- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #28.901
ben hamile kaldığımdan beri aynı fiyatta, geçen seneki fiyatını bilemiyorum tabiikuzum o tayttan ben aldım çok güzel tam evde giymelik çünkü ince ama geçen sene arkadaşım almıştı 100 tl idi fiyatı
Kızlar Trendyolda penti emzirme atleti 35₺ ye düşmüş almayı düşünen varsa diye foto atıyorum. Ben 2 tane yapıştırdım.
Sadece depodaki kandan besleniyordu önceden. Şimdi yine kandan ama yediğimiz besinler etkiliyorŞu an nerden besleniyor?
tabi ki ilk 3 ay plasenta olmadığı için bebekle aramızda süzen birşey yok. kanımızdaki herşey bebeğe ulaşıyor o yüzden ilk 3 ay daha tehlikeli artık bi tık daha rahatız. :) yanlış anlama cnm hemşireyim kadın doğum tecrübemde var. içimizi rahatlatmak için söyledim. minnoşlarımız bir fanusun içinde korunaklı bir şekilde onu sevmemizi öpüp koklamamızı bekliyorTabiki de yediklerimiz tamamiyle bebeğe geçmiyor hatta fazla ve zararlı olanlar plasentadan geri dönüyor. Mesela yediğimiz şeyin tadını amniyotik sıvı sayesinde onlarda alabiliyor artık. Ben artık ilk 3 ay gibi olmadığını, yediklerimizin anında iletildiğini söylemek istemiştim aslında.
Ben normalde s-m giyen biriyim large aldım göbek olur diyemesela böyle bir şey alırken hangi beden alıyorsun, göbek olaack diye L ya da XL mı yoksa atıyorum normalde S ise S mi?
A öyle mi bana da bi arkadaşım yolladı fiyatı iyi diye. Bugün baktım daha.bayadır bu fiyat bunlar galiba ya, mesela hamile taytına da hep indirim yazıyorlar ama aslında hep 59 tl gibi bişey..
Basitçe şurda altta yazan şeyi demek istiyorum aslında. kahvaltımı 1 2 gibi yapıyor olmam beni rahatsız etmeye başlamıştı o yüzden biraz bu konuda hassaslaştım. Zaten çoook uzun süreler aç kalınmadıgı sürece sıkıntı olacağını sanmıyorum. Hayır canım yanlış anlamıyorum tabi ki ben bir şeyler öğrenmeyi severim o yüzden fikir almayı da severimtabi ki ilk 3 ay plasenta olmadığı için bebekle aramızda süzen birşey yok. kanımızdaki herşey bebeğe ulaşıyor o yüzden ilk 3 ay daha tehlikeli artık bi tık daha rahatız. :) yanlış anlama cnm hemşireyim kadın doğum tecrübemde var. içimizi rahatlatmak için söyledim. minnoşlarımız bir fanusun içinde korunaklı bir şekilde onu sevmemizi öpüp koklamamızı bekliyor
Ben bana göre böyle demedim ki zaten, hiçbir şey iddia etmiyorum. Bu konuda bir yayın incelemediğim için bilgim yok sadece. Doktorum da bir şey demedi. Ben anne günlerce aç kalmadığı, yetersiz beslenmediği sürece bebek de besinsiz kalmaz diye biliyordum. Doktorumla da konuşacağım zaten. Eğer doğrusu buysa ona göre beslenme düzenimi değiştiririm.Hayır yediğimiz her şey mide ve bağırsakta küçük parçalara ayrılarak kan yoluyla anında bebeğe geçişi sağlanıyor. Öyle olsaydı ne kitaplar ne araştırmalar bunu yazardı ne de doktorlar bu konuda uyarırdı. bu “bana göre böyle” denebilecek bi konu değil bence. Herkesin kendi tercihi elbette.
Ben normalde s-m giyen biriyim large aldım göbek olur diye
Aynen şimdi mesela yaşamayan arkadaşlar bilemez ama ilerde bu kadar uzun acliklar asla mümkün de olamaz zaten. Bizde de depo diye birşey kalmayacağı için artık hemen hemen yemek zorundasın. Mesela bebek bı kav saat hareketsiz kalır yemek yersin hemen oynamaya başlar sanki can gelir bebeğe. Yani anne böyle hisseder. O yüzden doktorunun dediğine katılıyorum öğün aralari kısa kısa ama yeme işi sürekli olmalı. İki üç saate bir ağzına bişey atmalisin yani. Yoksa sende de can kalmaz zaten. Tansiyonun oynar şekerin oynar gözün kararır baygınlık hissi gelir.Tabiki de yediklerimiz tamamiyle bebeğe geçmiyor hatta fazla ve zararlı olanlar plasentadan geri dönüyor. Mesela yediğimiz şeyin tadını amniyotik sıvı sayesinde onlarda alabiliyor artık. Ben artık ilk 3 ay gibi olmadığını, yediklerimizin anında iletildiğini söylemek istemiştim aslında.
