2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
ben de bu kafadayım ya, en iyisi doktorumuza sormak sanırım. sonuçta bebek bizim midemize bağlı değil ki
Benim doktorda bu kafada sanırım. Sıkıntı yok kaçta yersen ye dedi. Günlük vitaminimizi alıyoruz nasılsa. Şekerimiz çok düşüyor da ondan mı zararlı deniliyor acaba??

Ben de her sabah uyanınca bir bardak süt içip muz yiyorum iyi oluyor

Benim doktorda bu kafada sanırım. Sıkıntı yok kaçta yersen ye dedi. Günlük vitaminimizi alıyoruz nasılsa. Şekerimiz çok düşüyor da ondan mı zararlı deniliyor acaba??
sadece günlük vitaminimizi mi alıyoruz vücudumuzun günlük gereksiz besinler ihtiyacını bile karşılıyoruz

Düşmez ya şeker hastası değilsen. Uyurken ne kadar harcıyoruz ki zaten?

Kizlar trendyol indiriminden bu elbiseyi aldim hemde 40 a filan yilbasi aksami giyicem simdi gelmis denedim 38 beden aldim ben, hamile kiyafetlerini sevmedigim icin boyle seyler aliyorum. 2 tane de esofman alti aldim onlari da 38 aldim

Eklentiler

• 20201225_134143.webp
    23,1 KB · Görüntüleme: 91
Biz yemeyince bebeğe neden besin gitmesin ki? Kandan almıyor mu besinini? Rahmi besleyen damarlarda bir daralma olur da beslenmezse sorun olur diye düşünüyorum ama umarım öyledir.
Hayır yediğimiz her şey mide ve bağırsakta küçük parçalara ayrılarak kan yoluyla anında bebeğe geçişi sağlanıyor. Öyle olsaydı ne kitaplar ne araştırmalar bunu yazardı ne de doktorlar bu konuda uyarırdı. bu “bana göre böyle” denebilecek bi konu değil bence. Herkesin kendi tercihi elbette.

Aradım hasthneyi detaylım var pazartesi beni kimse aramadı kaçta gelmem gerektiğine dedim pazartesi sizi doktorun hemşiresi arar genelde mesai bitimine yakın çağırıyorlar detaylıyı dedi yani 4-5 gibi gidicem

bebek annenin kanıyla beslenir. kanda tuz protein bebeğin gelişmesi için gerekli olan herşey en ham haliyle plasentadan süzülerek bebeğe geçer. anne sürekli kussa kilo alamasa bile bebek annenin depolarından beslenmeye devam eder. ama bol proteinli şeyler tüketirseniz kana geçer ordan da bebeğe geçer. ama plasenta bebeğe herşeyi olduğu gibi aktarmaz. kontrollü ve ihtiyacı olan şeyleri süzerek gönderir. annenin her yediği olduğu gibi kandan bebeğe aktarılsaydı. tombik annelerin tombik minnoşları olurdu. ama bebekler belli ortalamalarda doğarlar. şeker hastaları gibi özel durumlu bebekler iri olur. plasentada da bozukluk olsaydı bebek oksijen alışverişini bile düzenli sağlayamaz. gelişimsel bozuklukları olurdu belkide yaşamazdı. kısa bi bilgilendirme olsun. minnoşlarımız her türlü büyür Allahın izniyle korkmayın ama sağlıklı beslenmek de artı tabi. :)

Tabiki de yediklerimiz tamamiyle bebeğe geçmiyor hatta fazla ve zararlı olanlar plasentadan geri dönüyor. Mesela yediğimiz şeyin tadını amniyotik sıvı sayesinde onlarda alabiliyor artık. Ben artık ilk 3 ay gibi olmadığını, yediklerimizin anında iletildiğini söylemek istemiştim aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…