kase yoğurt yiyorum. Bazen de sabah bir bardak süt içiyorum istemeyerek

Ben sutu baya severim cocukluktan gelen bir sey sanirim. Ben fix kahvalti tabagi hazirliyorum domates salatalik siyah yesil zeytin peynir helva salam olabiliyor bazen yarim dilim de nutellali ekmek ve portakal suyu bazen cay ya da sut. Eskiden hep tost yerdim ilk 3 ayda simdi boyle yapiyorum bayadir

Ay bu grup benim sinirlerimi bozmaya başladı artık bugün bütün gün yediğim: sabah 2 yumurta + 1 dilim ekmek + 1 kibrit kutusu peynir + biraz bal
Öğlen 1 muz
15.30-16.00 civarı 1 tabak pırasa +salata +1 dilim ekmek
Akşam 19.30 gibi 2 parça tavuk yanında bir şey yok.
başka da bir şey yemedim bütün gün. Yediklerim değişiyor balık,et ya da tavuk mutlaka. Salata veya yoğurt kesin oluyor. Arada makarna. Haftada 1 gün kahvaltıda krep ya da tost. Günde 8-10 bin arası adım atıyorum. Peki ben nasıl 5 kg aldım da siz 1-2 kilo alıyorsunuz ya biri bana açıklasın nolur deliricem

Benim 16. Haftaya kadar hiç mi hiç iştahım yoktu ama bir açıldı pir açıldı, bir ayda 2 kilo aldım devamıda hızlı gelecek gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…