Yaklaşık 500 mesajımın özeti olmuş builk üç ay depodan beslendiği için uzun süre aç kalıp kan şekerini oynatmak bebeği etkilemiyor, o her türlü zaten ihtiyacı olan belli şeyleri kandan alıyor.
ama 3 aydan sonra, kan şekerinizin dengesini bozacak şeyler yer ya da aynı şekilde uzun aralıklar ile aç kalırsanız bu sefer bebeğin de rutini etkileniyor. doktorumla bu açıklıkta konuşmadık ama tansiyon hamilelikte düşük olduğu için, midemi rahatsız etmeyecek şekilde - az da olsa bir şeyler atıştırmamı istemişti. (bunu isterken bir şeker testi sonucuna bakmadı, jenerik bir bilgi gibi verdi)
ha siz zaten normalde de uzun süredir intermittent fasting yapar gibi besleniyorsanız, şekeriniz de öyle dalgalanmalar göstermiyorsa belki bir etkisi olmuyordur ama doktorlar genel istatistiğe göre konuştuğu için, önemli buluyor olabilir :)
mesela az önce bi ülker çikolatalı gofret yemek suretiyle ben şekerime meksika dalgası yaptırıyorum şu an, umarım bebişi çok yormuyorumdur bu anlık aşermeler ile
İnşallah kuzum ya hepimiz sağlıkla kucagimza alırızŞimdi artık bilmem kaçıncı ayrıntılı ultrasonumdan çıktım. Haftaya eko için randevu verdiler Allahım hayırlısıyla sağlıkla zamanında şu bebeğimi bi alsam kucağıma
Kuzum ben dün sabah kalktım sag tarafıma biri 3 defa dokundu acımadı çok hafif bide elimi karnıma koyunca olduğu yeri hissediyorum kalbi atiyo sanki oynuyo içerde ama elimi karnıma koyunca hissediyorum bebistir dimi gaz maz değildirMesela bebek iyice hareketlendiğinde sabahları anne kalk ve bişeyler ye diye tekmeler atıyor resmen.
Yaklaşık 500 mesajımın özeti olmuş buBen farkında olmadan intermittent fasting yapıyormuşum zaten, çünkü bazen nerdeyse 15 saati buluyor açlık süresi. Senin doktorun öncesinde bilgi vermiş bu konuda olması gerektiği gibi, ben tamamen kendim sorarak öğrendim bugün bunun yanlış olduğunu
Benim pratikte anlatmaya çalıştığım şeyi sen teorik olarak anlatmışsın iyi olmuş kültürüne sağlıkben benimkini biraz fazla darlıyorum gittiğim günlerde sanırım, bazen öyle oluyor ki kapıdan çıkıyor oluyoruz ben hala "Bİ DE ŞİMDİ ŞEY NASI OLUYO?" falan gibi bişeyler soruyo oluyorum :) aradaki o bi aylık bekleme süresi benim için telefona not alma süresi, mesela yarın için sorularım belli şimdiden - en başta şu geçenlerde burda konuştuğumuz şeker yüklemesi olayı var :)
bu arada intermittent fasting mükemmel bir şey, ben hayatta yapamam zannediyorudm ama home office'e geçince anladım. çok enerji harcamadığım anda çok mümkün hale geldi benim için. şimdi hamileyken, bulantılar bittiğinden beri benim canım ufak ufak bişeyler atmak istiyor ağzıma - ondan istesem de yapamam. sanırım (bunu doktor söylemedi) emzirirken de süt olsun diye biraz zengin içerikli beslenmek gerekiyor...
öğreniyoruz işte bi şekilde :) iyi ki burası var, hiç aklıma gelmeyen sorular geliyor siz konuştukça :)
Nası geçti canımŞimdi artık bilmem kaçıncı ayrıntılı ultrasonumdan çıktım. Haftaya eko için randevu verdiler Allahım hayırlısıyla sağlıkla zamanında şu bebeğimi bi alsam kucağıma
aynen kesinlikleben hamile kaldığımdan beri aynı fiyatta, geçen seneki fiyatını bilemiyorum tabii
ama yeni senede zam gelir muhtemelen, o yüzden almak lazım bazı şeyleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?