- 28 Ağustos 2020
- 9.006
- 41.492
- 548
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #28.881
Evet ben de soracağım mutlaka. Kanımdaki besin biterse ben de bayılırım kafasındayım ama yanlış da olabilirben de bu kafadayım ya, en iyisi doktorumuza sormak sanırım. sonuçta bebek bizim midemize bağlı değil ki
Eşini alması çok iyi olmuşInsallah her sey yolunda giderse tum damarlari da olusmussa bir daha perinatolojiye gitmeye gerek yoksa iki uc hafta sonra gidicemyani 23 haftalik gibi esleri de aliyormus
Benim doktorda bu kafada sanırım. Sıkıntı yok kaçta yersen ye dedi. Günlük vitaminimizi alıyoruz nasılsa. Şekerimiz çok düşüyor da ondan mı zararlı deniliyor acaba??ben de bu kafadayım ya, en iyisi doktorumuza sormak sanırım. sonuçta bebek bizim midemize bağlı değil ki
Ben de her sabah uyanınca bir bardak süt içip muz yiyorum iyi oluyorBen zaten aksam yemeginden sonra mutlaka bir seyler kemirirdim sut havuc findik tatli patlamis misir gibibenim bebek o zaman cok ac kalmiyordu zaten, sabah sadece bende uyaninca bir sey yiyemiyorum 11 i bulmasi lazim en az onda da artik muz filan yicem uyaninca
sadece günlük vitaminimizi mi alıyoruzBenim doktorda bu kafada sanırım. Sıkıntı yok kaçta yersen ye dedi. Günlük vitaminimizi alıyoruz nasılsa. Şekerimiz çok düşüyor da ondan mı zararlı deniliyor acaba??
Düşmez ya şeker hastası değilsen. Uyurken ne kadar harcıyoruz ki zaten?Benim doktorda bu kafada sanırım. Sıkıntı yok kaçta yersen ye dedi. Günlük vitaminimizi alıyoruz nasılsa. Şekerimiz çok düşüyor da ondan mı zararlı deniliyor acaba??
İlk 3 ay kandan beslenmiyor muydu kafam karıştıBiz yemeyince bebeğe neden besin gitmesin ki? Kandan almıyor mu besinini?Rahmi besleyen damarlarda bir daralma olur da beslenmezse sorun olur diye düşünüyorum ama umarım öyledir.
Hayır yediğimiz her şey mide ve bağırsakta küçük parçalara ayrılarak kan yoluyla anında bebeğe geçişi sağlanıyor. Öyle olsaydı ne kitaplar ne araştırmalar bunu yazardı ne de doktorlar bu konuda uyarırdı. bu “bana göre böyle” denebilecek bi konu değil bence. Herkesin kendi tercihi elbette.Biz yemeyince bebeğe neden besin gitmesin ki? Kandan almıyor mu besinini?Rahmi besleyen damarlarda bir daralma olur da beslenmezse sorun olur diye düşünüyorum ama umarım öyledir.
Aradım hasthneyi detaylım var pazartesi beni kimse aramadı kaçta gelmem gerektiğine dedim pazartesi sizi doktorun hemşiresi arar genelde mesai bitimine yakın çağırıyorlar detaylıyı dedi yani 4-5 gibi gidicem
bebek annenin kanıyla beslenir. kanda tuz protein bebeğin gelişmesi için gerekli olan herşey en ham haliyle plasentadan süzülerek bebeğe geçer. anne sürekli kussa kilo alamasa bile bebek annenin depolarından beslenmeye devam eder. ama bol proteinli şeyler tüketirseniz kana geçer ordan da bebeğe geçer. ama plasenta bebeğe herşeyi olduğu gibi aktarmaz. kontrollü ve ihtiyacı olan şeyleri süzerek gönderir. annenin her yediği olduğu gibi kandan bebeğe aktarılsaydı. tombik annelerin tombik minnoşları olurdu. ama bebekler belli ortalamalarda doğarlar. şeker hastaları gibi özel durumlu bebekler iri olur. plasentada da bozukluk olsaydı bebek oksijen alışverişini bile düzenli sağlayamaz. gelişimsel bozuklukları olurdu belkide yaşamazdı. kısa bi bilgilendirme olsun. minnoşlarımız her türlü büyür Allahın izniyle korkmayın ama sağlıklı beslenmek de artı tabi. :)Hayır yediğimiz her şey mide ve bağırsakta küçük parçalara ayrılarak kan yoluyla anında bebeğe geçişi sağlanıyor. Öyle olsaydı ne kitaplar ne araştırmalar bunu yazardı ne de doktorlar bu konuda uyarırdı. bu “bana göre böyle” denebilecek bi konu değil bence. Herkesin kendi tercihi elbette.
Bakalım nolmus bizim minnoşlarda durumlar neAyy ayni saatlerde gidicezz
Bende yarın gidiyorum detaylıya. Hafta sonu gitmek daha iyi oluyor trafik olmuyor en azındanhahaha amin amin, bana izin kağıdımı attılar bugün evden çıkabilmek için - kendimi kanun kaçağı gibi hissediyorum
Şu an nerden besleniyor?İlk 3 ay kandan beslenmiyor muydu kafam karıştı
Tabiki de yediklerimiz tamamiyle bebeğe geçmiyor hatta fazla ve zararlı olanlar plasentadan geri dönüyor. Mesela yediğimiz şeyin tadını amniyotik sıvı sayesinde onlarda alabiliyor artık. Ben artık ilk 3 ay gibi olmadığını, yediklerimizin anında iletildiğini söylemek istemiştim aslında.bebek annenin kanıyla beslenir. kanda tuz protein bebeğin gelişmesi için gerekli olan herşey en ham haliyle plasentadan süzülerek bebeğe geçer. anne sürekli kussa kilo alamasa bile bebek annenin depolarından beslenmeye devam eder. ama bol proteinli şeyler tüketirseniz kana geçer ordan da bebeğe geçer. ama plasenta bebeğe herşeyi olduğu gibi aktarmaz. kontrollü ve ihtiyacı olan şeyleri süzerek gönderir. annenin her yediği olduğu gibi kandan bebeğe aktarılsaydı. tombik annelerin tombik minnoşları olurdu. ama bebekler belli ortalamalarda doğarlar. şeker hastaları gibi özel durumlu bebekler iri olur. plasentada da bozukluk olsaydı bebek oksijen alışverişini bile düzenli sağlayamaz. gelişimsel bozuklukları olurdu belkide yaşamazdı. kısa bi bilgilendirme olsun. minnoşlarımız her türlü büyür Allahın izniyle korkmayın ama sağlıklı beslenmek de artı tabi. :)
bayadır bu fiyat bunlar galiba ya, mesela hamile taytına da hep indirim yazıyorlar ama aslında hep 59 tl gibi bişey..Kızlar Trendyolda penti emzirme atleti 35₺ ye düşmüş almayı düşünen varsa diye foto atıyorum. Ben 2 tane yapıştırdım.
kuzum o tayttan ben aldım çok güzel tam evde giymelik çünkü ince ama geçen sene arkadaşım almıştı 100 tl idi fiyatıbayadır bu fiyat bunlar galiba ya, mesela hamile taytına da hep indirim yazıyorlar ama aslında hep 59 tl gibi bişey..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?